Αγορά VIDEOCAMERA

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλως σας βρήκα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Διαθέτω μέχρι και 600 ευρώ,εχω ρίξει αρκετό ψάξιμο αλλά δυσκολεύομαι στο να καταλήξω μιας και ειναι η πρωτη μου αγορα καμερας. Ενδιαφέρομαι λοιπόν για μια καμερα με:

Λήψη σε οσο δυνατoν χαμηλoτερα lux
FULL HD
Λίγα megapixels( Διαβασα οτι παραδοξως βοηθαει στην μειωση θορυβου,διορθωστε με αν κανω λαθος)
Σκληρο καθως δεν θελω να δωσω εξτρα χρηματα για αγορα μνημης

Επισης ενας ενσωματομενος φακος δεν θα με χαλαγε καθολου!
Κατι τελευταιο. Κυκλοφορουν καμερες με Infrared? Εννοω καμερες ερασιτεχνικες, σε τιμη εως 600 ευρω. Οπως καταλαβατε,ψαχνω μηχανη που να τραβαει ικανοποιητικα videos σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου! Ευχαριστω πολυ εκ των προτςρων!

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά VIDEOCAMERA

Καλώς ήρθες.

Στον σκληρό θα πούμε όχι.
Άλλωστε οι κάρτες μνήμης δεν είναι τόσο ακριβές και η εσωτερική μνήμη είναι προτιμότερη του σκληρού.
Panasonic SD60 ή TM60 νομίζω ότι είναι μια καλή πρόταση.
Μια σύγκριση των 2 εδώ
Και τιμές: SD60 & TM60

Βέβαια, υπάρχουν και από Sony, Canon, Sanyo.
Καλύτερα να πας σε κάποιο πολυκατάστημα, να τις χειριστείς λίγο για να δεις ποιά σου κάνει.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά VIDEOCAMERA

Γιατί όχι, Κωνσταντίνε;
Γιατί είναι υπερευαίσθητοι και η κάμερα ως φορητή συσκευή ταλαιπωρείται πάντα από τραντάγματα όσο κι αν την προσέχεις.
Και αυτά είναι ότι χειρότερο για τον σκληρό δίσκο.
Αν πάθει κάτι και δεν έχεις προλάβει να σώσεις τα περιεχόμενά του στο Η/Υ ή σε δισκάκι, έχασες όλες τα βίντεο που έχεις βιντεοσκοπήσει.:122:
Αυτό το έχουν επισημάνει και άλλα μέλη σε αντίστοιχα θέματα.

Αντίθετα η εσωτερική μνήμη αλλά και οι κάρτες μνήμης είναι πολύ καλύτερες σε αντοχή.
Ειδικά οι τελευταίες μπορούν και βγαίνουν από την κάμερα (όπως οι κασέτες) και μπορείς να τις βάλεις σε κάποιο card reader και να τις περάσεις από αυτό στον Η/Υ σου, πιο γρήγορα απ' ότι αν έκανες την μεταφορά από την ίδια την κάμερα.

Βέβαια το καλύτερο αποθηκευτικό μέσο παραμένει η κασέτα MiniDV, αλλά η εξέλιξη βλέπεις όλα τα καταργεί κάποτε.

Reaction score
3

Τι λετε για αυτη? http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=455&itm=3989&la=1

Μηχανημα με υπερυθρες δεν κυκλοφορει ετσι?
Για υπέρυθρες δεν το γνωρίζω.
Όσο γι αυτή που λες, ανταποκρίνεται σε αυτά που σε ενδιαφέρουν:
0,4 lux είναι καλό. Αλλά μόνο στην πράξη θα καταλάβεις αν αξίζει.
Γράφει και σε 25p (progessive).
Γενικά η Canon με ορισμένα μοντέλα έχει αποκτήσει καλή φήμη (HV20) και η εικόνα της είναι πραγματικά ζωντανή με πολύ καλά χρώματα από κάποιο demo που είχα δει.
Το καλύτερο είναι να πας σε κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα να την δεις να δουλεύει.
Και τότε αποφασίζεις.

Reaction score
54

Λίγα megapixels( Διαβασα οτι παραδοξως βοηθαει στην μειωση θορυβου,διορθωστε με αν κανω λαθος)

Επισης ενας ενσωματομενος φακος δεν θα με χαλαγε καθολου!
Κατι τελευταιο. Κυκλοφορουν καμερες με Infrared? Εννοω καμερες ερασιτεχνικες, σε τιμη εως 600 ευρω. Οπως καταλαβατε,ψαχνω μηχανη που να τραβαει ικανοποιητικα videos σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου! Ευχαριστω πολυ εκ των προτςρων![/QUOTE]

Για να είμαστε πιο ακριβείς και να μην υπάρχουν παρανοήσεις , διάβασες πως όσο μεγαλύτερος είναι σε φυσικές διαστάσεις ο αισθητήρας εικόνας, τόσο μειώνεται ο θόρυβος ,αφού προσλαμβάνει περισσότερο φως, καθώς ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των pixels, ήτοι των εικονοστοιχείων που συνθέτουν την εικόνα, τόσο μειώνεται η επιφάνεια των pixels και άρα η ικανότητά τους στην πρόσληψη φωτός, με αποτέλεσμα την αύξηση του θορύβου.
Αυτό βέβαια συνδύασέ το με την ποιότητα των κυκλωμέτων της κάθε κάμερας.
Επίσης σχεδόν όλες οι παλαιότερες ερασιτεχνικές κάμερες της Sony διέθεταν νυχτερινή λήψη υπερύθρων, αποδίδοντας μια πρασινωπή, αλλά ορατή εικόνα, μέσα σε σκοτάδι. Για τις νέες κάμερες, καλό θα είναι να ψάξεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που σε ενδιαφέρει.
Τέλος μην περιμένεις θαύματα από ερασιτεχνική κάμερα σε πολύ χαμηλό φωτισμό, από πλευράς θορύβου και σημείωσε ότι όλες έχουν ενσωματωμένο φακό! (το δύσκολο έιναι το αντίθετο, ήτοι να βρεις κάμερα χωρίς ενσωματωμένο φακό).

Reaction score
5

Γιατί είναι υπερευαίσθητοι και η κάμερα ως φορητή συσκευή ταλαιπωρείται πάντα από τραντάγματα όσο κι αν την προσέχεις.
Και αυτά είναι ότι χειρότερο για τον σκληρό δίσκο.
Αν πάθει κάτι και δεν έχεις προλάβει να σώσεις τα περιεχόμενά του στο Η/Υ ή σε δισκάκι, έχασες όλες τα βίντεο που έχεις βιντεοσκοπήσει.:122:
Αυτό το έχουν επισημάνει και άλλα μέλη σε αντίστοιχα θέματα.
Έχεις τόσο δίκιο, ισχύει αυτό σαν θεωρία και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί.

Προσωπικά όμως είμαι ακόμα με την Sony SR11 (3 χρόνια) και μπορώ να πω ότι ο σκληρός της είναι από τα πιο αξιόπιστα ηλεκτρονικά κομμάτια που έχω (μετά τον 10ετίας ενισχυτή μου Marantz sr5200 που είναι θαύμα πως παίζει ακόμα).

Την κάμερα πριν 3 χρόνια που την αγόρασα (λόγω γέννησης του γιού μου) έχει πέσει, έχει φάει αλάτι από μπάνια και πολλά πολλά άλλα. Ο σκληρός όμως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Μια καλή λύση είναι η υβριδική. Δηλαδή και μνήμη και σκληρός... :)

Reaction score
3

Έχεις τόσο δίκιο, ισχύει αυτό σαν θεωρία και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί.

Προσωπικά όμως είμαι ακόμα με την Sony SR11 (3 χρόνια) και μπορώ να πω ότι ο σκληρός της είναι από τα πιο αξιόπιστα ηλεκτρονικά κομμάτια που έχω (μετά τον 10ετίας ενισχυτή μου Marantz sr5200 που είναι θαύμα πως παίζει ακόμα).

Την κάμερα πριν 3 χρόνια που την αγόρασα (λόγω γέννησης του γιού μου) έχει πέσει, έχει φάει αλάτι από μπάνια και πολλά πολλά άλλα. Ο σκληρός όμως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Μια καλή λύση είναι η υβριδική. Δηλαδή και μνήμη και σκληρός... :)
Stelios, θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, γιατί απ' ότι έχω διαβάσει και εδώ μέσα αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες, η πλειοψηφία αποφεύγει κάμερες με σκληρό.

Reaction score
5

Stelios, θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, γιατί απ' ότι έχω διαβάσει και εδώ μέσα αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες, η πλειοψηφία αποφεύγει κάμερες με σκληρό.
Φαντάζομαι έχουν πάθει και έχουν μάθει :) Ομολογώ όμως ότι συμφωνώ ! Με τις τιμές να έχουν πέσει, καλύτερα καρτούλα παρά ενσωματωμένος σκληρός.

Το μόνο που με αγχώνει με τις καρτούλες είναι τα corrupted data... επειδή το έχω αντιμετωπίσει πολύ στο παρελθόν. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος, μην γενικεύω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.272
Members
38.543