Focal SM9, νέο studio monitor για την Focal

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.952
Απάντηση: Focal SM9, νέο studio monitor για την Focal

για πες λοιπον, γιατι τοτενες δεν τον εβαλαν να κοιτα προς τα κατω (χωραει και εκει) να βαζουν επανω τους καφεδες?
Υποθέτω πως με την επιλεγμένη θέση θα ελαχιστοποιούνται πιθανές φασικές ακυρώσεις στην...προτεινόμενη θέση ακρόασης.:612:
μπα. θα έχει χειρότερες (και μη προβλέψιμες) ακυρώσεις διότι η απόσταση μέχρι το ταβάνι θα είναι μικρή (και όχι στάνταρ). σαφώς θα ήταν προτιμότερο να είναι στην πρόσθια μπάφλα του ηχείου, πάνω από τα 3 μεγάφωνα (από κάτω θα έδινε πολύ μεγάλο ύψος στο τουίτερ οπότε δε θα έκανε για τοποθέτηση πάνω σε κονσόλα), αλλά θα είχε άσχημο οπτικά αποτέλεσμα.

τες πα, προς τα πάνω και προς τα έξω είναι το ίδιο. προς τα έσω είναι λίγο βλακεία, λόγω άμεσων ακυρώσεων από το παραδίπλα ηχείο, ενώ προς τα πίσω και προς τα κάτω είναι πιο λογική επιλογή, αν υπάρχει στάνταρ απόσταση από το δάπεδο ή τον πίσω τοίχο, ώστε να "τιουναριστεί" κατάλληλα το ηχείο.

ολίγον τι διυλίζουμε τον κώνωπα, τζάμπα και αδίκως, καθώς ως έχει το ηχειάκι είναι πανέμορφο και θα παίζει και μια χαρά, και δε κοστίζει κι όσο ένα κότερο, άρα όλα καλά όλα ανθηρά.

Reaction score
4.250

μπα. θα έχει χειρότερες (και μη προβλέψιμες) ακυρώσεις διότι η απόσταση μέχρι το ταβάνι θα είναι μικρή (και όχι στάνταρ). σαφώς θα ήταν προτιμότερο να είναι στην πρόσθια μπάφλα του ηχείου, πάνω από τα 3 μεγάφωνα (από κάτω θα έδινε πολύ μεγάλο ύψος στο τουίτερ οπότε δε θα έκανε για τοποθέτηση πάνω σε κονσόλα), αλλά θα είχε άσχημο οπτικά αποτέλεσμα.

τες πα, προς τα πάνω και προς τα έξω είναι το ίδιο. προς τα έσω είναι λίγο βλακεία, λόγω άμεσων ακυρώσεων από το παραδίπλα ηχείο, ενώ προς τα πίσω και προς τα κάτω είναι πιο λογική επιλογή, αν υπάρχει στάνταρ απόσταση από το δάπεδο ή τον πίσω τοίχο, ώστε να "τιουναριστεί" κατάλληλα το ηχείο.

ολίγον τι διυλίζουμε τον κώνωπα, τζάμπα και αδίκως, καθώς ως έχει το ηχειάκι είναι πανέμορφο και θα παίζει και μια χαρά, και δε κοστίζει κι όσο ένα κότερο, άρα όλα καλά όλα ανθηρά.
Δεν ειναι ομως και μεγαλο οσο ενα κοτερο :142:.

Το μικρο αυτο ηχειο εχει αδερφακια τα Utopia και σια?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

μπα. θα έχει χειρότερες (και μη προβλέψιμες) ακυρώσεις διότι η απόσταση μέχρι το ταβάνι θα είναι μικρή (και όχι στάνταρ)...
Εφόσον μιλάμε γιά τυπικούς οικιακούς χώρους με αφρόντιστα ταβάνια είμαι περισσότερο διατεθειμένος να το δεχτώ(ακολουθώντας τη στοιχειώδη μέριμνα να μη βρεθούν οι πηγές χαμηλών στο κέντρο της απόστασης πατώματος-οροφής).Θα ήμουν όμως λιγότερο διατεθειμένος γιά φροντισμένα ως προς την ΄΄Ελεύθερη Ανακλάσεων Ζώνη΄΄ δωμάτια ελέγχου ή γιά διαχυτικές οροφές όπως του παρόντος λινκ(Κλασματική τοπολογία διπλής διάστασης έχουσα χαμηλή συχνότητα σχεδίασης 50Hz).
http://www.blackbirdstudio.com/#/studios/
Κατά τ'άλλα,οι προτιμήσεις σε ακριβά ΄΄πλεούμενα αναψυχής΄΄ τη στιγμή που μας ζώνουν ΄΄παγόβουνα΄΄ μπορούν ν'αποβούν επιζήμιες...εκτός βέβαια και αν μας συνεπαίρνει η ορχήστρα του ΄΄Τιτανικού΄΄ σε ηχογραφήσεις αναφοράς...:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.952

Εφόσον μιλάμε γιά τυπικούς οικιακούς χώρους με αφρόντιστα ταβάνια είμαι περισσότερο διατεθειμένος να το δεχτώ(ακολουθώντας τη στοιχειώδη μέριμνα να μη βρεθούν οι πηγές χαμηλών στο κέντρο της απόστασης πατώματος-οροφής).Θα ήμουν όμως λιγότερο διατεθειμένος γιά φροντισμένα ως προς την ΄΄Ελεύθερη Ανακλάσεων Ζώνη΄΄ δωμάτια ελέγχου ή γιά διαχυτικές οροφές όπως του παρόντος λινκ(Κλασματική τοπολογία διπλής διάστασης έχουσα χαμηλή συχνότητα σχεδίασης 50Hz).
http://www.blackbirdstudio.com/#/studios/

ξέρω. υποτίθεται ότι σε στουντιακό χώρο έχουν φροντισμένο το ταβάνι. δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον τοίχο από πίσω από τον μαστερά?

τώρα για το τι γίνεται σε οικιακό περιβάλλον, ξέρεις καλά, τι να σου λέω. αν πάντως υπάρχει μια περίπτωση στις 10.000 να είναι φροντισμένο το ταβάνι, η πιθανότητες να είναι φροντισμένος ο τοίχος πίσω από τη θέση ακρόασης είναι μεγαλύτερες. Για την απόσταση δε το συζητάμε καν...

τες πα, πολλά είπαμε για μια μικρολεπτομέρεια...

D

deleted user 10898

Guest
επιτελους, επαγγελματιες με καλα αυτια...

http://www.gearslutz.com/board/5995229-post7.html

Hey Glenn!

SM9 is superior to Twins + Sub on almost every level. (also in price, obviously!)

The Twins are a 2-1/2 way design, meaning that the midrange driver is also producing bass. The SM9 is a true 3-way design so the midrange is never doing anything below 250Hz. Being a dedicated midrange driver means you get better midrange performance.

The SM9's bass is slighty tighter than the Sub6. I'm not sure it's as "big" but it's extremely well defined.

But I guess the biggest differences comes from the amplifiers used in the SM9. These amplifiers are all Class A/B with no use of switching power supplies or Class D modules. it's a 100% Focal design that took years to refine. 600 Watts of power, no capacitors in signal-flow, works mostly in pure Class A in most of their operation (yes, big heatsink in the back!) I think that if we were to put it inside a casing and sell it as a power amp, it would easily compete with the Brystons, Classe, Krells and Mark Levinson amps of this world. It's that good.

The Twins amps are really good, but not as good as the SM9. And again, that's also why the SM9 are doubled the price of Twins.

Because of that, the SM9 are most transparent than the Twins.

We had them both side by side at the booth at AES and everybody LOVED the Twins (we used them vertically, sometimes with a CMS Sub) and we switched to the SM9s, everybody thought they were more transparent and that you could hear deeper in the music. And obviously, they go much deeper than Twins without subs.

The SM9 is competing with the Barefoot MM27, ATC SCM25, Adam S3X more than it competes with its little brother :)

Let me know if you have any questions!

Cheers!
www.vovox.com

D

deleted user 10898

Guest
μα καλα επαγγελματιες στο κορυφαιο πρωτοποριακο τους μονιτορ εβαλαν ταξη α με ψυκτρες? και το εξελισσαν χρονια? που βαδιζουμε...

D

deleted user 10898

Guest
και ο ανταγωνιστης... τι ενισχυτικα να χρησιμοποιει?

atc scm 25s
On-board amplification is constructed around the company’s class A/B Mosfet output stage delivering 150W to the bass driver, 60W to the mid and 25W to the high frequency driver, with all three stages fed by 4th order critically damped crossover filters with phase compensation

μου αρεσουν ολο και περισσοτερο τα επαγγελματικα...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εγώ δε βλέπω ούτε λάμπες, ούτε βινύλια... Δεν θα έχουν εμπειρίες ζωντανής μουσική φαίνεται.

Αλήθεια τώρα, πιστεύεις ότι το Focal βγάζει 600W σε τάξη Α;

D

deleted user 10898

Guest
Α/Β αλλα πολλα σε Α καθοτι εχει ξεχωριστα για τον καθε driver ειναι ανετααα...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πολλά; Define πολλά.

Y.Γ. Δεν υπάρχει "άνετα" στην τάξη Α. Μόνο full ζόρια 24/7. Αυτό είναι το νόημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.952
Απάντηση: Re: Focal SM9, νέο studio monitor για την Focal

Εγώ δε βλέπω ούτε λάμπες, ούτε βινύλια... Δεν θα έχουν εμπειρίες ζωντανής μουσική φαίνεται.
ε, βρε, σταμάτα, θα με πνίξεις! :143::138::137:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Focal SM9, νέο studio monitor για την Focal

ε, βρε, σταμάτα, θα με πνίξεις!
Έτσι είναι φίλε μου.. Και μην πετάγεσαι γιατί ούτε εσύ ξέρεις! :141:

[Είδα το σύστημά σου στο σχετικό thread... Ακούς από εκείνα τα ρημάδια τα διακοπτικά ενισχυτικά που τεμαχίζουν τον ήχο και η πηγή σου έχει κάτι τεμαχισμένα και συμπιεσμένα ψηφιακά αρχεία - f(l)uck ή κάπως έτσι. Απλά είσαι άσχετος, παραδέξου το, δεν είναι κακό! :138:]

D

deleted user 10898

Guest
εσεις τα δυο ειστε το να χερι νίβει τάλλο...
ελα μου ομως που ολα μα ολα τα κορυφαια μονιτορ ενισχυονται πλεον απο καλους Α/Β ενισχυτες. μα και τα klein hummel neumman? θα ειναι συνωμοσία...
εκτος εαν ρε παιδακι μου, λεω εαν παιζουν καλυτερα οι A/B. γιατι ουτε φθηνοτεροι ειναι, ουτε λιγοτερες απαιτησεις σε χωρο εχουν οι α/β, θελουν και τροφοδοτικα βαρβατα, ε κατι πρεπει να εχουν για να τα βαζουν ολες οι κορυφαιες εταιριες στα κορυφαια τους μονιτορ.
e?

Reaction score
3.967

εσεις τα δυο ειστε το να χερι νίβει τάλλο...
ελα μου ομως που ολα μα ολα τα κορυφαια μονιτορ ενισχυονται πλεον απο καλους Α/Β ενισχυτες. μα και τα klein hummel neumman? θα ειναι συνωμοσία...
εκτος εαν ρε παιδακι μου, λεω εαν παιζουν καλυτερα οι A/B. γιατι ουτε φθηνοτεροι ειναι, ουτε λιγοτερες απαιτησεις σε χωρο εχουν οι α/β, θελουν και τροφοδοτικα βαρβατα, ε κατι πρεπει να εχουν για να τα βαζουν ολες οι κορυφαιες εταιριες στα κορυφαια τους μονιτορ.
e?
Είσθε οπισθοκοιτάζων Κύριε.....πηγαίνετε σας παρακαλώ...:138:

Reaction score
10
Eγώ πάντως έμαθα ότι ο Κωστάκης θα πάρει λαμπάτο και θα αφήσει τις εξελίξεις για λίγο αργότερα! :143:

Reaction score
4.250

Eγώ πάντως έμαθα ότι ο Κωστάκης θα πάρει λαμπάτο και θα αφήσει τις εξελίξεις για λίγο αργότερα! :143:

Ειχε σκοπο να παρει τον Wavac τον δικο σου και περιμενε να πεσει κι αλλο η τιμη του. Αλλα εσυ τον εκανες ντριπλα και τον εστειλες Γαλλια, οποτε ακομη χαπια παιρνει για να συνελθει.

D

deleted user 10898

Guest
o κωστακης ειναι ο φ?
λαμπατο?
ασε που εχει και πικαπ... και το παιζει ασυγρονος υπερσυγρονος usbακιας...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7