Μου σφυρίζει......!!!

Reaction score
1.988
Ρε παίδες, η Crt Philips PW9520 που έχω εδώ και 5 χρόνια, έχει αρχίσει εδώ κ 2 εβδομάδες να σφυρίζει....
Ακούγετε κάτι που θα το περιέγραφα καλύτερα σαν συριγμό.....και μάλιστα όταν αλλάζω κανάλια, και στιγμιαία διακόπτεται η εικόνα, διακόπτεται και το σφύριγμα, στιγμιαία επίσης!!!

Καμιά ιδέα; Θα μας αφήσει χρόνους ο ασθενής; Τι λέει η εμπειρία σας;

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Μου σφυρίζει......!!!

Μετασχηματιστής υψηλής. Καμμιά φορά θέλουν άλλαγή και κάποια τρανζίστορ.

Reaction score
1.179

Ρε παίδες, η Crt Philips PW9520 που έχω εδώ και 5 χρόνια, έχει αρχίσει εδώ κ 2 εβδομάδες να σφυρίζει....
Ακούγετε κάτι που θα το περιέγραφα καλύτερα σαν συριγμό.....και μάλιστα όταν αλλάζω κανάλια, και στιγμιαία διακόπτεται η εικόνα, διακόπτεται και το σφύριγμα, στιγμιαία επίσης!!!

Καμιά ιδέα; Θα μας αφήσει χρόνους ο ασθενής; Τι λέει η εμπειρία σας;
Ίσως το τροφοδοτικό της δουλεύει πιο "σκληρά" (λόγω παλαίωσης πυκνωτών) και ακούγεται ο μετασχηματιστής. Αν σε ενοχλεί, επισκεύασε το, ίδια χρέωση θα έχει η προληπτική επισκευή τώρα ή μετά το τσαφ (που πιθανά να γίνει σε 1 με 2 χρόνια).

Για περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες, κάλεσε 0900-μπλα-μπλα-μπλου:114:

Reaction score
1.988

Αυτό τώρα είναι απλά κακό...ή πολύ κακό;
(Σε σχέση πάντα με το κόστος επισκευής....)
Δεν έχω ιδέα απο ηλεκτρονικά...γι'αυτό ρωτάω.

Reaction score
1.179

o μετασχηματιστής υψηλής είναι κακό, οι πυκνωτές είναι καλό (ειδικά πριν το τσαφ).
Η εργασία δεν ξέρω, παίζει απο τεχνίτη σε τεχνίτη (συνήθως οι τεχνικοί λένε όλες τις βλάβες μετασχηματιστή υψηλής για να χρεώνουν ακριβά).

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

(συνήθως οι τεχνικοί λένε όλες τις βλάβες μετασχηματιστή υψηλής για να χρεώνουν ακριβά).
Δεν επισκευάζω τηλεοράσεις.

Reaction score
1.179

Δεν επισκευάζω τηλεοράσεις.
Δεν σχολίασα για σένα (και εσκεμμένα άφησα ανοικτό το ενδεχόμενο μετασχηματιστή ή πυκνωτών). Με τηλεμαντία διάγνωση δεν γίνεται.:140:

Reaction score
1.988

Ευχαριστώ παίδες....το έπιασα το νόημα..θα αρχίσω να ψάχνομαι για προληπτικό σέρβις.

Ανάλογα το κόστος θα πράξω. Ή θα επισκευαστεί ή θα περιμένω τα άσχημα μαντάτα....και θα ''αναγκαστώ'' (χιχιχι) να την αντικαταστήσω....!!!

Reaction score
0
Καλησπέρα.
Είμαι κάτοχος μιας 32PW9618 την οποία και χαίρομαι μέχρι και σήμερα. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ και μου σφύριζε κάνοντας ένα μόνιμο ήχο μετά απο λίγη ώρα λειτουργίας.
Επειδή το επάγγελμα μου είναι ηλεκτρονικός και είμαι σχετικός με το αντικείμενο άνοιξα την τηλεόραση και καθάρισα την περιοχή γύρω απο την βεντούζα της υψηλής τάσης καθώς και όλο το πίσω μέρος απο την λάμπα CRT που είχε μάυρη σκόνη και απο τότε η τηλεόραση λειτουργεί κανονικά. Οι πλακέτες και όλα τα υπόλοιπα ήταν ήδη καθαρά, στην δική μου περίπτωση οφειλόταν σε στατικό ηλεκτρισμό και το σφύριγμα εμφανιζόταν μετά απο κάποια ώρα λειτουργίας.

Πιθανώς στην δική σου περίπτωση να οφείλεται σε κάποια βλάβη πλακέτας η τροφοδοτικού. Θα πρότεινα να γίνει κάποιος καθαρισμός μήπως και στην δική σου περίπτωση είναι στατικός ηλεκτρισμός. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω ότι λόγω ρευμάτων και υψηλής τάσης στο εσωτερικό της τηλεόρασης ο καθαρισμός ή και ελέγχος πρέπει να γίνει απο τεχνικό με γνώσεις λόγω του ότι το παραπάνω είναι επικίνδυνο.

Να σημειώσω ότι στην δική μου περίπτωση η τηλεόραση είναι 4 ετών (αγοράστηκε ολοκαίνουργια το 2006 απο εκποίηση).

Reaction score
4

Πριν πας σε αυτό φίλε μου δες αν το βύσμα στην TV σου εκεί που μπαίνει στην τηλεόραση αν είναι κακός κουμπωμένο γιατί και αυτό κάνει αυτό που περιγράφεις . :103:

Σχετικά με αυτό που λέει ο φίλος ptriv το 95% των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με αυτό που περιγράφεις έχει να κάνει με στατικό ηλεκτρισμό από τα στρώματα της σκόνης κυνός μπηχλας . Επίσης έχε στο μυαλό σου ότι η σκόνη αυξάνει την θερμοκρασία των ηλεκτρονικών συστημάτων κατά κορυφα.

Σου συστήνω αν μπορούσες να ανοίξεις την TV και να πάρεις ένα http://www.plaisio.gr/Furntiture/Co...-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm και να κάνεις ένα καθαρισμό μπορεί να έχεις αποτέλεσμα .

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Σου συστήνω αν μπορούσες να ανοίξεις την TV και να πάρεις ένα http://www.plaisio.gr/Furntiture/Co...-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm και να κάνεις ένα καθαρισμό μπορεί να έχεις αποτέλεσμα .
Φυσικά απαγορεύεται η χρήση προϊόντων που προκαλούν υγρασία, όπως είναι ο πεπιεσμένος αέρας, σε ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν υψηλές τάσεις.
Μην ανοίξεις την τηλεόραση μόνος σου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σε κτυπήσει η υψηλή τάση ή να της προκαλέσεις μεγαλύτερη βλάβη.

Reaction score
4

Φυσικά απαγορεύεται η χρήση προϊόντων που προκαλούν υγρασία, όπως είναι ο πεπιεσμένος αέρας, σε ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν υψηλές τάσεις.
Μην ανοίξεις την τηλεόραση μόνος σου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σε κτυπήσει η υψηλή τάση ή να της προκαλέσεις μεγαλύτερη βλάβη.
Αυτό που λες για τον αέρα υπό πίεση ισχύει όταν τον κρατάς ανάποδα και ψεκάσεις .Τώρα αν η TV είναι στο ρεύμα ποιος βάζει κατσαβίδι ?:142::142:

Υ.Γ.
Το ξέρεις ότι μπορείς να πλύνεις μια πλακέτα και όταν στεγνώσει να παίζει κανονικά ? Όχι φυσικά με νερό από την βρύση ....αλλά με νερό χωρίς άλατα.Μονο οταν το ειδα το πίστεψα

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αυτό που λες για τον αέρα υπό πίεση ισχύει όταν τον κρατάς ανάποδα και ψεκάσεις .Τώρα αν η TV είναι στο ρεύμα ποιος βάζει κατσαβίδι ?:142::142:
Οι τηλεοράσεις CRT κρατούν στατικό ηλεκτρισμό υψηλής τάσης για πολύ καιρό από τη στιγμή που την αποσυνδέσεις από την πρίζα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.156

Οι τηλεοράσεις CRT κρατούν στατικό ηλεκτρισμό υψηλής τάσης για πολύ καιρό από τη στιγμή που την αποσυνδέσεις από την πρίζα.

Οι lcd και οι plasma δεν κρατούν Γιώργο;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας τους σε σχέση με τις CRT και δεν χρησιμοποιούν διαφορές δυναμικού χιλιάδων volts.

[YOUTUBE]Wd41Yq_UGAk[/YOUTUBE]

Reaction score
4

Έχεις απόλυτο δίκιο προσωπικά όταν κάνω κάτι σε συσκευή με τροφοδοτικό με καλούς πυκνωτές όταν βγάζω την συσκευή από την πρίζα πατάω πάντα τον διακόπτη ON για να καταναλωθεί το οποίο φορτίο .

Reaction score
1.988

Με το σφύριγμα ξεμπέρδεψα χωρίς να κάνω κάτι....
Τώρα μου εμφανίζει αυτο....:
http://img513.imageshack.us/f/p1153522.jpg/

http://img221.imageshack.us/i/p1153523.jpg/

Να σημειώσω ότι
1. Από τις 3 εισόδους που χρησιμοποιώ, το φαινόμενο εμφανίζεται στην σύνδεση μεταξύ δορυφορικού δέκτη (SCART)-TV και στην σύνδεση στου Xtreamer (RCA)-TV . Στην τρίτη σύνδεση της TV με το DVD-recorder, δεν το παρουσιάζει.
2. Αυτό που με έχει μπερδέψει είναι ότι το πρόβλημα εμφανίζεται και όταν παρακολουθώ κάποιο δορυφορικό πρόγραμμα μέσω όμως του DVD recorder (σύνδεση SAT-DVD με scart).

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε αρχικά μόνο στον δορυφορικό δέκτη. Και θεώρησα ότι ήταν κάποιο έιδος μαγνητισμού που οφειλόταν στην διαδρομή των καλωδίων μέσα στο έπιπλο.
Πριν λίγες μέρες όμως μου το έβγαλε και στην εικόνα του Xtreamer, το οποίο ειναι σε ξεχωριστή θέση απο τις άλλες συσκευές, συνδέεται στην πλευρική είσοδο της TV, και τα καλώδια του δεν έχουν καμία επαφή με των άλλων συσκευών.

Αυτα.....:102:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.077
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494