Canon EF 85 f1,8 USM

Reaction score
174
Τον αγορασα χθες... πρωτες εντυπωσεις μεικτες.

Καλοφτιαγμενος, στιβαρος, βαρυς, συμαζεμενος.

Δυσκολια πρωτη, το τρεμοπαιγμα στο σκοπευτρο, λογω ελλειψης is. Αν το εχεις συνηθισει, σου κανει καπως.

Δυσκολια δευτερη, να βρεις τι φταιει και δεν βγαζεις καθαρες φωτογραφιες στο 1,8... το dof ή εσυ?

Δυσκολια τριτη... αν ειχες μεχρι τωρα φακους 4-5,6 δεν χρησιμοποιουσες σχεδον καθολου τη ρυθμιση διαφραγματος...την ειχες μονιμως στο πιο ανοικτο... τωρα θελει να γυριζεις τη ροδελα καμμια ωρα και απο το 1,8 εχει παει μολις στο 3,5:107: καλο αυτο...

Αρνητικη αισθηση... δε μου φαινεται lightning fast στο φοκους οπως παντου αναφερεται... ισως ειναι ιδεα μου, αλλα... (οι πρωτες εντυπωσεις δεν ειναι και οι σωστοτερες?)

Προβλημα... μολις τον πρωτοφορεσα στη μηχανη, ειπα να δοκιμασω το FTM... ειχα ομως τη μηχανη σε σερβο mode και τον φακο -φυσικα- σε AF... εκανε κατι πηδηματακια το δαχτυλιδι της εστιασης (σα να ειχε γραναζια) μεχρι να καταλαβω τι φταιει... μετα βεβαια σε ολες τις δοκιμες, εστιαζει κανονικα αλλα... μου μπηκε η ιδεα μηπως χαλασα κατι... τι λετε?

Δειγματα θα βαλω σε λιγο....

....μαλλον δεν θα βαλω, γιατι δε βλεπω κανενα ευκολο τροπο να γινεται αυτο...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522
Απάντηση: Canon EF 85 f1,8 USM

Καλορίζικος.
Ελπίζω να μην έσπασες τπτ.
Καλή επιλογή.
Όταν λες τρεμόπαιγμα, τι εννοείς; Έχεις μάθει να φωτογραφίζεις παντού με is φακούς μου φαίνεται... δεν πειράζει θα ξεσυνηθίσεις.

Reaction score
174

Ευχαριστω... ναι, με το τρεμοπαιγμα, αυτο ακριβως εννοω... οτι ειμαι συνηθισμενος απο το is...

Απερριψα -προς το παρον- τον 50ρη 1,4 γιατι σε σχεση με τον 85ρη δεν ειχε πληρες usm, διαβασα αρκετες αναφορες για προβληματα ακριβους εστιασης σε ανοιχτα διαφραγματα και επειδη ειμαι λιγο του.... τελε (αλλα και επειδη υπαρχει και ο 50ρης 1,8).

Σκεφτομαι τωρα να συνδυασω τον 85ρη με τον 35ρη f2, μια και δεν υπαρχει σε σταθερο κατι φτηνοτερο (και καλο) προς το σχετικα ευρυγωνιο που να αντεχω οικονομικα και μετα θα σκεφτω τον 200ρη που ειπες αν και μαλλον με βλεπω να πηγαινω στον 70-200 f4 is. Mετα, θα λειπει ενας μακρο μονο...(που δεν ειμαι και πολυ fun του ειδους) και ισως ο samyang 14 αν και το βλεπω δυσκολο το χειροκινητο στην εστιαση... θα ασχοληθω τωρα λιγο με τον 85ρη και αν δω οτι γινεται ισως παω πρωτα στον σαμγιανγκ και μετα στον 35ρη.

Πως το βλεπεις?

Αν ειχε σπασει κατι Τασο, θα το αντιλαμβανομουνα λες? Λειτουργει κανονικα η εστιαση στο φακο... δεν ακουγεται τιποτε περιεργο... με εβαλες σε σκεψεις γμτ και δεν θελω να παω να τον αλλαξω γιατι απο τα δυο κομματια που δοκιμασα, ειχε εμφανη διαφορα ο συγκεκριμενος απο τον αλλο... δεν ξερω αν εχει και τριτο κομματι διαθεσιμο...

Πως ανεβαζουμε εδω φωτογραφιες ρε παιδια?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Από εξωτερικό σέρβερ μόνο.
Δοκίμασε να κάνεις λογαριασμό στο photobucket (έχει όριο τα 1024px σε διάσταση). Εγώ ανεβάζω από εκεί, τον λογαριασμό μου στο flickr και, καλύτερα, από το mynetimages, όπου δεν υπάρχει όριο σε διαστάσεις εκτός από μέγεθος 512kb ανά φωτογραφία (αρκετά είναι) και 1gb συνολικό όγκο στο σέρβερ, καθώς και να μην τους ξεσκίσεις εντελώς το bandwidth

Reaction score
174

Αν ειχε σπασει κατι Τασο, θα το αντιλαμβανομουνα λες? Λειτουργει κανονικα η εστιαση στο φακο... δεν ακουγεται τιποτε περιεργο... με εβαλες σε σκεψεις γμτ και δεν θελω να παω να τον αλλαξω γιατι απο τα δυο κομματια που δοκιμασα, ειχε εμφανη διαφορα ο συγκεκριμενος απο τον αλλο... δεν ξερω αν εχει και τριτο κομματι διαθεσιμο...

Πες και γι αυτο τιποτα....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Τι να σε πω, μόνος το απάντησες, εάν δεν ακούγεται τίποτα, πιθανότατα δεν έχει τίποτα. Μην κοντράρεις τα μοτεράκια όμως και τα γραναζάκια, είναι επικίνδυνο.

Reaction score
174

Οποιος δεν βαριεται και εχει ορεξη, εχω μερικα raw και μερικα jpg εδω... ας τα δει και ας μου πει αν εντοπισει κατι ανησυχητικο... πολυ προχειρες ληψεις βεβαια, αμεσως μολις τον πηρα...

http://www.mediafire.com/?e5k7pqlawl35muo

http://www.mediafire.com/?iswjaq5jm9wwd4y

http://www.mediafire.com/?a2qo9n2e198q9bx

http://www.mediafire.com/?12g2778cap197ab

http://www.mediafire.com/?hmbdp8f21hzt2l4

http://www.mediafire.com/?hap5azs3xjcl6hv

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Τώρα δείγματα είναι αυτά βρε Ηλία; Φόρεσες τον φακό και βαρούσες ό,τι έβρισκες δίχως να σε νοιάζει έστω λιγάκι αυτό που βγάζεις να είναι φωτογραφία. Κάδρο είναι το πρώτο; Χώρια που μόνο 2 είναι jpegs, τα cr2 τι να τα κάνουμε, να τα περάσουμε ο καθένας από τον επεξεργαστή του;
Μόνο στο τελευταίο βλέπω μια τυπική χρήση του φακού (πορτραίτο με ξεφοντάρισμα), γράφει πολύ ωραία το φόντο, αλλά θέλεις βελτίωση στην τεχνική σου. Η σταθεροποίηση σε έχει κακομάθει, η φωτογραφία σου είναι απαράδεκτα κουνημένη έστω και για 1/50.

Reaction score
174

Εχεις δικιο για τα δειγματα, αλλα τι να κανω... εκτος του οτι εξω ειχε -8 βαθμους, μεσα στο mall δεν ειχα την ανεση να βγαζω με τις ωρες...με στραβοκοιτουσαν... :)

Ανεβασα και αλλες, μερικες ειναι απο επεξεργασια (οι πιο μικρες) και μερικες jpg απ ευθειας απο τη μηχανη (οι πιο μεγαλες).

Για την τεχνικη και λιγα ειπες... μιλαμε για μεγαλο χάλι... δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα....:140:

Reaction score
174

Κανενα extender παιρνει αυτος?

(Επισης και ο 70-300 4-5,6 is)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Γιατί να θέλεις να βάλεις extender σε έναν 85ρη;
Θεωρητικά και ο 14ρης παίρνει :142:

O 70-300 κανονικά δεν παίρνει γιατί οδηγεί σε μέγιστο διάφραγμα μεγαλύτερο του 5.6, που είναι το όριο για να εστιάσει η μηχανή σου. Οι πολλαπλασιαστές της Canon έτσι αποκλείονται.
Μπορείς να δοκιμάσεις όμως με κάποιον άλλον πολλαπλασιαστή εκτός από Canon, πχ από Tamron. Έχω έναν μικρούλη πολύ ωραίο από την καλή της (SP AF) σειρά, 1.4x, για να δοκιμάσεις εάν βρεθείς ξανά εδώ κοντά.
Σύμφωνα με την παρακάτω σελίδα, ο συνδυασμός λειτουργεί, βέβαια δεν ξέρω εάν χρησιμοποιεί τον φθηνότερο ή τον ακριβότερο πολλαπλασιαστή της Ταμρον. Μη περιμένεις και ταχύτητα στο AF όμως.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
ολοι οι φακοι μικρου διαφραγματος ειναι πολυ δυσκολοι.
και στην εστιαση κ στην συμπεριφορα τους
θελει πολυ πολυ προσοχη
γενικα ειναι πολυ ευκολο να βρεθουμε με λαθος εστιαση, ποσο μαλλον αν ειναι βραδυ η με κοτρα φωτα.

ακομα παραπανω με 1.4 η 1,2 φακους...εκει εχει πανυγηρι!!

Reaction score
174
Απάντηση: Re: Canon EF 85 f1,8 USM

στην συμπεριφορα τους

η με κοτρα φωτα.!!

Για πες καμμια κουβεντα παραπανω για αυτα... τι εννοεις ακριβως?

Reaction score
174

Γιατί να θέλεις να βάλεις extender σε έναν 85ρη;
Θεωρητικά και ο 14ρης παίρνει :142:

Σύμφωνα με την παρακάτω σελίδα, .
Για βαλε και την σελιδα....

Δεν θα ηταν πρακτικο να εχω εναν 170ρη f3,5 με περιπου 250Ε (Κενκο, ταμρον, μτχ κανον)...?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522
Απάντηση: Re: Canon EF 85 f1,8 USM

και στην εστιαση κ στην συμπεριφορα τους
θελει πολυ πολυ προσοχη
γενικα ειναι πολυ ευκολο να βρεθουμε με λαθος εστιαση, ποσο μαλλον αν ειναι βραδυ η με κοτρα φωτα.

ακομα παραπανω με 1.4 η 1,2 φακους...εκει εχει πανυγηρι!!
Για την επακριβή εστίαση χρειάζεται είτε τροποποιημένη οθόνη εστίασης, είτε λούπα στο σκόπευτρο είτε χρήση liveview. Το τελευταίο δεν αποτυγχάνει και δίνει χειρουργική ακρίβεια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef