Αναβαθμιση ηχου σε smart

Reaction score
0
Καλημερα και καλως σας βρηκα :102:.
Εχω ενα smart '07 και θελω να του αναβαθμισω λιγο τον ηχο και θα ηθελα την γνωμη σας.
Πηγη θα μπει το Pioneer DEH-4200SD.
Ηχεια ξεθαψα κατι peerless 15ετιας απο προηγουμενο αυτοκινητο 13αρια και συγκεκριμενα τα C-130/IP.Τα τεχνικα χαρακτηριστικα που βρηκα ειναι αυτα
130 mm Konuslautsprecher mit gespritzter Polypropylenmembran und 26 mm Schwingspule. Korbabmessung: 130 mm, Einbauöffnung (BxT): 117 x 54 mm.

* Belastbarkeit: 60/100 Watt
* Frequenzbereich: bis 4 kHz
* Impedanz: 4 Ohm
* Kennschalldruck: 87 dB (1W/1m)
* Resonanzfrequenz: 63 Hz
* Qts=0,47 / Vas=7,5 / Re=3,3

Sorry για τα γερμανικα αλλα δεν βρηκα αλλου πληροφοριες.
Απο tweeter (15αετιας και αυτα)τα peerless RDC 2000 κ τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα ειναι :
Ring-Dome-Tweeter mit geringen Abmessungen: 50 mm Korbmaß, Einbauöffnung (BxT): 47,5 x 18 mm.

* Belastbarkeit: 70/100 Watt (ab 3,5 kHz)
* Frequenzbereich 3,5-20 kHz
* Impedanz: 4 Ohm
* Kennschalldruck: 88 dB (1W/1m)
Τα ηχεια θα οδηγηθουν απο εναν Rockford Fosqate Punch 200 ix ιδιας χρονολογιας και αυτος.Τα τεχνικα του χαρακτηριστικα ειναι εδω http://www.rockfordfosgate.com/rftec...x200ix_MAN.pdf
Και για μπασακι σκεφτομαι καποια στιγμη να βαλω ενα ενεργο κατω απο το καθισμα.
Πως τα βλεπετε αυτα?Θα ειναι ικανοποιητικος ο ηχος?Υπολογιστε εδω οτι η μουσικη που ακουω ειναι hard rock.Στο παλιο αυτοκινητο ειχα και mid και δεν μπορω να φανταστω πως θα'ναι ο ηχος χωρις αυτα και εχουν περασει και χροοοονια απο τοτε.
Ακομα θα ηθελα να μου πειτε που μπορω να βρω crossover για αυτα.
Ευχαριστω εκ των προταιρων

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Αναβαθμιση ηχου σε smart

Καλημερα και καλως σας βρηκα :102:.
Εχω ενα smart '07 και θελω να του αναβαθμισω λιγο τον ηχο και θα ηθελα την γνωμη σας.
Πηγη θα μπει το Pioneer DEH-4200SD.
Ηχεια ξεθαψα κατι peerless 15ετιας απο προηγουμενο αυτοκινητο 13αρια και συγκεκριμενα τα C-130/IP.Τα τεχνικα χαρακτηριστικα που βρηκα ειναι αυτα
Τα ηχεια θα οδηγηθουν απο εναν Rockford Fosqate Punch 200 ix ιδιας χρονολογιας και αυτος.
Και για μπασακι σκεφτομαι καποια στιγμη να βαλω ενα ενεργο κατω απο το καθισμα.
Πως τα βλεπετε αυτα?Θα ειναι ικανοποιητικος ο ηχος?Υπολογιστε εδω οτι η μουσικη που ακουω ειναι hard rock.Στο παλιο αυτοκινητο ειχα και mid και δεν μπορω να φανταστω πως θα'ναι ο ηχος χωρις αυτα και εχουν περασει και χροοοονια απο τοτε.
Ακομα θα ηθελα να μου πειτε που μπορω να βρω crossover για αυτα.
Ευχαριστω εκ των προταιρων
Καταρχήν, το 4200 είναι καλό καθώς και τα προιόντα που έχεις.

Διαφωνώ για το sub κάτω απο το κάθισμα για δυο λόγους.
1ος, ο ενισχυτής σου είναι 2κάναλος, τι θα πρωτοπαίξει το sub η τα ηχεία σου?
2ος, το sub για κάτω απο το κάθισμα θέλει ξύλινη κατασκευή, δεν φτάνουν τα λίτρα ούτε για 8ιντσο.
Μόνο τον ενισχυτή χωράει.

Κάτω απο το ταμπλώ υπάρχουν τα εργοστασιακά ηχεία, θέλω να μου πείς αν υπάρχουν βάσεις για αυτά. Αν όχι πρέπει να βρεθούν (εως 60Ε μεταχειρισμένα). Πρέπει να μπεί μόνωση εσωτερικά για να μην ακούγεται η πλαστικίλα.

Υπάρχει λύση να αποφύγεις τον 2ο ενισχυτή...

Reaction score
0

Ο ενισχυτης συνδεθηκε και παιζει ηχεια και tweeter(στις εργοστασιακες θεσεις μπηκαν κατω απο το ταμπλω).Δεν εχουν κουμπωσει τελειως γιατι πεσαν καπως μεγαλα αλλα προς το παρων κρατιουνται μεχρι να δω τι θα κανω.Επειδη δεν θελω να μπλεξω με πολλα πολλα γι'αυτο και λεω για ενεργο ,χαμηλο σε υψος ενεργο subwoofer για κατω απο το καθισμα.Λεω για τι Pioneer tswx-11a ή το Focal bus20.Τι γνωμη εχεις γι'αυτα?Βασικο ακομα ειναι οτι εκει δεν θα φαινετε(το smart δεν εχει εταζερα και φαινονται ολα μεσα).Ηχομονωση εννοεις στο πλαστικιο κομματι της πορτας?

Reaction score
0

Χρειαζομαι και μια κομη βοηθεια απο καποιον γνωστη.Η πηγη δεν μου κραταει σταθμους οταν τους αποθηκευω.Μολις σβησω την μηχανη χανονται.Εχω ενωσει τα 2 καλωδια που λεει το manual αλλα δεν...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Το κίτρινο στο σταθερό (μόνιμο) ρεύμα και το κόκκινο στο διακοπτόμενο. Προφανώς θέλουν αναστροφή μεταξύ τους απο την υπάρχουσα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Έτσι όπως τα λέει ο Νίκος.
Κάποια αυτοκίνητα, ιδίως Γερμανικά, δεν τηρούν τα αντίστοιχα χρώματα για τη σταθερή τάση και αυτή που ελέγχεται από τον κεντρικό διακόπτη.

Reaction score
0

Ετσι ακριβως!Ηθελαν τουμπα τα καλωδια.Ευχαριστω για την βοηθεια!
Για τα αυτοενισχυομενα subwoofer καμια βοηθεια?

Reaction score
0

Ετσι ακριβως!Ηθελαν τουμπα τα καλωδια.Ευχαριστω για την βοηθεια!
Για τα αυτοενισχυομενα subwoofer καμια βοηθεια?
φιλε απο προσωπικη γνωμη ακουσε το Νικο... και κατ εμε ξεχασε τα ενεργα! κι εγω για τετοιο πηγαινα στην αρχη (στο ιδιο αυτοκινητο) αλλα μολις ειδα τις διαφορες χαλαλι τα 16 λιτρα στο πορτ παγκαζ, χειροποιητη κουτα made by Alpha Sound και ειναι super.

το αυτοκινητο οπως και αλλα ειναι διαθεσιμα για ακουσμα αν θελεις... αλλα αν παλι εισαι ανενδωτος και θελεις ενεργο οι περισσοτεροι λενε οτι το focal ειναι ελαχιστα ανωτερο

Reaction score
0

Απολυτα σεβαστη η γνωμη του Νικου!Το καταλαβαινω απολυτα οτι το ενα με το αλλο δεν εχει καμια σχεση σαν ποιοτητα.Ειχα και εγω αυτην την τρελλα σε μεγαλο βαθμο πριν αρκετα χρονια και γνωριζω καποια πραγματα...
Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να χαραμισω ουτε αυτα τα 16 λιτρα που λες κ εσυ.Καθημερινο μεσο καθως και οικογενειακο βλεπεις...Απλα θελω να φτιαξω λιγακι τον ηχο.Δεν παω για επιδοσεις.Να μ'αρεσει εμενα θελω.
Και επειδη μ'αυτα που εβαλα ηδη δεν ειμαι ευχαριστημενος οσονουπω λεω να βαλω τα διαιρουμενα Focal 165a1 να φτιαξει καπως το πραγμα...Τι λετε για αυτα?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τα ηχεία στο ταμπλώ απο κάτω έχουν κουτάκια πλαστικά? η τα βιδώσατε απευθείας απο κάτω?
Πρώτα φτιάχνουμε το "σκαρίφημα" και μετά ασχολούμαστε με μάρκες μοντέλα προιόντα.
Ο ένας θα πεί πάρε αυτό ο άλλος οχι αυτό και δεν τελειώνει ποτέ.

Reaction score
0

Τα tweeter δεν τα βιδωσα.Εχει μια πλαστικη βαση που πανε και κουμπωνουν μεσα.Αν εχει και κατι αλλο απλα δεν το ειδα...Εχεις δικιο σε αυτο που λες.Αλλα ρωταω μιας και τα ηχεια θα μπουν στις εργοστασιακες θεσεις γι'αυτο και ρωτησα για τα συγκεκριμενα ηχεια που απ'οσο διαβασα ταιριαζουν

Reaction score
0

Τα tweeter δεν τα βιδωσα.Εχει μια πλαστικη βαση που πανε και κουμπωνουν μεσα.Αν εχει και κατι αλλο απλα δεν το ειδα...Εχεις δικιο σε αυτο που λες.Αλλα ρωταω μιας και τα ηχεια θα μπουν στις εργοστασιακες θεσεις γι'αυτο και ρωτησα για τα συγκεκριμενα ηχεια που απ'οσο διαβασα ταιριαζουν
για να μην εχουμε παρανοησεις για διευκρινησε για ποιο smart μιλας! γιατι το 2007 βγηκε και το καινουργιο μοντελο!

εχεις το 450 ή 451?

Edit: sorry τωρα ξαναδιαβασα την πισω σελιδα και μιλαμε για το 450...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τα ηχεία στο ταμπλώ απο κάτω έχουν κουτάκια πλαστικά? η τα βιδώσατε απευθείας απο κάτω? δεν μιλάω για τα tweeter.

Reaction score
0

για να μην εχουμε παρανοησεις για διευκρινησε για ποιο smart μιλας! γιατι το 2007 βγηκε και το καινουργιο μοντελο!

εχεις το 450 ή 451?

Edit: sorry τωρα ξαναδιαβασα την πισω σελιδα και μιλαμε για το 450...
Το 451 εχω
Τα ηχεια βιδωθηκαν πανω στις πορτες στις εργοστασιακες θεσεις και οχι κατω απο το ταμπλω.Κατω απο το ταμπλω δεν πηρε το ματι μου θεσεις για μεγαλα ηχεια

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

ok, άρα είναι το πιο καινούργιο.
Πως έβαλες το 13cm peerless σε θέση μεγαλύτερη?

Reaction score
0

Εχουν αρκετα μακρυα 'αυτια' και βιδωθηκαν κανονικα με το πλαστικο πλαισιο τους πανω στο πλαστικο κομματι της πορτας.Οχι πανω στις εργοστασιακες βασεις που ηταν τα ΄μαμα΄

Reaction score
0

Επειδη ξανασκεφτομαι το θεμα του subwoofer εχετε να μου προτεινετε κατι σε 10αρι?Θα παιξει με εναν ιδιο ενισχυτη(punch ix200).Να πω εδω οτι μπροστα θα μπουν τελικα τα focal 165v1.Επειδη ξεφυγα λιγο στα λεφτα με αυτα τα ηχεια και δεν με παιρνει για πολλα πολλα ακομα, εχω βρε ενα peerless xxls 10αρι σε καλη τιμη.Τι λεει?Θα κανει ικανοποιητικα την δουλεια του?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7