Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1,Duo

Reaction score
0
Καλημέρα. Εδώ και μερικές μέρες το Dune-Max βρίσκεται στην κατοχή μου. Οι εντυπώσεις είναι άριστες.

Είναι μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με την κατάσταση που είχα μέχρι τώρα : δηλαδή με το Playstation 3 και τον PMS , το Media Browser στο HTPC μου , αλλά και το WD-Live.

Με εξέπληξαν ευχάριστα τα κάτω χαρακτηριστικά =

1. Συνδέθηκε αμέσως στο δίκτυο και είδε όλα τα pc του σπιτιού (και XP αλλά και Vista) , τα laptop , το NAS αλλα και τον σκληρό δισκο , του WDlive. To δίκτυο είναι gigabit. Ενεργοποίησα τη επιλογή gigabit στο Max και όλα καλά. Δεν περίμενα όμως να παίζει τα πάντα νεράκι ακόμα και τις πιο δύσκολες ματρόσκες των 25 GB αλλά και τα BR-rip των 45-50 GB. Τέλειο. Η γρήγορη μεταφορά σε όποιο σημείο της ταινίας η αργη και γρήγορη κίνηση όλα νεράκι μέσα απο το ταπεινό καλώδιο δικτύου. Πώς το κάνει αυτό? Εχει κάποιο είδους buffer αν προσεξα καλα?

2. Η εικόνα του είναι απλά υπέροχη , πάνω απο ότι είχα δει έως τώρα. Κλείδωσε αμέσως (αλλά με καλώδιο HDMI Philips 5μετρο , όχι το δικό του που δεν το δοκίμασα) σε 1080p και σε όλες τις συχνότητες. Δεν ξέρω όμως τι να επιλέξω. τώρα το έχω στα 60. Να ενεργοποιήσω το auto framerate η όχι?

3. Ο ήχος του συγκλονιστικός. Επιτέλους τα HD Master Audio λαμπάκια στον Pionner μου αναβουν όποτε η ταινία είναι η ανάλογη. Πάντα σε σχέση με το PCM του PS3 ...

Του έβαλα ήδη έναν 2ΤΒ σκληρό δίσκο WD Green 64MB και πετάει.

Για να περάσουμε στις ερωτήσεις

1. Θέλω έναν τρόπο να βλέπω τις ταινίες με τον τίτλο και το εξώφυλλο τους αντί απλά με τον τίτλο. Γίνεται αυτό? Εννοείται ότι κάθε ταινία βρίσκεται σε δικο της φάκελο ο οποίος περιέχει και το πόστερ της με το ίδιο τίτλο.
Πχ αυτό στο WD-live γίνεται. Εδώ?

(το yadis είναι μια λύση αλλά δεν με βολεύει καθόλου για άλλους λόγους πχ δεν δείχνει πόστερ και όνομα μαζί , εκτός κι αν κάνω κάτι λάθος εγώ)

2. Το firmware να το κάνω upgrade στο τελευταίο 100916_2027_beta παρά το ότι είναι beta? Δεν υπάρχει πρόβλημα?

3. Κάπου γράφει (δεν θυμάμαι σε πιο σημείο του μενού) storage device : δεν έχει εγκατασταθεί.
Αφού έχω βάλει σκληρό δίσκο στο μηχάνημα με αρκετές ταινίες που τις βλέπει και τις παίζει κανονικά. Σε τι αναφέρεται?

Ευχαριστώ.

Reaction score
802
Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Δοκιμασε αν μπορεις να δεις αν το optical drive διαβαζει αντιγραμμενα dvd-9 (dual layer 8.5gb) και bd-re 50gb (To prime 3.0 επαιζε μονο τα bd-re 25gb)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.056
Καλημέρα. Εδώ και μερικές μέρες το Dune-Max βρίσκεται στην κατοχή μου. Οι εντυπώσεις είναι άριστες.

3. Κάπου γράφει (δεν θυμάμαι σε πιο σημείο του μενού) storage device : δεν έχει εγκατασταθεί.
Αφού έχω βάλει σκληρό δίσκο στο μηχάνημα με αρκετές ταινίες που τις βλέπει και τις παίζει κανονικά. Σε τι αναφέρεται?

Ευχαριστώ.
Καλορίζικο!!

Γι' αυτό που γράφεις, αφορά το system storage. Χρησιμοποιείς ή ένα ΚΕΝΟ usb stick, ή ένα μέρος του σκληρού. Σου χρειάζεται για να αποθηκεύεις τα δεδομένα που υπάρχουν στα bd-live των ταινιών bluray (αν και στο δικό μου Prime το bd-live ποτέ δεν δούλεψε).
Για το πώς γίνεται να δημιουργήσεις το system starage διάβασε εδώ:
http://dune-hd.com/firmware/usb_flash_drive/

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Το πηρα κι εγω, μολις - απο αυριο πιανουμε δουλεια!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.407

Καλορίζικο!

Reaction score
1

Καλές θεάσεις !!!!!! :107:

Γράψε μας τις εντυπώσεις σου μόλις το τσεκάρεις :107:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.056
Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Για Ελληνικο μενου τι γινεται;
Τί εννοείς? Δεν έχει ελληνικό μενού? Αφού το έχω στείλει στην HDI:203:

Αν δεν υπάρχει, κατέβασε τις γλώσσες από εδώ:
http://dune-hd.com/firmware/languages/

Ξεζιπάρισε το αρχείο, πέρασέ το σε ένα στικάκι και βάλε το στο Dune. Από το Dune τώρα, άνοιξε το αρχείο με τις γλώσσες και επίλεξε τα ελληνικά.

Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω το αρχείο εγώ, μια και έκανα κάποιες τελευταίες διορθώσεις που δεν πρόλαβε να τις συμπεριλάβει η HDI.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Τί εννοείς? Δεν έχει ελληνικό μενού? Αφού το έχω στείλει στην HDI:203:

Αν δεν υπάρχει, κατέβασε τις γλώσσες από εδώ:
http://dune-hd.com/firmware/languages/

Ξεζιπάρισε το αρχείο, πέρασέ το σε ένα στικάκι και βάλε το στο Dune. Από το Dune τώρα, άνοιξε το αρχείο με τις γλώσσες και επίλεξε τα ελληνικά.

Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω το αρχείο εγώ, μια και έκανα κάποιες τελευταίες διορθώσεις που δεν πρόλαβε να τις συμπεριλάβει η HDI.
Ενταξει με τα Ελληνικα, αλλα στειλε και το νεωτερο δικο σου (με ημεηλ;).
Παντως το μανιουαλ ειναι...μηδεν! Θλει αρκετο ψαξιμο, και η αληθεια ειναι πως μολις σημερα καθησα να το σεταρω.
Υπαρχει κανενας πιο αναλυτικος οδηγος on line; νομιζω οτι ειναι ιδιος με το Prime, να ψαξω γι΄αυτο;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.056
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Ενταξει με τα Ελληνικα, αλλα στειλε και το νεωτερο δικο σου (με ημεηλ;).
Παντως το μανιουαλ ειναι...μηδεν! Θλει αρκετο ψαξιμο, και η αληθεια ειναι πως μολις σημερα καθησα να το σεταρω.
Υπαρχει κανενας πιο αναλυτικος οδηγος on line; νομιζω οτι ειναι ιδιος με το Prime, να ψαξω γι΄αυτο;
Στείλε μου το mail σου με pm.
Ομολογώ ότι δεν έψαξα ποτέ το manual του prime. Όλα τα έκανα ψάχνοντας, ή ρωτώντας εδώ. Ότι πρόβλημα ή απορία έχεις, υπάρχουν αρκετοί εξπέρ (βλ. lessaros:136:)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Στείλε μου το mail σου με pm.
Ομολογώ ότι δεν έψαξα ποτέ το manual του prime. Όλα τα έκανα ψάχνοντας, ή ρωτώντας εδώ. Ότι πρόβλημα ή απορία έχεις, υπάρχουν αρκετοί εξπέρ (βλ. lessaros:136:)
[email protected] (γιατι με πμ; ετσι κι αλλιως δεν ειναι κρυφο!)
Σημερα επιτελους συνδεσα το ΜΑΧ οπως πρεπει, γιατι ηθελανα κανω μια γενικη αναβαθμιση ολων των συνδεσεων, λογω προσθεσης και ενισχυτη στερεο στην ολη κατασταση. Ετσι το ΜΑΧ παει σε DAC (για τον ηχο) με οπτικη, σε πολυκαναλο 7.1 (αλλα ηχεια...5.1), και στον ενισχυτη με coaxial + rca για τη μουσικη. Κολαση απο καλωδια (αν υπολογισουμε και την διπλοκαλωδιωση των ηχειων!). Δοκιμασα λιγο το μηχανημα και επαιξε ανετωτατα ενα δειγμα hd στα 30mbs, αλλα με τους υποτιτλους εξωτερικους καπου μπερδευεται (αυτο ή εγω;:135:). Το απογευμα θα δω πως μπαινουμε στο ιντερνετ (πως γραφουμε τις δ/νσεις;), θα το δικτυωσω (εχω ετοιμη γραμμη) και...εχει ο Θεος!
Το αρχειο που εχεις τι διορθωνει που δεν περασαν οι κατασκευαστες; Αυτο του vadegr το δοκιμασες;
Χαιρετω

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.056
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Το αρχειο που εχεις τι διορθωνει που δεν περασαν οι κατασκευαστες; Αυτο του vadegr το δοκιμασες;
Χαιρετω

Το μενού των Dune έχει μεταφραστεί από εμένα στα ελληνικά, όπως μπορείς να δεις εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76669&highlight=%C5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%FC+%EC%E5%ED%EF%FD

Απλά αυτό που έχει το site της Dune (δική μου μετάφραση και αυτή), λόγω πίεσης χρόνου από την HDI, δεν πρόλαβα να διορθώσω κάποια μικρολαθάκια στη μετάφραση. Νομίζω ότι το αρχείο που έχω έχει -κατά το δυνατόν_ τα λιγότερα λάθη.:126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1

Το μενού των Dune έχει μεταφραστεί από εμένα στα ελληνικά, όπως μπορείς να δεις εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76669&highlight=%C5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%FC+%EC%E5%ED%EF%FD

Απλά αυτό που έχει το site της Dune (δική μου μετάφραση και αυτή), λόγω πίεσης χρόνου από την HDI, δεν πρόλαβα να διορθώσω κάποια μικρολαθάκια στη μετάφραση. Νομίζω ότι το αρχείο που έχω έχει -κατά το δυνατόν_ τα λιγότερα λάθη.:126:
Το περιμενω λοιπον!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.056
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Το απογευμα θα δω πως μπαινουμε στο ιντερνετ (πως γραφουμε τις δ/νσεις;), θα το δικτυωσω (εχω ετοιμη γραμμη) και...εχει ο Θεος!
Δυστυχώς το τηλεκοντρόλ του Dune δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληκτρολόγιο. Εγώ αγόρασα αυτό:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=73910&page=102

Από εδώ:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35354

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1

Δυστυχώς το τηλεκοντρόλ του Dune δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληκτρολόγιο. Εγώ αγόρασα αυτό:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=73910&page=102

Από εδώ:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35354
Δεν μπορει; και γιατι οι οδηγιες του ΜΑΧ λενε οτι μπορει να "γραψει' οπως ενα κινητο;

Με ενα ασυρματο usb πληκτρολογιο δηλ, μπορουμε;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Βοηθηστε για το πως φαινονται*οι εξωτερικοι υποτιτλοι, γιατι θα...:137:

*πως παιζουν δηλ., γιατι φανονται μαζι με το αρχειο της ταινιας αλλα δεν...Αντιθετα οι ενσωματωμενοι στο αρχειο της ταινιας παιζουν απο μονοι τους

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe