Τα φωτα σας καινουργιο HTPC

Reaction score
3
Ησουν παρα-παρα πολυ κατατοπιστικος και ευχαριστω για το δωρεαν μαθημα για την μητρικη.
Οι μικροι δισκοι κινουνται στα λεφτα που ζηταω.
Ευχαριστω πολυ και εαν χρειαστω αλλη πληροφορια θα στην ζητησω.
Την αλλη εβδομαδα θα σου γραψω το ολοκληρωμενο Hardware μονο που δεν ξερω πως να σου δειξω το κουτι τελειωμενο..............

Reaction score
3
Μηπως ξερετε εαν υπαρχει κανενα συστημα ( Φρυγανιερα ) που να μπαινουν και να βγαινουν οι 3,5 αρηδες χωρις να ξεβιδωνω το CAGE?

Reaction score
3
@ gkontoletas

Επειδη διαβαζω διαφορα ξενα reviews για το κουτι , γραφουν οτι θα ηταν καλλιτερα Τhe ATX power connector on the front edge of the board.
Δηλ. να παιρνει ρευμα απο την μπροστινη πλευρα της μητρικης οπως καθεται ?
Η μητρικη που μου συστηνεις ειναι ετσι?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Τα φωτα σας καινουργιο HTPC

Ναι, δες πάλι τη φωτογραφία στο μήνυμα Νο.20

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Τα φωτα σας καινουργιο HTPC

Ναι, δες πάλι τη φωτογραφία στο μήνυμα Νο.20
Λυπαμαι που δεν ξερω απο τεχνικα,και δεν το βλεπω ουτε και τωρα.
Παντως για να το λες εσυ ετσι θα ειναι
Ευχαριστω.............

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δες την παρακάτω εικόνα, η κύρια τροφοδοσία της μητρικής είναι το εξάρτημα που περικλείεται από το κόκκινο παραλληλόγραμμο στα δεξιά.

Reaction score
3
Ειμαι της γνωμης οτι πρεπει να ανοιξεις φροντιστηριο. Τωρα βεβαιως το καταλαβα και θα το θυμαμαι παντα αν και ειμαι και σχετικα μεγαλης ηλικιας. Για το προηγουμενο post που εγραφα για μια τυπου φρυγανιερας αληθευει αυτο που να ειναι μεσα στο κουτι?

Υ.Γ Με ποιο προγραμμα δημιουργεις αυτα τα κοκκινα σχεδια?
Επισης οταν δινεις μερικα links πως τα δημιουργεις στα posts σου ?

Reaction score
4

Καλά τα λες αλλά γιατί Gigabite βρε παιδί μου !!! Χάθηκαν οι ASUS..... τα Gigabite είναι από τα χειρότερα motherboards....

Και να το δικαιολογήσω τα λόγια μου και να μην λέω λόγια στον αέρα :) αν θα παρατηρήσετε όλες οι Gigabite έχουν τρελά χαρακτηριστικά και πολύ χαμηλές τιμές για αυτά που προσφέρουν αλλά μια μέρα και όχι καν αν τις έχεις δουλέψει πολύ η τις έχεις ζορίσει λίγο τα φτύνουν ...

Είναι σαν ενα Fiat Punto 500 άλογα το οποίο το έχουν προγραμματίσει να δουλεύει στα κόκκινα ε μια μέρα θα σε αφήσει .Στο λέω μετά από 10 χρόνια πείρας για τα Gigabite όλα μα όλα που είχα τα έπαιξαν πολύ γρήγορα .Asus από την άλλη ούτε μια δεν έχει χτυπήσει .

Ποιότητα κατασκευής και σωστός σχεδιασμός κάτι για το οποίο η Gigabite ποτέ δεν είχε να πει κάτι δυστυχώς ακόμα και σήμερα ....

Υ.Γ.
Όχι δεν έχω την αντιπροσωπία της Asus χαχαχα :135::135:

Reaction score
3
@ Alastor THX
Και εγω στο υπαρχον HTPC εχω την ASUS P5V-VM και δουλευει ρολοι τεσσερα χρονια τωρα.
Gigabyte εαν την παρω,θα ειναι πρωτη φορα. Για το νεο μηχανημα που φτιαχνω η ASUS ποια μοντελα εχει?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Καλά τα λες αλλά γιατί Gigabite βρε παιδί μου !!! Χάθηκαν οι ASUS..... τα Gigabite είναι από τα χειρότερα motherboards....

Και να το δικαιολογήσω τα λόγια μου και να μην λέω λόγια στον αέρα :) αν θα παρατηρήσετε όλες οι Gigabite έχουν τρελά χαρακτηριστικά και πολύ χαμηλές τιμές για αυτά που προσφέρουν αλλά μια μέρα και όχι καν αν τις έχεις δουλέψει πολύ η τις έχεις ζορίσει λίγο τα φτύνουν ...

Είναι σαν ενα Fiat Punto 500 άλογα το οποίο το έχουν προγραμματίσει να δουλεύει στα κόκκινα ε μια μέρα θα σε αφήσει .Στο λέω μετά από 10 χρόνια πείρας για τα Gigabite όλα μα όλα που είχα τα έπαιξαν πολύ γρήγορα .Asus από την άλλη ούτε μια δεν έχει χτυπήσει .

Ποιότητα κατασκευής και σωστός σχεδιασμός κάτι για το οποίο η Gigabite ποτέ δεν είχε να πει κάτι δυστυχώς ακόμα και σήμερα ....

Υ.Γ.
Όχι δεν έχω την αντιπροσωπία της Asus χαχαχα :135::135:
Μην είσαι απόλυτος σε αυτά που γράφεις, πόσες δηλαδή Gigabyte σου έχουν χαλάσει εσένα προσωπικά;

http://www.behardware.com/news/9581/taux-sav-cartes-meres.html
http://www.behardware.com/html/news/?date=11-03-2009#10121
http://www.behardware.com/html/news/?date=29-09-2009#10448
http://www.behardware.com/articles/788-2/components-returns-rates.html
http://www.behardware.com/articles/788-2/components-returns-rates.html

Reaction score
4

Καλημέρα ,

Θα σου πω στα 3 χρόνια υπεύθυνος σε Service μεγάλου καταστήματος θα σου έλεγα ότι το 60% χωρίς υπερβολές ήταν Gigabite .

Επίσης δεν πρέπει να βλέπεις ένα ξερό στατιστικό για ένα απλό λόγο οποίος παίρνει Gigabite ποτέ δεν θα κάνει Overcloacking και περίεργα Setups. Πολύ απλά γιατί οι Μ/Β αυτές δεν κάνουν για αυτήν την δουλειά .Και τι θέλω να πω με αυτό γιατί είδα τα στατιστικά που έχουν σας επιστροφές τα Asus από τα link που έβαλες .

Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση τις επιστροφές που έχει π.χ. H Golf και η Formula 1 και αυτό γιατί μιλάμε για δυο ξεχωριστές κατηγορίες τι θέλεις να πούμε για την ποιότητα της Asus για τις Extra ρυθμίσεις ? λειτουργίες you name it :)

Και για να μαθαίνουμε και κάτι θα σου πω το εξής .....πως ξέρεις ότι μια μητρική είναι σωστή ?και πως όχι ?Αν το κάνεις από συγκριτικά μεσώ internet το έχασες για τον απλό λόγο ότι κάποιος μπορεί να τα παίρνει και να γράφει παπάδες .... Πολύ συνηθισμένο φαινόμενο

Είναι πολύ απλό όλες οι μητρικές που είναι σωστά σχεδιασμένες έχουν τέλια συμβατότητα με τις διαφορές συσκευές που υπάρχουν πάνω στη μητρική.Αυτό το μετράει κάποιος με έναν πολύ πολύ πολύ πολύ βασικό και σοβαρό παράγοντα.Τις θερμοκρασίες!!! και τι θέλω να πω με αυτό . Πάρε μια οποιαδήποτε Gig και μια οποιαδήποτε Asus(της ιδίας κατηγορίας) βάλε ακριβός τα ιδία πράγματα πάνω (μνήμες,cpu κ.τ.λ.) και μετά δες θερμοκρασίες και έλα να το ξανασυζητήσουμε οπότε θέλεις αν δεν πίστεις .

Αυτό που σου λέω είναι γενικός κανόνας και για να μην νομίσεις ότι μιλούσα χωρίς να ξέρω τι λέω σου θέτω άλλο ένα θέμα . Όταν θέλεις να πάρεις Laptop που όλα πανό κάτω έχουν τις ίδιες λειτουργίες πως διαλέγεις ?

Με μια λέξη για να μην κουράσω ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Φιλικά
AlastorTHX

Reaction score
3
Επειγουσα ερωτηση και παρακαλω πολυ γρηγορη απαντηση.

Επισκεπτομενος σημερα γνωστο καταστημα για αγορα του Hardware και επειδη το μονο που θα μεταφερθει απο το υπαρχον computer ειναι η καρτα γραφικων ΑΤΙ 5450 , σε σχετικη ερωτηση μου οτι το ενσωματομενο τροφοδοτικο ειναι 300 WATT αυτος κοιταξε το κουτι της καρτας και μου ειπε οτι θελει μινιμουμ 400 W οποτε η θα καει η καρτα η η μητρικη.
Και μου ειπε οτι μονο η NVIDIA 210 ζηταει 300 W.

Αληθευει αυτο η πρεπει να ανησυχω ?

Ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
Επειγουσα ερωτηση και παρακαλω πολυ γρηγορη απαντηση.

Επισκεπτομενος σημερα γνωστο καταστημα για αγορα του Hardware και επειδη το μονο που θα μεταφερθει απο το υπαρχον computer ειναι η καρτα γραφικων ΑΤΙ 5450 , σε σχετικη ερωτηση μου οτι το ενσωματομενο τροφοδοτικο ειναι 300 WATT αυτος κοιταξε το κουτι της καρτας και μου ειπε οτι θελει μινιμουμ 400 W οποτε η θα καει η καρτα η η μητρικη.
Και μου ειπε οτι μονο η NVIDIA 210 ζηταει 300 W.

Αληθευει αυτο η πρεπει να ανησυχω ?

Ευχαριστω
Φούμαρα!

Τώρα γιά τι 300W τροφοδοτικό μιλάμε, άλλο θέμα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Γράψε ποιο ήταν το κατάστημα για να μάθουμε.
Μπορείς να υπολογίσεις τι τροφοδοτικό θα χρειαστείς on-line με το eXtream Power Supply Calculator.

Εξάλλου δεν υπάρχουν πολλά m-ATX τροφοδοτικά με ισχύ μεγαλύτερη από 300-350W.
http://www.directron.com/matxps.html

Reaction score
3
Καλησπερα και στους δυο...

@ Ζizik
Eιναι ενσωματωμενο τροφοδοτικο σε κουτι CHIFTEC HT-01

@ gkontoletas
To MULTIRAMA στο Πειραια.
Το ιδιο λεει και ο ανηψιος που θα φτιαξει το μηχανημα οτι του φαινεται παραξενο οτι αυτη η καρτα θελει πολλα Βαττ.
Θα κοιταξω τωρα τα Links

Σας ευχαριστω και τους δυο.............

Reaction score
3

Γράψε ποιο ήταν το κατάστημα για να μάθουμε.
Μπορείς να υπολογίσεις τι τροφοδοτικό θα χρειαστείς on-line με το eXtream Power Supply Calculator.

Εξάλλου δεν υπάρχουν πολλά m-ATX τροφοδοτικά με ισχύ μεγαλύτερη από 300-350W.
http://www.directron.com/matxps.html
Μου δινει μινιμουμ 231 και μαξιμουμ 281 Βαττ. Και μαλιστα για την καρτα δινει μονον 9 παραπανω Βαττ..........Δηλαδη ειμαι ενταξει με το τροφοδοτικο?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480

Μου δινει μινιμουμ 231 και μαξιμουμ 281 Βαττ. Και μαλιστα για την καρτα δινει μονον 9 παραπανω Βαττ..........Δηλαδη ειμαι ενταξει με το τροφοδοτικο?

Αυτές οι τιμές αφορούν σε συνεχή μάξιμουμ κατανάλωση, και πάντα είναι υπερβολικές.

Χωρίς να ξέρω τι θα πάρεις, loaded κατανάλωση μέσου i3 CPU: 60W, 5450 50W, M/B+Mem 35W, HDD 10W, ODD 10W = 165W και επί 2 να το πολλαπλασιάσεις, σε καλύπτει.

EDIT: Βρήκα ένα review της κάρτας, 12W idle, 38W load!

Reaction score
3
Τωρα νοιωθω πολυ καλλιτερα γιατι με φοβισε.Αν και ποτε δεν θα παιξω παιχνιδια ουτε BLUE-RAYS
Σε ευχαριστω

Reaction score
3
Καλησπερα σε ολους.
Βασιζομενος γενικα στις δικες σας πληροφοριες-συμβουλες καταφερα με τον ανηψιο κυριως ,να κανω το καινουργιο HTPC

CASE CHIEFTEC HT-01B με ενσωματομενο τροφοδοτικο 300W
Μοtherboard MATX GIGABYTE GA-H55M-UD2H
CPU INTEL I3-540 3.06 GHZ BOX
MEMORY KINGSTON 1333 2 X 2 GB DDR3
HARD DISK 1 WD SCORPIO BLACK 500GB 2,5"
HARD DISK 2 WD 20EARS GREEN 2TB 3,5"
GPU GIGABYTE 5450 DDR3 1GB SILENT Μεχρι τωρα δεν την χρησιμοποιω.
TV CARD MSI
MODEM TPLINK N
DVD-RW SAMSUNG SH-S223C

Εντυπωσεις
Ο επεξεργαστης δουλευει με τον ανεμιστηρα της INTEL .ΑΘΟΡΥΒΟΣ
Πολυ γρηγορος δεν θερμαινεται και η συμπεριφορα του στις ματροσκες μεσω XBMC αψογη.Βεβαια επειδη την GPU την εχω 2 μηνες ειδα οτι τα χρωματα ηταν καλλιτερα με την καρτα γραφικων.Μαλλον θα ενεργοποιησω την καρτα γραφικων αργοτερα.
Ο 500αρης σκληρος 2,5 ειναι για λειτουργικο,προγραμματα,μουσικη,βιντεο,φωτογραφιες .
Ο αλλος σκληρος 2ΤΒ ειναι αποκλειστικα για Ματροσκες.Εχω 140 εργα και υπαρχει υπολοιπο χωρητικοτητας 700ΜΒ.
Οταν γεμισει θα βαλω αλλον ενα 2ΤΒ
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το κουτι.Δεν το περιμενα.Και το τροφοδοτικο του που το φοβομουν ειναι αθορυβο γιατι εχουν κατεβασει τις στροφες του.
Με το προγραμμα HW MONITORING σας δινω μερικες πληροφοριες αν και το μηχανημα ειναι συνεχως αναμμενο απο τις 1400 μ.μ
Θερμοκρασιες.
CPU CORE1 10C CORE2 17C
HARD DISKS 2.5" 33C 3.5" 37C
ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ Δεν ξερω για ποιους αναφερεται
1360 και 1070 στροφες.
Μαλλον επεξεργαστης και πισω εξαγωγη αερα 60mm
Mου δινει τρεις ακομη θερμοκρασιες αλλα δεν ξερω που αναφερεται
TMPIN 0 39C
TMPIN 1 25C
TMPIN 2 28C
Tο μοναδικο προβλημα ειναι οτι με το ΙΜΟΝ προγραμμα που εχει δεν μπορω να δουλεψω το τηλεκοντρολ της LOGITECH S510 που εχει 6-7 πληκτρα και ειναι πιο ευκολο στη λειτουργια του.
Εαν εχετε καμμια ερωτηση,εδω ειμαστε.. Βαγγελης

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.199
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon