Συνδεση blu-ray με ακουστικα

Reaction score
0
Καλησπεριζω ολο το forum απο την βροχερη Αρτα. Θελω να με βοηθησετε σε κατι. Σκοπευω να αγορασω ακουστικα για να ακουω της ταινιες μου χωρις να ενοχλω κανεναν. Τα ακουστικα ειναι τα εξης, τα AKG K 940 AFC η τα AKG K 240 MKII. Και τα 2 εχουνε mini jack για συνδεση. Το blu-ray που εχω ειναι το panasonic dmp-bd 80 το οποιο εχει αρκετες συνδεσης,εχει οπτικη ινα και ειναι 7.1. Πως μπορω να συνδεσω τα ακουστικα με το blu-ray ωστε να εχω τον καλυτερω δυνατο ηχο; Μπορω να ακουω "surround" απο αυτα τα ακουστικα με της καταληλες συνδεσης; Εσεις τι μου προτεινετε;
Συγχωρεστε με αν εχει απαντηθει παρομοια ερωτηση.
Σας ευχαριστω. Δημητρης.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485
Απάντηση: Συνδεση blu-ray με ακουστικα

Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνολογίες στην εκάστωτε εταιρία όσον αφορά τον περιφεριακό ήχο στα ακουστικά.
Kυριότερες τεχνολογίες είναι οι κάτοθι:
http://www.dolby.com/consumer/understand/enhancement/dolby-headphone-details.html
Από την dolby.Εφόσον το player ή ο ενισχυτής έχουν αυτήν την λειτουργεία τότε γίνεται μια προσομοίωση περιφεριακού ήχου διαμέσου του προγράμματος.
http://www.srslabs.com/content.aspx?id=427.
Ομοίως με την dolby.
http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/guide/technologies/silent_cinema_dsp.html
Κάτι ανάλογο και απ την Yamaha.

Oπότε για να μπορέσετε να έχετε surround ήχο ε'ιτε πρέπει να έχει το player είτε κάποια απ τις παραπάνω τεχνολογίες είτε κάποια δική της ανάλογη τεχνολογία.Αν υπάρχει λογικά θα αναφέρεται στο μανιουαλ της συσκευής.

Έτερη λύση είναι η αγορά κάποιου σετ που αναλαμβάνει το ίδιο την αποκωδικοποιήση του πουκάναλου σήματος,όπως τα παρακάτω:
http://www.ltbaudio.com/qhomeac3fx.html
Aυτά μάλλον πέρνουν πέρνουν σήμα εφόσον συνδεθούν στην optical έξοδο του player(λέω μάλλον γιατί δεν βλέπω να ξεκαθαρίζει κάπου το πως συνδέονται)

Reaction score
0

Ισως δεν εγινα σαφεις σε αυτα που εγραψα. Δεν εχω καποιων AV και θελω αν γινετε να συνδεσω απευθειας τα ακουστικα με τον ενισχυτη. Εσεις τι μου προτεινετε;

Reaction score
0

Παντως το panasonic υποστηριζει Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD και DTS-HD αν αυτο βοηθαει καθολου

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.752

Ισως δεν εγινα σαφεις σε αυτα που εγραψα. Δεν εχω καποιων AV και θελω αν γινετε να συνδεσω απευθειας τα ακουστικα με τον ενισχυτη. Εσεις τι μου προτεινετε;
Με τον ενισχυτή η το blu ray?
Aν δεν εχεις εξοδο ακουστικών δεν γίνεται.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

Σαφέστατος ήσουν,έχεις μόνο το player,οπότε ξανακοίτα αυτό:
Oπότε για να μπορέσετε να έχετε surround ήχο είτε πρέπει να έχει το player είτε κάποια απ τις παραπάνω τεχνολογίες είτε κάποια δική του ανάλογη τεχνολογία.Αν υπάρχει λογικά θα αναφέρεται στο μανιουαλ της συσκευής.
Αν δεν έχει κάποια τεχνολογία που απ την έξoδο των ακουστικών να προσομοιάζει τον surround ήχο τότε η μόνη λύση είναι κάποιο σαν και το σετ που σου έδειξα στο τέλος.

Reaction score
0

Με τον ενισχυτή η το blu ray?
Aν δεν εχεις εξοδο ακουστικών δεν γίνεται.
Ναι εχεις δικιο, συγνωμη με το blu-ray ηθελα να γραψω. Εχω την εντυπωση οτι το blu-ray δεν εχει εξοδο ακουστικων. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος συνδεσης;

Reaction score
0

Σαφέστατος ήσουν,έχεις μόνο το player,οπότε ξανακοίτα αυτό:

Αν δεν έχει κάποια τεχνολογία που απ την έξoδο των ακουστικών να προσομοιάζει τον surround ήχο τότε η μόνη λύση είναι κάποιο σαν και το σετ που σου έδειξα στο τέλος.
gstriftos που μπορω να βρω το συγκεκριμενω η καποιο παρομοιο;
Και κατι αλλο σε περιπτωση που θελω να ακουω απλο stereo ηχο οχι surround,με αλλα ακουστικα π.χ τα akg και το player δεν εχει εξοδο ακουστικων πρεπει υποχρεωτικα να αγορασω εναν εξωτερικω ενισχυτη ακουστικων;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

Όπα τώρα το είδα και εγώ,όντως δεν έχει έξοδο ακουστικών.
Οπότε κοιτάτε για κάποιο σετ ακουστικών που να μπορεί να δεχτεί σήμα απο οπτική ίνα(optical).Πιθανόν το σετ που σας έδειξα στο αρχικό post.Στείλτε ένα email στην εταιρία για να δείτε αν έχει τέτοια είσοδο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

gstriftos που μπορω να βρω το συγκεκριμενω η καποιο παρομοιο;
Και κατι αλλο σε περιπτωση που θελω να ακουω απλο stereo ηχο οχι surround,με αλλα ακουστικα π.χ τα akg και το player δεν εχει εξοδο ακουστικων πρεπει υποχρεωτικα να αγορασω εναν εξωτερικω ενισχυτη ακουστικων;
Δεν ξέρω που πουλάνε γιατί δεν μ έχει απασχολήσει ποτέ.Google it και δες τι αποτελέσματα βγάζει.Πάντως στο amazon υπάρχει.

Ναι πας αναγκαστικά για ενισχυτή ακουστικών ή βάζεις τα ακουστικά στην τηλεόραση αν έχει τέτοια δυνατότητα.

Reaction score
0

Δεν ξέρω που πουλάνε γιατί δεν μ έχει απασχολήσει ποτέ.Google it και δες τι αποτελέσματα βγάζει.Πάντως στο amazon υπάρχει.

Ναι πας αναγκαστικά για ενισχυτή ακουστικών ή βάζεις τα ακουστικά στην τηλεόραση αν έχει τέτοια δυνατότητα.
Οκ θα το ψαξω και θα σας ενημερωσω. Παντως σας ευχαριστω για ολα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.687
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis