24/96 vs Vinyl

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Δεν υπάρχουν κοπτικά direct cut πλέον, δεν υπάρχει η διαδικασία πλέον. Μου δείξατε κάτι direct metal που είναι άλλο πράγμα.
Υπάρχουν Direct cut και πουλάω μάλιστα τέτιους δίσκους, τί να κάνουμε το αγνοείς.
Ο Bernie Grundman που κόβει τις μήτρες των σπουδαίων audiophile επανεκδόσεων χρησιμοποιεί το κοπτικό του για δίσκους αμέσου κοπής. Ο δίσκος Bill Cunliffe, Live at Bernie's [Groove note] είναι ένας από αυτούς και δεν είναι αποκύημα κάποιας φαντασίας.

Επιπλέον μπερδεύευσαι, διότι δεν σου έδειξα κανένα δίσκο DMM αλλά άλλος. Επέτρεψέ μου να έχω την ικανότητα να ξεχωρίζω έναν Direct cut από ένα Direct Metal Mastered δίσκο. Ευχαριστώ. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Εχω κι εγώ μερικούς DMM. Να τους δείξω? :142:
Το "φοβερο" μ' αυτούς είναι ότι έχουν κοπεί σε τόρνο, απ' αυθείας από ψηφιακό υλικό... :135:
Μου θύμισε κάποιον άλλο που μιλούσε για... direct cut CD... :143:

Τελικά υπάρχουν πολλά θύματα της... "σύγχρονης τεχνολογίας"...

Reaction score
59

Σου έγραψα καλόπιστα πως είναι η διαδικασία μπάς και καταλάβεις για να μην εκτίθεσαι και να χρησιμοποιείς την σωστή φρασεολογία
αρνήσαι να κατανοήσεις το θέμα.

Εσύ μίλησες για λαμπάτες κοπές που δεν υπάρχει σαν έννοια και λαμπάτο mastering που δεν υπάρχει σαν έννοια.

Δουλέυω κάθε μέρα με λάμπες στο mastering αλλά δεν λέω πως κάνω λαμπάτο mastering γιατί θα γέλαγε ο κόσμος.
Ο κόσμος σίγουρα θα γελάει με αυτά που γράφεις και εσύ είσαι αυτός που εκτίθεται. Δεν εκτίθεμαι ούτε εγώ ούτε ο B.Grundman, Doug Sax, Stan Ricker, ο φίλος μου ο Steve Hoffman, o Kevin Gray, αλλά ούτε η Classic records, η Groove note, η Cisco, η Impex, η Box star, η Analogue productions, η ORG ....
Θέλεις και άλλα;;;; Λ.Σ.

Reaction score
59

Η χρυσή εποχή που αναφέρεσαι δεν έχει τίποτα το audiophile, ως επι το πλείστον είναι μέσα στη μπίχλα που δεν λέω είναι γοητευτική λόγω περιεχομένου.
Θάθελες να σε προτείνω συμβουλάτορα στους συνεργάτες μου στην Αμερική μπας και ξεστραβωθεί η παγκόσμια audiophile κοινότητα! Λ.Σ.

Reaction score
59

Audiophile ηχογραφήσεις είναι της Chesky, της DMP, της Reference Recordings, του Atkinson απο το Stereophile για να αναφέρω μόνο μερικές , που ηχογραφουν 20 χρόνια ψηφιακά.

Καληνύχτα γιαυτό το θέμα, βλέπω πως όλοι σχεδόν πήγαν για ύπνο.
Σε βρίσκω για μια ακόμη φορά απληροφόρητο.
Στα παραπάνω να προσθέσεις και την audiophile έκδοση της Τζοκόντα σε βινύλιο 180γρ. Λ.Σ.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Δεν ζω καθόλου με το παρελθον - αντίθετα!!! Και το αποδεικνύω συνεχώς!!!
Σ' αυτές τις αποδείξεις ήλπιζα αλλά όχι μόνον δεν τις βρήκα, αλλά είδα και βλέπω τις περί του αντιθέτου.

Να σου θυμίσω λοιπόν πάλι το προκλητικό σου post, απευθυνόμενος προς τον GeoVaz:

Δεν αρνούμαι οτι το σκέφτηκα και το πρότεινα αλλά απογοητεύτηκα από τα λεγόμενα στην πορεία, κοινώς "ξύπνησα".

Μετά από αυτό σου έγραψα PM και μάλιστα σου είπα ότι θα ειναι μεταξύ μας... Μου πρότεινες μάλιστα το κατέβασμα να το χρεωθούμε μισά-μισά (ρεφενε), ενώ στην αρχή σκόπευες να αγοράσεις εσύ τα βινύλια... :126:

Το ρεφενέ ήταν για τα downloads όχι για τους δίσκους

Το συνηθίζεις πάντως και μάλλον δεν θά 'πρεπε να μου κάνει εντύπωση...

Μακάρι να το συνήθιζα, αλλά όλο και το ξεχνάω και επαναλαμβάνω τα λάθη μου.

Αλλά την απλοποίηση, την ευκολία και την τεμπελιά που απολαμβάνετε σήμερα οι περισσότεροι ηχολήπτες (mastering engineers...) εγώ δεν θα την βαπτίσω πρόοδο στην εγγραφή και την αναπαραγωγή της μουσικής...

Αν η τεμπελιά οδήγησε την τεχνολογία εκεί που είναι σήμερα απενοχοποιείται πλήρως

Θα το έκανα, αν οδηγούσε σε καλύτερο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ - πράγμα που δεν ισχύει ούτε με το HD...
Είναι πολύ καλύτερο το προιόν αλλά εσύ θα το ανακαλύψεις- ή θα το παραδεχτείς- σε μια άλλη ζωή.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Η ζωή προχωράει και ο τεχνικός Paravicini ξέρει τι είναι καλύτερο πλέον.

Δηλαδή όταν πριν 15-20 χρόνια πρότεινε λάμπες ήταν καλός και τώρα με το τρανζίστορ χάλασε ?

Εξάλλου φτιάχνει ότι του πείς αν πληρωθεί.
Γιατί, τώρα ανακαλήφθηκαν τα τρανζίστορ και ο Paravicini κατάλαβε ότι είναι καλύτερα από τις λυχνίες ή γιατί αυτό φτιάχνει και από αυτό έχει συμφέρον;;; Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Πάντως, μάλλον θα έχουν απογοητευθεί αυτοί που μας διαβάζουν...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Λουκά σε παρακαλώ πες μου ποιές παραγωγές σε ποιές εταιρίες επαναλάμβαναν ολόκληρα μέρη συμφωνιών για κάποια λάθη? και αυτές οι επαναλήψεις δεν είχαν άλλα λάθη? Λίγη σοβαρότητα βρε αδερφέ. Εσύ σαν και ιστορικός των αναλογικών ηχογραφήσεων θάπρεπε να ξέρεις οτι ο Όιστραχ τους έλιωνε στο μοντάζ το '50-'60, λες να κράταγε ολόκληρη ορχήστρα για επανάληψη ολόκληρων μερών?
Τουλάχιστον για την Σοβιετική Ένωση δεν έμπαινε ποτέ το θέμα χρόνος και κόστος. Είχαν όσον ήθελαν.
Θυμάμαι που ο A.Previn σε συνέντευξή του αρχές δεκαετίας 1980 στο Hi-Fi News & RR έλεγε το πόσο τον ενδιέφερε το μία κι'έξω, ότι σε περίπτωση λάθους ξαναέπαιζαν ολόκληρο το μέρος μιας συμφωνίας και επίσης άφηνε και κάποιο ασήμαντο μικρολάθος λέγοντας ότι δεν τον έννοιαζε και τόσο γιατί το έβλεπε σαν live. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Chesky & Reference Recordings...

Επειδή γράφεις κάτι για Chesky κλπ... και τυχαίνει να έχω αρκετά βινύλια της Chesky και της Ref. Rec., με ορχηστρικά έργα, είσαι για ένα συγκριτικο?

Σε προκαλώ!

Αν θέλεις σου αναφέρω τίτλους και αποφασίζουμε... :136:
΄Βάλτε και ολίγη audiophile Τζοκόντα σε 180 γρ. Έχω να σου στείλω και δύο εκδόσεις μία από τη δεκαετία του 60 και μία από τη δεκαετία του 70, κοινώς σαβούρες δηλαδή, με μπόλικο *λίπος φώκιας που θα ακούγεται* Λ.Σ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
(οχι οτι με πολυενδιαφερει το αποτελεσμα, ουτε θα μου αλλαζε τον τροπο που ακουω...)
H μαγεία της κολοκυθόπιτας.
Άμα εμένα μου αρέσει περισσότερο ο NAD από τον Krell δε μπορεί κανείς να μου αλλάξει γνώμη ή "να μου πει πώς πρέπει να ακούω". Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Είναι όλα ίσιωμα.
Το High Fidelity πάει περίπατο αλλά είναι όλοι ευχαριστημένοι (τουλάχιστον μέχρι να τους πει κάποιος ότι του άρεσε μηχάνημα περισσότερο από το δικό τους).

Ο σκοπός του thread και των συζητήσεων γενικότερα, πάντως, δεν είναι να σας αλλάξει τον τρόπο που ακούτε. Μην αγχώνεστε.

Αν αγχώνεστε όταν μαθαίνετε ότι αυτό που προτιμάτε υστερεί τεχνικά σε σχέση με κάτι άλλο, αυτό είναι άλλο θέμα (και ο καθένας το αντιμετωπίζει όπως νομίζει).

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Chesky & Reference Recordings...

Βάλτε και ολίγη audiophile Τζοκόντα σε 180 γρ. Έχω να σου στείλω και δύο εκδόσεις μία από τη δεκαετία του 60 και μία από τη δεκαετία του 70, κοινώς σαβούρες δηλαδή, με μπόλικο *λίπος φώκιας που θα ακούγεται* Λ.Σ.
Μαζί με αυτά τα τρία, στείλε μου και τον Bill Cunliffe, Live at Bernie's [Groove note], αν τον έχεις. :136:
Επίσης, στο θυμίζω, κάποιος φίλος μου ζήτησε το VENICE (ROHO/Solti, RCA Victor Living stereo LSC-6313). Υπαρχει?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
H μαγεία της κολοκυθόπιτας.
Άμα εμένα μου αρέσει περισσότερο ο NAD από τον Krell δε μπορεί κανείς να μου αλλάξει γνώμη ή "να μου πει πώς πρέπει να ακούω". Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Είναι όλα ίσιωμα.
Το High Fidelity πάει περίπατο αλλά είναι όλοι ευχαριστημένοι (τουλάχιστον μέχρι να τους πει κάποιος ότι του άρεσε μηχάνημα περισσότερο από το δικό τους).

Ο σκοπός του thread και των συζητήσεων γενικότερα, πάντως, δεν είναι να σας αλλάξει τον τρόπο που ακούτε. Μην αγχώνεστε.

Αν αγχώνεστε όταν μαθαίνετε ότι αυτό που προτιμάτε υστερεί τεχνικά σε σχέση με κάτι άλλο, αυτό είναι άλλο θέμα (και ο καθένας το αντιμετωπίζει όπως νομίζει).
Μπα οχι , δεν αγχωνομαι με τιποτα.
Τουλαχιστον οχι μ αυτα.

Και επειδη δεν ειμαι κολλημενος δεν αρνουμαι να παραδεχτω αν κατι δεν ακουγεται καλυτερα η οχι απο κατι αλλο.:126:

πχ ενα καλο flac ακουγεται καλυτερα στ αυτια μου απο μια κακη κοπια ενος δισκου βινυλιου.:126:

Αλλα οπως σωστα λες , το γουστο ειναι γουστο.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

...
...
Ο σκοπός του thread και των συζητήσεων γενικότερα είναι το να "ταπώνουμε" κάτι κουφο-ασχετο-ακαλλιέργητους σαν κι εσένα που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. :141:

Στην τελική, ούτε ένα από τα μηχανήματά σου δεν είναι high end.

Πώς περιμένεις να ακούσεις;

Reaction score
2.237
Σας διαβάζω μέρες τώρα και έχω μερικά κενά: Καταρχήν σχετικά με τη άμεση κοπή: Αν έχω καταλάβει καλά, από την κονσόλα που μιξάρει τα μικρόφωνα, φεύγει το σήμα απευθείας στο κοπτικό που χαράζει τη μήτρα και με τη μήτρα φτιάχνονται τα βινύλια άμεσης κοπής. Άρα οι επανεκδόσεις άμεσης κοπής γίνονται με τις παλιές μήτρες;

Αν έχω επίσης καταλάβει καλά, η κάθε μήτρα μπορεί να βγάλει συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων, μετά "χαλάει" η ποιότητα, για αυτό και έχω δει να "διαφημίζεται", ότι κάθε μήτρα έβγαλε π.χ. 500 αντίτυπα. Εφόσον ισχύει αυτό και δεν κάνω λάθος, η παλιά μήτρα (που μπορεί να είναι από το '50 ή το '60) πόσα αντίτυπα έβγαλε; Και πόσα ακόμη μπορεί να βγάλει;

Reaction score
777
ΥΓ: παρακαλούνται οι νεο-ACA-δες (sic) teachertza (με τους reference δίσκους Χατζηδάκη) και SUDOCU (με του direct cut DMM!!! ) με τα άπειρα συγκριτικά στο ενεργητικό τους και την πολυετή εμπειρία, να αποφευγουν λίγο την τεχνική συμμετοχή τους σε αυτό το νήμα, για να μην εκτίθενται...
Χρήστο έχω στην φαρέτρα μου αρκετούς audiophile δίσκους.φοβάμαι πως μάλλον για ακόμα μία φορά επανασυνθέτεις την ιστορία...
αυτό που ανέφερα ήταν οτι το συγκριτικό Α-Β κοπή το έκανα με δίσκους του Χατζιδάκι!!
όχι τα analog vs digital k.τ.λ.
θα παρακαλούσα να μήν διαστρευλώνεις τα λόγια μου.

στην τελική εγώ και ο Μάνος ξέρουμε να στήνουμε ένα pc για να παίξει μουσική.
εσύ δεν ξέρεις...αν ήξερες δέν θα φώναζες το Θέμη

Στα παραπάνω να προσθέσεις και την audiophile έκδοση της Τζοκόντα σε βινύλιο 180γρ. Λ.Σ.
!!!!!!!!!!ΤΟ ΘΕΛΩΩΩΩΩ!!!!!!!

Reaction score
59
Σας διαβάζω μέρες τώρα και έχω μερικά κενά: Καταρχήν σχετικά με τη άμεση κοπή: Αν έχω καταλάβει καλά, από την κονσόλα που μιξάρει τα μικρόφωνα, φεύγει το σήμα απευθείας στο κοπτικό που χαράζει τη μήτρα και με τη μήτρα φτιάχνονται τα βινύλια άμεσης κοπής. Άρα οι επανεκδόσεις άμεσης κοπής γίνονται με τις παλιές μήτρες;

Αν έχω επίσης καταλάβει καλά, η κάθε μήτρα μπορεί να βγάλει συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων, μετά "χαλάει" η ποιότητα, για αυτό και έχω δει να "διαφημίζεται", ότι κάθε μήτρα έβγαλε π.χ. 500 αντίτυπα. Εφόσον ισχύει αυτό και δεν κάνω λάθος, η παλιά μήτρα (που μπορεί να είναι από το '50 ή το '60) πόσα αντίτυπα έβγαλε; Και πόσα ακόμη μπορεί να βγάλει;
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν υπάρχουν μήτρες από το 1950 ή 1960 κλπ, αλλά οι ταινίες ηχογράφησης οι οποίες ξαναχρησιμοπούνται για νέες χαράξεις μήτρας.
Οι δίσκοι Άμεσης κοπής [Direct cut] δεν παράγονται για πάντα, διότι όταν εξαντληθεί η μήτρα τους, [οι εκτυπωτές που θα βγούν από αυτήν και τυπώνουν τους δίσκους], τότε δεν μπορούμε να έχουμε άλλους τέτοιους δίσκους. Άλλωστε αυτό είναι και το *μειονέκτημα* τους. Γνωρίζοντάς το αυτό οι μικρές αυτές εταιρείες, προκειμένου να μην χαθεί το ηχογραφημένο γεγονός, κάνουν ταυτόχρονα με την άμεση χάραξη της μήτρας και ηχογράφηση σε μπομπινόφωνο από το οποίο και φυσικά μπορούν εκ των υστέρων να βγάλουν και πάλι δίσκους ΑΛΛΑ αυτοί δεν θα είναι φυσικά Αμέσου Κοπής. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

....
στην τελική εγώ και ο Μάνος ξέρουμε να στήνουμε ένα pc για να παίξει μουσική.
εσύ δεν ξέρεις.....
Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται φοβερή ειδίκευση και πολλά χρόνια σπουδών... :143:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521