24/96 vs Vinyl

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κοιτάξτε...
Δεν συμφέρει κανέναν να το παίξω "διαχειριστής". Αν γίνει κάτι τέτοιο θα αραιώσουμε σημαντικά, ξεκινώντας από τους κατ' εξακολούθηση αυτοδιαφημιζόμενους εμπόρους χωρίς την συναίνεση του AVSite. Κατά τα άλλα, έχω προσωπική άποψη και επί της ουσίας του θέματος και ως καταναλωτής και δικαιούμαι να την εκφράζω. Επί της ουσίας λοιπόν, με την συμμετοχή ορισμένων το θέμα μετατρέπεται από θέμα τεχνολογίας σε συνονθύλευμα αερολογίας. Ως καταναλωτής δε, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι όλη αυτή ιστορία των υπερεκτιμημένων βινυλιακών δίσκων, όπως και η τακτική της απαξίωσης οτιδήποτε καινούριου αφορά τέχνη ή τεχνική, γίνεται εκ του πονηρού με προφανή συμφέροντα. Τέλος, θα μου επιτρέψετε στις χαζομάρες να μην απαντώ σοβαρά. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Και οι δύο ηχολήπται... δεν έχουν συμφέροντα? που κάθε μέρα σχεδόν ο ένας εξ' αυτών, που ειναι και έμπορος, διαφημίζει συνεχώς προιόντα του? Αυτό το Weiss πια έχει βγεί σε 838 εκδόσεις...

Ελεος!!! :121:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Και οι δύο ηχολήπται... δεν έχουν συμφέροντα? που κάθε μέρα σχεδόν ο ένας εξ' αυτών διαφημίζει συνεχώς προιόντα του? Ελεος!!! :121:
Μην εξάπτεσαι και πάνω από όλα μην ξεχνάς ότι αυτά τα θέματα δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των μελών. Μπορεί πχ ο Λ.Σ. να πληρώνει διαφήμιση στο AVSite και ο Θέμης να μην πληρώνει :114:. Παρόλα αυτά θα σου πω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι η διαφήμιση που ενοχλεί, αλλά ο τρόπος (ο συνήθως προβοκατόρικος) που αυτή εκδηλώνεται.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Κάνεις edit και δεν σε προλαβαίνω.
Αυτό το Weiss πια έχει βγεί σε 838 εκδόσεις...
Αυτό αποτελεί ένα νέο της αγοράς. Θα έπρεπε να αναφέρεται ακόμη κι αν ο αντιπρόσωπος δεν έγραφε στο φόρουμ. Το άλλο, ότι "συγκεκριμένα" βινύλια παίζουν καλύτερα από οτιδήποτε επάνω στον πλανήτη τι είναι; Νέο της αγοράς ή προσπάθεια χειραγώγησής της; :126:

...

Reaction score
968
Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει να πάθει τίποτα η αγορά από τα Direct to Disc βινύλια! Είναι ελάχιστα και δεν προορίζονται για ευρεία κατανάλωση.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Λίγη πάψει εθελοτυφλίας ή ηλιθιότητας [με το συμπάθειο] δεν θα έβλαπτε καθόλου και θα προχωρούσε η συζήτηση χωρίς παρασιτικές παρεμβολές.
ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ:
ΠΟΥΛΑΩ CD, SACD, DVD, DVD-A. ΕΛΕΟΣ!!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΙΝΎΛΙΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ CD. ΑΡΚΕΤΑ;;;Λ.Σ.
Δηλαδή με λίγα λόγια θέλεις να μας πεις ότι αυτό που υποστηρίζεις ότι δεν σε συμφέρει και τόσο πολύ. Μα τι καλοί που είναι οι αντιπρορόσωποι μηχανημάτων και συναφών αντικειμένων του είδους. Είναι πάνω απόλα κοινοί και αγνοί χομπίστες και δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος.

Μα ποιον κοροιδεύετε????????????????????

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Κάνεις edit και δεν σε προλαβαίνω.

Αυτό αποτελεί ένα νέο της αγοράς. Θα έπρεπε να αναφέρεται ακόμη κι αν ο αντιπρόσωπος δεν έγραφε στο φόρουμ. Το άλλο, ότι "συγκεκριμένα" βινύλια παίζουν καλύτερα από οτιδήποτε επάνω στον πλανήτη τι είναι; Νέο της αγοράς ή προσπάθεια χειραγώγησής της; :126:

...
Αυτά συμβαίνουν...
Μια χαλαρή άποψη λέει ότι οι νοήμονες αντιλαμβάνονται τους προβοκάτορες...αφού ζούν και αναπνέουν ανάμεσα μας...δεν γίνεται αλλιώς...:144:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

... Το άλλο, ότι "συγκεκριμένα" βινύλια παίζουν καλύτερα από οτιδήποτε επάνω στον πλανήτη τι είναι; Νέο της αγοράς ή προσπάθεια χειραγώγησής της; :126:

...
Το συγκεκριμένο που λες δεν είναι νέο αλλά παλιό, απλά είσαι πσαροντουφεκάς και δεν το ξέρεις. :135:
Το ότι παίζουν εκπληκτικά τα RCA Living Stereo το έχω διαπιστώσει και εγώ...

Επίσης της Clavier και της Super Analogue παίζουν εκπληκτικά. Επίσης της 3 blind mice παίζουν εκπληκτικά. Επίσης της Analogue Productions παίζουν εκπληκτικά. Επίσης οι επανεκδόσεις της Mercury παίζουν εκπληκτικά. Επίσης της Alto παίζουν εκπληκτικά... Και της Reference Recodings παίζουν εκπληκτικά όπως και (μερικοί) της Chesky... Επίσης της DECCA, επίσης της Verve και της Columbia παίζουν εκπληκτικά...

Απλά της RCA είναι λίγο πιό μπροστά...

Reaction score
6
Aν η ηχογραφηση ειναι κακη,(υπαρχουν απειρες κακες) δεν θα ακουστει ποτε καλα η αριστα απο ενα σουπερ πικαπ η απο ενα σουπερ cd player.

Η κακη ηχογραφηση δεν αλλαζει δυστυχως με οποιοδηποτε μεσο και αν την ακουσουμε. Θα παραμεινει κακη ηχογραφηση και ας αφορα ενα εκπληκτικο μουσικο εργο κατα τα αλλα.

Και για να ευθυμησουμε λιγο,....Η Σαπφω Νοταρα δεν θα γινει ποτε Βουγιουκλακη:137:, ουτε ο Σεφερλης θα γινει...Ρουβας.....:142:και ας τους δουμε απο το καλυτερο monitor που υπαρχει.

Reaction score
968
Εμένα μου αρέσει περισσότερο η Σαπφώ Νοταρά και ο Σεφερλής (ως προς τους άλλους δύο)!

Reaction score
877

Τελικά το νήμα αυτό αποδείχτηκε λίαν διαφωτιστικό για όλους μας...

Το στρίβειν δια του αρραβώνος, σε όλο του το μεγαλείο...

Και να πεις ότι δεν μας είχε υποσχεθεί να μας στείλει και φοντανάκια ο Τσαρουχάς... :143:

ΥΓ: παρακαλούνται οι νεο-ACA-δες (sic) teachertza (με τους reference δίσκους Χατζηδάκη) και SUDOCU (με του direct cut DMM!!! :135:) με τα άπειρα συγκριτικά στο ενεργητικό τους και την πολυετή εμπειρία, να αποφευγουν λίγο την τεχνική συμμετοχή τους σε αυτό το νήμα, για να μην εκτίθενται... :143:
Αγαπητέ Χρήστο καθώς θα έχεις διαπιστώσει, δεν κάνω τον κόπο να απαντώ ή/και να ασχολούμαι με τα γραφόμενά σου, πού πολλές φορές είναι προκλητικά και υποτιμητικά προς το άτομό μου...

Κάνω λοιπόν ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ αυτή τη μικρή εξαίρεση για να σου πω...

α) τα DMM βινύλια ANHKOYN ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ DIRECT CUT...!!!

και απορώ με την τοποθέτηση τόσων ειδημόνων που φαίνεται πως δεν έχουν ακούσει ΠΟΤΈ τέτοια βινύλια για να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι με τον ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ !!!!!

http://www.burwenbobcat.com/ABCRecords.html

DMM (Direct Metal Mastering)

Since 80's, the technology of record cutting has been greatly improved. The main technical specifications, such as frequency response, signal-to noise ratio, harmonic and intermodulation distortion, and dynamic range have been enhanced to a high level. To achieve the full advantages of these records, some hi-end record producers returned to research on production and direct cutting. All the direct-cut records have special names, such as DIRECT TO DISC, DIRECT DISC RECORDING, and DIRECT METAL MASTERING (shortened as DMM). No matter what the names are, the meaning is the same, namely direct record cutting. However, DMM which cuts into copper foil, instead of acetate, is capable of greater accuracy. In the course of production, the sound energy is transformed into electric energy and then mechanical energy. The transformation is direct and simple, without recording, replaying, and remixing. Every detail of original sound signal is recorded completely and stably, so the sound quality is the best.

β) Eσύ ο ιδρυτής του ACA αποκαλείς χλευαστικά εμάς ΝΕΟ_aca_ δες... Γιατί βρε Χρήστο όλοι οι παλiοί του ACA δεν είναι στο club??? Μόνο εσύ λείπεις... Μια χαρά είμαστε... Άσε να περάσει λίγος καιρός... κάνε ξανά την αίτησή σου... βάλε τα χαρτόσημα και τα λοιπά...να την εξετάσουμε και να αποφασίσουμε αν σε δεχθούμε πάλι πίσω... απλά και ωραία πράματα...

γ) Αν φωτογραφίζεις εμάς... δεν στρίψαμε από κάτι που δεν είχαμε δηλώσει πως θα συμμετάσχουμε... Στην ακρόαση του Μενδρινού το δήλωσα και θα έρθω... Σε αυτό το 'συγκριτικό' που σχεδίασες ΕΣΥ, διαλέγοντας τους δίσκους ΕΣΥ, τον χώρο ΕΣΥ, το σύστημα ΕΣΥ, τον χρόνο ΕΣΥ... ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ...

Ή αλλοιώς για να συμμετέχω εγώ προσωπικά σε κάποιο συγκριτικό ή τίποτα τέτοιο θα πρέπει να το σχεδιάσω ΕΓΩ, να διαλλέξω τους δίσκους ΕΓΩ, τον χώρο και τις συνθήκες ΕΓΩ, τη μουσική ΕΓΩ... Το κατάλαβες τώρα ????????

φιλικά ... Μάνος

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Δηλαδή με λίγα λόγια θέλεις να μας πεις ότι αυτό που υποστηρίζεις ότι δεν σε συμφέρει και τόσο πολύ. Μα τι καλοί που είναι οι αντιπρορόσωποι μηχανημάτων και συναφών αντικειμένων του είδους. Είναι πάνω απόλα κοινοί και αγνοί χομπίστες και δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος.

Μα ποιον κοροιδεύετε????????????????????
Καλά ας μη δαιμονοποιούμε και το κέρδος...εκτός αν νομίζουμε ότι εξαπατόμεθα...αλλά τα τζούφια βρίθουν γύρω μας...δεν προσωποποιούνται από κανα δυο μόνο εμπόρους...
ειρήνη υμίν!!!!:136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Το συγκεκριμένο που λες δεν είναι νέο αλλά παλιό...
Παλιό, για συγκεκριμένες μουσικές και φυσικά αμφισβητούμενο. Συνεπώς άχρηστο ως πληροφορία, εκτός κι αν σκοπός μας δεν είναι η πληροφόρηση. :126:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μάνο, δεν έχεις ιδέα τι σου γίνεται - έχω αρκετούς DMM και δεν είναι Direct to Disc καταλαβε το επιτέλους ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ DIRECT TO DISC!!!

Αυτος που δείχνω δεν είναι Direct to Disc.

Οσον αφορά το new aca, δεν υπάρχει κανένα ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ μέσα πιά και να με συγχωρείς αλλά εσείς οι 15 είστε ανύπαρκτοι...

Κάτι άλλο. Δεν ενθυμούμαι να σε κάλεσα πρόσφατα στο σπίτι μου... Και ούτε πρόκειται...

Reaction score
20
Απάντηση

Οποιος θέλει ας "παίζει" με βυνίλια και πικάπ.
Οποιος θέλει ας "παίζει" με πισί και φλακ.

Υπάρχει χώρος για όλους και για ανταλλαγή απόψεων.

Ολοι :)121:) ξέρουμε πως ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει και ανά πάσα στιγμή αλλάζει σε ό,τι θέλει και με όποια αφορμή θέλει...

Επίσης, όλοι :)121:) ξέρουμε πως με τσατίλες και φωνές και προσβολές κανείς δεν αλλάζει, αλλά παραμένει στην θέση του...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm