Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113
Η ουσια παλι ειναι το ποση ωρα μπορει καποιος να ακουσει με το ενα μεσο η με το αλλο...

Σε διαρκεια χρονου εννοω.

Προσωπικα το βινυλιο δε με κουραζει ποτε, με χαλαρωνει, οπου αυτο ειναι κ το ζητουμενο μου.

Στο δικο μου χωρο, ειναι πιο εμφανεις καποιες διαφορες, υπερ του ενος μεσου η του αλλου.

Και μαλλον μετα απο πολυωρη ακροαση ψηφιακης πηγης ειναι "καπως" τα πραγματα.
Ισως κουραζει περισοτερο.
Ισως ειναι περισσοτερη αναναλυση?
Ισως ειναι τα απαλα / μη τονισμενα (πολυ) ακρα του πικαπ που σε κανουν να χαλαρωνεις?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Και γιατί να το κάνει αυτό; Υπονοείς κάτι για το στήσιμο στον χώρο και την θέση ακρόασης; :137:
Υπονοάω ότι στα 5,5 μέτρα που άκουσαν οι φίλοι μας οι καλοί, δεν άκουγαν το ηχείο αλλά τις ανακλάσεις πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά...

Ως γνωστόν :137: ο λόγος ανακλώμενου προς κατ΄ευθείαν ήχου είναι ανάλογος προς το τετράγωνο της αποστάσεως του ακροατή από την πηγή... Δηλαδής, στην μισή απόσταση από αυτήν που εκάθοντο θα είχαν 4 φορές περισσότερο direct ήχο και έτσι θα διαπίστωναν τελειως διαφορετικα πράγματα...

ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση που άκουσαν διαφορες, για να είμαι ειλικρινής... :139:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Πόσο είπαμε ότι έκανε το πικάπ και πόσο το DAC ;

Όσον αφορά τη θέση ακρόασεις, οι ενστάσεις είναι γνωστές αλλά μήπως τo DAC δεν είχε ανακλάσεις ή είναι φίλες του ψηφιακού; :136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Υπονοάω ότι στα 5,5 μέτρα που άκουσαν οι φίλοι μας οι καλοί, δεν άκουγαν το ηχείο αλλά τις ανακλάσεις πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά...

Ως γνωστόν :137: ο λόγος ανακλώμενου προς κατ΄ευθείαν ήχου είναι ανάλογος προς το τετράγωνο της αποστάσεως του ακροατή από την πηγή... Δηλαδής, στην μισή απόσταση από αυτήν που εκάθοντο θα είχαν 4 φορές περισσότερο direct ήχο και έτσι θα διαπίστωναν τελειως διαφορετικα πράγματα...

ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση που άκουσαν διαφορες, για να είμαι ειλικρινής... :139:
Αποκλείεται. Η εμπειρία του ΛΣ λέει ότι αυτά είναι άνευ ουσίας λεπτομέρειες.
Νομίζω δε πως είσαι εγκάθετος με κρυφά εμπορικά συμφέροντα. :142:

...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Χαχαχα το θέμα έχει πολύ πλάκα...:143:
.."ισοπαλία" λοιπόν !

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μιλήσατε μόνο για "συχνότητες" (φάσμα) και η περιγραφή της ακρόασης έγινε και όπως φαίνεται κρίθηκε, στα μεσαία - ψηλά - χαμηλά !! :137:

Το ακουαλάηζερ (eq) ξέρετε τι είναι και πως ακούγεται ?

Κάτσε ρε... δηλαδή τι έπρεπε να δείχνει ?
:143:
οντως εχει πολυ πλακα!!!
το ακουαλαηζερ ή aqualizer (aq) αγγλιστι ,μαλλον σε πισινες παραπεμπει ε?:138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Και παλι ξανα μανα κατι ακομα...

Εντυπωση μου κανε το γεγονος οτι δεν πολυ καταλαβα διαφορα , παλι με το δικο μου αυτι απο απλο 16/44 σε HD 24/96...πολυ πολυ ψιλες εως ανυπαρκτες οι διαφορες.
α, να γειά σου.

γι'αυτό κι εγώ πρότεινα να πάτε στου Λουκά μόνο ένα CD-player, και το Tascam ήταν υπεραρκετό.

Γιατί σε μένα ρε συ γιαννάκη, ακούμε τεράστιες διαφορές μεταξύ 16/44,1 και 24/96? Γιατί μπορεί να βγεί η διαφορά από το σύστημα, να γιατί.

Πιθανά, ο συνολικός ήχος στον Λουκά να είναι απολύτως κορυφαίος. Αυτό όμως δεν αρκεί για να αναδείξει τις διαφορές του 24/96, διότι αυτές για να βγουν δε θέλουν να "ακούγεται καλά", αλλά θέλουν να υπάρχουν δεδομένα τεχνικά στοιχεία στο σύστημα, τεχνικές προδιαγραφές, δηλαδή να υπάρχει επαρκές δυναμικό περιθώριο για να αναδειχθεί το μέσο, δηλαδή να παίζει ασυμπίεστα σε μεγάλες στάθμες κορυφής, να υπάρχει τρελή οδήγηση, έλεγχος, ατάκα (να μην υπάρχει λάμπα πχ - λέμε τώρα...).

από την άλλη, τα καμένα λευκά είναι must. Που πας ωρε χωρίς καμμένα λευκά? καλά τα λέω, ε?:138::139::135:

Reaction score
4
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

...
Όσον αφορά τη θέση ακρόασεις, οι ενστάσεις είναι γνωστές αλλά μήπως τo DAC δεν είχε ανακλάσεις ή είναι φίλες του ψηφιακού; :136:
Καλάα...εσύ μου φαίνεται δεν τα πας καλά με τους αριθμούς...
Κοίτα εδώ να μαθαίνεις... πως τα υπολογίζουμε..
:137:
[YOUTUBE]bjT8QZFVofM&feature[/YOUTUBE]

Reaction score
11

Γιαννη, περιμενα το ψηφιακο να μεινει πισω, πολυ περισσοτερο απ οτι ακουσαν τα αυτια μου.
Ετσι τα καταλαβα εγω δηλαδη.
Το οτι ΚΑΠΟΙΕΣ φορες καταλαβαιναμε ποιο παιζει ποτε, δε μου λεει κ κατι.
Ενταξει μπορει να καταλαβαιναμε ΚΑΠΟΙΕΣ φορες, οχι παντα τι ακουγαμε αλλα κ τι σημαινει αυτο? οτι σε χαλουσε το ακουσμα? η οτι η διαφορα ηταν τρομαχτικη.
Παντως ενας απλοε ακροατης , η ενας ασχετος που δεν πονηρευοταν , ενας περαστικος η ενας τελος παντων που δεν ασχολειται κ παρα πολυ δε νομιζω να ακουγε κ κατι μπαμ καραμπαμ...:126:
Είδες ο... κανένας, (ναι αυτός του...Ομήρου), με το 50/50 που σας έδωσε και χωρίς να χρειαστεί να μπει στο...τρένο!

:107:

Reaction score
5.614
Με τα Purity και το Minerva ως προ/dac σε δοκιμές μου παλιότερα, οι διαφορές μεταξύ 16/44 και 24/96 ήταν εμφανείς και εντυπωσιακές. Τα ice έκαναν τη διαφορά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771

ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση που άκουσαν διαφορες, για να είμαι ειλικρινής...
καλώστηνα την πέρδικα....:137:

έλα, μη γίνεσαι "κακούλης":144:, (άστο αυτό στον αδερφό μου:145:) αφού ξέρεις ότι και καλώδιο να αλλάξεις, ακούγεται. εδώ πηγή αλλάξανε, δε θα ακουγόταν? απλά, τα όποια συμπεράσματα, είναι πολύ περιορισμένα λόγω συγκεκριμένων παραμέτρων, που έχουν αναλυθεί αρκετά θα έλεγα.:126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

καλώστηνα την πέρδικα....:143::138::135:
Κοίτα να δεις, αν τα 'λεγα αυτά από πριν, φοβάμαι ότι δεν θα γινόταν το συγκριτικό.

Κι εγώ ήθελα να γίνει, για να καταλάβουν κάποιοι τα προφανή... (αν τα καταλάβουν δηλαδή...)

Για πήγαινε στο ΜΕΓΑΡΟ, κάτσε στη 40η σειρά, κι αν καταλάβεις τι παίζει που, κάτσε να με ....ς

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νταξ τώρα... σιγά μην καταλάβει ο ΛΣ για τι πράγμα μιλάς ρε Χρήστο.

- Εγώ ρε Κώστα λέω όμως και το εξής. Δεν νομίζω ότι οι διαφορές θα είναι τεράστιες, ακόμη κι εάν το συγκριτικό γίνει σε ένα πολύ καλό σύστημα. Και μέσα στον μέσο όρο καλών συστημάτων ΜΗΝ βάζεις ένα σύστημα σαν το δικό σου των χιλιάδων watt οδήγησης!

Δηλαδή ποιά συστήματα μπορούν να βγάλουν τόσο αβίαστα το δυναμικό εύρος του βινυλίου ή του CD για να αναδείξουν και τις διαφορές με το HD σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα; Και σε τι χώρους - εντάσεις θα πρέπει αυτά να παίξουν; Θεωρώ εν ολίγοις ότι οι διαφορές θα είναι αισθητές μόνο σε εκπαιδευμένα αυτιά τα οποία αφ' ενός ξέρουν καλά τι να ψάξουν και να συγκρίνουν στο άκουσμα, αφ' ετέρου γνωρίζουν πως πρέπει να παίζει αυτό που ακούνε. Κατά τα άλλα, ο όγκος της πληροφορίας θα δώσει γενικότερα ερεθίσματα που δεν επικεντρώνονται σε έναν ή δύο τομείς.

...

Reaction score
140
Αν σε ένα σύστημα που η αξία του ξεπερνά τα 100 χιλιάρικα ένα dac και ένα αναλογικό ακούστηκαν το ίδιο κάτι δεν πάει καλά
Ειλικρινά πρώτη φορά διαβάζω τέτοιους ισχυρισμούς

Reaction score
11

Αν σε ένα σύστημα που η αξία του ξεπερνά τα 100 χιλιάρικα ένα dac και ένα αναλογικό ακούστηκαν το ίδιο κάτι δεν πάει καλά
To σύστημα δεν κάνει 100 χιλιάρικα αλλά μόλις... 30 ευρώ, (αξία lp), η 20 ευρώ, (αξία cd). To υπόλοιπο σύστημα είναι δεδομένο.

Δεν αναδεικνύει λεπτομέρειες αν είναι φθηνό; Αφ' ενός δεν είναι απόλυτο, αφ' ετέρου έτσι εναπόκειται στον χρήστη να αποφασίσει, χωρίς πειθαναγκασμούς, ότι θέλει ελεύθερα.

Και η εγγραφή; Αν είναι ψηφιακή ας περάσει καλύτερα από την ψηφιακή οδό.

Από την άλλη το "direct cut" καραδοκεί να πάρει το αίμα που του "αναλογεί" πίσω, αλλά που να τόβρεις!

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

To σύστημα δεν κάνει 100 χιλιάρικα αλλά μόλις... 30 ευρώ, (αξία lp), η 20 ευρώ, (αξία cd). To υπόλοιπο σύστημα είναι δεδομένο.

Δεν αναδεικνύει λεπτομέρειες αν είναι φθηνό; Αφ' ενός δεν είναι απόλυτο, αφ' ετέρου έτσι εναπόκειται στον χρήστη να αποφασίσει, χωρίς πειθαναγκασμούς, ότι θέλει ελεύθερα.

Και η εγγραφή; Αν είναι ψηφιακή ας περάσει καλύτερα από την ψηφιακή οδό.

Από την άλλη το "direct cut" καραδοκεί να πάρει το αίμα που του "αναλογεί" πίσω, αλλά που να τόβρεις!

Δεν με κατάλαβες , εγώ αν είχα ένα σύστημα τέτοιου κόστους θα ήθελα να μου σηκώνει την τρίχα ακόμα και αν άκουγα χαρα βερρα

Πάνε σε όποιο σύστημα θέλεις , πάρε ένα project debut που κάνει 200 ευρω πάρε και όποιο ψηφιακό θέλεις
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις ποιο παίζει πότε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Αυτό είναι και το κέρδος που αποκόμισαν τα παιδιά που πήγαν σε αυτή την "κόντρα".

ό,τι βγάζει ένα πολύ ακριβό πικάπ (πλατό, βραχίονας, κεφαλή, φόνο, καλώδια) το βγάζει άνετα κι ένα ντακ στο 1/10 της τιμής (και βγάλε), άσε που βγάζει και περισσότερη ανάλυση.:126:

ουσιαστικά γκρεμίστηκαν μόνο οι ισχυρισμοί του Λουκά :138:, πως μόνο το αναλογικό έχει ψυχή και συναίσθημα και άλλα κουραφέξαλα, μέχρι που σε κάποια κομμάτια ακούστηκε "ψηφιακό" το πικαπ και "αναλογικό" το ντακ. Διότι όσο και να διαβάζεις για το βινύλιο Λουκά μου, δε μπορείς να το κάνεις να παίζει ούτε όπως το CD... άσε τα hd στην άκρη, αυτά είναι μεταξωτά και θέλουν μεταξωτούς πωπούς...:136:

και τα παραπάνω, από 3 παιδιά που πήγαν εκεί με σκοπό να εκθειάσουν το βινύλιο, από 3 παιδιά που όλοι τους παίζουν πικάπ στο σπίτι, όλοι τους έχουν λαμπάτα μηχανήματα, οι 2 από αυτούς έχουν ενισχυτικά ίδιας φιλοσοφίας ή και μάρκας με το Λουκά, από 3 παιδιά που βρίσκουν "γοητεία" στον "ξεκούραστο" ήχο του βινυλίου, και τέλος (αλλά ίσως το σημαντικότερο) από 3 παιδιά ευγενέστατα, που δε πρόκειται να "θάψουν" το πικάπ του οικοδεσπότη τους ούτε για αστείο! Και πολύ το σκέφτηκαν για να πουν όσα είπαν...

Ας πήγαινα εγώ, και θα σού'λεγα κριτική...:144:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Πάνε σε όποιο σύστημα θέλεις , πάρε ένα project debut που κάνει 200 ευρω πάρε και όποιο ψηφιακό θέλεις
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις ποιο παίζει πότε
Δεν θα συμφωνήσω, πέρα από το προδοτικό χριτς-χρατς του βινύλιου.

Αναλογικό σήμα όμως παίρνουμε και από την ξεχασμένη και παραγκωνισμένη ταινία. Εκεί είσαι σίγουρος πως θα καταλάβαινες την διαφορά, χωρίς τους ήχους του βινύλιου;

Αλλά ας μην πάμε στα χιλιοειπωμένα...

:111:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εδώ ο "πεπειραμένος" Μιχάλης Κανακάκης (η Houston η Tidal, η charmacoma η placebo η diabolical η fatsa η mikekan...), λέει ότι αν σε ένα σύστημα υπάρχουν μεγάλες ηχητικές διαφορές στις πηγές, κάτι δε πάει καλά στο σύστημα... :143:

Ασε, εδώ θα τρελλαθούμε τελείως :111:

Reaction score
2.051

Εδώ ο "πεπειραμένος" Μιχάλης Κανακάκης (η Houston η Tidal, η charmacoma η placebo η diabolical η fatsa η mikekan...), λέει ότι αν σε ένα σύστημα υπάρχουν μεγάλες ηχητικές διαφορές στις πηγές, κάτι δε πάει καλά στο σύστημα... :143:

Ασε, εδώ θα τρελλαθούμε τελείως :111:
Φυσικά αγαπητέ!

Όταν έχουμε ένα εξαιρετικό (=ισορροπημένο) σύστημα και δύο εξαιρετικές (=ισορροπημένες) πηγές το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πάρα πολύ κοντά. Αν δεν το καταλαβαίνεις....δεν πειράζει, στην επόμενη ζωή! :143:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Members
38.504