Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Τίποτα δεν προέβλεψες. Το ψηφιακό κέρδισε το αναλογικό του Λ.Σ. σε ποσοστό 70 - 30, αν κρίνω από τα ήδη γραφέντα...
Είναι θέμα κρίσης... (Και με τρόϊκα...).


:107:
 

Μηνύματα
1.456
Reaction score
70
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Βασίλης Τσαντουλής:

""""""Χαλαρώστε ρε με τις ψυχαναγκαστικές εμμονές σας και τα χαζοκολλήματα...

Ένα καλοστημένο σύστημα (μην ακούσω κανένα χαζό σχόλιο για τα περί στησίματος...) μπορεί να έχει εξίσου καλή απόδοση και στο αναλογικό και στο ψηφιακό του σκέλος .

Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο προφανώς συνειδητά ή ασυνείδητα έχουν ασχοληθεί ανεπαρκώς με την πλευρά που θεωρούν υποδεέστερη απαξιώνοντας την. Και οι δύο προσεγγίσεις (αναλογική ,ψηφιακή) είναι υπό τις ενδεδειγμένες συνθήκες πολύ κοντά (και στις δυνατότητες βέλτιστης απόδοσης και στις δυσκολίες των set up).
""""""

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1220234&postcount=81

Όλα τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. (Τα υπογραμισμένα δικά μου)
Ναι άλλα όταν το κορυφαίο ψηφιακό κάνει 3 και το αναλογικό 33 τότε υπάρχει ένα θέμα:111:
 

Μηνύματα
1.603
Reaction score
684
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μαστα...


Αν το βγάλεις στο κήπο σου... :143:
Ασε για το σύστημα του Tidal κρατά μικρό καλάθι γιατί άμα το ακούσεις ποτέ μπορεί να μαζευεις τίποτα σαγονια απο το πάτωμα...
 

Μηνύματα
1.208
Reaction score
59
Το συγκριτικό κράτησε πολύ λίγο χρόνο.
Χαραμίστηκε μιάμιση ώρα για να παίξει τελικά το ψηφιακό και δεν ακούγαμε φυσικά τίποτε όλη αυτη την ώρα. Μας κούρασε αυτή η κατάσταση.
Όπως φάνηκε οι φίλοι δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Τηλέφωνα κλπ η δίωρη είχε λήξει. Κυριακή, υποχρεώσεις ... Πολύ λίγο μετά έφυγε ο Βασίλης [vastsar] με 2 δίσκους βινυλίου. Είχα κάνει προετοιμασίες με εκλεκτό φαγητό και με καλό κρασί 12 ετών από την κάβα μου.[Παρεμπιπτώντος διατηρώ κάβα με 1000 περίπου φιάλες παλαιού μόνον ερυθρού ξηρού οίνου]. Δεν υπήρξε χρόνος για πραγματική χαλάρωση και ακρόαση.
Τί ακούσαμε;
Ψφιακές ηχογραφήσεις από βινύλιο 180-200 γρ και τα αντίστοιχα κομμάτια από HD 24/96.
Η *ακρόαση* περιορίστηκε δειγματοληπτικά συγκρίνοντας ολίγα δευτερόλεπτα του ενός μέσου με το άλλο που έπαιζαν ταυτόχρονα. Όλα είχαν γίνει όπως επιθυμούσαν οι φίλοι όπως και το μουσικό πρόγραμμα.
Η όλη κριτική περιορίστηκε όπως είδατε *στα μπάσα, μεσαία και πρίμα*. Αυτό για μένα λέει πάρα πολλά. Από όλη μου την μακρόχρονη πείρα όταν κάποιος περιορίζει τον εαυτό του μόνο σε αυτά καταλαβαίνω και το τί σημαίνει γιαυτόν μουσική και πόση πείρα και γνώση έχει. Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανήματα. Ο άπειρος [θυμάμαι ότι έτσι έκανα κι' εγώ κάποτε] μιλάει για το πώς ακούγονται π.χ. τα πρίμα ή τα μπάσα μη έχοντας συνήθως τη δυνατότητα να εμβαθύνει περαιτέρω, γιατί η μουσική δεν είναι μόνο αυτό αλλά κάτι παραπάνω. Βέβαια το τί ευχαριστεί τον καθένα και το πώς θέλει να ακούει είναι σεβαστό.
Ακούσαμε ψηφιακές ηχογραφήσεις με την Κραλ.
Οι διαφορές για μένα ήταν εμφανείς. Το βινύλιο είχε ήχο γενικά ζεστό με εμφανή την υπεροχή του κάτω από την μεσαία περιοχή εκεί που βγαίνει η περισσότερη μουσική, οι θεμελειώδεις νότες σχεδόν όλων των μουσικών οργάνων. Εδώ το 24/96 ήταν λεπτόηχο, στεγνό ή φτωχό. Στα πρίμα το 24/96 ήταν από λίγο έως πολύ προβολικό συγκριτικά με το βινύλιο. Στο 24/96 τα πρίμα είχαν έντονη παρουσία κατ' εμέ υπερβολική που σε τραβούσαν την προσοχή από τα υπόλοιπα. Αυτό θεωρήθηκε από τους συνακροατές ώς περισσότερος *αέρας, ανάλυση και λεπτομέρια*. Αυτό για μένα αλλά και για κάθε έμπειρο σημαίνει πολλά. Μάλιστα ο flash έφτασε στο σημείο να πεί ότι στο βινύλιο δεν άκουγε τα τσίκι τσίκι. Αν εγώ o κατά πολύ μεγαλύτερος τα άκουγα σίγουρα αυτός θα έπρεπε να τα άκουγε περισσότερο από μένα.
Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Λάμπει και ο τενεκές και τα συγκεκριμένα πιατίνια [που πέρασαν στο ντούκου γιατί κανείς δεν ανάφερε ότι άκουγε πιατίνια] ακούγονταν τενεκεδένια από το 24/96, ενώ ο ήχος ήταν νορμάλ θα έλεγα από το βυνίλιο.
Έδώ είναι που χρειάζεται να έχει ακούσει κανείς ζωντανή χωρίς ηχεία κλπ μουσική συμφωνική ή και Τζαζ για να μπορεί να κρίνει έχοντας τον ήχο αυτό ως αναφορά του. Έτσι θα μπορεί να ξέρει πώς ακούγεται ένα πιατίνι όταν παίζει ένα γκρουπ Τζαζ.
Είμαι σίγουρος ότι αν πάνε σε μια τέτοια συναυλία θα τους λείπουν τα πρίμα που έχουν συνηθίσει να ακούνε από το σύστημά τους. Κάποτε κι' εγώ έτσι σκεφτόμουν.

Φυσικά δεν ακούσαμε κανένα συμφωνικό έργο. Η επιλογή ήταν των φίλων. Απο την εμπειρία μου, όσο πιο φυσικά είναι τα μουσικά όργανα και όσο πιο απαιτητικό το πρόγραμμα εκεί είναι που τα βρίσκει σκούρα το κάθε ψηφιακό.
Το μόνο αναλογικής ηχογράφησης ήταν το Jazz at the Pawnshop με τα πεεριβόητα πιατίνια.
όσο για το A Love Supreme αυτό είναι ενα απαράδεκτο Γερμανικό βινύλιο από εκείνα που κοντράρω με τις καλές επανεκδόσεις. Αυτό ακούστηκε σαν cd και το 24/96 σαν 'βινύλιο'.

Όπως βλέπετε οι χρονικές συνθήκες και ο τρόπος που έγινε το συγκριτικό δεν μπορεί να δόσει τίποτε από αυτά που είπα, γιατί δεν υπήρξε χρόνος μιας ακρόασης ενός προγράμματος 15, 20 ή 30 λεπτών για να δει και ο καθένας μας κατά πόσο θα μπορούσε να ακούσει ή να ανεχθεί το ένα ή το άλλο μέσο. Τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για την περιβόητη 'συναισθηματική εμπλοκή' ή όχι κατά την ακρόαση και όχι να περιοριστούμε στα 'μπάσα', 'μεσαία' και πρίμα'. Πάντως προσωπικά αν θα θέλατε να με βασανίσετε να μου βάζατε να ακούω τον δίσκο με τα τονισμένα τενεκεδένια ψηφιακά πιατίνια. Ο χαλκός των Paiste μετατρέπεται σε τενεκέ.
Θα άξιζε να ξαναγίνει το συγκριτικό αλλά με διαφορετικές συνθήκες και άλλο πρόγραμμα.
Ελπίζω να σας έδωσα μια σωστή εικόνα.
Παρακαλώ να μείνει η συζήτηση εντός θέματος.
Λ.Σ.
 

Μηνύματα
9.870
Reaction score
2.051
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Σε ευχαριστούμε Λουκά!

Θα ήθελα πολύ κάποια μέρα να ανέβω και να ακούσω το σύστημα σου!

Αλλά κυρίως να δοκιμάσω τα κόκκινα κρασιά σου και να τα πούμε! :126:
 

Μηνύματα
1.208
Reaction score
59
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Σε ευχαριστούμε Λουκά!

Θα ήθελα πολύ κάποια μέρα να ανέβω και να ακούσω το σύστημα σου!

Αλλά κυρίως να δοκιμάσω τα κόκκινα κρασιά σου και να τα πούμε! :126:
Πολύ ευχαρίστως τους ξαναβλέπω να έρχονται για να συμπληρώσουν την ακρόαση, δηλάδή για κρασί μόνο. Λ.Σ.
 



skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Το συγκριτικό κράτησε πολύ λίγο χρόνο.

Χαραμίστηκε μιάμιση ώρα για να παίξει τελικά το ψηφιακό και δεν ακούγαμε φυσικά τίποτε όλη αυτη την ώρα. Μας κούρασε αυτή η κατάσταση.

Όπως φάνηκε οι φίλοι δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Τηλέφωνα κλπ. η δίωρη είχε λήξει. Κυριακή, υποχρεώσεις... Πολύ λίγο μετά έφυγε ο Βασίλης με 2 δίσκους βινυλίου. Είχα κάνει προετοιμασίες με εκλεκτό φαγητό και με καλό κρασί 12 ετών από την κάβα μου.
Παρεμπίπτοντος διατηρώ κάβα με 1000 περίπου φιάλες παλαιού μόνον ερυθρού ξηρού οίνου. Δεν υπήρξε χρόνος για πραγματική χαλάρωση και ακρόαση.

Τί ακούσαμε; Ψηφιακές ηχογραφήσεις από βινύλιο 180-200gr και τα αντίστοιχα κομμάτια από HD 24/96.

Η «ακρόαση» περιορίστηκε δειγματοληπτικά συγκρίνοντας ολίγα δευτερόλεπτα του ενός μέσου με το άλλο που έπαιζαν ταυτόχρονα. Όλα είχαν γίνει όπως επιθυμούσαν οι φίλοι όπως και το μουσικό πρόγραμμα.

Η όλη κριτική περιορίστηκε όπως είδατε «στα μπάσα, μεσαία και πρίμα». Αυτό για μένα λέει πάρα πολλά. Από όλη μου την μακρόχρονη πείρα όταν κάποιος περιορίζει τον εαυτό του μόνο σε αυτά καταλαβαίνω και το τί σημαίνει γι’ αυτόν μουσική και πόση πείρα και γνώση έχει. Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανήματα. Ο άπειρος [θυμάμαι ότι έτσι έκανα κι' εγώ κάποτε] μιλάει για το πώς ακούγονται π.χ. τα πρίμα ή τα μπάσα μη έχοντας συνήθως τη δυνατότητα να εμβαθύνει περαιτέρω, γιατί η μουσική δεν είναι μόνο αυτό αλλά κάτι παραπάνω. Βέβαια το τί ευχαριστεί τον καθένα και το πώς θέλει να ακούει είναι σεβαστό.

Ακούσαμε ψηφιακές ηχογραφήσεις με την Dianna Krall.

Οι διαφορές για μένα ήταν εμφανείς. Το βινύλιο είχε ήχο γενικά ζεστό με εμφανή την υπεροχή του κάτω από την μεσαία περιοχή εκεί που βγαίνει η περισσότερη μουσική, οι θεμελιώδεις νότες σχεδόν όλων των μουσικών οργάνων. Εδώ το 24/96 ήταν λεπτόηχο, στεγνό ή φτωχό. Στα πρίμα το 24/96 ήταν από λίγο έως πολύ προβολικό συγκριτικά με το βινύλιο. Στο 24/96 τα πρίμα είχαν έντονη παρουσία, κατ' εμέ υπερβολική, που σε τραβούσαν την προσοχή από τα υπόλοιπα. Αυτό θεωρήθηκε από τους συνακροατές ώς περισσότερος «αέρας, ανάλυση και λεπτομέρεια». Αυτό για μένα, αλλά και για κάθε έμπειρο, σημαίνει πολλά. Μάλιστα ο flash έφτασε στο σημείο να πεί ότι στο βινύλιο δεν άκουγε τα τσίκι τσίκι. Αν εγώ, κατά πολύ μεγαλύτερος του τα άκουγα, σίγουρα αυτός θα έπρεπε να τα άκουγε περισσότερο από μένα.

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Λάμπει και ο τενεκές και τα συγκεκριμένα πιατίνια [που πέρασαν στο ντούκου γιατί κανείς δεν ανάφερε ότι άκουγε πιατίνια] ακούγονταν τενεκεδένια από το 24/96, ενώ ο ήχος ήταν νορμάλ θα έλεγα από το βινύλιο. Εδώ είναι που χρειάζεται να έχει ακούσει κανείς ζωντανή χωρίς ηχεία κλπ. μουσική συμφωνική ή και Τζαζ για να μπορεί να κρίνει έχοντας τον ήχο αυτό ως αναφορά του. Έτσι θα μπορεί να ξέρει πώς ακούγεται ένα πιατίνι όταν παίζει ένα γκρουπ Τζαζ. Είμαι σίγουρος ότι αν πάνε σε μια τέτοια συναυλία θα τους λείπουν τα πρίμα που έχουν συνηθίσει να ακούνε από το σύστημά τους. Κάποτε κι' εγώ έτσι σκεφτόμουν.

Φυσικά δεν ακούσαμε κανένα συμφωνικό έργο. Η επιλογή ήταν των φίλων. Από την εμπειρία μου, όσο πιο φυσικά είναι τα μουσικά όργανα και όσο πιο απαιτητικό το πρόγραμμα εκεί είναι που τα βρίσκει σκούρα το κάθε ψηφιακό. Το μόνο αναλογικής ηχογράφησης ήταν το Jazz at the Pawnshop με τα περιβόητα πιατίνια.

Όσο για το A Love Supreme αυτό είναι ένα απαράδεκτο Γερμανικό βινύλιο από εκείνα που κοντράρω με τις καλές επανεκδόσεις. Αυτό ακούστηκε σαν CD και το 24/96 σαν βινύλιο.

Όπως βλέπετε οι χρονικές συνθήκες και ο τρόπος που έγινε το συγκριτικό δεν μπορεί να δώσει τίποτε από αυτά που είπα, γιατί δεν υπήρξε χρόνος μιας ακρόασης ενός προγράμματος 15, 20 ή 30 λεπτών για να δει και ο καθένας μας κατά πόσο θα μπορούσε να ακούσει ή να ανεχθεί το ένα ή το άλλο μέσο. Τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για την περιβόητη «συναισθηματική εμπλοκή» ή όχι κατά την ακρόαση και όχι να περιοριστούμε στα μπάσα, μεσαία και πρίμα.

Πάντως προσωπικά αν θα θέλατε να με βασανίσετε να μου βάζατε να ακούω τον δίσκο με τα τονισμένα τενεκεδένια ψηφιακά πιατίνια. Ο χαλκός των Paist μετατρέπεται σε τενεκέ.

Ελπίζω να σας έδωσα μια σωστή εικόνα.
Θα άξιζε πάντως να ξαναγίνει το συγκριτικό αλλά με διαφορετικές συνθήκες και άλλο πρόγραμμα…
Κρατάω μόνον το υπογραμμισμένο. Αυτό μου φτάνει για να χαρακτηρίσω το συγκριτικό ελλειπές.
Θα έπρεπε να συγκρίνετε και αναλογικό υλικό από ορχηστρικές ηχογραφήσεις που έχει ψηφιοποιηθεί σε 24/92
!

Επίσης δεν συμφωνώ καθόλου στο δευτερο υπογραμμισμένο. Ακόμη και το μικρό τριγωνάκι να χτυπήσει στην Ορχήστρα του ΜΕΓΑΡΟΥ, σου τρυπάει τα αυτιά με τις αρμονικές του...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Και ξέρεις Βασίλη, εάν τολμήσεις και πεις τίποτε κατά την ακρόαση, ότι κάτι δεν σου άρεσε ή ότι το ψηφιακό έπαιξε πιο σωστά, να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνει και σε σένα. Θα σε βγάλει χαμηλού επιπέδου, ίσως κουφό και σίγουρα ανεπαρκή, θα αρχίσει τις φασιστικές μεθόδους υποβιβασμού σου, θα σε ρωτάει πόσες φορές πήγες στο μέγαρο και άλλες τέτοιες μπαρούφες.
Οι ακροατές λοιπόν που δεν επικρότησαν τις επιλογές του μεγάλου σοφού ΛουΣου (όπως λέμε ΘουΒου), είναι άπειροι και άσχετοι.

Κοιτάξτε να ξαναπάτε στου ΛουΣου για συγκριτικό. Ο άνθρωπος είναι Θεός (ήλιος καλοκαιρινός). :142::142:

...
 

Μηνύματα
1.208
Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Κρατάω μόνον το υπογραμμισμένο. Αυτό μου φτάνει για να χαρακτηρίσω το συγκριτικό ελλειπές.
Θα έπρεπε να συγκρίνετε και αναλογικό υλικό που έχει ψηφιοποιηθεί σε 24/92!


Το μόνο αναλογικό ψηφιοποιημένο σε 24/96 ήταν το Jazz at the Pawnshop το οποίο κατ' εμέ έχανε πολύ σε σύγκριση με το αναλογικό. Λ.Σ.
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.838
Reaction score
7.820
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μαλιστα...........


Δηλαδη βρε Λουκα 3 αυτια τενεκεδενια.....κουφα και απειρα και ενα το μεταξενιο που καταλαβε οτι δεν καταλαβαν και τα 3 μαζι.....





Μαλιστα.........

Τενεκεδενια τα υψηλα του cd και φυσικα του 24/96...ενω του βινυλιου μεταξενια που απλα τα απειρα αυτια δεν μπορεσαν να καταλαβουν την αληθεια ,να νοιωσουν το πραγματικο οπως σε ενα live.........πχ....




Μαλιστα.........


Εδω θα πρεπει να ανοιξουμε ενα νεο κεφαλαιο που να αφορα την ηλικια........δηλαδη για να ξηγιομαστε κιολας.....

πας μικρος=κουφος και απειρος(εδω μας ξεφυγε λιγο ο Βασιλης στην ηλικια)

πας μεγαλος=ωριμος ακροατης με τασεις του καταλαβειν τι εστι αληθινο ακουσμα(πρεπει τουλαχιστον να εχει παρεβρεθει σε 40 live και πανω εως τελικης ακουστικης ωριμανσης),τι εστι αληθοφανη ερμηνεια.




Ξαναμαλιστα...........




Απο τουδε και στο εξης νεα standards πρεπει να εφαρμοζονται σε τετοιες συνεστιασεις....
αρχικα και κατα πρωτης ..η ηλικια......οι μικροτεροι λε πουλε,ας ασχοληθουν με τιποτις αλλο παρα με την ακροαση μηχανηματων.....


Κατα δευτερης κοψτε το παλιο κοκκινο κρασι γιατι ξυνουν οι υψηλες στο συστημα ...αν δεν εχετε εμπειρια στο πινειν δεν προκειται να καταλαβεται τι σημαινει το τεχνολογικο επιτευγμα που λεγεται πικαπιον ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ.......λενε καποιοι.........




Ε του πο@στη ξανα μαλιστα..........

Δηλαδη βρε φιλε(και το εννοω)δεν υπαρχει περιπτωση πραγματι κατι να πρεπει να αλλαξει στο υπαρχων συστημα,κατι που να πρεπει να διαφοροποιησει την αλυσιδα ωστε αυτο που οι υπολλοιποι εξελαβαν ως ελλειψη αναλυσης να το εκλαβεις και συ???
Τα παντα φιλε αλλαζουν ...ειτε μας αρεσει ειτε οχι.....
Ακομα και οι λαθος συνηθειες που μπορει απλα εμας να μας αρκουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ.....οτι δεν ημουν ουτε και θα ειμαι πολεμιος του πικαπ...........ειμαι πολεμιος ομως της αρνησης στο να μετεχω σε αυτο που λεγεται εξελιξη -ειτε καλη ειτε κακη και ατοπη.....

Με ειλικρινα παρειστικη αλλα και χομπιστικη διαθεση............

Βλασης Μαυραγανης.....ο εκ Κορινθου !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Ρε Βλάση λογικό δεν είναι;
Ο άνθρωπος από τα 60 και μετά αρχίζει να ακούει καλύτερα. :405:

...
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Που είναι γ@μω τη πουτ@ν@ μου αυτό το edit profile? στα διαλα... :133: :110:

Δε θα ξαναγράψω...
 



Μηνύματα
5.009
Reaction score
4.250
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μια διευκρινηση, Ημασταν εκει στις 6.00 Το συγκριτικο ξεκινησε 6.50.

Εγω εφυγα 9.20. Οι υπολοιποι αν δεν κανω λαθος 8.30.

Ο Λουκας εχει την αποψη του. Καλη, στραβη αυτη ειναι. Για μενα ειναι δεδομενη. Δεν υπαρχει καποια εκπληξησε σε οσα διαβαζω.

Απλα τωρα εχουμε αποψη κι εμεις.

Ισως πολλα πραγματα να ηταν διαφορετικα αν αλλαζαν καποια πραγματα. Δεν ξερουμε υπερ ποιανου. Μονο ικασιες κανουμε. Ο καθενας παντως τα βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια. Για παραδειγμα με εναν αλλο ενισχυτη που βγαζει καμμια 500 βατ, τι λετε ο Weiss θα επαιζε το ιδιο? Το ιδιο ισχυει και για το πικαπ. Ο καθενας ονειρευται μια υποθετικη νικη.

Τελος παντων δεν κρυψαμε τιποτα, γραψαμε οσα ακουσαμε. Τα συμπερασματα μας ειναι πανω σε οτι ακουσαμε. Ο Λουκας αυτα τα πραγματα για την υπεροχη του Weiss στις υψηλες μας (προβολικα-κουραστικα) μας τα ελεγε κι εκει. Αυτο δεν αλλαξε σε τιποτα να εχουμε μια δικη μας αποψη και διαφορετικη απο του Λουκα. Και κατι ακομη. Κλασικη μουσικη ακουω. Συναυλιες κλασικης εχω ακουσει αρκετες φορες. Δεν ειδα πουθενα μεσα τον Λουκα. Ισως ηταν σε διαφορετικη σειρα. Αλλα ξερω πως ακουγονται τα οργανα. Πολλα απ αυτα δεν ξερω πως λεγονται ισως γιατι δεν μ ενδιαφερει.

Ομως ρε παιδια για να ξεκαθαρισουμε ενα πραγμα. Πιστευεται οτι βινυλιο δεν ειναι ικανο να αναπαραγει σωστα την τζαζ και το ριξαμε τωρα στην κλασικη? Μετα το νεο ετος κι εφοσον εχει την διαθεση να μας βοηθησει ο Θεμης με ψηφιακα αρχεια 24-96 να κανουμε ενα συγκριτικο μονο σε κλασικη.

Κατι ακομη, διαφορα στις χρειες δεν ακουσα πουθενα. Αυτα που ειπωθηκαν, για πιατινια τενεκεδενια και πιατινια απο αλουμινιου δεν προσεξα πουθενα. Απλα για να μην τα επαναλμβανω συνεχως, λιγο περισσοτερο σωμα στο χαμηλο το μεν λιγο περισσοτερο ευκρινεια (αναλυση, οπως θελετε πεστε το) στην υψηλη περιοχη. Υπηρχαν και σημεια που τα δυο συστηματα πηγαιναν καρμπον (παντα κατα την αποψη μου).

Εν ολιγοις Λουκα εγω θελω να σε ρωτησω κατι. Αξιζει τον κοπο καποιος να κανει θυσιες για να παρει ενα πικαπ των 20-30 χιλιαδων? Η μηπως να αρκεστει σε ενα ντακακι (του διαβολου) που θα ξοδεψει μεχρι 5 χιλιαδες? Θα μπορεσει εστω κι ενας αν κανει μια συγκριση των δυο μεσων να καταλαβει οσα λες?
 

Μηνύματα
9.870
Reaction score
2.051
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Σιγά μην χαλαστούμε αν το ένα έπαιξε καλύτερα από το άλλο!

Καλά να είμαστε ρε παίδες να ακούμε τις μουσικές μας!

Σας ευχαριστούμε όλους!
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
14.358
Reaction score
37.149


Koτσιδης με γνωστη κορασιδα στο Χριστουγεννιατικο Gala της Prague State Opera, στην Λιμνη των Κυκνων με την Κρατικη Ορχηστρα Πραγας κ Ρωσσικα Μπολσοι.

Εχει πραμα πολυ ακομη αρκετο , μη το κανουμε το φορουμ οικογενειακο αλμπουμ...
Αρα πηγα (εστω και μια φορα ε????) στο "μεγαρο", δικαιουμαι να χω αποψη περι λαιβ η να μεγαλωσω λιγο ακομα???
 

Μηνύματα
1.208
Reaction score
59
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Σιγά μην χαλαστούμε αν το ένα έπαιξε καλύτερα από το άλλο!

Καλά να είμαστε ρε παίδες να ακούμε τις μουσικές μας!

Σας ευχαριστούμε όλους!
Σωστός!!! Λ.Σ.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Μηνύματα
3.030.607
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss
Top