Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Reaction score
4.250
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Και κατι τελευταιο.

Ειχα μαζι μου το δικο μου πικαπ. Πακεταρισμενο. Θα μπορουσαμε να το βαλουμε σε αντιπαραθεση με το Weiss.

Δυο συστηματα περιπου ισοποσα. Δεν ειδα καποιον ενθουσιασμο απο μερους του Λουκα οταν το προτεινα, φυσικα για λογους ευγενειας δεν το συνεχισα. Μεχρι και τωρα εχω την αποροια τι θα γινοταν? Ποση διαφορα θα μπορουσε να εχει απο το Weiss?

Οι πιο πολοι εδω μεσα εχουν πικαπ που οι τιμες τους ειναι κατω των 5.000 ευρω (να μην πω και χιλιαρικου). Αρα ενα τετοιο συγκριτικο θα ενδιεφερε πολυ περισσοτερα μελη. Τωρα τουλαχιστον απο μερους μου δεν προκειται να ξαναυποβαλω το πικαπακι σε τετοια ταλεπωρια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.992
Απάντηση: Δεν περιγράφω άλλο...

[bhutia mode on/]
Ό,τι και να γραφτεί τα ασυμφωνικά είναι πανταχού παρόντα
[/mode off]
Νάτος, νάτος!!! Ο Bhutia είναι ο Γιώργος!!! Δεν μπορεί. Τον έκανε τέλειο!!!
Σου ξεφεύγει μιά διαφορά:Μπορεί εκείνος να είναι εκ προοιμίου...Στριφτός,μόνο που εγώ μ'αυτά που διαβάζω γίνομαι...στριμμένος.:612:
...
Bhutia αγάπη μου, ρίξε λίγο νερό στο προσωπό σου να ξυπνήσεις γιατί λίγο αλλού σε βλέπω πρωί πρωί. Moυ αρέσει που σας απαντάω κιόλας!
Τρία πουλάκια κάθονταν
μες στο γιαλό κι αγνάντευαν
πικάπ δεν ξέρω αν άκουγαν
ή αν απλώς...παράκουγαν

(΄΄Άλλα λόγια...ν'αγαπιόμαστε΄΄ δηλαδή-πρόκειται γιά την κεντρική ιδέα του θέματος:142:)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Αρα πηγα (εστω και μια φορα ε????) στο "μεγαρο", δικαιουμαι να χω αποψη περι λαιβ η να μεγαλωσω λιγο ακομα???
Όχι ακόμα. Πρέπει να πάρεις καμιά εικοσαριά κιλά! Τώρα δε ζυγίζεις ούτε όσο μια ψύκτρα από Krell... :137:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τενεκεδενια τα υψηλα του cd και φυσικα του 24/96...ενω του βινυλιου μεταξενια που απλα τα απειρα αυτια δεν μπορεσαν να καταλαβουν την αληθεια
Καποιοι λενε οτι τα 802 ξηνουν ψηλα.Καποιοι αλλοι οτι τα ηχεια ειναι monitor και αναπαραγουν την αληθεια.

Ποιος εχει δικιο ? Ποιο ειναι το σωστο ? Ποιος νοιαζεται εν τελει ?
Σε οσους αρεσουν τα αγοραζουν και απολαμβανουν.Αλλοι αγοραζουν καποια αλλα.
Ειναι και οι μεν και οι δε ευτυχισμενοι.

Ποιο το νοημα να αποδειξουν οι μεν στους δε οτι επι της ουσιας ειναι κουφαλογα και παραπλανηθεντες ακροατες ?

Μερες που ειναι "αγαπατε αλληλους"

Reaction score
59
Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτή είναι η γνώμη μου. Μου ζητήσατε και σας την είπα. Θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί σας;;
Και μην ξεχνάτε ότι ακούσαμε σχεδόν μόνο ψηφιακές ηχογραφήσεις οι οποίες κατά την γνώμη των περισσοτέρων ακούγονται χειρότερα από το βινύλιο.
Αν θέλετε να συμφωνήσω με τους υποστηρικτές του ψηφιακού και 24/96 σας λέω σκεφτείτε μόνο ότι από τα μεσαία και κάτω όλοι είδαν την υπεροχή του βινυλίου. Αυτό σας λέει τίποτε; Εμένα μου αρκεί. Μου λέει πάρα πολλά. Για κάντε ένα συγκριτικό αναλογικών ηχογραφήσεων με αντίστοιχα 24/96 και μετά πείτε μου. Έχω την περιέργεια.Λ.Σ.

Reaction score
4.250

Όχι ακόμα. Πρέπει να πάρεις καμιά εικοσαριά κιλά! Τώρα δε ζυγίζεις ούτε όσο μια ψύκτρα από Krell... :137:
:143::143:

Κωστα σκετη παραφωνια ηταν στο συγκριτικο. Οι τρεις μας ειμασταν ο καθενας απο 90 και βαλε κιλα, αυτος αναμεσα μας πετουσε. Μετα του φαινοταν βαρια η τσαντα με τα φωταγραφικα που κουβαλουσε (σιγουρα ζυγιζε περισσοτερο απο τον ιδιο:142:)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αρα πηγα (εστω και μια φορα ε????) στο "μεγαρο", δικαιουμαι να χω αποψη περι λαιβ η να μεγαλωσω λιγο ακομα???
Να πας μονος σου γιατι με υπαρξεις διπλα σου οταν σβηνουν τα φωτα σκεφτεσαι τον δερματινο καναπε σου και αποσπαται η προσοχη σου απο το μουσικο γεγονος.

Reaction score
877
Το συγκριτικό κράτησε πολύ λίγο χρόνο.

Χαραμίστηκε μιάμιση ώρα για να παίξει τελικά το ψηφιακό και δεν ακούγαμε φυσικά τίποτε όλη αυτη την ώρα. Μας κούρασε αυτή η κατάσταση....................................

Το μόνο αναλογικής ηχογράφησης ήταν το Jazz at the Pawnshop με τα πεεριβόητα πιατίνια.

Λ.Σ.
...αυτά που ανέφερα για το χρόνο...

...χωρίς να γνωρίζω για ποιο track απ' αυτά που ακούστηκαν ανέφερα σε προηγούμενο ποστ

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1237737&postcount=174

πως το JAZZ AT THE PAWNSHOP ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ XRCD ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ... όσοι το έχουν ας κάνουν μια σύγκριση και θα το διαπιστώσουν... είναι γραμμένο λάθος... άσχετα αν θεωρείται audiophile βινύλο...

...Πιατίνια κορυφαία έχουν οι αναλογικές εγγραφές της ECM... κι ας μην θεωρούνται audiophile...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Και κατι τελευταιο.

Ειχα μαζι μου το δικο μου πικαπ. Πακεταρισμενο. Θα μπορουσαμε να το βαλουμε σε αντιπαραθεση με το Weiss.

Δυο συστηματα περιπου ισοποσα. Δεν ειδα καποιον ενθουσιασμο απο μερους του Λουκα οταν το προτεινα, φυσικα για λογους ευγενειας δεν το συνεχισα. Μεχρι και τωρα εχω την αποροια τι θα γινοταν? Ποση διαφορα θα μπορουσε να εχει απο το Weiss?

Οι πιο πολοι εδω μεσα εχουν πικαπ που οι τιμες τους ειναι κατω των 5.000 ευρω (να μην πω και χιλιαρικου). Αρα ενα τετοιο συγκριτικο θα ενδιεφερε πολυ περισσοτερα μελη. Τωρα τουλαχιστον απο μερους μου δεν προκειται να ξαναυποβαλω το πικαπακι σε τετοια ταλεπωρια.
Γαιτί, είχαμε κάνει καμιά συμφωνία που δεν τήρησα; Δεν είπαμε ότι θα βάλουμε άλλο πικάπ ούτε τίποτε άλλο. Όσο για το κόστος ούτε ξέρω ποσο κάνει το Βάις ούτε που με ενδιαφέρει. Σας είπα να φέρετε ό,τι νομίζετε ή υπάρχει καλύτερο από πλευράς ψηφιακών. Δεν είμαι από τους ανθρώπους του βάλε-βγάλε. Αν θέλατε μπορούσαμε να πάμε στον άλλο χώρο που εκεί κάνουμε ό,τι θέλεις. Εκεί ακούω μόνο cd. Ειπώθηκε ακόμα, μέσα στην όλη σαβούρα ορισμένων, ότι δήθεν δεν ακόυω και δεν σκαμπάζω από ψηφιακά.
Επομένως περιττά τα παραπάνω και για τον εντυπωσιασμό μόνο. Λ.Σ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.136
Παλιοπαιδα....:138:
Ο παλιο - Τινταλακιας φταιει που μ εμαθε νακουω απ αυτα τα ρημαδια τα ψηφιακα...:142::142::144:

Reaction score
2.051

Παλιοπαιδα....
Ο παλιο - Τινταλακιας φταιει που μ εμαθε νακουω απ αυτα τα ρημαδια τα ψηφιακα...
Δεν λες καλά που σώθηκες! :143:

Reaction score
59
...αυτά που ανέφερα για το χρόνο...

...χωρίς να γνωρίζω για ποιο track απ' αυτά που ακούστηκαν ανέφερα σε προηγούμενο ποστ

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1237737&postcount=174

πως το JAZZ AT THE PAWNSHOP ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ XRCD ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ... όσοι το έχουν ας κάνουν μια σύγκριση και θα το διαπιστώσουν... είναι γραμμένο λάθος... άσχετα αν θεωρείται audiophile βινύλο...

...Πιατίνια κορυφαία έχουν οι αναλογικές εγγραφές της ECM... κι ας μην θεωρούνται audiophile...
Εξαρτάται ποιο βινύλιο έχεις. Οι περισσότερες εκδόσεις σε χοντρό βινύλιο είναι υποδεέστερες από το παλιό ψιλό βινύλιο. Το είχα ψάξει πολύ το θέμα και είχα φέρει την καλυτερη έκδοση180 γρ η οποία ήταν και αυτή όχι πολύ, αλλά υποδεέστερη από την αυθεντική. Όπως έχω πει πολλές φορές όλοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν δίσκους. Λ.Σ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Koτσιδης με γνωστη κορασιδα στο Χριστουγεννιατικο Gala της Prague State Opera, στην Λιμνη των Κυκνων με την Κρατικη Ορχηστρα Πραγας κ Ρωσσικα Μπολσοι.

Αμα δεν την δω με εσωρουχα ξαπλα στα καθισματα και τους κυκνους να περνουν ματι......εγω ωριμο ακροατη δεν μπορω να σε αποκαλεσω !!!!!!!!

:143::143:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Γαιτί, είχαμε κάνει καμιά συμφωνία που δεν τήρησα; Δεν είπαμε ότι θα βάλουμε άλλο πικάπ ούτε τίποτε άλλο. Όσο για το κόστος ούτε ξέρω ποσο κάνει το Βάις ούτε που με ενδιαφέρει. Σας είπα να φέρετε ό,τι νομίζετε ή υπάρχει καλύτερο από πλευράς ψηφιακών. Δεν είμαι από τους ανθρώπους του βάλε-βγάλε. Αν θέλατε μπορούσαμε να πάμε στον άλλο χώρο που εκεί κάνουμε ό,τι θέλεις. Εκεί ακούω μόνο cd. Ειπώθηκε ακόμα, μέσα στην όλη σαβούρα ορισμένων, ότι δήθεν δεν ακόυω και δεν σκαμπάζω από ψηφιακά.
Επομένως περιττά τα παραπάνω και για τον εντυπωσιασμό μόνο. Λ.Σ.
Λουκα θυμωνεις χωρις λογο.

Υπαρχει εδω γραμμενη η δηλωση σου οτι απο πηγη φερτε οτι θελετε. Κατα τα υπολοιπα το συστημα θα παιξει ως εχει.

Καμμια συμφωνια δεν καναμε εκ των προτερων.

Ουτε και σε μενα ηταν ευκολο το στησε ξεστησε του πικαπ. Μου εφυγε ο πατος για να το κανω, κι αν θελεις να ξερεις σημερα καταφερα να το ξαναστησω στο σπιτι μου.

Αν θυμασαι ειχαν γραψει καποιοι εδω μεσα οτι καλο θα ηταν να συγκριθουν ιδιας οικονομικης κατηγοριας μηχανηματα. Απ αυτο ορμωμενος προχωρησα στο παρασυνθημα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Koτσιδης με γνωστη κορασιδα στο Χριστουγεννιατικο Gala της Prague State Opera, στην Λιμνη των Κυκνων με την Κρατικη Ορχηστρα Πραγας κ Ρωσσικα Μπολσοι.

Εχει πραμα πολυ ακομη αρκετο , μη το κανουμε το φορουμ οικογενειακο αλμπουμ...
Από μένα κανένα πρόβλημα. Κάντο όσο "οικογενειακό" μπορείς... :136:

Ελπίζω να μην είναι άπορη η κορασίδα... :135:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΛουΣου said:
Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτή είναι η γνώμη μου. Μου ζητήσατε και σας την είπα.
Ζήτησε κανείς ρε παιδιά την γνώμη του ΛουΣου για τις γνώσεις και την εμπειρία των ακροατών που συμμετείχαν στο... συγκριτικό; :142:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.790

...από τα μεσαία και κάτω όλοι είδαν την υπεροχή του βινυλίου....
άρες, μάρες .... (παρακαλώ, συμπληρώστε ελεύθερα!) :143::138::137:

Reaction score
11

Κύριοι!

Άλλο πράγμα είναι η προγραμματισμένη δοκιμή με εκλεκτές και δυσεύρετες ηχογραφήσεις, αναλογικές η ψηφιακές, και άλλο πράγμα η "δισκοθήκη" ενός μέσου ανθρώπου που περιλαμβάνει τυχαία δείγματα και των δύο κατηγοριών!

Στην δεύτερη περίπτωση που κυρίως ενδιαφέρει ως προσομοίωση μιας κοινωνικής πραγματικότητας και έτσι ως δυνητικής προοπτικής ενός μέσου,τα πράγματα είναι 50/50!

Ο λόγος: oι διαφορές στις εγγραφές είναι χαώδεις, και οι μικρές διαφορές που τυχόν υπάρχουν έτσι η αλλιώς στα μέσα αναπαραγωγής, υπερκαλύπτονται από το...χάος! (Θεωρία του χάους :142:).

Είναι καθαρά θέμα τύχης τι θα ακουστεί καλύτερα όταν η επιλογή είναι τυχαία και όχι επιλεκτική!

:107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Στην δεύτερη περίπτωση που κυρίως ενδιαφέρει ως προσομοίωση μιας κοινωνικής πραγματικότητας και έτσι ως δυνητικής προοπτικής ενός μέσου,τα πράγματα είναι 50/50!
Τον Bhutia πολυ εμισησαν.
Το δειγμα γραφης του ουδεις :402:

Reaction score
11

Τον Bhutia πολυ εμισησαν.
:402:
Λάθος! Εγώ του έγραψα και ποίημα υπό τον τίτλο "Διατοί μωρεί χαηενδού δαιν τον ακούς τον υποσού(ντ);"

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=82848&page=28

:107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_