Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Reaction score
2.051
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Με όλο το συμπάθειο στο Λουκά και εγώ αν είχα 20.000 βινύλια δεν με έπειθε ούτε ο Χριστός ο ίδιος. Μιλάμε για μια ζωή ολόκληρη στο κυνήγι βινυλίων.

Εγώ πάντως τον συμπαθώ πολύ και αισθάνομαι άσχημα που του την "πέφτουμε" έτσι!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

.....

οπότε, όλοι χωράνε στην παρέα μας, με όλα τους τα "χούγια", όσο ... παράξενα κι αν είναι αυτά. πχ:

Mα για το Θεό σας! Δεν υπάρχει στο AVSite ένα καλό παιδί κι άξιο παλληκάρι να φκιάξει μια φωτογραφία αντίστοιχη και για τον Κωσταυτιά. Κάπου να προσεύχεται κι αυτός τέλος πάντων... :136:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Με όλο το συμπάθειο στο Λουκά και εγώ αν είχα 20.000 βινύλια δεν με έπειθε ούτε ο Χριστός ο ίδιος. Μιλάμε για μια ζωή ολόκληρη στο κυνήγι βινυλίων.

Εγώ πάντως τον συμπαθώ πολύ και αισθάνομαι άσχημα που του την "πέφτουμε" έτσι!
Δεν έχω κανένα πρόβλημα, εχω αντιμετωπίσει πάμπολλες αντιπαραθέσεις, παραμορφώσεις και λασπολογίες στον πρότερο πολιτικό μου βίο. Λ.Σ.

Reaction score
59
Ομολογώ ότι αυτή είναι η πιο σοβαρή προσέγγιση που είδα μέχρι στιγμής. Τα γούστα είναι γούστα και ο καθένας δικαιούται να ακούει από ότι του γουστάρει. Όμως μια από τις σημαντικότερες δουλειές ενός φόρουμ είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές και ειδικά τους νεότερους στο χόμπι, να αποφύγουν περιττά έξοδα ή εμπορικές παγίδες. Όλα αυτά τα tests, τα συγκριτικά, οι ακροάσεις και οι θεάσεις που γίνονται κατά καιρούς εδώ, αυτόν τον σκοπό έχουν.

Ο υποκειμενισμός είναι η δεύτερη φύση του χόμπι μας. Όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη. Οι συζητήσεις πρέπει να στριφογυρνούν γύρω από τις απόψεις και όχι γύρω από τους ανθρώπους. Πρέπει να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα και όχι τρόπους μείωσης της προσωπικότητας του άλλου, για να υποβιβάσουμε την αξία της δικής του άποψης. Δεν μπορεί όλα να είναι καλά με κάποιον όσο αυτός συμφωνεί μαζί μας και να προσπαθούμε να τον βγάλουμε άσχετο όταν διαφωνήσει. Είναι φασιστικό, είναι συμφεροντολογικό και πάνω από όλα είναι ψεύτικο και αθέμιτο.

Από αυτές τις κουβέντες όλοι έχουμε να κερδίσουμε. Το συμπέρασμα του flash λοιπόν είναι ενδεικτικό.

...
Μεγάλη πρόοδος τα παραπάνω! Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο Διαχειριστής μου αναγνωρίζει το δικαίωμα να έχω διαφορετικά γούστα, προτιμήσεις και απόψεις από αυτόν και από άλλους. Ελπίζω στο εξής να μη με χλευάζετε κύριε Διαχειριστή ως προσωπικότητα και επαγγελματία. Φυσικά δεν θα επιθυμούσα να προκύψει κάποιο νομικό θέμα. Ελπίζω στο εξής να λειτουργείτε έτσι και να στέκεστε στο ύψος που αρμόζει σε έναν *Διαχειριστή* του avsite και να μην χρειαστεί ούτε να εκτρέπεστε ούτε να γίνει τίποτε περαιτέρω από μέρους μου. Αν εγώ τυχόν εκθέτω τον εαυτό μου αυτό είναι δικό μου θέμα και δεν ζητώ ευθύνες από κανένα, ούτε *συμβουλές* από μέρους σας προς εμέ ωσαν να είμαι άτομο στερημένης νοημοσύνης.
Κατανοητό και δεν επιθυμώ καμία από τις γνωστές εκτροπές σας.
Ευχαριστώ τους ανωτέρω ιστάμενους. Λ.Σ.

Reaction score
4.250

Mα για το Θεό σας! Δεν υπάρχει στο AVSite ένα καλό παιδί κι άξιο παλληκάρι να φκιάξει μια φωτογραφία αντίστοιχη και για τον Κωσταυτιά. Κάπου να προσεύχεται κι αυτός τέλος πάντων... :136:
Δεν πιανουν σ αυτον οι προσευχες Χρηστο.
Να φανταστεις οταν πηρε τα πιρανχας εφερε παππα στο σπιτι του για να τα ευλογησει και να ζησουν "εν ειρηνη". Δυστυχως ομως καθε 2-3 μηνες βρισκει και ενα σκελετο στο ενυδρειο!

D

Deleted member 23222

Guest

Μεγάλη πρόοδος τα παραπάνω! Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο Διαχειριστής μου αναγνωρίζει το δικαίωμα να έχω διαφορετικά γούστα, προτιμήσεις και απόψεις από αυτόν και από άλλους. Ελπίζω στο εξής να μη με χλευάζετε κύριε Διαχειριστή ως προσωπικότητα και επαγγελματία. Φυσικά δεν θα επιθυμούσα να προκύψει κάποιο νομικό θέμα. Ελπίζω στο εξής να λειτουργείτε έτσι και να στέκεστε στο ύψος που αρμόζει σε έναν *Διαχειριστή* του avsite και να μην χρειαστεί ούτε να εκτρέπεστε ούτε να γίνει τίποτε περαιτέρω από μέρους μου. Αν εγώ τυχόν εκθέτω τον εαυτό μου αυτό είναι δικό μου θέμα και δεν ζητώ ευθύνες από κανένα, ούτε *συμβουλές* από μέρους σας προς εμέ ωσαν να είμαι άτομο στερημένης νοημοσύνης.
Tα bold δικά μου...
Έλεος κε Στεφανίδη...
Δεν αντέχετε τη βάσανο της κριτικής,ενώ πρόθυμα την ασκείτε...
Καταντά φαιδρό.
Πάνω που έλεγα να μη γράψω...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Tα bold δικά μου...
Έλεος κε Στεφανίδη...
Δεν αντέχετε τη βάσανο της κριτικής,ενώ πρόθυμα την ασκείτε...
Καταντά φαιδρό.
Πάνω που έλεγα να μη γράψω...
Διάβασε το μήνυμά μου και θα σε παρακαλούσα να μη δίνεις συνέχεια. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μέσα στα πλαίσια των διαχειριστικών καθηκόντων, είναι η προστασία όσων διαβάζουν, τόσο από αστήρικτους ισχυρισμούς ανθρώπων που ενδεχομένως να έχουν προσωπικές σκοπιμότητες, όσο και από από μείωση της προσωπικότητάς τους. Τα ανωτέρω εμπίπτουν σε κανονισμούς του site τους οποίους υποτίθεται ότι αποδέχθηκες με την εγγραφή σου. Εν ολίγοις, κανείς δεν σου απαγόρεψε να λες την άποψη σου περί γούστου στην μουσική. Σου απαγορεύεται ρητά όμως να εκφράζεις την άποψή σου τόσο για το επίπεδο των συνομιλητών σου όσο και για την ικανότητά τους να ακούνε. Επίσης απαγορεύονται οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί και οι βρισιές (στις οποίες έχεις επιδοθεί στα τελευταία νήματα χωρίς να σε τιμωρήσει κανείς).

Εάν έχεις επιχειρήματα που αφορούν στο χόμπι μας, η ομήγυρη θα χαρεί να σε ακούσει να υποστηρίζεις τις θέσεις σου. Εάν όμως δεν έχεις, πέραν της δήλωσης του προσωπικού σου γούστου, η διαχείριση οφείλει να σου απαγορέψει να μεταθέτεις το θέμα σε προσωπική βάση, βάζοντας στο τραπέζι "απόψεις" που μειώνουν βάναυσα τις προσωπικότητες των συνομιλητών σου, όπως το ύψος ή το βάθος του επιπέδου τους και η δυνατότητα να ακούνε και να ξεχωρίζουν τι τους αρέσει στην μουσική. Δεν μπορεί να αποτελεί "άποψη" η θέση ότι ο συνομιλητής μας δεν είναι ικανός να κρίνει και γι αυτό διαφωνεί μαζί μας. Δεν τίθεται καν δικαίωμα σε τέτοιου είδους "απόψεις".

Ουδείς σε χλευάστηκε. Πολλοί όμως όπως είδες ήταν αυτοί που απλά σου απάντησαν στο ύφος των δικών σου επιχειρημάτων και στο επίπεδο συζήτησης που εσύ καθόρισες με τις θέσεις σου. Άρα δεν θα πρέπει να παραπονιέσαι διότι λαμβάνεις απαντήσεις στο ύφος που ο ίδιος εκφράζεσαι. Όπως θέλεις να λες την άποψή σου, έτσι να δέχεσαι και την άποψη των άλλων.

Αντιπαρέρχομαι τις έμμεσες απειλές σου περί "νομικών θεμάτων" διότι δεν προάγουν τον διάλογο (αν είναι δυνατόν να συζητούμε υπό την απειλή μηνύσεων, σε τι εποχή τρομοκρατίας ζούμε... - υπό άλλες συνθήκες αυτό και μόνο θα αρκούσε για την μόνιμη αποπομπή σου από το φόρουμ - ) και από πλευράς μου, εύχομαι να σταματήσεις να υποβιβάζεις τους συνομιλητές σου όταν αυτοί δεν συμφωνούν μαζί σου. Περιμένω δηλαδή αλλαγή πλεύσης και πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες του χώρου που σε φιλοξενεί.

Σου θυμίζω κάτι που αναφέρεται και στους κανονισμούς, ότι δηλαδή η πρόσβαση σε αυτό το forum δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείς με σεβασμό στους κανόνες που η διαχείριση θέτει. Αν αυτοί οι κανόνες (ή ο τρόπος εφαρμογής τους ή οι άνθρωποι που τους εφαρμόζουν) δεν σου αρέσουν, θυμήσου ότι κανένας δεν σε ανάγκασε να γίνεις μέλος και ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να σταματήσεις να συμμετέχεις.

......

Μέρες που είναι, θεωρώ ότι τα πνεύματα πρέπει να ηρεμήσουν.
Εγώ μπορώ να αναγνωρίσω ότι είπα και δυό κουβέντες παραπάνω, με μοναδικό σκοπό όμως να μην καταπίνονται αμάσητες πληροφορίες που παραμένουν αστήρικτες και ατεκμηρίωτες. Εκ του αποτελέσματος μπορεί να κρίνει ο καθένας. Προσωπικά συμφέροντα δεν υπάρχουν και αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Οφείλεις κι εσύ να παραδεχθείς ότι η συμπεριφορά σου δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ότι προκάλεσες ουκ ολίγες φορές. Ξαναλέω ότι από όλη αυτήν την ιστορία βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Άντε να πάμε παρακάτω...

...

Reaction score
877
Πάντως για νά 'μαστε πιο δίκαιοι o τίτλος του νήματος θάπρεπε να είναι :

Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη με χρηση ψηφιακου υλικου !!!

Είναι φυσικό ένα ψηφιακό αρχείο να παίξει καλά όταν παίζει στο 'γήπεδό του'...

η αλυσίδα είναι πολύ πιο μικρή...

HD file > software* > Dac > System... (4 stages )

*
κανονικά 3 stages γιατί το software δεν θεωρείται stage

ενώ η αλυσίδα για το 'ψηφιακό βινύλιο' είναι...

HD file > Dac > Cutter > Father > Mother > stamper > vinyl > turntable > riaa > System... (10 stages) !!!

Κακώς ο Λουκάς που δέχθηκε μια ΑΝΙΣΗ σύγκριση... και πάλι καλά που έπαιξαν ίδια...

Για να ήταν 100% δίκαιη η διαδικασία και ακριβή τα αποτελέσματα του τεστ, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ βινύλια και το αντίστοιχο ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ αρχείο...

Εκεί θα βλέπαμε τι απίδια βάνει ο σάκκος... Το τελευταίο τεστ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να το πραγματοποιήσω και στο σπίτι μου... Ξέρω και κάποιον άλλον που θα το πραγματοποιούσε...

Reaction score
2.051

Η καλύτερα "Συγκριτικό Κορυφαίας Αναλογικής πηγής με Budget-in-mind ψηφιακή πηγή"! :126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.987

Επιστημονικές ανακρίβειες οι οποίες δεν αντικρούονται εξονυχιστικά και ατεκμηρίωτη ακροαστική αλαζονεία.Το θρεπτικό υπόστρωμα γιά τους αυριανούς ΄΄πιστούς΄΄...:126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

*

HD file > Dac > Cutter > Father > Mother > stamper > vinyl > turntable > riaa > System... (10 stages) !!!

Κακώς ο Λουκάς που δέχθηκε μια ΑΝΙΣΗ σύγκριση... και πάλι καλά που έπαιξαν ίδια...

Για να ήταν 100% δίκαιη η διαδικασία και ακριβή τα αποτελέσματα του τεστ, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ βινύλια και το αντίστοιχο ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ αρχείο...

Εκεί θα βλέπαμε τι απίδια βάνει ο σάκκος... Το τελευταίο τεστ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να το πραγματοποιήσω και στο σπίτι μου... Ξέρω και κάποιον άλλον που θα το πραγματοποιούσε...
Μάλιασε η γλώσσα μου να λέω ότι έπρεπε να κατεβάσουν αρχεία 24/92 από την "HD Tape Transfers" και να τα συγκρίνουν με τα βινύλια της RCA του Λουκά. Θα ήταν και χρήσιμο και πιό fair... (ακόμα και PM έστειλα στο Λουκά).

(φαίνεται δεν τα βρήκαν για το κόστος του download... :143:)

D

deleted user 10898

Guest

Επιστημονικές ανακρίβειες οι οποίες δεν αντικρούονται εξονυχιστικά...
ξεκινα... και ακολουθουμε...

D

Deleted member 23222

Guest

Επιστημονικές ανακρίβειες οι οποίες δεν αντικρούονται εξονυχιστικά και ατεκμηρίωτη ακροαστική αλαζονεία.Το θρεπτικό υπόστρωμα γιά τους αυριανούς ΄΄πιστούς΄΄...:126:
Απόλυτο value!!!:444:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

*

Ούτε αυτό το τελευταίο εξασφαλίζει σίγουρα συμπεράσματα.
Διότι ο αναλογικός δίσκος που κόπηκε από την νέα τότε μήτρα δεν μπορεί να είναι απαράλλακτος με προσφατα ψηφιοποημένο αρχείο, από αντίγραφο της μητρικής, ή έστω από την γερασμένη πια μητρική, όταν το πιθανότερο είναι να έχει υποστεί και κάποιο ρεμάστερινγκ.

Η ΜΟΝΗ δίκαιη μέθοδος θα ήταν κάποια σύγχρονη HD ψηφιακή ηχογράφηση να κοπεί σε βινύλιο ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ μάστερ.
Μόνο έτσι θα ήταν δυνατή η διερέυνηση των διαφόρων περιορισμών της ανάγνωσης του βινυλίου, αλλά συγχρόνως θα ήταν και το απόλυτο εργαλείο για την αξιολόγηση αναλογικών πηγών αφού θα είχαμε άμεση σύγκριση με το πρωτότυπο.

Reaction score
140

Το θρεπτικό υπόστρωμα γιά τους αυριανούς ΄΄πιστούς΄΄...:126:
Ωχ ,αυτό μου άρεσε πολύ :111:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
αν θέλετε να μείνετε στην ιστορία...

Η μόνη δίκαιη σύγκριση μπορεί να γίνει μόνον όταν το σημα απο τα μικροφωνα της ηχογράφησης οδεύσει στην κονσόλα και από εκεί να οδεύσει (α) σε 24/92 για να αποθηκευτει (β) στο session tape για να αποθηκευτει και (γ) στον ενισχυτή κοπής του δίσκου για άμεση κοπή.

Δηλαδή συγχρόνως να γίνει τριπλή ηχογράφηση ψηφιακή, αναλογική και Direct to Disc...

Από το ψηφιακό υλικό θα γίνουν τα CD και τα HD και από το session tape θα γίνουν τα βινύλια (μη αμέσου κοπής).

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό project αν θέλετε κοι ηχολήπτες να μείνετε στην ιστορία...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ποιά ιστορία βρε Χρήστο... Πόσο συνταρακτικό και χρήσιμο για το μέλλον θα είναι το αποτέλεσμα δηλαδή; Ακόμη κι από χομπίστικης άποψης δεν αξίζει τον κόπο.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Νικόλα, να μην είσαι υπέρ της πεπατημένης αλλά να είσαι υπέρ της ανατροπής...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842