Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Και όλοι αυτοί αρέσκονται στο...ψηφιακό βινύλιο; Μα, όπως ομολογούν οι... εγγραφείς, από CD τα γράφουν, κυρίως! Ούτε καν από ψηφιακή μήτρα!
Τα περισσότερα από τα "ψηφιακά" βινύλια γράφονται από 24/92. Να 'σαι σίγουρος ότι οι vinyl lovers το ψάχνουν λίγο παραπάνω τελευταία...

Προσωπικά βέβαια, από τα 1500 βινύλια που έχω, μόνον 10 έχω ψηφιακά (και αυτά κατα λάθος...)

Reaction score
11

Τα περισσότερα από τα "ψηφιακά" βινύλια γράφονται από 24/92. Να 'σαι σίγουρος ότι οι vinyl lovers το ψάχνουν λίγο παραπάνω τελευταία...

Προσωπικά βέβαια, από τα 1500 βινύλια που έχω, μόνον 10 έχω ψηφιακά (και αυτά κατα λάθος...)
Τα σημερινά βινύλια προέρχονται από ψηφιακά αρχεία 16/44, δηλαδή από επίπεδο REDBOOK!!!

Άκου εσύ αναλογικό ήχο όσο θέλεις, και μάλιστα υποβαθμισμένο σε σχέση με το παίξιμο από cd. (Θόρυβος επιφανείας, περιορισμός δυναμικών κ.τ.λπ.!!!)

"A few years ago, I was mortified to find out that the 24 bit, 192 kHz mixes my band supplied to the mastering house would NOT be used, but rather the 16 bit, 44.1 kHz CD pre-master would be used to cut the vinyl master! Is this a common practice? We were really frustrated. I’m sure vinyl enthusiasts everywhere are unaware of this reality."

http://bouncetodisk.com/blog/interview-bob-weston-chicago-mastering-service-shellac/

Απάτη!

:141:

Reaction score
70
Όσοι μιλούν για την ξεκούραστη και γλυκιά αναπαραγωγή(μόνο που δεν μας λένε ότι τους κοιμίζει...) του βινυλίου καλό θα ήταν να κάνουν το εξής πείραμα.

Να ξαπλώσουν στο καναπέ και να κοιμηθούνε γλυκά και όμορφα. Μετά κάποιος να στήσει στο σαλόνι του σπιτιού ντραμς . Όταν αρχίζουν να παίζουν τα νταμς λογικά θα σας φύγει το σκατό στην κάλτσα:138::143::142:

Μετά ας βγούνε να μιλήσουν για γλυκό ήχο. Όσοι νομίζουν ότι ο live ήχος είναι γλυκός μάλλον ακούνε κυρίως κλασσική μουσική. Άλλωστε δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι λάτριες του βινυλίου ακούνε κλασσική.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Πάντα οι τασεις παίζουν περισσότερο ρόλο. και στην Τέχνη και την Επιστήμη και την Κοινωνιολογία... Οταν έχεις μία αύξηση 600% από τη μία και μείωση 20% από την άλλη, τι θα πεις??? Ασχετο αν η σχέση των απολύτων είναι 20.000 βινύλια με 600.000 CD γιατί τον επόμενο χρόνο θα είναι: 120.000 βινύλια με 480.000 CD. Πιστεύω να με πχιάνεις...
Εγώ σε πιάνω. Είναι πολλά όμως αυτά που δεν λαμβάνεις υπόψη σου και έτσι μας μεταφέρεις μια πλασματική εικόνα. :126:

Κατ' αρχάς εάν οι αναλογίες ήταν 20k vs 480k τότε οι έμποροι βινυλίων θα ήταν πλούσιοι, ζάμπλουτοι. Τα πραγματικά νούμερα είναι για το βινύλιο περίπου 2Μ πωλήσεις ενώ για το cd περισσότερα από 400Μ... Η αύξηση που αναφέρεις μεταξύ 2009 και 2010 (600%) σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Η μεγάλη άνοδος του βινυλίου έγινε πριν το 2007.

Δεύτερον και σημαντικότερον... η αύξηση στις πωλήσεις βινυλίου, δεν προέρχεται από ψηφιακούς που γυρνάνε στον αναλογικό ήχο αλλά από παλιούς αναλογικάριους που φορτώνουν από τα αντικείμενα του πόθου τους, άντε και κανέναν που υποκύπτει στην μόδα. Αλλιώς δεν εξηγείται ο υπερδιπλασιασμός πωλήσεων mp3 από χρόνο σε χρόνο (μιλάμε για τρελά νούμερα), οι απίστευτες πωλήσεις της apple, καθώς και οι απίστευτες πωλήσεις απλών downloaded flacs, είτε αυτά είναι cds είτε είναι high resolution υλικό.

Μην αυτοπαραμυθιάζεστε ρε παιδιά συγκρίνοντας πράγματα που πλέον δεν συγκρίνονται. Το 2010 πουλήθηκαν 50 εκατομύρια ipods και προφανώς πολύ περισσότερα τηλέφωνα που μπορούν να παίξουν μουσική. Πουλήθηκαν ακόμη περισσότερα notebooks που κάθε μέρα παίζουν μουσική. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την μουσική βιομηχανία; Ποιό βινύλιο και ποιός Θανάσης...

...

Reaction score
2.224
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Ναι αλλά οι τάσεις στην αγορά άλλα δείχνουν... Επαναλαμβνω οι τάσεις, γιατί αυτό έχει σημασία και όχι τα απόλυτα νούμερα...

Εξ' αλλου... έχει πέσει γραμμή οι vinyl lovers να είναι όσο πιό γίνεται lovers και να κάνουν πολλά παιδιά για να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες... :143:
Ποιες τάσεις; Και το λέω επειδή οι τάσεις του CD καμία σημασία δεν έχουν. Γιατί δεν ψάχνεις να βρεις κάπου τις τάσεις του πόσοι ακούν ψηφιακά και πόσοι αναλογικά; Πόσοι δηλαδή η μουσική θα βάλουν θα είναι ψηφιακή (CD, SACD, DVD-A, mp3, FLAC κλπ) και πόσοι αναλογική (βινύλιο, άντε να βάλω και κασέτες, για να σου βελτιώσω λίγο τα νούμερα)

Όσο για την άνοδο καθαυτή του βινυλίου, μη φτιάχνεσαι και πολύ. Το μεγαλύτερο ποσοστό έχει να κάνει με τη μόδα, αφορά ανθρώπους που δεν έχουν στο λεξιλόγιό τους την έννοια της ηχητικής ποιότητας.

Ως καλό παράδειγμα μπορώ να αναφέρω τη μικρή μου αδερφή, η οποία έχει αγοράσει καμιά δεκαριά το τελευταίο εξάμηνο. Υποσημείωση, δεν έχει πικάπ, στερεοφωνικό έχει ένα AIWA το οποίο έχει παροπλισμένο και ακούει ως επί το πλείστον από τα ηχεία του λαπτοπ (το οποίο δε δέχεται να συνδέει με το AIWA επειδής την ενοχλούν τα καλώδια...). Και προχθές που της ήρθε να ακούσει μερικούς, έτσι για να ξέρει και τι έχουν μέσα αυτά τα ωραία γυαλιστερά εξώφυλλα, κατάφερε η ηλίθια και γκρέμισε και την ανάρτηση του Thorens:141:.

Τέτοιοι άνθρωποι διαμορφώνουν τις τάσεις. Άνθρωποι που από μόδα αποφασίζουν να κάνουν συλλογές από παλιά, πεθαμένα πράγματα. Σαν να μου λες ότι επειδή τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 200% οι πωλήσεις γραμματοσήμων παγκοσμίως, θα πεθάνει το e mail και θα επανέλθουμε στο κλασσικό ταχυδρομείο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Πραγματικές συνθήκες και όχι στο μικρόκοσμο μας...

Δεν αυτοπαραμυθιαζόμαστε. Τα στοιχεια είναι αληθή!

Κάνε ένα gallop να μετρήσουν τα μέλη πόσα βινύλια και πόσα CD έχουν.

Δες αυτό:
http://musicstore.ikarosmusic.gr/index.php?media=LP και γράψε πόσα LP είναι στο database. 20926...

Δες μετά αυτό:
http://musicstore.ikarosmusic.gr/index.php?media=CD και γράψε πόσα CD είναι στο database. 183833 (+4000 περίπου Bluray, DVD κλπ)...

Σε διαβεβαιώνω ότι ο Δημήτρης Φυτάς που κάνει συχνά ταξίδια Αυστρία και Γερμανια δεν λέει ψέμματα...
Από το 2009 στο 2010 οι αύξηση των πωλήσεων βινυλίων ήταν 600% !!!

Reaction score
2.224

Read between the lines. Το νήμα είναι full στις ειρωνείες εκατέρωθεν.

Προφανώς ειρωνικά το λέει ο Λουκάς ότι ήταν αρύθμιστο το πικάπ, όπως και ειρωνικά ο kotsidisjohn είπε ότι φάγαμε και ήπιαμε, αφού δεν υπήρξαν κεράσματα. :116:
:140: Τελικά είμαι πολύ αθώος...:116:

Reaction score
2.224
Re: Πραγματικές συνθήκες και όχι στο μικρόκοσμο μας...

Δεν αυτοπαραμυθιαζόμαστε. Τα στοιχεια είναι αληθή!

Κάνε ένα gallop να μετρήσουν τα μέλη πόσα βινύλια και πόσα CD έχουν.

Δες αυτό:
http://musicstore.ikarosmusic.gr/index.php?media=LP και γράψε πόσα LP είναι στο database. 20926...

Δες μετά αυτό:
http://musicstore.ikarosmusic.gr/index.php?media=CD και γράψε πόσα CD είναι στο database. 183833 (+4000 περίπου Bluray, DVD κλπ)...

Σε διαβεβαιώνω ότι ο Δημήτρης Φυτάς που κάνει συχνά ταξίδια Αυστρία και Γερμανια δεν λέει ψέμματα...
Διαφορά μιας τάξης μεγέθους, σε απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα... Γιατί δε βάζεις στο παιχνίδι και τα διαθέσιμα σε εμπορικές αλυσίδες, και κυρίως τα δεκάδες δισεκατομμύρια πωλήσεων δικτυακής άυλης μουσικής;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Το on-line κατάστημα στο οποίο αναφέρομαι είναι ο κύριος προμηθευτής του AMAZON... και έχει αποθήκες χιλιάδων τετραγωνικών που ανανεώνονται καθημερινά...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ποιά είναι αληθή ότι η αναλογία είναι 120.000 βινύλια με 480.000 cds; Το gallop τι ακριβώς θα μας δείξει; :139:
Βρε εγώ σου παρουσιάζω τις παγκόσμιες πωλήσεις κι εσύ μου αντιπαραθέτεις τις πωλήσεις του καταστήματος του φίλου σου; Αφού έχει εσένα φίλο, λογικό είναι να έχει αύξηση πωλήσεων στα βινύλια. :114:

Ξεκαβαλήστε! Το βινύλιο όλο θα ανασταίνεται (για να πουλάνε μερικοί ακριβά βινύλια) κι όλο πεθαμένο θα μένει. Αυτή ήταν η μοίρα του, τελείωσε. Η χρήση του από ορισμένους χομπίστες είναι αναπόφευκτη όσο υπάρχουν δισκοθήκες. Οι περιορισμοί του όμως καθώς και η ανυπαρξία νέων παραγωγών, το έχουν θέσει προ πολλού στο περιθώριο της ιστορίας. Είναι ανώφελο να συμβουλέψουμε έναν νέο μουσικόφιλο να ασχοληθεί με δαύτο. Τον εξαπατούμε!!

...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

..............Όσοι νομίζουν ότι ο live ήχος είναι γλυκός μάλλον ακούνε κυρίως κλασσική μουσική. Άλλωστε δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι λάτριες του βινυλίου ακούνε κλασσική.
Ειναι να απορεις ,ετσι δεν ειναι?
Ενω οσοι ακουνε techno ,heavy metal .........

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Ποιά είναι αληθή ότι η αναλογία είναι 120.000 βινύλια με 480.000 cds; Το gallop τι ακριβώς θα μας δείξει; :139:
Βρε εγώ σου παρουσιάζω τις παγκόσμιες πωλήσεις κι εσύ μου αντιπαραθέτεις τις πωλήσεις του καταστήματος του φίλου σου; Αφού έχει εσένα φίλο, λογικό είναι να έχει αύξηση πωλήσεων στα βινύλια. :114:

Ξεκαβαλήστε! Το βινύλιο όλο θα ανασταίνεται (για να πουλάνε μερικοί ακριβά βινύλια) κι όλο πεθαμένο θα μένει. Αυτή ήταν η μοίρα του, τελείωσε. Η χρήση του από ορισμένους χομπίστες είναι αναπόφευκτη όσο υπάρχουν δισκοθήκες. Οι περιορισμοί του όμως καθώς και η ανυπαρξία νέων παραγωγών, το έχουν θέσει προ πολλού στο περιθώριο της ιστορίας. Είναι ανώφελο να συμβουλέψουμε έναν νέο μουσικόφιλο να ασχοληθεί με δαύτο. Τον εξαπατούμε!!
Βρε παράτα την καραμέλλα και άρχισε να τη ψάχνεις τη δουλειά λίγο παραπάνω... Εγώ σου δίνω facts!

Ασε που το βινύλιο ακούγεται πολύ όμορφα από τα Magnepan... :126::142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Βρε παράτα την καραμέλλα και άρχισε να τη ψάχνεις τη δουλειά λίγο παραπάνω... :126::142:
Γιατί να την ψάξω, για να διαπιστώσω μια μέρα κοντά στα 60 μου ότι ένας dac του τριχίλιαρου γ@μεί από όλες τις μεριές την αναλογική πηγή μου των 30.000€; Πας καλά ή να φωνάξω έναν γιατρό; :142:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Γιατί να την ψάξω, για να διαπιστώσω μια μέρα κοντά στα 60 μου ότι ένας dac του τριχίλιαρου γ@μεί από όλες τις μεριές την αναλογική πηγή μου των 30.000€; Πας καλά ή να φωνάξω έναν γιατρό; :142:

...
Είμαι σίγουρος ότι εσύ θα ρυθμίσεις καλύτερα το πικάπ σου...

... γιατί έχεις το γιατρό... :143:

Reaction score
70

Ειναι να απορεις ,ετσι δεν ειναι?
Ενω οσοι ακουνε techno ,heavy metal .........
Δεν κατάλαβα τι εννοείς:121:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Βρε Χρηστο και Νικο,
αντι να αντιδικειτε γιατι δεν απολαμβανεται ο καθενας την δισκοθηκη του?
Δεν εχει σημασια τι πιστευει ο καθενας.Δεν κανουμε δημοψηφισμα και πολυ παραπανω δεν αποφασιζουμε για την τυχη της χωρας.
Το συστημα σου Χρηστο ισως να παιζει καλυτερα και απο το καλυτερο ψηφιακο.
Αλλα τετοια υπαρχουν μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου.Απολαυσε το και μην το γενικευεις.Ανεβαινεις το ποταμι κοντρα με κουπι.Και στις πηγες του να φτασεις αν κοιταξεις γυρω σου θα εισαι μονος.
Η προσωπικη σου αληθειαεχει ξεπεραστει απο την ροη των γεγονοτων.

Reaction score
59
Αγαπητέ Σκαλούμπαξ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πεις ΝΑΙ και μόνο έτσι τελειώνει η όλη φασαρία. Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι με τον Διαχειριστή Τσαρουχά. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ακόμα και για την διδακτορική του διατριβή να μιλήσει κανείς, πάλι αυτός θα ξέρει καλύτερα και από αυτόν που την έγραψε. Συμβουλή: Σταμάτα! Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef