TCP/IP network vs USB port music streaming

Reaction score
209
Η απορία μου δημιουργήθηκε όταν έκανα 'share' ένα σκληρό δίσκο με flac, που είναι εγκατεστημένος φυσικά στο Desktop PC (win 7), σε ένα netbook toshiba (win XP) συνδεδεμένου στο δίκτυο wireless μεσω ethernet. Με αυτό τον τρόπο απέφυγα την αγορά ακριβών δικτυακών σκληρών τύπου NAS έχοντας την ίδια λειτουργικότητα δηλ. μειραζοντας μουσική σε ολό το σπίτι. Το κυρίως ερώτημα μου τώρα είναι υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα από πλευράς Jitter μέσω TCP/IP network streaming σε σχέση με ένα απλό USB HDD που μπαίνει στην αντίστοιχη είσοδο του netbook?.
Θοδωρής

Reaction score
140
Που καταλήγει και πως η μουσική ? ( σύνδεση dac με pc )

Το τι συμβαίνει πριν δεν αφορά το dac , αν δλδ τα data κόβουν βόλτες μέσω usb lan wifi η οτιδήποτε άλλο

Αν ωστόσο ταΐζεις απευθείας lan σε dac πχ LINN DS έχει αβαντάζ σύμφωνα με την Linn

http://docs.linn.co.uk/wiki/index.php/Why_Linn_DS_is_the_best_way_to_play_CDs

Reaction score
209
Απο το netbook σε Evo USB to Spdif converter και μετα σε Vdac.
Αυτο που παρατηρω παντως ειναι οτι καταρχην δεν υπαρχει κανενα Dropout στο streaming μεσω δυκτιου (μεσω usb θυρας υπηρχαν ελαχιστα αλλα μερικα αν και θεωρητικα εχει μεγαλυτερο bandwidth) και επισης μια ελαχιστη ισως καλυτερη διαφανεια μεσω ethernet αν και για το τελευταιο δεν βαζω το χερι μου στο ευαγγελιο καλλιστα μπορει να ειναι placebo effect.

Που καταλήγει και πως η μουσική ? ( σύνδεση dac με pc )

Το τι συμβαίνει πριν δεν αφορά το dac , αν δλδ τα data κόβουν βόλτες μέσω usb lan wifi η οτιδήποτε άλλο

Αν ωστόσο ταΐζεις απευθείας lan σε dac πχ LINN DS έχει αβαντάζ σύμφωνα με την Linn

http://docs.linn.co.uk/wiki/index.php/Why_Linn_DS_is_the_best_way_to_play_CDs

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Απάντηση: TCP/IP network vs USB port music streaming

Jitter υπάρχει σε αμφότερες τις συνδέσεις, τόσο πάνω στο πρωτόκολλο Ethernet, όσο και στο USB, αλλ' αυτό δεν επηρεάζει την απόδοση του συστήματος, διότι αμφότερα διαθέτουν αλγορίθμους διόρθωσης λαθών, διαβιβάζοντας δεδομένα σε μη πραγματικό χρόνο.

D

deleted user 10898

Guest
ναι π@π@ρι@ μαντολες. κανονικα ο επαναγχρονισμος των δεδομενων απο το ρολοι του evo θα ωφειλε να ειναι αριστος και να εξαρταται μονο απο την ακριβεια του ρολογιου.
παρολα αυτα οπως διαπιστωσε ο φιλος υπαρχουν διαφορες.
κανενα ρολογακι χωρις ή με μικρα μπαφερακια δεν αρκει. η ps audio εβαλε ενα τεραστιο (για να εχει καλο αποτελεσμα απο το δικτυο) στο οποιο φορτωνει ολο το κομματι!
μια λυση ειναι φορτωμα των δεδομενων στην μνημη (memory play) οπως στο pure vinyl amarra κλπ.
και τοτε, "θεματα" οπως η ταυτοχρονη χρηση της usb απο το evo και τον εξωτερικο σκληρο οπως διαπιστωσε ο φιλος προκαλουν παλι προβληματα.
ακομα και η αλλαγη usb πορτ στον υπολογιστη μπορει να παιζει διαφορετικα...
καντε κανα πειραμα...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: TCP/IP network vs USB port music streaming

Jitter υπάρχει σε αμφότερες τις συνδέσεις, τόσο πάνω στο πρωτόκολλο Ethernet, όσο και στο USB, αλλ' αυτό δεν επηρεάζει την απόδοση του συστήματος, διότι αμφότερα διαθέτουν αλγορίθμους διόρθωσης λαθών, διαβιβάζοντας δεδομένα σε μη πραγματικό χρόνο.
jitter και διορθωση λαθων δεν εχει καμια σχεση.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: TCP/IP network vs USB port music streaming

jitter και διορθωση λαθων δεν εχει καμια σχεση.
Καμιά, καμιά... Ούτε εγώ έχω σχέση, και προσπαθώ να τα φτιάξω με τη ζωή που είναι ωραία. Αλλά τά 'χει με άλλον... :114:

D

deleted user 10898

Guest
τωρα που το λες η διορθωση λαθων οταν ο κωδικας ειναι κακογραμμενος ειναι ενας τροπος εισαγωγης jitter.
(καλη επιτυχια με την Ζωη...)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Απάντηση: TCP/IP network vs USB port music streaming

Μμμ, νννναι. Βασικά, όταν μιλάμε για διόρθωση λαθών σε πρωτόκολλο, δεν υπάρχει κακός κώδικας, αλλά τέλος πάντων. (Δεν τη λένε Ζωή, αλλιώς τη λένε... )

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: TCP/IP network vs USB port music streaming

Μμμ, νννναι. Βασικά, όταν μιλάμε για διόρθωση λαθών σε πρωτόκολλο, δεν υπάρχει κακός κώδικας, αλλά τέλος πάντων. (Δεν τη λένε Ζωή, αλλιώς τη λένε... )
μπρε κωστη μου ο κωδικας που διορθωνει λαθη κατα την μεταφορα ειναι αψογος. οταν λοιπον διορθωνει διορθωνει διορθωνειιιι και μετα τα διορθωμενα πακετα πανε ΟΛΟΣΩΣΤΑ στο dac τσιπακι τοτενες ειναι αργααα. πολυ αργαααα.... τοπιασες? εκει παει ο κακος κωδικας. στα sonicstudio το εξελισουν ακομα... (ΑΜΑΡΡΑΑΑΑΑΑ)
(πως τη λενεεε????)

Reaction score
777
εγώ πάντως έχω βάλει ένα πολύπριζο usb και συνδέω απάνου ένα σκληρό δίσκο και ένα ντάκ.
αποτέλεσμα είναι στο λάπτοπ να έρχεται ένα καλώδιο και όχι δύο.

καλός ε?:136:

ξέρω, ξέρω...έχει τζίτερ.

Reaction score
209
Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να μοιράζονται τα ίδια resources (USB port) δυο συσκευές. Επίσης, συμφωνώντας με τον Vet, κάθε σχεδον αριστοποιηση του pc είναι ακουστή. Αυτο ειναι παραπανω απο φανερο ακολουθωντας τις οδηγίες στο παραπανω επισυναπτόμενο κείμενο 'The art of building a computer transport'.

εγώ πάντως έχω βάλει ένα πολύπριζο usb και συνδέω απάνου ένα σκληρό δίσκο και ένα ντάκ.
αποτέλεσμα είναι στο λάπτοπ να έρχεται ένα καλώδιο και όχι δύο.

καλός ε?:136:

ξέρω, ξέρω...έχει τζίτερ.

D

deleted user 10898

Guest
μάλλον μία επόμενη αγορά μου θα είναι αυτή

http://www.apple.com/airportexpress/

αν βρείτε τίποτις παρόμοι σφυρίξτε.γενικά προσπαθώ να αποφεύγω τα πολλά καλώδια...
αστο βρε φιλε το ρημαδι, ειδικα το καινουργιο.
παρε ενα squizebox touch να παθεις πλακα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Απάντηση: Re: TCP/IP network vs USB port music streaming

Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να μοιράζονται τα ίδια resources (USB port) δυο συσκευές. Επίσης, συμφωνώντας με τον Vet, κάθε σχεδον αριστοποιηση του pc είναι ακουστή. Αυτο ειναι παραπανω απο φανερο ακολουθωντας τις οδηγίες στο παραπανω επισυναπτόμενο κείμενο 'The art of building a computer transport'.
Να με συγχωρείς για το ύφος, αλλά αυτό το ούφο που τόλμησε να γράψει αυτές τις ασυναρτησίες, δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τί πράγμα μιλάει. Μου θυθίζει άλλα, εγχώρια ούφο της 10ετίας του '90, που μετρούσαν το ύψος της στερεοφωνικής εικόνας των "ψηφιακών καλωδίων", και κριτίκαραν τα led στις προσόψεις των συσκευών, επειδή "έβγαζαν θόρυβο".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7