Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Reaction score
877
Συμπέρασμα...

Το ψηφιακό όταν παίζει από ψηφιακή πηγή... είναι σκ@τ@...

Το ψηφιακό όταν παίζει από αναλογική πηγή... είναι πάλι σκ@τ@...

D

deleted user 10898

Guest
εγω που ψηφιοποιω το σημα και μετα το ακουω απο το dac μου πρεπει να ειμαι πολυ χαλια, ε?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακ

Αετός με προβλήματα όρασης γιατί μάλλον δεν είδε (ή έκανε ότι δεν είδε) το post #401, εφόσον αγνοείς επιδεικτικά και τη διαφορά στο κόστος κτήσης και χρήσης των δύο πηγών που συμμετείχαν στο συγκριτικό και όλα τα υπόλοιπα.

Εκτός αν η μαμά σου, πέρα από το ότι είσαι αετός, σου είπε και ότι το αναλογικό σου setup με το Technics MkI και τα ρέστα έχει καμία σχέση με το setup του Λ.Σ...
Φίλε μου ούτε το πόσο βλέπω έχει κάποια σχέση, αν και τώρα που το σκέπτομαι δεν έχεις τελείως άδικο αφού, (όπως κατ' επανάληψη έχω δηλώσει), ακούω με τα...μάτια, ούτε το δικό μου setup!

Όπως ξαναείπα, το setup που ακούει κάποιος ακροατής είναι δεδομένο για εκείνον και ανήκει στις σταθερές παραμέτρους της εκάστοτε σύγκρισης.

Οι διαφορές όμως στις ποιότητες εγγραφής και των δύο μέσων από έργο σε έργο είναι χαοτικές! (Θεωρία του χάους!).

Έτσι λοιπόν ο χ ακροατής που κάνει την σύγκριση, στο δεδομένο κάθε φορά σύστημα, έχει διαφορές υπέρ του ενός η του άλλου μέσου που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην ποιότητα της εγγραφής.

Αν μέσα εκεί κάποιος σπεσιαλίστας καταφέρνει να διακρίνει και το κάποιο ποσοστό διαφοράς που οφείλεται στο μέσον, τότε, όχι πως θέλω πάλι να περιαυτολογήσω, αλλά σίγουρα θα ανήκει στην κατηγορία των μαθητευόμενων ημίθεων. Και λέω μαθητευόμενων γιατί, όπως ίσως θα πρόσεξες, οι veritable ημίθεοι σημασία δεν μας δίνουν!

Έτσι λοιπόν ακράδαντα πιστεύω πως ο μέσος χομπίστας έχει 50/50 πιθανότητες να ακούσει στο όποιο σύστημά του, είτε είναι ΜΚ1 είτε ΜΚ πολύ παραπάνω, άλλοτε την υπεροχή του ενός και άλλοτε την υπεροχή του άλλου μέσου. Εκτός αν σκόπιμα και ηθελημένα επιλέγει άριστες εγγραφές από την μία και τυχαίες από την άλλη.

(Εξυπακούεται πως ο συγκεκριμένος υποθετικός δοκιμαστής, διαθέτει μια κάποια ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις του αναλογικού του και του ψηφιακού του συστήματος.).

:107:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
εγω που ψηφιοποιω το σημα και μετα το ακουω απο το dac μου πρεπει να ειμαι πολυ χαλια, ε?
Κι εγώ έτσι κάνω. Κράτα μου μία θέση στα βουνά. :136:

Συμφωνώ για τη σημασία της εγγραφής - ειδικά στα αναλογικά - αλλά όχι στο βαθμό του "είναι όλα ίσιωμα".

[Kαλά, στα ψηφιακά έτσι κι αλλιώς όλες οι 9 στις 10 νέες παραγωγές είναι άχρηστες λόγω του loudness war.. :141:]

Έτσι λοιπόν ακράδαντα πιστεύω πως ο μέσος χομπίστας έχει 50/50 πιθανότητες να ακούσει στο όποιο σύστημά του, είτε είναι ΜΚ1 είτε ΜΚ πολύ παραπάνω, άλλοτε την υπεροχή του ενός και άλλοτε την υπεροχή του άλλου μέσου. Εκτός αν σκόπιμα και ηθελημένα επιλέγει άριστες εγγραφές από την μία και τυχαίες από την άλλη.
Κι έτσι να είναι, μας μένουν κάτι "λεπτομέρειες" που έχουν να κάνουν με το κόστος κτήσης και χρήσης του μέσου και της δισκοθήκης καθώς και η ευχρηστία, ειδικότερα στο κομμάτι της προσβασιμότητας στη μουσική μας συλλογή. :126:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Κι έτσι να είναι, μας μένουν κάτι "λεπτομέρειες" που έχουν να κάνουν με το κόστος κτήσης και χρήσης του μέσου και της δισκοθήκης καθώς και η ευχρηστία, ειδικότερα στο κομμάτι της προσβασιμότητας στη μουσική μας συλλογή. :126:
Εντάξει, σε αυτούς τους τομείς είναι συντριπτική η υπεροχή του ψηφιακού!

:107:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Τα περισσότερα από τα "ψηφιακά" βινύλια γράφονται από 24/92. Να 'σαι σίγουρος ότι οι vinyl lovers το ψάχνουν λίγο παραπάνω τελευταία...

Προσωπικά βέβαια, από τα 1500 βινύλια που έχω, μόνον 10 έχω ψηφιακά (και αυτά κατα λάθος...)
Βρε Χρήστο μου ή 24/96 ή 24/192 το έρημο. Άντε μην αρχίζω να μιλάω για βιρύλιο αντί για βινύλιο και σε ανατριχιάζω:137:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Βρε Χρήστο μου ή 26/96 ή 24/192 το έρημο. Άντε μην αρχίζω να μιλάω για βιρύλιο αντί για βινύλιο και σε ανατριχιάζω:137:
E, χμ, μήπως 24/96;

:111:

Reaction score
968
Ρε μάγκες, .... κατάλαβε κανείς σας κάτι το χειροπιαστό και άξιο λόγου από την εν λόγω ακρόαση/σύγκριση? Οτιδήποτε που θα μπορούσε να θεωρηθεί αξιοποιήσιμο συμπέρασμα .... ή τσάμπα η όλη ταλαιπωρία?

Reaction score
805
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Information is not knowledge.
Knowledge is not wisdom.
Wisdom is not truth.
Truth is not beauty.
Beauty is not love.
Love is not music.
Music is THE BEST."
— Frank Zappa :621:"

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Information is not knowledge.
Knowledge is not wisdom.
Wisdom is not truth.
Truth is not beauty.
Beauty is not love.
Love is not music.
Music is THE BEST."
— Frank Zappa :621:"
ναι καλά! το τελευταίο είναι "λογικό άλμα" !

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Η διαφορα ηταν πολυ πολυ μικρη, σχεδον αμελητεα θα ελεγα.
Οποις θελει ας το συζητησουμε.
Οι "μικρές" διαφορές για κάποιους είναι τεράστιες για άλλους

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.136
Για μενα ηταν μικρες και αρκετα μικρες θα ελεγα. Πηρα τα συμπερασματα μου αλλα δε νομιζω να μου αλλαξει κατι απ τις συνηθειες μου.. Θα ακουω παλι και απο τα δυο μεσα, αλλα οταν θα γουσταρω να "φτιαχνομαι" με μια ακροαση, θα επιλεγω παλι τους μαυρους δισκους μου.

Reaction score
59
Για το μόνο που συνεχώς πείθεις τους πάντες και όχι μόνο εμένα, είναι ότι ποτέ δεν σε ενδιέφερε το εν λόγω συγκριτικό και ότι μπήκες στην διαδικασία για άλλους λόγους. Αυτό όμως είναι μια διαφορετική κουβέντα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι πρέπει να προσέξω - φοβάμαι, ούτε έχουμε δει συγκεκριμένες απαντήσεις. Συνεπώς επαναλαμβάνω το ερώτημα μήπως και καταλάβουμε όλοι επιτέλους τους λόγους της αγενέστατης αντίδρασής σου προς τους καλεσμένους σου. Όλη η ουσία είναι εδώ:

- Εάν δεν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να δεχτείς ένα αποτέλεσμα στο συγκριτικό αντίθετο από αυτό που περίμενες, τότε γιατί μπήκες στη διαδικασία; Οι φιλοξενούμενοί σου έγιναν άσχετοι που δεν έχουν εμπειρία να κρίνουν σωστά μόλις είπαν την γνώμη τους ή ήταν από πριν;

Περιμένουμε με αγωνία...

...
Eίπα ότι έχω δώσει την απάντηση η οποία πάνω-κάτω έλεγε να δούμε τί κάνει το 24/96.
Δηλώνω ακόμη μία φορά οτι είμαι λάτρης της μουσικής, κάτι σαν οξυγόνο και δεν με ενδιαφέρει το μέσο από το οποίο ακούγεται. Θα ήθελα πάρα πολύ έργα που πρέπει να παίζονται χωρίς διακοπή όπως τα συμφωνικά ποιήματα του Ρίχαρντ Στράους αλλά και άλλα έργα να τα ακούω έτσι. Με γοητεύει το cd για παράδειγμα από αυτήν και μόνο την άποψη.
Έχω κάνει αρκετά συγκριτικά και έχω δει την ψηφιακή πρόοδο η οποία κάθε φορά βελτιωμένη πλησιάζει όλο και περισσότερο τον αναλογικό ήχο. cd, sacd, dvd, dvd-a. Συγκρίνοντας πάντα τα μέσα αυτά μεταξύ τους τα οποία ΟΜΩΣ έχουν προκύψει από την ίδια πηγή, έχουν γίνει ταυτόχρονα από τον ίδιο μηχανικό και με τον καλύτερτο τρόπο. Για να μην αδικούμε κανένα. Tα downloads δεν με έχουν πείσει όσες φορές άκουσα. Θα ήθελα να ακούσω ξανά αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες τις οποίες θα καθορίσω προσωπικά εγώ, όχι για να ευνοηθεί το βινύλιο αλλά για να μπορώ να έχω την πλέον τεκμηριωμένη άποψη. Είμαι αντικειμενικός κριτής! Έχω καταλήξει στην υπεροχή του αναλογικού βινυλίου έχοντας ως αναφορά μου την ζωντανή ακουστική μουσική. Συγνώμη αν σε ενοχλεί αυτό αλλά έτσι αισθάνομαι.
Για να είμαι ειλικρινής το συγκριτικό που έγινε δεν άξιζε τον κόπο. Θα άξιζε αν είχα να πω κάτι ως προς το πώς, αλλά δεν θέλησα προκειμένου οι φίλοι να νοιώσουν άνετα και ελεύθερα. Ήδη είχατε επέμβη με τις τοποθετήσεις σας δείχνοντας πανικό ως προς το αποτέλεσμα.
Δεν μπορώ να μην το πω ότι είχατε την ψυχολογία του χασούρη ή αυτού που τα εμπορικά του συμφέροντα θίγονταν. Άσχετα να εγώ ήμουν τελικά *ο έμπορος*!!!!! Δεν μου βγάζετε από τη σκέψη το τί συμφέρον έχετε ή πιθανόν να εχετε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.
Επιπροσθέτως είχα την ευκαιρία να δω πως σκέφτονται οι 3 φίλοι, τί σημαίνουν για αυτούς κάποια πράγματα. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου και να ξέρεις ότι ποτέ δεν υποτιμάω κανέναν άνθρωπο. Εισασταν προκλητικοί και είπα λίγα. Μην ξεχνάς ότι με προσβάλλεις όχι μόνο σαν άνθρωπο αλλά και σαν επαγγελματία και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Έχεις μια κάποια μορφή 'εξουσίας' και δεν ξέρω πώς νοιώθεις ή μάλλον δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Έχω ασκήσει εξουσία πολλά χρόνια και ξέρω τί λέω.

Λοιπόν συνεννοηθήκαμε και οι τέσσερις να κάνουμε την πλάκα μας. Το βινύλιο, αν και ψηφιακής προέλευσης, ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερο. Παρά ταύτα θα είχα μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη αν γίνονταν σωστά όπως έπρεπε. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Πάντως βρε Λουκά, έχω την εντύπωση ότι στα πικάπ μάζας το βασικο τους οπλο είναι η ανάλυση, οι δυναμικές και η απόδοση των πρίμων. Πως γίνεται σε original δίσκο από αναλογικό μάστερ (μιλώ για το Jazz at the Pownshop που έχεις και τον ακούσατε), 3 άνθρωποι να καταμαρτυρούν ότι οι υψηλές συχνότητες ήταν "χαμένες" στο βινύλιο, σε σχέση με το 24/92. Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω... :139:
Ούτε και εγώ Χρήστο. Απλώς η ποσότητα του 24/96 τους δημιούργησε αυτή την εντύπωση. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Αυτό...

Παίζει καλύτερα απ' αυτό...

.... proprius prop 7778-79 remastered 1997 made in Germany...
Το XRCD ακούγεται χάλια.

Κακός μετατροπεάς , επεξεργασία όπου ο ήχος ακούγεται "άκαμπτος" και τεχνητά φωτεινός. Οι XRCD δίσκοι είναι απο τα χειρότερα παραδείγματα marketing , που εξηγούν την κακή φήμη του ψηφιακού ήχου την δεκαετία 85-95.

Εκτός αν έχεις μουντό ήχο στο σύστημα σου, δεν ακούγεται.

Reaction score
70
Λοιπόν συνεννοηθήκαμε και οι τέσσερις να κάνουμε την πλάκα μας. Το βινύλιο, αν και ψηφιακής προέλευσης, ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερο. Παρά ταύτα θα είχα μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη αν γίνονταν σωστά όπως έπρεπε. Λ.Σ.
Τελικά μια πλάκα ήταν η ανωτερότητα του ψηφιακού ή αυτό τώρα είναι πλάκα??:121:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_