Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Βρε Χρηστο και Νικο,
αντι να αντιδικειτε γιατι δεν απολαμβανεται ο καθενας την δισκοθηκη του?
Δεν εχει σημασια τι πιστευει ο καθενας.Δεν κανουμε δημοψηφισμα και πολυ παραπανω δεν αποφασιζουμε για την τυχη της χωρας.
Το συστημα σου Χρηστο ισως να παιζει καλυτερα και απο το καλυτερο ψηφιακο.
Αλλα τετοια υπαρχουν μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου.Απολαυσε το και μην το γενικευεις.Ανεβαινεις το ποταμι κοντρα με κουπι.Και στις πηγες του να φτασεις αν κοιταξεις γυρω σου θα εισαι μονος.
Η προσωπικη σου αληθειαεχει ξεπεραστει απο την ροη των γεγονοτων.
Εγώ μιλώ για πωλήσεις και εσύ Μάνο μου μιλάς για προσωπική εμπειρία.

Ουτε ένα βινύλιο δεν έχω αγοράσει από αυτόν τον μεγαλύτερο προμηθευτή on-line της Ευρώπης.

Σε ποιά προσωπική εμπειρία αναφέρθηκα? :139:

Ασε, αφού θέλει να με τσιγκλάει ο Νίκος τον ξέρω. Εε κι εγώ... ανταποκρίνομαι... Αφού δεν κάνει χωρίς εμένα... :127: :142:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Τι σας βεβαιώνει ότι οι όποιες ανεπαίσθητες, κατά τα δικά μου Ελληνικά έστω, διαφορές δεν οφείλονται στην ποιότητα της εγγραφής και μιλάτε τόσο κατηγορηματικά;
Παρακαλώ πολύ, όταν κάνουμε την πάπια τα ποστ μας να ξεκινάνε έτσι:
[Quack!-Quack!]
...και να τελειώνουν έτσι:
[/Quack!-Quack!]

Reaction score
11

Παλαιοσύγχρονο 1:

Παλαιοσύγχρονο 2:

Επιμονή άνευ λόγου;

:111:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Παρακαλώ πολύ, όταν κάνουμε την πάπια τα ποστ μας να ξεκινάνε έτσι:
[Quack!-Quack!]
...και να τελειώνουν έτσι:
[/Quack!-Quack!]
Κατηγορηματικά και απόλυτα μίλησαν όσοι δεν παρευρέθηκαν! (Εντυπωσιακό;).

Σε αυτούς απευθύνθηκα...

Οι παρευρισκόμενοι παρέθεσα τι είπαν!

Άλλωστε ρώτησα τη μαμά μου και μου είπε πως είμαι αετός...

:107:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Γιατί να την ψάξω, για να διαπιστώσω μια μέρα κοντά στα 60 μου ότι ένας dac του τριχίλιαρου γ@μεί από όλες τις μεριές την αναλογική πηγή μου των 30.000€; Πας καλά ή να φωνάξω έναν γιατρό; :142:

...
καλα χαλαρωσε λιγο γιατι εχω ακουσει πολλες φορες DAC του δεκαχιλιαρου να εχουν φαει ξυλο απο πικαπ (ΚΑΙ φτηνα).... και μιλαμε για DAC που θεωρουνται κορυφαιες λυσεις σε studio οπως τα μεγαλα Weiss και Emm Labs...

ειναι καθαρα θεμα εγγραφης και οχι μεσου....

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

καλα χαλαρωσε λιγο γιατι εχω ακουσει πολλες φορες DAC του δεκαχιλιαρου να εχουν φαει ξυλο απο πικαπ (ΚΑΙ φτηνα).... και μιλαμε για DAC που θεωρουνται κορυφαιες λυσεις σε studio οπως τα μεγαλα Weiss και Emm Labs...

ειναι καθαρα θεμα εγγραφης και οχι μεσου....
:446:

Reaction score
313

Κρίμα.
Πολύ!

Εγώ θα ήθελα πολύ αυτό το thread να μην ξεκινούσε ποτέ...
Ίσως έχεις δίκιο...

Ετσι μακαριζω καποιους φιλους που διαβαζουν που και που τα τεκτενομενα του φορουμ αλλα δεν μπαινουν να γραψουν και δεν συμμετεχουν σε τετοιες αψιμαχιες οι οποιες το μονο που καταφερνουν είναι να υποβιβαζουν τον ιδιο μας τον εαυτο όταν καλουμαστε να αποδειξουμε τα αυτονοητα και να λογομαχουμε για πραγματα που πιο πολύ μοιαζουν με ένα κηνυγι μαγισσων η σα να δεν εχουμε τιποτα καλλλυτερο από το να ασχολουμαστε από το πρωι ως το βραδυ να βρουμε ψήλους στα αχυρα.
Νομίζω πως (δυστυχώς) ισχύει - κρίνοντας και από το προσωπικό μου ενδιαφέρον...
Ο βασικός λόγος (για εμένα) είναι η έλλειψη ευγένειας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση (αλλά όχι μόνο), καταφανέστατα εναντίον του Λουκά...

Σταύρο Μπαρτζώκα βλέπω είσαι συνδεμένος. Πότε θα έλθεις; Μου χρωστάς μια επίσκεψη. Λ.Σ.
Λουκά, είμαι στη δουλειά. Μπορεί να είμαι συνδεδεμένος και να μη διαβάζω
Άσε που μέχρι να φτάσω στο τελευταίο ποστ χρειάστηκα δυο ώρες!
Την επόμενη εβδομάδα, ετοιμάσου να με υποδεχθείς.
Θα φέρω και μία μικρή μπάντα να κάνουμε συγκριτικό με live (unplugged), μέσα στο σαλόνι!
Κράτησέ μου και ένα βιβλίο. Ανεξάρτητα από αν θα μου χρησιμεύσει ή όχι, είναι μία..."αναγνώριση" της μοναδικότητας του εγχειρήματος

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ας ξανα-συνοψίσουμε :142: :

1. Οι ακροατές επέλεξαν το ψηφιακό αλλά κατά τον οικοδεσπότη του συγκριτικού οι ακροατές μπορεί να είναι και κουφοί οπότε ας μην τους δώσουμε σημασία.
2. Μια μέρα μετά το συγκριτικό ο οικοδεσπότης βρήκε άλλους πιο καλούς ακροατές που του είπανε ότι το πικάπ του, παίζει καλά. Δεν το ακούσανε σε σχέση με το weis αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια.
3. Επίκειται βινυλιακή επιδρομή πωλήσεων, οπότε καλό είναι να πάρουμε όλοι από ένα πικάπ και αρκετούς δίσκους (εννοείται από τους καλούς, τους ακριβούς τους αναλογικούς).
4. Ο Λουκάς Στεφανίδης δεν ξέρει να ρυθμίζει πικάπ. Αλλιώς θα κέρδιζε το αναλογικό κατά κράτος.

Ερωτήσεις κρίσεως (εννοείται ότι δεν περιμένω απάντηση):
Λουκά, εάν δεν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να δεχτείς ένα αποτέλεσμα στο συγκριτικό αντίθετο από αυτό που περίμενες, τότε γιατί μπήκες στη διαδικασία; Οι φιλοξενούμενοί σου έγιναν άσχετοι που δεν έχουν εμπειρία να κρίνουν σωστά μόλις είπαν την γνώμη τους ή ήταν από πριν;

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και μένετε και κοντά εσείς οι δύο, που θά 'πρεπε κάθε βδομάδα να συναντιέστε για ανταλλαγή απόψεων... :143:

Reaction score
59

Και μένετε και κοντά εσείς οι δύο, που θά 'πρεπε κάθε βδομάδα να συναντιέστε για ανταλλαγή απόψεων... :143:
Αυτό είχε δηλώσει κάποτε ο Νίκος όταν σε ανύποπτο χρόνο έλεγε τα εξής:

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Λουκά για την ανοχή του και την φιλοξενία του. Δυστυχώς γι αυτόν, μιας και είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου, θα με έχει συχνό επισκέπτη. Το επόμενο ραντεβού μας βέβαια, θα είναι στο δικό μου ράντσο. :126:"

ΑΛΛΑ μετά ακολούθησαν άλλα. Λ.Σ.

Reaction score
59
Ερωτήσεις κρίσεως (εννοείται ότι δεν περιμένω απάντηση):
Λουκά, εάν δεν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να δεχτείς ένα αποτέλεσμα στο συγκριτικό αντίθετο από αυτό που περίμενες, τότε γιατί μπήκες στη διαδικασία; Οι φιλοξενούμενοί σου έγιναν άσχετοι που δεν έχουν εμπειρία να κρίνουν σωστά μόλις είπαν την γνώμη τους ή ήταν από πριν;

...
Προσεχε τί ρωτάς γιατί μπορεί να αρχίσω να σου δίνω απαντήσεις, όσο θα πείθομαι ότι έχεις αλλάξει.
Έχω ήδη απαντήσει σε κάποιον συνομιλητή το γιατί. Βλέπε κάπου στο αρχικό θέμα 24/96 vs vinyl. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για το μόνο που συνεχώς πείθεις τους πάντες και όχι μόνο εμένα, είναι ότι ποτέ δεν σε ενδιέφερε το εν λόγω συγκριτικό και ότι μπήκες στην διαδικασία για άλλους λόγους. Αυτό όμως είναι μια διαφορετική κουβέντα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι πρέπει να προσέξω - φοβάμαι, ούτε έχουμε δει συγκεκριμένες απαντήσεις. Συνεπώς επαναλαμβάνω το ερώτημα μήπως και καταλάβουμε όλοι επιτέλους τους λόγους της αγενέστατης αντίδρασής σου προς τους καλεσμένους σου. Όλη η ουσία είναι εδώ:

- Εάν δεν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να δεχτείς ένα αποτέλεσμα στο συγκριτικό αντίθετο από αυτό που περίμενες, τότε γιατί μπήκες στη διαδικασία; Οι φιλοξενούμενοί σου έγιναν άσχετοι που δεν έχουν εμπειρία να κρίνουν σωστά μόλις είπαν την γνώμη τους ή ήταν από πριν;

Περιμένουμε με αγωνία...

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.833

ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
(ιστορίες, βγαλμένες απ'τη ζωή)

χθες το βράδυ, σε μια συνάντηση με 3 συναδέλφους, που ο ένας εξ αυτών έφερε και την κοπελιά του, μια υπέροχη νεαρά ύπαρξη (ετών 23), και εν μέσω διαφόρων συζητήσεων περί ανέμων και υδάτων, φτάσαμε να μιλάμε για (άκουσον άκουσον.....) βινύλιο!

Και ήταν τόσο σίγουρη η κοπελιά, το έλεγε με τόσο πάθος, αλλά το ίδιο λέγαν και οι δυό συνάδελφοί μου, ότι δηλαδή το βινύλιο παίζει πολύ καλύτερα από το πικάπ, που φτάσαμε στο σημείο, στην προσπάθειά τους να με πείσουν και για να μου το αποδείξουν, άρχισαν να αναφέρουν τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ, ειλικρινά σας μιλώ, η ασχετοσύνη τους είναι απερίγραπτη, ο μόνος τεχνικός όρος που ξέρουν είναι το "βατ"....

Φυσικά, κανένας απ'αυτούς δεν έχει ηχοσύστημα αξίας > 250 ευρώ συνολικά, και παρόλα αυτά αγοράζουν δίσκους βινυλίου! Η κοπελιά μόνο, τον τελευταίο μήνα αγόρασε καμιά 10-αριά μαύρους δίσκους! (εξ ου και η άνοδος των πωλήσεων των δίσκων βινυλίου! έτσι εξηγείται - είπα μέσα μου...)

Εννοείται πως δε τους είπα τι στερεοφονικό έχω, και γιατί να το κάνω άλλωστε, δε θα καταλάβαιναν καν τη συνδεσμολογία, όχι το πως δουλεύει, κι άμα μάθαιναν και το πόσο μου έχει κοστίσει, τότε είναι που θα με κρεμούσαν ζωντανό εκεί στην πλατεία ναυαρίνου...

Ανέφερα σε κάποια στιγμή τη λέξη "lifestyle" και πέσαν να με φάνε λάχανο. <<Ρε συ>> μου λένε, <<ξέρεις ότι όλοι οι γκουρού του ήχου σε όλο τον πλανήτη λεν πως το πικαπ παίζει καλύτερα από το CD?>>... Τους ρωτώ αν άκουσαν συγκριτικά τον ίδιο δίσκο στο σύστημά τους στα δυό φορμά για να έχουν ίδια άποψη για το ποιο παίζει καλύτερα, και η απάντηση που πήρα ήταν αποστομωτική: <<μα αφού όλοι λένε ότι το πικάπ παίζει καλύτερα, τι δουλειά έχουμε εμείς να κάνουμε δήθεν δοκιμές?>>

Και πάλι εννοείται πως ήμουν πολύ χαμηλών τόνων και πολύ χαλαρός στην όλη κουβέντα, κι έφερνα ίσα ίσα μια αντίρρηση στα όσα λέγανε, έτσι για την κουβέντα περισσότερο, για το χαβαλέ.

Ε, σε κάποια φάση, μόλις τους είδα λίγο να το παίρνουν πιο "πατριωτικά" το θέμα κι άρχισαν να ανεβαίνουν οι "τόνοι", είπα ένα <<ε, ναι, το βινύλιο τελικά πρέπει να παίζει πολύ καλύτερα από το CD>> και ησυχάσαμε...

Πρέπει να το παραδεχτώ τελικά.

Το βινύλιο παίζει καλύτερα. Το λέει κι η Μαριάννα, ετών 23, σπουδάζει γεωπόνος. :144:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τώρα θα μας βάλεις καμιά φωτο της Μαριάννας κι άσε τις πολυλογίες...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Προσεχε τί ρωτάς γιατί μπορεί να αρχίσω να σου δίνω απαντήσεις, όσο θα πείθομαι ότι έχεις αλλάξει.
Έχω ήδη απαντήσει σε κάποιον συνομιλητή το γιατί. Βλέπε κάπου στο αρχικό θέμα 24/96 vs vinyl. Λ.Σ.
Πάντως βρε Λουκά, έχω την εντύπωση ότι στα πικάπ μάζας το βασικο τους οπλο είναι η ανάλυση, οι δυναμικές και η απόδοση των πρίμων. Πως γίνεται σε original δίσκο από αναλογικό μάστερ (μιλώ για το Jazz at the Pownshop που έχεις και τον ακούσατε), 3 άνθρωποι να καταμαρτυρούν ότι οι υψηλές συχνότητες ήταν "χαμένες" στο βινύλιο, σε σχέση με το 24/92. Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω... :139:

Reaction score
7.038

Xρηστο δεν ξερω τι κοστιζει το ψηφιακο! ακουω αυτες τις μερες πολυ βυνιλιο και κατα την γνωμη μου στην τιμη που αναφερω ριχνει πολυ ξυλο στο cd μου!!!!!
Και εγώ είχα την ίδια αντίληψη μέχρις που
άλλαξα cd player, εκεί αλλάξανε και πολλά που είχα δεδομένα.
Όχι ότι ακούγεται σαν το πλατώ αλλά φαντάζομαι
ότι με ένα cdplayer καλύτερο ακόμα ίσως το ξεπεράσει.
Τελικά μάλλον , καταλήγω και εγώ στο παρακάτω ποστ.
Θεωρώ ότι είναι όλη η διαδικασία που σου κάνει κάτι:121:

Και κάτι ακόμα...
Kι εγώ γούσταρα όταν αγόραζα ή μου χαρίζανε βινύλια πολύ περισσότερο από το να κατεβάσω ή να ριπάρω ένα κομμάτι..
Η διαδικασία να πας, να διαλέξεις, να το ανοίξεις, να το βάλεις επάνω στο πικάπ για πρώτη φορά, να χαζέψεις το εξώφυλλο κλπ κλπ είναι μία ιεροτελεστία από μόνη της. Η όλη διαδικασία που μπορεί να γίνει άκρως εθιστική...
Όμως, παρόλο που ήμουν μικρός (μικρότερος δηλαδή - είμαι ακόμα μικρός και δε σηκώνω κουβέντα :136: ), είχα πλήρη συναίσθηση ότι εκείνη την ώρα "φτιάχνομαι" με το μέσο και όχι με τη μουσική και, επίσης, εκτόνωνα τις καταναλωτικές μου ανάγκες τις οποίες (δυστυχώς) όλοι έχουμε λίγο-πολύ.. Δεν κοροϊδευα τα μούτρα μου δηλαδή.

Τα αγαπημένα μας κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο εκάστοτε δίσκο τα απολαμβάνουμε το ίδιο (για να μη σας πω και περισσότερο) όταν τα πετύχουμε στην τύχη στο ραδιόφωνο του αμαξιού.

Reaction score
1.685

Να κανω κι εγω το δικο μου σχολιο για την συνοψη ολων αυτων που διαβασα?

Αυτο που καταλαβα ειναι,,

Εχουμε ενα συγκεκριμενο ψηφιακο που επαιξε σε συγκεκριμενο χωρο διπλα σε συγκεκριμενο αναλογικο συγκεκριμενο μουσικο προγραμμα και ΑΡΕΣΕ σε συγκεκριμενους ανθρωπους που τυχαινει μερος τους να ειναι και οι ιδιοκτητες του.

Αυτο σημαινει οτι εχουμε απαξ νικη του ψηφιακου γενικα σε σχεση με το αναλογικο?
Αν ναι, τοτε εγω πρεπει να παρω τα βουνα ως τουλαχιστον ακαταλληλος αναγνωστης..

Δεν υποστηριζω ουτε αμφισβητω την κριση κανενος, αλλα τονιζω την λεξη ΑΡΕΣΕ με οτι αυτο και αν σημαινει...και συμπληρωνω οτι ΟΛΟΙ εχουν το ιδιο ακριβως δικιο και το ιδιο δικαιωμα, του να "μου" ΑΡΕΣΕΙ κατι περισσοτερο απο κατι αλλο..

Κανεις δεν θα "κατσει" στο σχολιο μου αλλα αυτη ειναι η αποψη μου....

Οσο για τον τροπο διεξαγωγης του επομενου συγκριτικου μονο ενας ειναι αυτος.
1. Χωρος απλα αποδεκτος.
2. Συσκευες καποιου ανεκτου και οχι ιδιαιτερα κορυφαιου επιπεδου.
3. Φευγουμε ολοι απο τον χωρο και αφηνουμε τις γυναικες μας η τα παιδια μας να κανουν την αξιολογηση (δεν αστειευομαι καθολου).

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Κατηγορηματικά και απόλυτα μίλησαν όσοι δεν παρευρέθηκαν! (Εντυπωσιακό;).

Σε αυτούς απευθύνθηκα...

Οι παρευρισκόμενοι παρέθεσα τι είπαν!

Άλλωστε ρώτησα τη μαμά μου και μου είπε πως είμαι αετός...

:107:
Αετός με προβλήματα όρασης γιατί μάλλον δεν είδε (ή έκανε ότι δεν είδε) το post #401, εφόσον αγνοείς επιδεικτικά και τη διαφορά στο κόστος κτήσης και χρήσης των δύο πηγών που συμμετείχαν στο συγκριτικό και όλα τα υπόλοιπα.

Εκτός αν η μαμά σου, πέρα από το ότι είσαι αετός, σου είπε και ότι το αναλογικό σου setup με το Technics MkI και τα ρέστα έχει καμία σχέση με το setup του Λ.Σ... και ότι υπάρχει Άη Βασίλης.

Reaction score
141

ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
(ιστορίες, βγαλμένες απ'τη ζωή)

Και ήταν τόσο σίγουρη η κοπελιά, το έλεγε με τόσο πάθος, αλλά το ίδιο λέγαν και οι δυό συνάδελφοί μου, ότι δηλαδή το βινύλιο παίζει πολύ καλύτερα από το πικάπ, που φτάσαμε στο σημείο, στην προσπάθειά τους να με πείσουν και για να μου το αποδείξουν, άρχισαν να αναφέρουν τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ, ειλικρινά σας μιλώ, η ασχετοσύνη τους είναι απερίγραπτη, ο μόνος τεχνικός όρος που ξέρουν είναι το "βατ"....

:116:

Το βινύλιο παίζει καλύτερα. Το λέει κι η Μαριάννα, ετών 23, σπουδάζει γεωπόνος. :144:
Μελλοντική δακοκτόνος. :138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss