Δεν βαζουν μυαλο!!!

Reaction score
460
Απάντηση: Δεν βαζουν μυαλο!!!

Φιλτατε Αντωνη, συμφορουμιτες, Χρονια Πολλα..

Ο αντιπροσωπος αυτος πραγματι εχει δικαιωμα να πουλαει οσο νομιζει μεσα στο κερδος που του επιτρεπει ο κατασκευαστης.
Δεν κινδυνευει να βλεπει το προιον του στο ραφι απουλητο γιατι πολυ απλα δεν το εχει ετοιμοπαραδοτο.
Μπορει να κανει και πανω απο 20% εκπτωση στο demo γιατι μπορει να το εχει αγορασει αρκετο καιρο πριν με χαμηλοτερη της σημερινης τιμη η ακομη ακομη και με ειδικη τιμη ως demo.

Αυτοι που τα κανουν αυτα (οι περισσοτεροι) διατηρουν φιλικοτατες σχεσεις με τις εταιρειες και ειναι αρκετα δυσκολο να χασουν την αντιπροσωπια. Πρατουν εκ του ασφαλους (επαναλαμβανω, οχι ολοι).

Το δικαιωμα της επιλογης Βλαση οντως το εχουμε αλλα μπαινει στην μεση το θεμα μαρκα. Ειναι δυσκολο να "αλλαξεις" την μαρκα του προιοντος που σου αρεσει για να πας σε κατι αλλο μονο και μονο επειδη νομιζεις οτι ο αντιπροσωπος πουλαει με λογικοτερο κερδος...

Αυτος που τελικα θελει κατι, ειναι πραγματι εγκλωβισμενος κυριοι..
Γεια σου Κωστη,εγω εχω εναν ντενον α1,10 μηνων και εχω δει 2 μπλου ρευ(σιγουρα ειναι σε καλυτερη κατασταση απο το εν λογω ντεμο διοτι το δικο μου ειναι παντελως καινουργιο,εχω και μαρτυρες οτι εχω δει 2 εργα) ,το μηχανημα κοστιζει τωρα 7.000ε,το πουλαω με 30% κατω δηλ 4.900ε,το αγοραζει κανεις?
Ουτε 2.500ε δεν πιανει,οποτε η ο αντιπροσωπος δεν εχει αναγκη να το δωσει η ψαχνει για κοροιδα.
Οσο περι φιλιας αστο καλυτερα Κωστα,μολις δει η μαμα εταιρεια οτι ο αντιπροσωπος δεν ειναι σωστος με το ετησιο ποσοτικο συμβολαιο αγορας μηχανηματων που εχει υπογραψει τοτε να δεις φιλιες ετων να κανουν φτερα.
Οι εποχες αλλαξαν πανε αυτα που ξεραμε,πλεον οι ξενοι δεν εχουν εμπιστοσυνη στους Ελληνες,εμπορευμα στελνουν μονο με εγγυητικη τραπεζης η μονο με προπληρωμη.

Reaction score
460

Αμα δεν το αγοράσεις, εσύ θα χάσεις, :140: γιατί μετά τις γιορτές μπορεί με απόδειξη να πάει στα 32.000 €.
Το high-end είναι Ακριβό χόμπυ :109:
Δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις,γιατι εγω θα το επαιρνα τωρα χωρις αποδειξη?:133:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όταν λες αντιπρόσωπος τι εννοείς ακριβώς; Είναι κανένα brand παγκοσμίου φήμης αυτό που αντιπροσωπεύει; Είναι καμιά μεγάλη εταιρεία; Έχει στοκ στην αποθήκη; Έχει service; Έχει demos; Έχει έκθεση; H έννοια της "αντιπροσωπείας" στο hi fi είναι αρκούντως ξεφτιλισμένη αφού ο κάθε τυχάρπαστος παίρνει ένα μηχανάκι και το παίζει αντιπρόσωπος. Και εάν στα ενισχυτικά, στις πηγές και στα ηχεία η κατάσταση είναι απλά απαράδεκτη, στα καλώδια, (όπου ο κάθε μαγαζάτορας έχει και την δική του μάρκα), η κατάσταση είναι εντελώς για γέλια. Απλοί μεσάζοντες είναι όλοι αυτοί. Οι περισσότεροι το κάνουν ως δεύτερη και τρίτη δουλειά. Αφού όμως τους δέχεται η αγορά, πολύ καλά κάνουν.

...

Reaction score
1

Εγώ πάντως φίλοι συμφορουμίτες αν είχα να διαθέσω 20+ χιλιάρικα για να πάρω κάτι που παίζει μουσική, το λιγότερο που θα περιμένα από τον αντιπρόσωπο είναι να μου έχει και μιά διμοιρία Ρωσσίδες δίμετρες ξανθιές με τα παρελκόμενα, να με κουράρουν, ουίσκια και πολυθρονάρες :137:

Reaction score
1.685

Αντωνη, αντιπροσωπος δεν ειμαι παροτι υπηρξα παλαιοτερα συνεργατης αντιπροσωπου που δεν υπαρχει πλεον.

Ναι οι καιροι εχουν αλλαξει, αλλα οι εταιριες δεν σκεφτονται ολες με τον ιδιο τροπο. Ποτε δεν υπολογιζαν την Ελλαδα σαν εναν μεγαλο πελατη και ποτε δεν ειχαν τρελλες απαιτησεις απο τις αγορες της.
Τα προιοντα παντα προπληρωνονταν.
Ενας αντιπροσωπος μπορει να χασει μια εταιρια οταν ο ιδιος σπασει την συνεργασια η οταν καποιος αλλος υποσχεθει μεγαλυτερο τζιρο (ειδικα εταιριες που εχουν επι πολλα χρονια τον ιδιο αντιπροσωπο). Υπαρχουν αντιπροσωποι που εχουν χρονια να πουλησουν ακομα και μια "βιδα" και ομως εξακολουθουν να εχουν την εταιρια.

Οταν ενα "καταστημα" "σου" προτεινει προς αγορα ενα demo, δεν σου το σπρωχνει ουτε σε πιανει κοροιδο. Μπορεις να το αρνηθεις και να αγορασεις ολοκαινουργιο με οτι αυτο συνεπαγεται..
Το παραδειγμα σου, νοει μηχανημα μεταχειρισμενο διοτι εχει φυγει απο τα χερια του καταστηματος και την πιστοποιηση της καλης λειτουργιας δεν την εχει εκεινο, οπως και την εγγυηση, αλλα εσυ..

Δεν ειμαι υπερ κανενος και δεν εχω αποψη περι του συγκεκριμενου περιστατικου, αλλα τα δακτυλα του χεριου ειναι διαφορετικα μεταξυ τους.... Ας μην τα κανουμε ολα ενα...
Αν ξεκιναμε την ερευνα μιας αγορας με την βεβαιοτητα εκ των προτερων οτι θα μας κοροιδεψουν, τοτε ποιος ειναι ο λογος?

Πηγαινε σε οποιονδηποτε αντιπροσωπο - καταστημα κατα τις 25 - 28 του Χ μηνα και ακουμπισε του στο γραφειο 20.000 ζωντανα και αν δεν σου κανει ο ιδιος την Ρωσιδα, να μην με λενε Κωστα.

Reaction score
460

Αντωνη, αντιπροσωπος δεν ειμαι παροτι υπηρξα παλαιοτερα συνεργατης αντιπροσωπου που δεν υπαρχει πλεον.

Ναι οι καιροι εχουν αλλαξει, αλλα οι εταιριες δεν σκεφτονται ολες με τον ιδιο τροπο. Ποτε δεν υπολογιζαν την Ελλαδα σαν εναν μεγαλο πελατη και ποτε δεν ειχαν τρελλες απαιτησεις απο τις αγορες της.
Ενας αντιπροσωπος μπορει να χασει μια εταιρια οταν ο ιδιος σπασει την συνεργασια η οταν καποιος αλλος υποσχεθει μεγαλυτερο τζιρο (ειδικα εταιριες που εχουν επι πολλα χρονια τον ιδιο αντιπροσωπο). Υπαρχουν αντιπροσωποι που εχουν χρονια να πουλησουν ακομα και μια "βιδα" και ομως εξακολουθουν να εχουν την εταιρια.

Οταν ενα "καταστημα" "σου" προτεινει προς αγορα ενα demo, δεν σου το σπρωχνει ουτε σε πιανει κοροιδο. Μπορεις να το αρνηθεις και να αγορασεις ολοκαινουργιο με οτι αυτο συνεπαγεται..
Το παραδειγμα σου, νοει μηχανημα μεταχειρισμενο διοτι εχει φυγει απο τα χερια του καταστηματος και την πιστοποιηση της καλης λειτουργιας δεν την εχει εκεινο, οπως και την εγγυηση, αλλα εσυ..

Δεν ειμαι υπερ κανενος και δεν εχω αποψη περι του συγκεκριμενου περιστατικου, αλλα τα δακτυλα του χεριου ειναι διαφορετικα μεταξυ τους.... Ας μην τα κανουμε ολα ενα...
Αν ξεκιναμε την ερευνα μιας αγορας με την βεβαιοτητα εκ των προτερων οτι θα μας κοροιδεψουν, τοτε ποιος ειναι ο λογος?
Βρε Κωστα το μηχανημα μου ειναι 10 μηνων και εχει ακομη 14 μηνες εγγυηση.Το πουλαω 4.500ε το παιρνει κανεις?Αν το βαλω αγγελια σε αυτην την τιμη θα με παρουν με τα γιαουρτια!
Απλα λεω οτι αυτες οι τιμολογησεις ειναι αλλης εποχης!!
Οταν καποιος ενδιαφερεται για ενα μηχανημα τετοιας αξιας(ειδικα στην σημερινη εποχη αφ ενος ξερει το συγκεκριμενο μηχανημα και αφεταιρου ειναι "ψαγμενος") δεν τον χανεις,απλα τον φερνεις κοντα σου μιας και το μονο κριτηριο πλεον ειναι η τιμη του εν λογω προιοντος.Τελος παντων εαν εχει την δυνατοτητα ο αντιπροσωπος να πουλαει συχνα και σε αυτην την αξια (χωρις εκπτωση) τετοια μηχανηματα του ευχομαι τα καλυτερα.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Δεν βαζουν μυαλο!!!

Όταν λες αντιπρόσωπος τι εννοείς ακριβώς; Είναι κανένα brand παγκοσμίου φήμης αυτό που αντιπροσωπεύει; Είναι καμιά μεγάλη εταιρεία; Έχει στοκ στην αποθήκη; Έχει service; Έχει demos; Έχει έκθεση; H έννοια της "αντιπροσωπείας" στο hi fi είναι αρκούντως ξεφτιλισμένη αφού ο κάθε τυχάρπαστος παίρνει ένα μηχανάκι και το παίζει αντιπρόσωπος. Και εάν στα ενισχυτικά, στις πηγές και στα ηχεία η κατάσταση είναι απλά απαράδεκτη, στα καλώδια, (όπου ο κάθε μαγαζάτορας έχει και την δική του μάρκα), η κατάσταση είναι εντελώς για γέλια. Απλοί μεσάζοντες είναι όλοι αυτοί. Οι περισσότεροι το κάνουν ως δεύτερη και τρίτη δουλειά. Αφού όμως τους δέχεται η αγορά, πολύ καλά κάνουν.

...
Νικο καλησπερα,ειναι αρκετα μεγαλος αντιπροσωπος με οτι συνεπαγεται αυτο!
Αντπροσωπευει μεγαλες εταιρειες, αλλα και παλι βρε Νικο μου το πνευμα αυτο δεν συναδει με την δυσκολη εποχη που διανυουμε,ετσι δεν ειναι.
Εγω τελος παντων δεν θα αγορασω υπο αυτες τις συνθηκες,γιατι εαν το κανω θα ειμαι και πολυ μ........ς,και επειδη ειμαι χρονια στο κουρμπετι ξερω τι θα κανω,παντως να εισαι σιγουρος οτι θα βγω κερδισμενος κατα πολυ!

Reaction score
1.685

Μπορεις να μας δωσεις την διαφορα τιμης του demo απο του καινουργιου και αν στο demo προστεθηκαν καποιες απο τις αναβαθμισεις που αναφερεις?

Reaction score
460

Μπορεις να μας δωσεις την διαφορα τιμης του demo απο του καινουργιου και αν στο demo προστεθηκαν καποιες απο τις αναβαθμισεις που αναφερεις?
Κωστα τι σημασια εχει η τιμη κατα τον τροπο που ρωτας,ειπαμε στο ντεμο -20% απο την τιμη καταλογου.Εαν εσεις κρινεται οτι η αξια ενος ντεμο μηχανηματος (που θελει πολυ σπρωξιμο για να φυγει,και η συγκεκριμενη μαρκα και το ειδος του μηχανηματος) ειναι στο -20% και ειναι σωστη τοτε καληνυχτα στην Ελλαδα μας!!
Και να σου πω και το αλλο,και να μου το δωσει τωρα με εκπτωση το καινουργιο -40% παλι δεν θα το παρω,εχω ξενερωσει!

Reaction score
777
επειδή μάλλον δέν το έχουν καταλάβει κάποιοι.

το ντέμο προιόν μπορεί να έχει κλείσει και 4 χρόνια στο ράφι.επίσης μπορεί εύκολα να έχει περάσει απο 10 συστήματα για ακρόαση.

το 20% είναι πολύ μικρό ποσοστό ετσι ώστε να με πείσει κάποιος να αναιρέσω τα παραπανω...
το 20% έρχεται και με ένα παζάρι σε φρέσκο προιόν...

Reaction score
460

Εγώ πάντως φίλοι συμφορουμίτες αν είχα να διαθέσω 20+ χιλιάρικα για να πάρω κάτι που παίζει μουσική, το λιγότερο που θα περιμένα από τον αντιπρόσωπο είναι να μου έχει και μιά διμοιρία Ρωσσίδες δίμετρες ξανθιές με τα παρελκόμενα, να με κουράρουν, ουίσκια και πολυθρονάρες :137:
Εισαι και ολιγαρκεις βλεπω,εγω θα ηθελα και αλλα!!:142::142:

Reaction score
2.054

Η Πλάκα είναι ότι πολλα απο αυτά τα ντεμο έχουν τραμπαροπουληθει 2-3 φορές και Όταν ξαναγυρνουν στον αντιπρόσωπο γινονται πάλι "demo"!:142:

Reaction score
460

Η Πλάκα είναι ότι πολλα απο αυτά τα ντεμο έχουν τραμπαροπουληθει 2-3 φορές και Όταν ξαναγυρνουν στον αντιπρόσωπο γινονται πάλι "demo"!:142:
Καλα εισαι,βαλε οτι μπορει να ειναι και ντεμο σε αλλη χωρα,μου εχει τυχει και αυτο!:142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Απάντηση: Re: Δεν βαζουν μυαλο!!!

Η μαύρη ΄΄σκουληκότρυπα΄΄ ανακυκλώνεται ξεκινώντας πάντα από εκείνους-τους αντιπροσώπους και μη- που χρειάζονται να πουλήσουν μονάχα ένα αντί γιά πλήθος μηχανημάτων...
Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που περισσεύουν ΄΄λεφτά γιά πέταμα΄΄,όταν επιλέγουμε το λογαριασμό με πωλητές που μας ΄΄χαλάνε΄΄ καθ οιονδήποτε τρόπο,καλούμαστε να τους εκταμιεύσουμε κάτι περισσότερο από χρήματα:ένα κομμάτι από την ψυχή μας.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Oυτε γω είμαι αντιπρόσωπος αλλά εργάζομαι σε αντ/πείες πάνω απο 15 χρόνια.
Δεν προπληρώνουμε τα προιόντα σε οίκους που έχουμε στενή συννεργασία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να έχεις πελάτες ευχαριστημένους, ο πρώτος είναι η ειλικρίνεια.

Reaction score
1.685

Κανεις δεν διαφωνει μ αυτο, αν συμβαινει ειναι ακομα καλυτερο.
Υπαρχουν καλοι, καλυτεροι και εξαιρετικοι αντιπροσωποι, οπως και εταιριες με σοβαρες και ανθρωπινες συνεργασιες - σχεσεις...

Το θεμα ειναι να μην τους βλεπουμε εμεις ολους για κακους, μιας και δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως οταν μιλαμε για ακριβα προιοντα...
Καλως η κακως αναγκαζομαστε να ειμαστε εξαρτωμενοι για το "μετα την αγορα"...

Reaction score
460

Κανεις δεν διαφωνει μ αυτο, αν συμβαινει ειναι ακομα καλυτερο.
Υπαρχουν καλοι, καλυτεροι και εξαιρετικοι αντιπροσωποι, οπως και εταιριες με σοβαρες και ανθρωπινες συνεργασιες - σχεσεις...

Το θεμα ειναι να μην τους βλεπουμε εμεις ολους για κακους, μιας και δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως οταν μιλαμε για ακριβα προιοντα...
Καλως η κακως αναγκαζομαστε να ειμαστε εξαρτωμενοι για το "μετα την αγορα"...
Μεχρι τωρα εχω ξεχωρισει 2 αντιπροσωπους με "περιεργες"διαθεσεις,οπωσδηποτε Κωστα η εξαιρεση δεν κανει τον κανονα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.239
Re: Απάντηση: Δεν βαζουν μυαλο!!!

Κορυφη!!!:138::138::138:

Reaction score
777
εγώ πάντως που στις γιορτές γυρίζω λίγο τις αλυσίδες υπολογιστών...

βλέπω τρελές προσφορές.τα καταστήματα έπιασαν το μήνυμα και έκαναν πίσω...

δέν είναι δυνατόν άτομα με ποσοστά κέρδους άνω του 100% να λένε για ένα μεταχειρισμένο προιόν μία έκπτωση της τάξεως του 20%.

Reaction score
1.685

Ποιο μηνυμα επιασαν Alex, ξεστοκαρουν οι ανθρωποι οτι εχουν σαβουριτσα για να κανουν κανενα τζιρο.
Ολοι εμποροι ειναι, και μην μου πειτε οτι μονο στα audio προιοντα η στους υπολογιστες το κερδος τους ειναι 100%..
Σε ολα τα προιοντα (τα καθημερινα) το κερδος ειναι απιστευτο, αλλα απλα δεν μιλαμε κα πεφτουμε σαν στραβοι να γεμισουμε τις σακουλες...ελατε τωρα..

Ειναι σαν να πας να ρωτησεις για Ferrari και να κανεις τα "νουμερα" σου επειδη ξερεις και καλα ποσο αγοραζει ο αντιπροσωπος...

Γιατι μας εχει πιασει μια μανια να ειμαστε στη κατασταση της υποψιας μονιμα?. Ενταξει υπαρχει μια κοροιδια αλλα αυτη ειναι παντου, πως ξεχωριζουμε συγκεκριμενα πραγματα και καταστασεις?

Την δουλεια τους θα την κανουν και θα ζησουν οπως και να εχει, αυτοι που ειναι να αγορασουν θα αγορασουν, λεφτα υπαρχουν και για καποιους θα υπαρχουν παντα, δεν εχουν αναγκη εμας...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe