Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Ξεχάσαμε της ευχές στο Χρήστο:

Αναλογικάριε Σκαλουμπακέα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σου και πάντα ευτυχία με τους δικούς σου.

(Σημ. Δεν είναι off topic λόγω της Αγίας ημέρας σήμερα)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μερσί Μεσιε Θέμη, σου αντεύχομαι ολόψυχα και Καλές Γιορτές σε ολους τους "μαχητές" και των 2 "στρατοπέδων"! :114:

Reaction score
1.685

Αγαπητε Χρηστο, και απο εμενα ολοψυχα πολυχρονος με υγεια και ευτυχια. Να χαιρεσαι οτι αγαπας και να μην γινεις ποτε ψηφιακος..

Υ.Γ
Το δωρο σου ειναι ετοιμο, σε τρια κομματια...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψη

Σε αυτά παραπάνω συμφωνώ. Άλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με αυτό που είπα .

Δηλαδή εμένα αν μου αρέσει το zastava επειδή είναι φθηνό και μικρό πάει να πει ότι είναι το καλύτερο???Δηλαδή άμα εμένα μου αρέσει ένα φορητό mp3 player πάει να πει ότι είναι το καλύτερο??Αν εγώ έχω έναν ενισχυτή φθηνό marantz και μου αρέσει πάει να πει ότι είναι καλύτερος από το κορυφαίο μοντέλο της krell???Αν είναι δυνατόν.

Ο καθένας ακούει από αυτό που του αρέσει και που έχει την δυνατότητα να πάρει. Άλλα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτό που αρέσει εμένα πλησιάζει την υψηλή πιστότητα. Τι είμαι εγώ ο θεός και ο απόλυτος κριτής???

Το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό θέμα .Το πιο είναι καλύτερο και πιο κοντά στην πραγματικότητα(δηλαδή υψηλής πιστότητας)είναι αντικειμενικό γεγονός. Απλώς μπορεί να μην έχουμε τα κατάλληλα όργανα ακόμα ώστε να το διαπιστώσουμε με απόλυτη ασφάλεια πιο είναι καλύτερο.

Υ.Γ Αυτή την στιγμή ακούω από κάτι ηχεία υπολογιστή των πέντε ευρώ. Την βρίσκω με την μουσική. Τα ηχεία αυτά είναι τα καλύτερα???
:142: :142: :142: :142: (αυτό προς απάντηση του παραπάνω μηνύματος, μιας και έκανα μεταμεσονύκτια ακρόαση σύγκριση και είπα να μοιραστώ το γέλιο μαζί σας...)

Και μου αρέσει, και πλησιάζει πάρα πολύ την υψηλή πιστότητα...

Είναι... πως να σας το πω...

... σαν να έχεις την ορχήστρα μπροστά σου και ...
- τη μια, να κλείνεις τα μάτια και να την φαντάζεσαι και...
- την άλλη, να ανοίγεις τα μάτια και να ξεχωρίζεις όλα τα όργανα και τη φωνή, με τον ογκο τους, τις αποστάσεις μεταξύ τους, το βάθος τους, τις δυναμικές τους, τις αρμονικές τους κλπ, κλπ...

Καλό ξημέρωμα...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μερσί Μεσιε Θέμη, σου αντεύχομαι ολόψυχα και Καλές Γιορτές σε ολους τους "μαχητές" και των 2 "στρατοπέδων"! :114:
Σιγά ρε τον πόλεμο, έτσι σας αφήνουμε λίγο να "μάχεστε" για εξάσκηση και για απόσβεση των "φθηνών" αναλογικών σας.:142::142::142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ερώτηση κρίσεως:
Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο, να δεχθεί ένας χομπίστας μιας "α" ηλικίας :)137:), ότι το πραγματικά πανάκριβο πικάπ του, που μια ζωή το αναβαθμίζει, το προσέχει, το ξεσκονίζει, το ξεματιάζει, το βγάζει φωτογραφίες... μαζί με τους πανάκριβους δίσκους του που τους αγόρασε από τα καλύτερα μαγαζιά, τους στιβάζει με προσοχή, τους πλένει, τους καθαρίζει... παίζουν χειρότερα από έναν ποταπό dac με ένα πισάκι (και μερικές άγνωστες λέξεις); Ειδικά όταν ο ένας δεν έχει καθόλου cd player και ο άλλος έχει cd player δεκαπενταετίας...

"Έκανα το test", λέει ο άλλος περιχαρής στις 2 η ώρα το βράδυ... Είναι σαν να παλεύεις με τα κύματα. :142:

....

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης μ

Είναι... πως να σας το πω...

... σαν να έχεις την ορχήστρα μπροστά σου και ...
- τη μια, να κλείνεις τα μάτια και να την φαντάζεσαι και...
- την άλλη, να ανοίγεις τα μάτια και να ξεχωρίζεις όλα τα όργανα και τη φωνή, με τον ογκο τους, τις αποστάσεις μεταξύ τους, το βάθος τους, τις δυναμικές τους, τις αρμονικές τους κλπ, κλπ...

Καλό ξημέρωμα...
το πικαπ σου με το wadia?
:135::135::135:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Προς Τσάρο και Vet... (Νίκο, πότε θα είσαι Αθήνα?)

το πικαπ σου με το wadia?
Εχεις κάτι να μου προτείνεις σε 16/44 και να έρθεις μαζί του και μαζί να το συγκρίνουμε με το Wadia (το δικό μου της 15ετίας...:136: :126: )

Ερώτηση κρίσεως:
Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο, να δεχθεί ένας χομπίστας μιας "α" ηλικίας (), ότι το πραγματικά πανάκριβο πικάπ του, που μια ζωή το αναβαθμίζει, το προσέχει, το ξεσκονίζει, το ξεματιάζει, το βγάζει φωτογραφίες... μαζί με τους πανάκριβους δίσκους του που τους αγόρασε από τα καλύτερα μαγαζιά, τους στιβάζει με προσοχή, τους πλένει, τους καθαρίζει... παίζουν χειρότερα από έναν ποταπό dac με ένα πισάκι (και μερικές άγνωστες λέξεις); Ειδικά όταν ο ένας δεν έχει καθόλου cd player και ο άλλος έχει cd player δεκαπενταετίας...

"Έκανα το test", λέει ο άλλος περιχαρής στις 2 η ώρα το βράδυ... Είναι σαν να παλεύεις με τα κύματα.
Αντιστρέφω τον συλλογισμό:
Υπαρχει περίπτωση κάποιος που δεν έχει στο σύστημα του αναλογικό, ούτε ξέρει τι είναι βινύλια, να παραδεχτεί ότι το αναλογικό παίζει καλύτερα από το ψηφιακό του? :139:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Προς Τσάρο και Vet... (Νίκο, πότε θα είσαι Αθήνα?)

Αντιστρέφω τον συλλογισμό:
Υπαρχει περίπτωση κάποιος που δεν έχει στο σύστημα του αναλογικό, ούτε ξέρει τι είναι βινύλια, να παραδεχτεί ότι το αναλογικό παίζει καλύτερα από το ψηφιακό του? :139:
Ο δικός σου συλλογισμός είναι άκυρος διότι εμπεριέχει έναν λογικό ακροβατισμό: Γιατί ο άνθρωπος να παραδεχθεί κάτι που δεν ισχύει; :114:

Επιπλέον, ο νέος (επειδή είναι ωραίος) δεν λέει του κεφαλιού του. Έχει κάνει το test σε "ιδανικές συνθήκες" και έτσι επιβεβαίωσε το αληθές, (αυτό που υποδεικνύουν τα δεδομένα). Εσύ βρε που δεν έχεις κάνει καν το test το οποίο συζητάμε στο παρόν thread, τι μιλάς; Ε; :114:

...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μην το παμε παλι απο την αρχη.

Συμφωνησαμε οτι διαφωνουμε
Προτασω την ονομαστικη μου εορτη ως πυροσβεστικο αφρο:138::138::138:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Προς Τσάρο και Vet... (Νίκο, πότε θα είσαι Αθήνα?)

Εχεις κάτι να μου προτείνεις σε 16/44 και να έρθεις μαζί του και μαζί να το συγκρίνουμε με το Wadia (το δικό μου της 15ετίας...:136: :126: )
φυσικα και εχω. σου ειπα τι εχω αλλωστε και απο κοντα.
να ερθω εγω ομως να σε ξεστραβωσω στα ψηφιακα? χιχι
αστο, κανε τις δοκιμες σου να εισαι ευχαριστημενος και ειμαστε και εμεις.... απλως μην τα λες παραεξω... γελαμε...
χρονια πολλα...

D

deleted user 10898

Guest
να σας ρωτησω ρε παιδια κατι.
πραγματικα θελω απαντησεις.
γιατι το πικαπ μου εχει ποιο πολυ σωμα και soundstage απο το cd player μου?
(Linn Esoteric)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.750
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

(Linn Esoteric)
θέμα ψυχοακουστικής, έχει κομμένα κάπου τα ψηλά (το ίδιο μπορείς να κάνεις με ένα εκουαλάιζερ.). Βάλε κανα δίσκο με ροζ θόρυβο και μέτρα το σε αναλυτή φάσματος. Και σε αυτό το συλλογισμό δεν εμπλέκω καν τη ρία, γιατί ξέρω πχια είναι η ρία σου...:144: (τυπικά, οι ρίες που χρησιμοποιούνται από τη "μάζα" δε το κάνουν και πολύ καλά αυτό που οφείλουν να κάνουν (να κατεβάσουν σωστά τα πρίμα), πιθανά εσκεμμένα (γιατί έτσι μας αρέσει).

Σε αυτό πρόσθεσε το ότι δε μπορεί να έχει τόσο έλεγχο στα χαμηλά, οπότε όταν δεν υπάρχει έλεγχος, "φουσκώνουν", σα το κέικ. Για να το καταλάβεις αυτό, ηχεία κόρνας ενός δρόμου, αν τα βάλεις με ενισχυτή μεγάλου DF (πολύς έλεγχος) δεν έχουν καθόλου μπάσο, ενώ αν τα βάλεις με ενισχυτή ποταπού DF τότε έρχεται και το μπασάκι...:126:

Γενικά στον ήχο, κι αυτό πάρτο σα "κανόνα", όσο περισσότερο έλεγχο έχεις, τόσο λιγότερο σε ποσότητα σου φαίνεται το μπάσο. Γι'αυτό και τα φτηνοσυστήματα δείχνουν μπόλικα μπάσα παντού, είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν στη μουσική...:138:

όλα τα παραπάνω με δεδομένο ότι ακούς την ίδια ακριβώς ηχογράφηση, πράγμα που ουσιαστικά δεν είναι εφικτό, διότι αλλιώς "σουλουπώνεται" το κάθε μουσικό κομμάτι από τον στουντιά μας για να μπει σε αυλάκι μαύρου δίσκου κι αλλιώς για να γραφτεί ψηφιακά στον ασημένιο δίσκο. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις πολύ εύκολα, (αφού φυσικά έχεις πρώτα ελέγξει με ροζ θόρυβο ότι όλα είναι φλατ) καταγράφοντας ολόκληρο το μουσικό κομμάτι και από τα δυό μέσα και βγάζοντας στατιστική μέσου όρου συχνοτήτων που είναι εγγεγραμμένες, κάτι μου με τη ρία σου γίνεται στο πιτς φιτίλι.:145:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946

(Linn Esoteric)
ΔΕΝ έχει το πικάπ σου πιο πολύ σώμα από το cd player σου. Ο συγκεκριμένος δίσκος του πικάπ σου έχει πιο πολύ σώμα από το συγκεκριμένο CD, κατά περίπτωση, διότι προέρχονται από διαφορετικό master, που έχει γίνει από άλλο πρόσωπο, με διαφορετική ισοστάθμιση, διαφορετικό mixing, ενώ μπορεί να υπάρχει (μικρή όμως) διαφορά και στην αποέμφαση RIAA.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μηπως λογω της ενδογενους "εσωτερικοτητας" του ?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

θέμα ψυχοακουστικής, έχει κομμένα κάπου τα ψηλά (το ίδιο μπορείς να κάνεις με ένα εκουαλάιζερ.). Βάλε κανα δίσκο με ροζ θόρυβο και μέτρα το σε αναλυτή φάσματος. Και σε αυτό το συλλογισμό δεν εμπλέκω καν τη ρία, γιατί ξέρω πχια είναι η ρία σου...:144:

Σε αυτό πρόσθεσε το ότι δε μπορεί να έχει τόσο έλεγχο στα χαμηλά, οπότε όταν δεν υπάρχει έλεγχος, "φουσκώνουν", σα το κέικ. Για να το καταλάβεις αυτό, ηχεία κόρνας ενός δρόμου, αν τα βάλεις με ενισχυτή μεγάλου DF (πολύς έλεγχος) δεν έχουν καθόλου μπάσο, ενώ αν τα βάλεις με ενισχυτή ποταπού DF τότε έρχεται και το μπασάκι...:126:

Γενικά στον ήχο, κι αυτό πάρτο σα "κανόνα", όσο περισσότερο έλεγχο έχεις, τόσο λιγότερο σε ποσότητα σου φαίνεται το μπάσο. Γι'αυτό και τα φτηνοσυστήματα δείχνουν μπόλικα μπάσα παντού, είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν στη μουσική...:138:

όλα τα παραπάνω με δεδομένο ότι ακούς την ίδια ακριβώς ηχογράφηση, πράγμα που ουσιαστικά δεν είναι εφικτό, διότι αλλιώς "σουλουπώνεται" το κάθε μουσικό κομμάτι από τον στουντιά μας για να μπει σε αυλάκι μαύρου δίσκου κι αλλιώς για να γραφτεί ψηφιακά στον ασημένιο δίσκο.
νομιζω οπως τα λες ειναι. γενικα μου δινει την αισθηση ρολ οφ στα πριμα σχεδον σε ολα τα βινυλια. ομως το ευρος τησ σκηνης? αυτο λιγο με προβληματισε.
(σσσσ ασε την ρια μου, μην τα λες αφφφτα παραεξωωω)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

ΔΕΝ έχει το πικάπ σου πιο πολύ σώμα από το cd player σου. Ο συγκεκριμένος δίσκος του πικάπ σου έχει πιο πολύ σώμα από το συγκεκριμένο CD, κατά περίπτωση, διότι προέρχονται από διαφορετικό master, που έχει γίνει από άλλο πρόσωπο, με διαφορετική ισοστάθμιση, διαφορετικό mixing, ενώ μπορεί να υπάρχει (μικρή όμως) διαφορά και στην αποέμφαση RIAA.
ναι αυτο ειναι πιθανο για το μαστερ.
αλλα το ευρος σκηνης? σε ολα τα βινυλια βγαινει αρκετα παραεξω σε σχεση με τα cd. εδω δεν εχει γινει συγκριση ενα προς ενα, σε γενικες γραμμες μιλαω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.750
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

νομιζω οπως τα λες ειναι. γενικα μου δινει την αισθηση ρολ οφ στα πριμα σχεδον σε ολα τα βινυλια. ομως το ευρος τησ σκηνης? αυτο λιγο με προβληματισε.
είναι και τα καλώδια, που "φέρνουν" πιο εύκολα κάτι να ακούγεται διαφορετικά σε χαμηλές στάθμες μιας κεφαλής πικαπ, και επιλέγεις φυσικά αυτό που γουστάρεις (έτσι προβλέπεται). Τώρα για τα περι φάσης και αφασίας, δεν είναι ώρα να τα συζητάμε....μόνο ρίξε μια σκέψη στο απύθμενο του τραγικού "βάθους" ηχογραφήσεων με άλλα αντ'άλλων στη φάση, πχ του waters "amused to death", οπότε υπέθεσε μόνο τι μπορεί να γίνει με παιχνίδια της φάσης, σκέτη αφασία σου λέω!:143::135::142:

πάντως με ποιο πολλά ή λιγότερα πρίμα (ξαναδοκίμασε με ένα εκουαλάιζερ) αλλάζει κι η αίσθηση του βάθος. θέμα ψυχοασκουστικής και πάλι. Διότι όσο πιο μακριά είσαι, αλλιώς προβλέπεται να ακούς, κι ο εγκέφαλος έχει προσαρμοστεί σε αυτό. Πχ από τα 20 μέτρα δεν ακούς το φερμουάρ να κατεβαίνει, αν το ακούσεις όμως, πως θα σου φανεί? :138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos