Αγορά καινούριου πικάπ

Reaction score
34
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το ωραίο site και την προσπάθεια που έχετε κάνει.... Μαθαίνει σε εμάς τους νέους τι σημαίνει αναλογικός ήχος και η αξία του.

Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας σε μιά αγορά που θέλω να κάνω.

Έχω "κληρονομίσει" από τον πατέρα μου ένα πικάπ JVC L-A11 και έναν ενισχυτή JVC A-S3 και έχω φάει το κολληματάκι μου και εγώ....:107:

To πικάπ όμως έχει αρχίσει να τα παίζει και θέλω να αγοράσω ένα καινούριο μέχρι 200-250€ το πολύ, να το συνδέσω στον υπάρχον ενισχυτή. Σκέφτομαι για τα Stanton T-52 ή Τ-62. Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτό το εύρος τιμών;

P.S. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
1.651

Reaction score
34
Απάντηση: Αγορά καινούριου πικάπ

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια... Απλά όπως είπα το budget είναι αρκετά χαμηλό και ήδη τραβηγμένο για τα πικάπ με την τιμή άνω των 250€....

Σκέφτομαι για το Dual CS505-3.. Τα Stanton να μην τα σκεφτώ καθόλου;

Βelt ή Direct drive καλύτερα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

Τα Stanton ούτε καν να τα λάβεις υπ' όψιν. Με ίσιο βραχίονα, χωρίς γωνία εκτροπής, αυτά τα πικάπ είναι εντελώς για γέλια - και επ' αυτού δε σηκώνω κουβέντα.

Η άμεση οδήγηση είναι μακράν η καλύτερη όλων, αλλά δύσκολη στην υλοποίηση. Πάρε ένα Dual belt drive, ή direct drive. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τα μεταχειρισμένα, κάνε ένα τηλεφωνηματάκι στην Ακουστική Κρήτης, και πάρε ένα καινούργιο Dual.

Stanton και πράσινα άλογα... Μην πετάξεις τα λεφτά σου!

Reaction score
11

Τα Stanton ούτε καν να τα λάβεις υπ' όψιν. Με ίσιο βραχίονα, χωρίς γωνία εκτροπής, αυτά τα πικάπ είναι εντελώς για γέλια - και επ' αυτού δε σηκώνω κουβέντα.
Με συγχωρείτε! Η ευθεία ήταν και είναι ο συντομότερος δρόμος! (Δεν βρίσκω το link). Tέλος πάντων έτσι κατεβάζει πολύ πιό γρήγορα γάλ..., ω μπαρδόν, ήχο! Τς!Τς! Δεν ξέρει ο κατασκευαστής...

:141:

Reaction score
1.127

Θα συμφωνήσω κι εγώ για τα stanton.Είχα κάποτε και είναι πραγματικά για γέλια.Έχανε και στροφές μετά από λίγους μήνες.Μίλα με την ακουστική κρήτης ή κοίτα για τα οικονομικά της project.Κοίτα μη μπλέξεις με αναβαθμίσεις γιατί θα χρειαστείς και λεφτά για ψυχίατρο!!!!:114::114::114:

Reaction score
34

Η άμεση οδήγηση είναι μακράν η καλύτερη όλων, αλλά δύσκολη στην υλοποίηση. Πάρε ένα Dual belt drive, ή direct drive. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τα μεταχειρισμένα, κάνε ένα τηλεφωνηματάκι στην Ακουστική Κρήτης, και πάρε ένα καινούργιο Dual.
Τα ψιλοφοβάμαι τα παλιά και τα καινούρια Dual είναι πολύ καλά αλλά και πολύ ακριβά... Για το ebay δεν ξέρω, δεν έχω πάρει ποτέ μου κάτι από νετ.:108:

Reaction score
1.127

Τα ψιλοφοβάμαι τα παλιά και τα καινούρια Dual είναι πολύ καλά αλλά και πολύ ακριβά... Για το ebay δεν ξέρω, δεν έχω πάρει ποτέ μου κάτι από νετ.:108:
Τα dual ξεκινάνε από 380 ευρώ με τη κεφαλή τοποθετημένη και ρυθμισμένη.Τα project το ίδιο αλλά νομίζω στα 300 ίσως και φθηνότερα.Το denon που σου πρότειναν πιο πάνω είναι αξιοπρεπές.Επιλογές υπάρχουν πολλές.Κάποτε για να πάρεις αντίστοιχο πικάπ ήθελες πολλαπλάσια λεφτά.

Reaction score
34

Το Dual της αγγελίας είναι πιο παλιό και από που έχω τώρα και το φοβάμαι μην αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του...

Τo Stanton T-62 γιατί όχι;
Ρωτάω γιατί μου φαίνεται μια χαρά, σίγουρα δεν θα έπαιρνα κάτι πιο φτηνό πχ κάποιο Sony, AEG, Akai και κάποιες άλλες που δεν μου γεμίζουν και πολύ το μάτι ως προς την γνώση που έχουν πάνω στα πικάπ.
Ρωτάω για να μαθαίνω και εγώ, τώρα μπαίνω σε αυτόν τον κόσμο...

Reaction score
603

Δεν ξερω αν ενδιαφερεσαι μονο για επαγγελματικα πικαπ η' οχι αλλα και ενα rega planar 3 με τον rb 300 για βραχιωνα ειναι πολυ καλα σε αυτα τα χρηματα. (εννοειται μεταχειρισμενο) Αν παλι πας για επαγγελματικο,το Technics sl-1200 mk ειναι μονοδρομος αλλα ανεβαινεις λιγο οικονομικα. (παντα σε μεταχειρισμενο)

Reaction score
34

Όπως είπα και σε προηγούμενο post φοβάμαι μήπως τα μεταχειρισμένα αρχίζουν να δείχνουν την ηλικία τους για αυτό και ψάχνω περισσότερο για καινούριο.

Reaction score
7

Για το Reloop RP-4000 M3D τι έχετε να πείτε;
http://www.reloopdj.com/product_inf....html/XTCsid/859eda89d854a34020b8758f85e86cd7

Από ότι είδα στα specs του είναι περίπου ίδιο με το Audio Technica AT-LP120.
Εγώ έχω το RP-2000 και η μόνη βασική διαφορά μα το αντίστοιχο 4000 είναι πως δεν έχει την επιλογή της ταχύτητας των 78 στροφών. Αν δεν έχεις τέτοιους δίσκους προτιμότερο είναι το 2000. Θα σε βγάλει κάτι παραπάνω από ασπροπρόσωπο (επαγγελματικό γαρ!) και είναι σαφώς οικονομικότερο. Πρόσεξε μια λεπτομέρεια εδώ: τα reloop, όπως και τα περισσότερα επαγγελματικά πικάπ στη βασική τιμή τους δε περιλαμβάνεται το καπάκι, Υπολόγισε επιπλέον ένα έξοδο της τάξης των 25-30€ περίπου.

Reaction score
34

Εγώ έχω το RP-2000 και η μόνη βασική διαφορά μα το αντίστοιχο 4000 είναι πως δεν έχει την επιλογή της ταχύτητας των 78 στροφών. Αν δεν έχεις τέτοιους δίσκους προτιμότερο είναι το 2000. Θα σε βγάλει κάτι παραπάνω από ασπροπρόσωπο (επαγγελματικό γαρ!) και είναι σαφώς οικονομικότερο. Πρόσεξε μια λεπτομέρεια εδώ: τα reloop, όπως και τα περισσότερα επαγγελματικά πικάπ στη βασική τιμή τους δε περιλαμβάνεται το καπάκι, Υπολόγισε επιπλέον ένα έξοδο της τάξης των 25-30€ περίπου.
Το 4000 όμως έχει μεγαλύτερη ροπή και σε κάτι reviews που είδα έλεγαν να αποφύγετε την σειρά 1000-3000. Το 2000 είναι και πιο ακριβό από το 4000.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός