ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Reaction score
70
Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Εγώ μαζί σου είμαι, αλλά δεν βγαίνει συμπέρασμα όταν ο καθένας υποστηρίζει τα δικά του. Άλλο τι προτιμάει ο καθένας, κι άλλο η αντικειμενικότητα. Και 'γω του βινυλίου είμαι, δεν με νοιάζει όμως αν παίζει καλύτερα ή όχι. :138:
Συμπερασμά έχει βγει εδώ και πολλά χρόνια άλλα κάποιοι αρνιούνται να δεχτούν την πραγματικότητα.

Το βινύλιο ανήκει στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να επιστρέψει ακόμα και να αποδειχτεί ότι είναι το καλύτερο μέσο για την πιστή αναπαραγωγή της μουσικής.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Συμπερασμά έχει βγει εδώ και πολλά χρόνια άλλα κάποιοι αρνιούνται να δεχτούν την πραγματικότητα.

Το βινύλιο ανήκει στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να επιστρέψει ακόμα και να αποδειχτεί ότι είναι το καλύτερο μέσο για την πιστή αναπαραγωγή της μουσικής.
Για κάνε μιά βολτίτσα στα μαγαζιά δίσκων... :143:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Για κάνε μιά βολτίτσα στα μαγαζιά δίσκων... :143:
Όχι πες μου εσύ. Πόσοι στην Αθήνα των τόσων εκατομμυρίων ακούνε με βινύλιο και πόσοι με ψηφιακά μέσα όλων των ειδών???

Υ.Γ Επειδή δεν πρόκειται να απαντήσεις θα σου πω εγώ. Άντε 5000 άτομα να ακούν από βινύλιο(και πολλούς λέω). Τα υπόλοιπα εκατομμύρια ακούν με ψηφιακά μέσα:114:

Reaction score
250

Η διεθνής audiophile κοινότητα δεν φαίνεται να υιοθετεί τις απόψεις σου . Μια σύντομη περιήγηση στα καταξιωμένα περιοδικά του χώρου άλλα πράγματα δείχνει .

Εν πάση περιπτώσει εδώ μιλάμε σαν σοβαροί φίλοι της υψηλής ηχητικής ποιότητας και όχι σαν κοινοί καταναλωτές ηλεκτρονικών συσκευών.

Μαθητής μου πριν λίγες μέρες μου ζήτησε να του βρω ένα καλό phono preamplifier . Και δύο φίλοι μου έκαναν χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό τους δύο καλές κεφαλές. Το βινύλιο για τον πολυ κόσμο μάλλον έχει πεθάνει. Για τον audiophile χώρο ζει και βασιλεύει.
Αυτά στα λέει κάποιος που σε μια εβδομάδα έχει ακούσει μόνο ένα βινύλιο και τουλάχιστον 150 ψηφιακά μουσικά αρχεία κάθε μεγέθους .....

Reaction score
70

Η διεθνής audiophile κοινότητα δεν φαίνεται να υιοθετεί τις απόψεις σου . Μια σύντομη περιήγηση στα καταξιωμένα περιοδικά του χώρου άλλα πράγματα δείχνει .

Εν πάση περιπτώσει εδώ μιλάμε σαν σοβαροί φίλοι της υψηλής ηχητικής ποιότητας και όχι σαν κοινοί καταναλωτές ηλεκτρονικών συσκευών.

Μαθητής μου πριν λίγες μέρες μου ζήτησε να του βρω ένα καλό phono preamplifier . Και δύο φίλοι μου έκαναν χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό τους δύο καλές κεφαλές. Το βινύλιο για τον πολυ κόσμο μάλλον έχει πεθάνει. Για τον audiophile χώρο ζει και βασιλεύει.
Αυτά στα λέει κάποιος που σε μια εβδομάδα έχει ακούσει μόνο ένα βινύλιο και τουλάχιστον 150 ψηφιακά μουσικά αρχεία κάθε μεγέθους .....
Δεκτόν ότι ισχύει αυτό για το χώρο των "μουσικόφιλων".5000 κόσμος στην Ελλάδα ακούει από βινύλια και 5000 από ακριβά ψηφιακά συστήματα(τυχαία νούμερα). Τι ποσοστό της Ελλάδας είναι??

Άλλα για σκεφτείτε το εξής. Το 1980 όποιος άκουγε μουσική από πιο μέσο άκουγε???Δείτε τι γίνετε σήμερα!!Πρέπει να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα και όχι να περιστρεφόμαστε γύρω από τον εαυτό μας.

Υ.Γ Όσους γνωστούς έχω της ηλικίας των 50-60 χρόνων έχουν 50-100 βινύλια από τα νεανικά τους χρόνια άλλα κανείς δεν παίζει με αυτά πλέον. Ρωτήσε ένα παιδάκι 15-20 χρονών να δούμε ξέρει τι είναι βινύλιο!!!Τι να λέμε τώρα:131:

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Όχι πες μου εσύ. Πόσοι στην Αθήνα των τόσων εκατομμυρίων ακούνε με βινύλιο και πόσοι με ψηφιακά μέσα όλων των ειδών???
Οσοι κυκλοφορουν με Ferrari σε σχεση αυτων με τα "παπακια".

Μηπως σημαινει οτι τα "παπακια" ειναι καλυτερα επειδη τα χρησιμοποιουν περισσοτεροι?

Ο καθενας ακουει οτι θελει....και οτι μπορει...

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Οσοι κυκλοφορουν με Ferrari σε σχεση αυτων με τα "παπακια".

Μηπως σημαινει οτι τα "παπακια" ειναι καλυτερα επειδη τα χρησιμοποιουν περισσοτεροι?

Ο καθενας ακουει οτι θελει....και οτι μπορει...
Μα δεν είπα ότι είναι καλύτερα επειδή το έχει ο πολύς ο κόσμος. Είπα ότι το βινύλιο ξεπεράστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους ακόμα και να έπαιζε τέλεια υπο συνθήκες..

Reaction score
1.685
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Δεν ξεπεραστηκε, ζουμε σε μια κοινωνια της φτηνιας, της αδιαφοριας και της μοδας.

Ποιος εχει την ορεξη πανω απ ολα να κατσει να ακουσει ενα δισκακι βινυλιου, οταν ΟΛΗ μερα εχει στα αυτια του ενα walkman κινητο?

Δεν βγαινει ακρη ετσι, δυστηχως..

Reaction score
70
Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Δεν ξεπεραστηκε, ζουμε σε μια κοινωνια της φτηνιας, της αδιαφοριας και της μοδας.

Ποιος εχει την ορεξη πανω απ ολα να κατσει να ακουσει ενα δισκακι βινυλιου, οταν ΟΛΗ μερα εχει στα αυτια του ενα walkman κινητο?

Δεν βγαινει ακρη ετσι, δυστηχως..
Βγαίνει δεν βγαίνει αυτή είναι η πραγματικότητα. Τώρα αν είναι καλύτερη ή χειρότερη είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.490

Αλέξανδρε, γράψε σε παρακαλώ τις εντυπώσεις σου από την ...... αναπαραγωγή μου.....

Μ' αρέσει να τ' ακούω...
Έτσι όπως το έγραψες νόμιζα ότι διαβάζω για τη διαιώνιση των θηλαστικών στην εγκυκλοπαίδεια... :142:

Για την ακρόαση τώρα, πράγματι το σύστημά σου είναι σε άλλο επίπεδο. Την επόμενη φορά θα φέρω 2-3 βινύλια της επιλογής μου και καλό γλυκό. :138:

Από χθες μέχρι σήμερα έφαγα 2 ντομάτες. Από την Πηνελόπη και από τον Τσαντουλή...
Είναι στο πλαίσιο της δίαιτας μετά το φαγοπότι των ημερών. :114:

Reaction score
1.685

Βγαίνει δεν βγαίνει αυτή είναι η πραγματικότητα. Τώρα αν είναι καλύτερη ή χειρότερη είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο...
Μα οι λογοι που κουβεντιαζουμε δεν αφορουν την καθημερινη πραγματικοτητα των ανθρωπων που ζουν μεσα στην κατασταση του δεν προλαβαινω , αλλα ακριβως στο αν αυτη ειναι καλυτερη η χειροτερη και γιατι?

Reaction score
70

Μα οι λογοι που κουβεντιαζουμε δεν αφορουν την καθημερινη πραγματικοτητα των ανθρωπων που ζουν μεσα στην κατασταση του δεν προλαβαινω , αλλα ακριβως στο αν αυτη ειναι καλυτερη η χειροτερη και γιατι?

Έστω ότι βγάζουμε ότι το βινύλιο είναι καλύτερο!!!Νομίζεις ότι θα επιστρέψει στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων όπως ίσχυε το 1980???Αυτό το απλό πράγμα λέω.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.490

Ρωτήσε ένα παιδάκι 15-20 χρονών να δούμε ξέρει τι είναι βινύλιο!!!Τι να λέμε τώρα:131:
Εγώ ξέρω αρκετούς πιτσιρικάδες που δεν ξέρουν ούτε τι είναι Audio-CD.
Γι' αυτούς, μουσική = mp3.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Εγώ ξέρω αρκετούς πιτσιρικάδες που δεν ξέρουν ούτε τι είναι Audio-CD.
Γι' αυτούς, μουσική = mp3.
Ακριβώς . Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ίσως χειρότερη άλλα αυτή είναι. Μην ζούμε στον μικροκοσμο μας.

Reaction score
1.685

Έστω ότι βγάζουμε ότι το βινύλιο είναι καλύτερο!!!Νομίζεις ότι θα επιστρέψει στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων όπως ίσχυε το 1980???Αυτό το απλό πράγμα λέω.
Ωπα στασου, το θεμα δεν ειναι αν θα γυρισει, ασφαλως και δεν θα γυρισει σ αυτην την δεκαετια γιατι οι περισσοτεροι δεν την εχουν ζησει καν, και οσοι την εζησαν δεν εχουν την ορεξη η την θεληση η την δυνατοτητα να γυρισουν.

Ειναι λοιπον αδυνατο να μαθω στην κορη μου τι σημαινει βινυλιο, ακομα δε χειροτερα να της μαθω τι σημαινει ακουω ΜΟΥΣΙΚΗ κι οχι ηχους που απλα δεν ειναι φαλτσοι συνθετοντας ενα συνολο που καποιοι θα ονομαζαν "μουσικο εργο".

Τα ερωτηματα που απασχολουν το νημα μας και τις συζητησεις στα πηγαδακια των "μουσικοφιλων" ειναι τελειως αλλα απο αυτα που προσανατολιζεσαι...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι; Γιατί η Ωντιοφίλ κοινότητα χρειάζεται λάμπες, βινύλια, γυαλιστερά κουμπάκια και παχιές προσόψεις για να ακούσει μουσική, αφ' ης στιγμής, η Σινεφίλ κοινότητα αφήνει στην άκρη το μπούγιο του πράγματος, και επικεντρώνεται στο περιεχόμενο; ...φίλ, οι μεν, ...φιλ και οι δε.

Μπορώ να βρω δεκάδες σινεφίλ που γνωρίζουν τον ακριβή ορισμό του φιλμ νουάρ, ή τον πατέρα του slow motion, αλλά μοναχά έναν - δυό ωντιοφίλ που να γνωρίζουν τον ορισμό του Ρομαντισμού. Μπορείτε να μου πείτε γιατί;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.490

η Σινεφίλ κοινότητα αφήνει στην άκρη το μπούγιο του πράγματος, και επικεντρώνεται στο περιεχόμενο; ...φίλ, οι μεν, ...φιλ και οι δε.
Αυτοί είναι το άλλο άκρο. Και συνήθως έχουν και διαφορετική φιλοσοφία ζωής, δεν περιορίζονται στην εικόνα.

Reaction score
20
Απάντηση:

Μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι; Γιατί η Ωντιοφίλ κοινότητα χρειάζεται λάμπες, βινύλια, γυαλιστερά κουμπάκια και παχιές προσόψεις για να ακούσει μουσική, αφ' ης στιγμής, η Σινεφίλ κοινότητα αφήνει στην άκρη το μπούγιο του πράγματος, και επικεντρώνεται στο περιεχόμενο; ...φίλ, οι μεν, ...φιλ και οι δε.

Μπορώ να βρω δεκάδες σινεφίλ που γνωρίζουν τον ακριβή ορισμό του φιλμ νουάρ, ή τον πατέρα του slow motion, αλλά μοναχά έναν - δυό ωντιοφίλ που να γνωρίζουν τον ορισμό του Ρομαντισμού. Μπορείτε να μου πείτε γιατί;
Είσαι OFF TOPIC!!! :136:
Γρήγορα κάποιος να τον μπανάρει, παρακαλώ!

:142: :143:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

To cine-phile είναι αντίστοιχο του disco-phile ...

Το audiophile είναι άλλη συνομοταξία, αυθύπαρκτη και αυτόφωτη... :143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Αυτοί είναι το άλλο άκρο. Και συνήθως έχουν και διαφορετική φιλοσοφία ζωής, δεν περιορίζονται στην εικόνα.
Κοίταξε, δεν αναφέρομαι στους θιασώτες του home cinema, ή τουλάχιστον, όχι αποκλειστικά σ' αυτούς. Υπάρχουν σινεφίλ που βλέπουν σπίτι τους με DVD player των 30€, αλλά διαθέτουν επαρκέστατες γνώσεις επάνω στο σινεμά.

Τέλος πάντων, ποια είναι η φιλοσοφία ζωής των μεν, και ποια των δε;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef