Πήρα 720p αλλά βλέπω pixels :(

Reaction score
0
Μόλις πήρα τον acer 5360 και μου άρεσε πάρα πολύ.
Στις ταινίες είναι άψογος αλλά έχω πρόβλημα στα παιχνίδια που παίζω γιατί βλέπω pixels και με ενοχλούν υπερβολικά.

Γνωρίζετε κάποιον 1080p κάτω από 1000 ευρώ που να έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον 5360 σε θέμα brightness - χρώματα κτλ χωρίς 3D?

Reaction score
0
Φίλε βλέπεις 3d vision nvidia? μέσο Η/Υ και αν ναι ενδιαφερωμαι να το δω από κοντα γιατί εγώ πήρα ένα optoma HD67 παίζει τέλεια αλλα δεν έχει 3d vision nvidia μάλλον δεν ξέρω ακόμα, και θέλω να αγοράσω τον δικο σου. Από πιχελ δεν βλέπω κάτι αν εισαι από Αθήνα να βρεθούμε αν γίνεται γιατι εγώ θέλω μόνο 3d vision
Στείλε ή θα στείλω π.μ.

Reaction score
0
Απάντηση: Πήρα 720p αλλά βλέπω pixels :(

Δεν έχω nvidia ούτε γυαλλιά 3d και είναι η επόμενη μου ερώτηση (αν τον κρατήσω)

Ο projectorας είναι ο acer emachine v700 (ίδιος με τον 5360) αγορασμένος σήμερα από technixx.gr στη θεσσαλονική 519 ευρώ.

Αν δε βρω 1080p με παρόμοια φωτεινότητα κάτω από 900-1000 ευρώ θα τον κρατήσω γιατί αληθινά μου άρεσε πάρα πολύ

Reaction score
0

Δε νομίζω να έχει πρόβλημα με το nvidia 3d μιας και είναι ο h5360 αλλά με 1 χρόνο εγγύηση.

Επειδή δε νομίζω να βρω 1080p σωστό κάτω από 1000 θα τον κρατήσω οπότε ψάχνω φθηνά γυαλλιά DLP-Link όχι nvidia.

Βρήκα αυτά (γύρω στα 65 ευρώ) αλλά δεν τα βρήσκω ελλάδα.
http://www.amazon.co.uk/Optoma-ZD10...6USO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1293009331&sr=8-1

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να τα βρω?

Reaction score
0
Αν θες το δικιμαζουμε. Σου στειλα π.μ. μήνυμα. Να δούμε τι κανει στο 3d vision έχω όλο το κιτ γιαλιά 3d , ir emiter usb Nvidia.
Έχω αγωνία για το 3d vision.

Reaction score
0

Είμαι στη Θεσσαλονίκη άρα λίγο δύσκολο για δοκιμή

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ποια κάρτα γραφικών έχεις;
Χρησιμοποιείς VGA ή HDMI-DVI mode ή HDMI-Video mode
Τι ανάλυση του στέλνεις;
Τα pixels εμφανίζονται σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο desktop ή σε οτιδήποτε προβάλεις;

Reaction score
1

Μόλις πήρα τον acer 5360 και μου άρεσε πάρα πολύ.
Στις ταινίες είναι άψογος αλλά έχω πρόβλημα στα παιχνίδια που παίζω γιατί βλέπω pixels και με ενοχλούν υπερβολικά.

Από ποια απόσταση τον βλέπεις και σε ποιο μέγεθος κάδρου; :118:

Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το ότι λες ότι βλέπεις τα pixels του προβολέα! Και γιατί τα βλέπεις μόνο στα παιχνίδια; Κανονικά θα έπρεπε να τα βλέπεις και στις ταινίες, εφόσον είσαι σε θέση να τα διακρίνεις... :121:

Reaction score
0

Ποια κάρτα γραφικών έχεις;
Χρησιμοποιείς VGA ή HDMI-DVI mode ή HDMI-Video mode
Τι ανάλυση του στέλνεις;
Τα pixels εμφανίζονται σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο desktop ή σε οτιδήποτε προβάλεις;
Αν και δεν έχουν σχέση όλα αυτα θα σου τα πω:
ATI 5850 VGA τώρα HDMI σε λίγο και pixels βλέπω συνήθως στα gui και font των παιχνιδιών και τους υπότιτλους από τις ταινίες.

Να σου πω ότι εγώ είμαι computerάκιας από την εποχή του 320x200 vga και γι'αυτό ίσως να υπερβάλω λίγο με τα pixels αλλά πραγματικά με ενοχλεί το τετραγωνισμένο font πλέον.

Reaction score
0

Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το ότι λες ότι βλέπεις τα pixels του προβολέα! Και γιατί τα βλέπεις μόνο στα παιχνίδια; Κανονικά θα έπρεπε να τα βλέπεις και στις ταινίες, εφόσον είσαι σε θέση να τα διακρίνεις... :121:
Τα παιχνίδια χρησιμοποιούν τεχνικές Anti Aliasing για να επιτύχουν την ομαλότητα που υπάρχει στις ταινίες αλλά και πάλι δεν είναι 100% τέλειο. Γι'αυτό και μου είναι (δυστυχώς) πολύ πιο εύκολο να διακρίνω pixels στα παιχνίδια παρά σε ταινίες

Reaction score
1

Τα παιχνίδια χρησιμοποιούν τεχνικές Anti Aliasing για να επιτύχουν την ομαλότητα που υπάρχει στις ταινίες αλλά και πάλι δεν είναι 100% τέλειο. Γι'αυτό και μου είναι (δυστυχώς) πολύ πιο εύκολο να διακρίνω pixels στα παιχνίδια παρά σε ταινίες

Αναφέρεσαι σε κάτι διαφορετικό από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενά σου, δηλαδή στην λιγότερη αναλυτικότητα σήματος που είναι απόλυτα λογικό να έχει ένα πάνελ 720p σε σχέση με ένα πάνελ 1080p σε έναν προβολέα.

Τα πίξελ σε έναν προβολέα 1080p είναι πολύ μικρότερα από αυτά ενός 720p στο ίδιο μέγεθος κάδρου, άρα είναι και πιο δύσκολο να τα διακρίνει κάποιος από την ίδια απόσταση.

Η ορατότητα ή μη των πίξελ του πάνελ ενός προβολέα όμως είναι άλλο θέμα. Εάν είσαι σε θέση να διακρίνεις τα πίξελ του πάνελ ενός ποβολέα, σημαίνει ότι είσαι σε θέση να διακρίνεις τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές που οριοθετούν το πάνελ. Όσο πιο φωτεινό είναι το καρέ που βλέπεις, τόσο αυξάνουν και οι πιθανότητες για να μπορέσει να διακρίνει κάποιος τα πίξελ από μια δεδομένη απόσταση.

Για να σιγουρευτείς για το εάν βλέπεις ή όχι τα πίξελ του Acer, βάλε να παίξει ένα πατερνάκι 100% λευκό full field, κάτσε στη συνηθισμένη σου θέση θέασης, και άφησε το βλέμμα σου να «χαλαρώσει» για ένα δυο λεπτά πάνω στο πάνελ. Εάν είσαι σε θέση να διακρίνεις έστω και στιγμιαία τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές που οριοθετούν το πάνελ, τότε και μόνο τότε, μπορείς να πεις ότι βλέπεις τα πίξελ του προβολέα... :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.681

τα πιξελ που βλέπεις δεν έχουν σχέση με το 720 του προβολέα.

Reaction score
0

Η ορατότητα ή μη των πίξελ του πάνελ ενός προβολέα όμως είναι άλλο θέμα. Εάν είσαι σε θέση να διακρίνεις τα πίξελ του πάνελ ενός ποβολέα, σημαίνει ότι είσαι σε θέση να διακρίνεις τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές που οριοθετούν το πάνελ.
Εσύ μιλάς για το περίγραμμα των pixel. Δεν με πολυενδιαφέρει αυτό. Και περίγραμμα να μην είχαν πάλι θα με πείραζαν. Βλέπε 320x200 ανάλυση σε 17" CRT οθόνη η οποία δεν έχει φυσικά pixel άρα δεν βλέπεις αυτές τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές αλλά πάλι βλέπεις τον τετραγωνισμό των γραφικών και γραμμάτων για τα οποία ευθύνεται η χαμηλή ανάλυση.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πήρα 720p αλλά βλέπω pixels :(

Σε αυτό δεν έχεις απαντήσει ακόμη!
Αυτό είναι το όλο θέμα.. Αν τον κάνω μικρό τότε δεν θα με πειράζει αλλά για αυτό που τον θέλω ο 1080p αξίζει περισσότερο

Reaction score
0

Λοιπόν μετά απο μια βδομάδα χρήσης έχω να πω ότι το τετραγώνισμα των γραφικών (ειδικότερα του κειμένου) με ενοχλεί ακόμα περισσότερο αλλά τα χρώματα και η φωτεινότητα του μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση.

Και να απαντήσω στις ερωτήσεις για μέγεθος οθόνης: Αυτή τη στιγμή προβάλω στα 300x160 και βλέπω από τα 3 μέτρα.

Επειδή έλαβα διάφορα μηνύματα για πληροφορίες για τον προβολέα και συγνώμη που τα αγνόησα όλα παρακαλώ όποιος θέλει πληροφορίες ας ρωτήσει εδώ έτσι ώστε οι απαντήσεις να βοηθήσουν και άλλους.

Επίσης οικονομικά γυαλλιά dlp-link (γύρω στα 80ε) δεν βρίσκω πουθενά ελλάδα

Reaction score
1

Και να απαντήσω στις ερωτήσεις για μέγεθος οθόνης: Αυτή τη στιγμή προβάλω στα 300x160 και βλέπω από τα 3 μέτρα.

:111:

Δηλαδή βλέπεις 135 ίντσες κάδρο από τα τρία μέτρα απόσταση! :137:

Το κάδρο σου είναι τεράστιο και η απόσταση θέασης πολύ μικρή. Αλλά αφού σου αρέσει να βλέπεις έτσι, η δική μας γνώμη περισσεύει... :126:

Αρέσει σε αρκετούς να γεμίζουν σχεδόν το οπτικό τους πεδίο με κάδρο.

Reaction score
0

:111:Αρέσει σε αρκετούς να γεμίζουν σχεδόν το οπτικό τους πεδίο με κάδρο.
Σ'αυτήν την περίπτωση το 1080p πιστεύω θα κάνει μεγάλη διαφορά απλά χρειάζεται και την κατάληλη φωτεινότητα για 135" και δεν βρίσκω τον συνδιασμό αυτό σε λογική τιμή (σε σχέση με τον acer)

Τον acer δεν τον έχω σε eco mode αυτή τη στιγμή

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.511
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio