Pentium 4, Hyper Threading 2.6 800MHZ

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.684
Καλημέρα σε όλους

Έχω μια απορία. Έτρεξα στο Η/Υ μου με τα παρακάτω specs ένα αρχείο MKV 10Giga χωρητικότητα και το έπαιξε άψογα.

Specs: PENTIUM 4 ΗΤ, 2.6GHz, 800Mhz bus, 2 Giga DDR μνήμη 400αρες, 250 SATA σκληρό, ΑΤΙ 9250 ASUS κάρτα και AUDIGY ZS, ΟΘΟΝΗ 17ιντσες SONY.

Αν το σύνδεσω στην 47 ιντσες LG full high τηλεορασή μου definition θα κολλήσει πιστεύετε?

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
3.085
Απάντηση: Pentium 4, Hyper Threading 2.6 800MHZ

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

Φαντάζομαι ότι ο τρόπος και η ποιότητα απεικόνισης σε μια οθόνη τηλεόρασης εξαρτάται από:

1) Τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών
2) Το πρόγραμμα αναπαραγωγής που έχει ο υπολογιστής και τις παραμέρους που έχει θέσει ο χρήστης (π.χ. PowerDVD 9, ανάλυση και βάθος χρώματος).
3) Το είδος της σύνδεσης της κάρτας με την τηλεόραση (π.χ. Composite, S-Video, VGA, DVI/HDMI). Όσο ανεβαίνουμε ψηλότερα στο είδος σύνδεσης, εφ' όσον φυσικά το υποστηρίζουν τα μηχανήματα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα της σύνθεσης του υπολογιστή, από τη στιγμή που μπόρεσε να αναπαράγει το αρχείο χωρίς σπασίματα και κολλήματα, δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να υφίσταται θέμα.

Για τα άλλα ας απαντήσουν οι εξπέρ του είδους.
Καλημέρα.
-

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.777
Χωρίς δοκιμή δεν ξέρει κανείς! Ποιά TV???

Παραδείγματα:

Εχει η TV αναλογική VGA είσοδο, όπου όμως πολύ πιθανόν να μην παίξει σε native ανάλυση?

Εχει μόνο HDMI, οπότε με ένα DVI to HDMI θα παίξει εικόνα? Πρέπει να φτιαχτεί custom ανάλυση, λόγω παλαιών drivers? Εχει ρύθμιση η TV γιά λειτουργία χωρίς overscan?

Και ο ήχος? Εχει η TV αναλογική είσοδο ήχου? Εχει το PC optical out? Χρησιμοποιείτε AV ενισχυτή?

Reaction score
1

Καλημέρα σε όλους

Έχω μια απορία. Έτρεξα στο Η/Υ μου με τα παρακάτω specs ένα αρχείο MKV 10Giga χωρητικότητα και το έπαιξε άψογα.

Specs: PENTIUM 4 ΗΤ, 2.6GHz, 800Mhz bus, 2 Giga DDR μνήμη 400αρες, 250 SATA σκληρό, ΑΤΙ 9250 ASUS κάρτα και AUDIGY ZS, ΟΘΟΝΗ 17ιντσες SONY.

Αν το σύνδεσω στην 47 ιντσες LG full high τηλεορασή μου definition θα κολλήσει πιστεύετε?

Φιλικά Κωνσταντίνος

θα κολλησει

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.777
Σε 1680x1050, με P4 2.8 και 7600GT, μιά χαρά έπαιξε (χρόνια πριν) Blu-Ray, με 75-80% CPU usage, δεν είναι απαραίτητο να κολλήσει.

Χωρίς δοκιμή βέβαια...

EDIT: Είναι φυσικό ότι μιά κάρτα γραφικών με hardware acceleration και HDMI θα βοηθήσει αφάνταστα την κατάσταση, και στη σύνδεση, και στην αναπαραγωγή!

Reaction score
1

Σε 32¨ οθόνη HD READY P4 στα 3 Μνήμη 3G 3 (400ερες) nvidia 8500 GT

Motherboard asus p4 (θεωρητικά νέας γενιά η οποία υποστηρίζει και dual core to duo)

3 στις 10 ταινίες κολλάνε (όταν λέμε κολλάνε εννοώ ψιλοκοληματα ανά τακτά διαστήματα)βλέπεις αλλά!!!!!

Επεξεργαστής 70-80% μέσος όρος

Ο φίλος λέει παραπάνω 47 ίντσες είμαι σχεδόν σίγουρος η θα κολλήσει η θα δει με τακτά κολληματακια δεν εχει παρα να δοκιμασει!!!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.777
Re: Απάντηση: Pentium 4, Hyper Threading 2.6 800MHZ

Σε 32¨ οθόνη HD READY P4 στα 3 Μνήμη 3G 3 (400ερες) nvidia 8500 GT

Motherboard asus p4 (θεωρητικά νέας γενιά η οποία υποστηρίζει και dual core to duo)

3 στις 10 ταινίες κολλάνε (όταν λέμε κολλάνε εννοώ ψιλοκοληματα ανά τακτά διαστήματα)βλέπεις αλλά!!!!!

Επεξεργαστής 70-80% μέσος όρος

Ο φίλος λέει παραπάνω 47 ίντσες είμαι σχεδόν σίγουρος η θα κολλήσει η θα δει με τακτά κολληματακια δεν εχει παρα να δοκιμασει!!!

Η 8500GT έχει HA, κάτι άλλο φταίει μάλλον και δεν λειτουργεί σωστά. Κάτι που λειτουργεί στα τακτά αυτά διαστήματα, ή τα drivers, ή το πρόγραμμα αναπαραγωγής δεν χρησιμοποιεί HA.

Το μέγεθος της οθόνης δεν έχει σημασία, η ανάλυση μόνο.

Η οθόνη του OP είναι 1280x1024 μάλλον, η δική σου 1366x768? H LG 1920x1080?

Δοκιμή!

Reaction score
1

Όταν αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα αυτό κάνω αλλάζω τα PLAYERS διότι έχω παρατηρήσει ότι άλλα παίζουν καλά μια ταινία και άλλα παίζουν καλά μια άλλη

Παίζω η με windows media player η το BSPLAYER η το power dvd

Το σήμα φεύγει από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο και όχι από κάποιον εξωτερικό

Για να λύσω αυτό το θέμα νομίζω ότι πρέπει να βάλω άλλο επεξεργαστή με δυο πυρήνες μια και το υποστιρηζει η mb όπως έγραψα και παραπάνω

Η ανάλυση που ορίζω στην Samsung 32 σύμφωνα και με το βιβλίο ώστε να αναγνωρίσει εικόνα η οθόνη από τον υπολογιστή είναι 1024Χ768 (αν θυμάμαι καλά) οτιδήποτε παραπάνω έχω δοκιμάσει κάνει ποιο δύσκολη την κατάσταση

Όταν ένας επεξεργαστής σχεδόν πάντα σε μια ταινία 1080Ι φτάνει στο 80% που πολλές φορές γίνετε και 90% πάντα θα υπάρχει αυτό το θέμα
Drivers Που ρώτησες παραπάνω είναι περασμένοι οι ποιο πρόσφατοι στα πάντα

Σε αρχεία Mkv κάτω από 1080 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί ο επεξεργαστής είναι στο 60 -70 και είναι όλα οκ

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.777
Re: Απάντηση: Pentium 4, Hyper Threading 2.6 800MHZ

Όταν αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα αυτό κάνω αλλάζω τα PLAYERS διότι έχω παρατηρήσει ότι άλλα παίζουν καλά μια ταινία και άλλα παίζουν καλά μια άλλη

Παίζω η με windows media player η το BSPLAYER η το power dvd

Το σήμα φεύγει από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο και όχι από κάποιον εξωτερικό

Για να λύσω αυτό το θέμα νομίζω ότι πρέπει να βάλω άλλο επεξεργαστή με δυο πυρήνες μια και το υποστιρηζει η mb όπως έγραψα και παραπάνω

Η ανάλυση που ορίζω στην Samsung 32 σύμφωνα και με το βιβλίο ώστε να αναγνωρίσει εικόνα η οθόνη από τον υπολογιστή είναι 1024Χ768 (αν θυμάμαι καλά) οτιδήποτε παραπάνω έχω δοκιμάσει κάνει ποιο δύσκολη την κατάσταση

Όταν ένας επεξεργαστής σχεδόν πάντα σε μια ταινία 1080Ι φτάνει στο 80% που πολλές φορές γίνετε και 90% πάντα θα υπάρχει αυτό το θέμα
Drivers Που ρώτησες παραπάνω είναι περασμένοι οι ποιο πρόσφατοι στα πάντα

Σε αρχεία Mkv κάτω από 1080 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί ο επεξεργαστής είναι στο 60 -70 και είναι όλα οκ

Χωρίς να θυμάμαι και πολύ καλά, δε χρησιμοποιώ πιά ούτε P4 PCιά ούτε MKV:

Μήπως όταν αλλάζεις player απλώς επανενεργοποιείται το ΗΑ? Κάπου είδα πριν, που κοίταξα λίγο, ότι και άλλοι έχουν θέμα με το HA.

Πόσα processes είναι ανοιχτά και τι μνήμη χρησιμοποιούν? Πόση μνήμη χρησιμοποιεί το Player? Εχεις αρκετή μνήμη ελεύθερη? Γιά παράδειγμα, το PowerDVD που χρησιμοποιώ με Blu-Ray χρησιμοποιεί μόνο του 600-700Mb! Η ανεπάρκεια μνήμης κάνει σίγουρα κολλήματα!!!

Για ποιό MB μιλάμε? Γιά Pentium dual core ή γιά Core2Duo CPU? Εχει νόημα η αλλαγή ενός CPU μόνο? :139:

Φεύγω τώρα! :107:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Hardware acceleration για τον codec H264-x264, που κατά κόρον χρησιμοποιείται στα αρχεία video mkv, έχουν οι κάρτες γραφικών της AMD-ATI από την σειρά Radeon X1300 και έπειτα.
Εκτός από το H.A. παίζει ρόλο και η δυνατότητα της κάρτας γραφικών να στείλει σήμα 24Hz που μάλλον δεν μπορεί να το κάνει η 9250.
Γενικά το σύστημα είναι ανεπαρκές για σωστή αναπαραγωγή mkv 1080p.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio