Home Cinema σε μικρούς περιορισμένους χώρους.

Reaction score
4
Home Cinema σε μικρούς περιορισμένους χώρους?
Ναι, μπορεί να υπάρξει.

Η μετακόμιση τελείωσε.
Το νεο σπίτι ετοιμάστηκε και υποδέχθηκε πρώτα το Home-cinema και μετά τα υπολοιπα έπιπλα. :116:

Ο χώρος στο νέο σαλόνακι αρκετά μικρός. Τόσο μικρός που δημιουργησε αρκετά προβλήματα με τις αποστάσεις. Με το ζόρι ο προβολέας, μου δίνει 80'' απο τα 2,50 περιπου μέτρα απόστασης προβολής.

Είχα βολευτεί λοιπον προσωρινά με προβολή στον τοίχο αλλα απο την στιγμή που η TV κρεμάστηκε στο ντουβάρ, αναγκαστικά συμπλήρωσα στο σύστημα ένα πρόχειρο πανί δαπέδου-τριποδου.

(Αφου πρώτα ειχα παρει πανί τοιχου το οποιο δεν κρεμάστηκε ποτέ λογω διαφόρων προβλημάτων :116:)

Ένα μικρό πρόβλημα με το παραπανίσιο ύψος που έδινε το τρίποδο του πανιού στην οθόνη ξεπεράστηκε με μια πατέντα. Έκοψα το τρίποδο και έφτιαξα άλλη βάση για να ακουμπήσει χαμηλά, πανω στο έπιπλο της tv, το δοκάρι της οθόνης.

Αφου ξεπεράσαμε και αυτό το θέμα της νέας οθόνης σας παρουσιάζω το νεο μου home cinema για να το μπανίσετε και να πάρουν ιδέες όσοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμενα.
Προβλήματα δηλαδή με μικρούς χώρους, μικρές αποστάσεις, ντουβάρια που δεν τρυπάνε για διαφορους λόγους κτλ κτλ ...

Πιστέυω πως ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να υπάρξει ενα μικρό Home Cinema. Όλοι οι καλοί χωράνε που λένε ...

Reaction score
4
Απάντηση: Home Cinema σε μικρούς περιορισμένους χώρους.

Περιγραφή συστήματος.

Ραπτομηχανή Singer, αθόρυβη (μολις 1 dB) με γρήγορη κίνηση βελόνας και πετάλ ποδιού αγωνιστικου τυπου. :143:

Το υπόλοιπο σύστημα δεν ειναι Singer και αποτελείται απο τα εξής ταπεινά μηχανάκια...

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ MARANTZ SR7002
DVD BLURAY SONY BDP-S350
ΗΧΕΙΑ 5.1 ΑUDIO CRYSTAL Plasma
ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ SANYO Z4 720p
TV PHILIPS plasma 42'' (μάρκα βαριέμαι να ψάχνω τώρα το manual)
Aποκωδικοποιητής MPG4 F&U (H βρωμιάρα η tv ειχε μονο MPG2)

Reaction score
4

Και οι φωτό...

Το προβολικό το οποιο παίζει ακόμα μετα απο σχεδόν 5 ολόκληρα χρόνια. (εχει μονο 590 ώρες λειτουργίας)

Ο χωρος λοιπον μικρός και δεν υπήρχε λόγος να μπλέξω με βάσεις στο ταβάνι.
Σκέφτηκα την απλή λύση με τα ραφάκια. Εφαγε και το καναλάκι του, και ο προβολέας ειναι έτοιμος για δράση.

Και η πίσω άποψη του χώρου για να καταλάβετε τον περιορισμό του νέου μου χώρου. (Ευτυχως χώρεσαν όλα)

Ιδού και το εμπρός μέρος. Το έπιπλο το οποιο στεγάζει τα υπόλοιπα καλούδια.

Reaction score
4

Εδώ βλέπουμε τα 3 βήματα κατα την διάρκεια σηκώματος του πανιού. (Θα το προτιμούσα ηλεκτρικό δαπεδου αλλα δεν υπάρχει σάλιο)

Φάση 1.
Το πανί κλειστό χωρίς την προσθήκη του πίσω στηρίγματος.

Φάση 2.
Με την προσθήκη του πίσω στηρίγματος.

Φάση 3
Με την οθόνη σηκωμένη.

Το καλό είναι πως μπορώ να την κλειδώσω και ποιο κάτω αν θέλω για να δώσει η οθόνη την κινηματογραφική αίσθηση του 16:9
Αν και απο την στιγμή που πέφτει πάνω η widescreen εικόνα δεν παίζει πραγματικό ρόλο το forma του πανιού, καθώς δεν βλέπεις το πανί αλλα την ταινία. :116: Περι ορέξως βέβαια κολοκυθόπιτα...

Και μια τελευταία εικόνα.

Τελικά δεν μου έκατσε το πανάκι άσχημα. Η πρώτη ταινία που είδα ηταν το ΄΄Αναλώσιμοι΄΄ και έμεινα ικανοποιημένος. Θα την ηθελα την οθόνη λιγο ποιο σκούρα, να μην φωτίζει τόσο την εικόνα. Με 1,1 gain φωτίζει λίγο περισσότερο απο οτι θα ήθελα.
Με τα 72 ευρω όμως που κοστίζει σε βάζει σε σκέψεις κατα πόσο πρέπει να ξοδέψει κάποιος μια περιουσια για πανί. Ειδικά απο την στιγμή που τα αποτελέσματα με ένα φθηνό πανί ειναι θα έλεγα ικανοποιητικά.

Λοιπόν αυτό ήταν. Σας άρεσε, δεν σας άρεσε θέστηκα. Εγω αυτό έχω. :116:

Τips

Για μικρούς χώρους συνιστώ πάντως τα κάπως οικονομικά μικρά Plasma της Audio Crystal (900 ευρω αν θυμαμαι καλα...) Δεν είναι για μουσική αλλα για ταινίες ειναι αρκετά δυνατά και καλά. Ειδικά το sub-woofer των 10'' που γεμίζει τον ήχο.

Reaction score
4

Περιγραφή συστήματος.

Τέλειο μηχανάκι εχω και εγώ ενα :103:

Ήθελα να σου πω ότι έχεις κάνει ωραία δουλειά αν και μικρός ο χώρος σου είναι πολύ ζεστός. Καλές θεάσεις.

Reaction score
4

Τέλειο μηχανάκι εχω και εγώ ενα :103:

Ήθελα να σου πω ότι έχεις κάνει ωραία δουλειά αν και μικρός ο χώρος σου είναι πολύ ζεστός. Καλές θεάσεις.
Τhanx Αlastor.
Καλα η Singer είναι όλα τα λεφτά !!! Μοντέλο 1963. Παει για μισό αιώνα ζωής το άτιμο.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

Καλες θεασεις maniac :615:

Reaction score
1

δεν μας εδειξες την πατεντα με το στηριγμα που εκανες....αληθεια πως χωραει το τριποδο πισω απο το επιπλο? χρειαζεται να το μετακινεις καθε φορα?

Reaction score
4

δεν μας εδειξες την πατεντα με το στηριγμα που εκανες....αληθεια πως χωραει το τριποδο πισω απο το επιπλο? χρειαζεται να το μετακινεις καθε φορα?
Το τρίποδο δεν υπάρχει το έχω κόψει απο την υπόλοιπη βεργα.
Το έχω κόψει ακριβώς σε αυτό το σημείο που βιδώνει πανω της το δοκάρι του πανιου.

Aπο την κόκκινη γραμμή δηλ και κάτω αφαιρέθηκε, και για να στηρίζεται πανω στο έπιπλο, κατασκεύασα μια απλή ορθογώνια βάση η οποια υποδέχεται χωνευτά την υπολοιπη βέργα στηρίγματος. (Φαντάσου την κόκκινη γραμμή που βλέπεις ως βάση δηλ)

Έτσι το πανί παραμένει σταθερό πανω στο έπιπλο και όποτε θέλω να ανοιξει απλά προσθέτω την κατασκευή της βάσης με την βέργα.

Εννοειται πως η βεργα στηριξης δεν μενει μονιμα πανω στο επιπλο.

-----------------------------

Και αν ποτέ πάθει κάτι το πανι της οθόνης της τραβάω και ένα μαντάρισμα διπλα στη Singer. :143::143:

Reaction score
1

θα ηθελα καποια στιγμη να το δω αυτο απο κοντα....

Reaction score
4

θα ηθελα καποια στιγμη να το δω αυτο απο κοντα....
Aν θές ραντεβού θα μπορούσες να βρεις άλλη δικαιολογία. Αν και δεν είσαι ο τύπος μου. :116:

Reaction score
4

Έλα ρε έυκολο είναι.
Κοιτα καλα την εικόνα.

Βλέπεις το μεταλικό κόλπο πάνω στη βέργα? Εκει κουμπώνει το δοκάρι του πανιου.
Αν προσέξεις κάτω χαμηλά εκει που τελειώνει η βέργα, φαίνεται η ορθογώνια βάση που έφτιαξα η οποια βάση υποδέχεται χωνευτά το κάτω μέρος της βέργας.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Home Cinema σε μικρούς περιορισμένους χώρους.

Περιγραφή συστήματος.

Ραπτομηχανή Singer, αθόρυβη (μολις 1 dB) με γρήγορη κίνηση βελόνας και πετάλ ποδιού αγωνιστικου τυπου. :143:

Την ίδια ακριβώς είχε και η γιαγιά μου.

Προσοχή. Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή ιμάντα κάθε 30 χρόνια... :138:
Ελπίζω να έχεις καβαντζάρει 3-4.... :142:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Cinema σε μικρούς περιορισμένους χώρους.

Την ίδια ακριβώς είχε και η γιαγιά μου.

Προσοχή. Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή ιμάντα κάθε 30 χρόνια... :138:
Ελπίζω να έχεις καβαντζάρει 3-4.... :142:
Eξαρτάται απο τα χιλιόμετρα που έχει γράψει. :116:
Μηπως έχουμε την ίδια γιαγια? :143:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Home Cinema σε μικρούς περιορισμένους χώρους.

Το καλό είναι πως μπορώ να την κλειδώσω και ποιο κάτω αν θέλω για να δώσει η οθόνη την κινηματογραφική αίσθηση του 16:9
Αν και απο την στιγμή που πέφτει πάνω η widescreen εικόνα δεν παίζει πραγματικό ρόλο το forma του πανιού, καθώς δεν βλέπεις το πανί αλλα την ταινία. :116: Περι ορέξως βέβαια κολοκυθόπιτα...

Πειράζει να διαφωνήσω ελαφρώς;

Το border γύρω γύρω είναι σημαντικό. Όταν οι άκρες της εικόνας "πατάνε" 1-2 χιλιοστά μέσα σε αυτό τότε αλλάζει άρδην η αίσθηση.

Θα μου πεις βέβαια, που λεφτά για masking τώρα.... .

Βλέπω ο SR7002 καλά κρατεί. Μπράβο. Κι ο δικός μου SR8002 το ίδιο.
(του την είπα τώρα :116:)

Reaction score
4

Προσωπική άποψη πως το border προσφέρει τα σταθερά σημεία (μηκος πλάτος) πανω στα οποια θα κεντράρουν τα αντιστοιχα σημεία της εικόνας. Βοηθάει στην ευθυγράμμιση της προβολής. Επίσης το μαυρο border βοηθάει στο να ''σβήσουν'' οι μαύρες μπάρες της ταινίας στο 16:9, και να μην φαίνονται πανω στο λευκό της οθόνης, καθώς πολλές φορές ενοχλεί. Ειδικα στο μαυρο των lcd που ειναι αρκετά θαμπό και γκρίζο αντι για μαύρο.

Επίσης ειναι και πιο όμορφο στο μάτι το border και ειδικά στις οθόνες με border 2:31:1.
Δυστυχώς οι περισσότερες έχουν border 16:9 ενω οι περισότερες ταινίες γράφονται στο 2:31:1

Πάντως αν έχεις πολυ καλό μαύρο στον προβολέα σου δεν νομιζω να ενοχλεί η μη υπαρξη border. Καλό θα είναι βέβαια να υπάρχει.

Όσο για το Masking άστο. Αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλες τσέπες. Πεταμένα λεφτά ίσως η, λεπτομέρειες, καθως το border δεν παιζει ρόλο στην ποιοτητα της εικόνας.

Αλλα αν είσαι ψείρας και έχεις το μικρόβιο γιατι όχι? (και τα φράγκα επισης)

-----------------------------

Αν θυμάμαι καλά ο SR8001 με τον SR8002 δεν είχαν σημαντικές διαφορές. :116:
Έχουν βγει όντως καλα μηχανάκια. φτου φτου φτου !!!
Αν και με τα μικρά ηχεία που του έχω βάλει, δεν μπορώ να πω πως έχω ακουσει τις δυνατότητες του ακόμα. Ειναι σαν να φοράς κοστουμι με παντόφλες - SR8001 με ηχεία plasma audio crystal :116:

Reaction score
6
Βασικά είναι θέμα αντανακλάσεων από το κενό σημείο της οθόνης. Επίσης η αίσθηση ενός κάδρου "αυτόφωτου", επιτυγχάνεται όταν έχουμε μια εικόνα που πέφτει ακριβώς στις διαστάσεις της οθόνης. Αλλά τέλος πάντων χωράει πολύ κουβέντα.

----------------------------------

Εσύ έχεις SR7002 (ή όχι;), εγώ SR8002. Σου ρίχνω στον.... κατσαρολοειδή (John Markou clopyright) μετασχηματιστή :138:, το επιχαλκωμένο σασί, τους καλύτερους πυκνωτές, καμιά 15αρια βατάκια σε κάθε κανάλι και κάτι κόλπα επιπλέον σε multiroom.
A, ναι και στα επίχρυσα βύσματα. :136:

Καλή η λύση με την οθόνη που σκέφτηκες πάντως. :144:

Reaction score
4

Ναι. Εδω δεν μας χωρά ο κύριος χώρος το multi-room μας μάρανε. :143:
Το τηλεκοντρόλ της multi-room χρήσης έχει πιάσει αράχνες και πιάνει μόνο χώρο. :116:

Δεν διαφωνώ με αυτα που λες περι border.

Ναι sorry τον SR7002 έχω. Βασικά πήγαινα για αγορά ενος μικρού Sony με τα hd forma αλλα για κακή μου τύχη βρέθηκα στο μαγαζί του Νώε και .... ε, ξέρεις. Αν πας εκει δεν βγαινει συχνά με άδεια χέρια. Μονο με άδειες τσέπες. :136:

Reaction score
1

Ωραίος !!!!!! Απλά, λιτά και όμορφα ! αφού σου αρέσει εσένα που το χρησιμοποιείς και γουστάρεις, τα υπόλοιπα πάνε περίπατο :126: ...Κι εγώ για κάποια τέτοια λύση που έκανες κι εσύ πάω όσον αφορά το πανί ή σε κάτι με τρίποδο να το μεταφέρω κατά βούληση, γιατί πριν15+ χρόνια που έφτιαχνα το σπίτι δεν πρόβλεψα ότι κάποια στιγμή θα έχω home cinema...αλλά τότε άμα το σκεφτόμουν θα έπρεπε να πουλήσω στο σπίτι για να αγοράσω home cinema :142:

Reaction score
4

αλλά τότε άμα το σκεφτόμουν θα έπρεπε να πουλήσω στο σπίτι για να αγοράσω home cinema :142:
Όπως ακριβώς το λές είναι.
Θυμάμαι που διάβαζα για τους πρώτους crt προβολείς και οι τιμές έπαιζαν στα 2-3 εκατομμύρια δραχμές. :111:

Δεν μας πέρναγε απο το μυαλό οτι κάποτε θα αποκτούσαμε και εμείς τον δικό μας προβολέα και θα βάζαμε την μεγάλη οθόνη σπίτι μας, μεχρι το 2000 που άρχισαν οι τιμές μετα και τις εμφανίσεις των dlp Και ειδικά των lcd να χαμηλώνουν.

-----------------------------------

Πως βγάζω τα ακριβή τετραγωνικά του χώρου μου? Ειναι 3,65 Χ 3,10 αλλα ο πολαπλασιασμός δεν βγάζει τα ακριβη τ.μ.
Τα 11,30 τ.μ. που βγάζει ειναι πολύ λιγότερα απο την αίσθηση που έχω πως ειναι ο χώρος.

Πάντως το μέγεθος του δωματίου είναι οριακό !!! Σε μικρότερο χωρο δεν μπορείς να παίξεις τουλαχιστον με προβολεα παρα μονο με tv.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.167
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS