Πόσο την είχατε όταν ξεκινήσατε?

Reaction score
4
Την ίντσα.
Τρομάξατε απο τον τίτλο?

Όλοι απο κάπου ξεκινήσαμε την σταδιοδρομία μας στον μαγικό κόσμο του Home Cinema.

Με πόσες ίντσες ξεκινήσαμε λοιπόν και πως χτίσατε τα πρώτα σας home cinema?

--------------------------------------

Εγω ξεκίνησα με μια crt saba των 28'' καπου στο μακρινό 1992, (απο τις πρώτες flat οθόνες χωρις την γνωστή κούρμπα) και την είχα ενώσει με ενα στερεωφονικό που είχα. Ακουγα τις ταινίες απο τα ηχεία του stereo δηλ.

Επόμενο βήμα ηταν η αγορά ραδιοενισχυτή (Philips) dolby prologic και ενός video player Sony. Επίσης ειχα αγοράσει δορυφορους Philips δίπολους για τις ανάγκες των surround, κεντρικό παλι της Philips, και left right κατι στήλες της Roister. Ανάθεμα και αν θυμάμαι τα μοντέλα να σας πω. Όλα αυτά το 1994.

Θυμάμαι πως ΔΕΝ κατάφερα να ακουσω ΠΟΤΕ πραγματικό ήχο surround γιατι ειχα κάνει λάθος, και το video που ειχα πάρει ηταν μονοφωνικό και οχι στερεοφωνικό. :143: Την έβγαζα με simulation

Γύρω στο 1996 τα πουλάω όλα και απέχω απο τα του home cinema ως και το 2001 που αρχίζω και ξαναπριζώνομαι, αλλα αυτη την φορά με την χρήση ενος HTPC.

Αγοράζω την φοβερή για την εποχή της (και ακόμα την έχω) κάρτα ήχου της creative, Sound Blaster Audigy pro 7.1, τα επίσης δυνατά ηχεία της Creative τα Megaworks 7.1 και μια CRT τηλεόραση wide-screen της Philips στις 32''

Στην αρχή οι 32 wide-screen ιντσες με εντυπωσίασαν αλλα μολις με το πέρας 2-3 μηνών, την είχα συνηθισει και φάνταζε πια στα ματια μου ως .... μικρή.

Βολεύτηκα με αυτά ως το 2004-2005 που τα άλλαξα όλα.

Αγοράζω λοιπόν νέα μηχανάκια.
Ενισχυτή Yamaha dolby digital, dts 6.1, ηχεία Roister status με τα αντιστοιχα surround και κεντρικό, ενα sub woofer της Yamaha σειράς YST-SW, ενα dvd της Sony, και εισέρχεται στη ζωή μου και ο πρώτος προβολέας μου. Ο Sanyo Z4 (Τον οποιο χρησιμοποιώ και σήμερα.)
Θυμάμαι όταν ξεδίπλωσα για πρώτη φορά την χειροκίνητη οθόνη της Dalite των 92'' και έριξα την εικόνα πάνω της έπαθα την πλάκα μου. Ξεσκίστηκα στις ταινίες για 5-6 μήνες συνεχόμενους.
Ειδικά όταν άλλαξα το πανί της Dalite (γιατι συνήθισα στις ιντσες) και πηρα άλλο μεγαλύτερο της E-screen, ηλεκτρικό στις 120''

Μετά βγήκαν τα Hd forma αλλα επειδή δεν υπήρχε σάλιο έκανα κράτει...
Σε κάποια φάση πουλάω ορισμένα κομμάτια του συστήματος και έκανα ενα διάλειμα 2 ετών μεχρι να ξανασχοληθώ με το άθλημα.

Τελικά μου μένει μόνο ο προβολέας και αποφασίζω να ξαναστήσω το καινουριο home cinema, εννοειται αυτη την φορά υποστηρίζοντας τα καινουρια forma ήχου και εικόνας.

Μια επίσκεψη στο μαγαζί του Νώε με αφήνει ξανά με άδειες τσεπες καθώς φεύγω απο κει αντι με το φθηνό Sony που ήθελα, με το Marantz SR700.
Οι επόμενες προσθήκες ηταν η αγορά τηλεορασης Philips 42'' 720p, Bluray dvd της Sony BDP-S350, ηχεια Αudio crystal plasma, και τώρα πρόσφατα έκλεισα ως άντρας εεε... ως maniac, με το πανί δαπέδου που πήρα.

Γύρισα βέβαια πισω στις 80'' απο τις 120'' που ειχα καλομάθει αλλα ο νέος χώρος ειναι μικρός.

Σκέφτηκα να ανοιξω αυτο το Thread για να διαβάσουν τα κορίτσια του forum Ποσα πολλά λεφτά έχω για πέταμα μπας και βρω καμια νύφη.
Πέρα απο αυτό όμως, αν όλοι όσοι ασχολουνται με αυτο το ακριβό άθλημα του Home cinema, κάτσουν και σκεφτούν τα ποσά που έχουν διαθέσει ως σήμερα, ειμαι σίγουρος πως θα αλλάζαμε όλοι καινουριο αυτοκινητο !!!

------------------------------------------

Kαι η τεχνολογία συνέχεια αλλάζει.
Laser προβολείς, 3d τηλεοράσεις, και που'σαι ακόμα !!!

Τελικά θα σταματήσουμε ποτέ? Θα φύγει αυτο το μικρόβιο απο το αίμα μας?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Πόσο την είχατε όταν ξεκινήσατε?

μεχρι το 03 ζουσα με μια σονι αγγλιας , 32αρα
τοτε αγορασα την πρωτη οθονη 4/3 dalite 100 ιντσες,
απο τοτε αλλαξα καμποσες οθονες.1
Και εδω και ενα χρονο ζω με μια 123 ιντσες σταθερη screenline .

Reaction score
1

47 τότε πριν 12 χρόνια, μια προβολική Samsung SP47HXW που πήγε καλλιά της φέτος...:141:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.637

Γύρω στο 1980 την μεγαλύτερη που υπήρχε τότε, 26'':116:

1993 τηλεόραση 29''

Όταν βγήκαν, δεν θυμάμαι πότε, οι 32άρες μακρόστενες τα έσκασα κανονικά!

Πριν το μιλένιουμ αγόρασα βιντεοπροβολέα και τον έπαιζα, τον βιντεοπροβολέα ντε,:145: στις 100''

Από τότε μέχρι σήμερα με πέντε βιντεοπροβολείς που άλλαξα, δεν έχω πέσει κάτω από 100''

κι ας μένω σε νοίκι!

Σε μια φθηνή οθόνη βλέπω τώρα στις 109''

Έχουν περάσει βέβαια από το σπίτι κι άλλες τηλεοράσεις με την μεγαλύτερη

μία προβολική 52''

Reaction score
4

Καλά οι wide screen crt οταν ειχαν πρωτοβγεί κόστιζαν μια περιουσία. Ηταν απλησίαστες θυμάμαι... Μετά κάπως έριξαν τιμές.
Παντως δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 36''. Μεχρι εκει έφτασαν... (Μαλλον μεχρι εκει μπορουσαν να φτάσουν? Ισως...)

Προβολική είχα και γώ. Μια sony 42'' και έδειχνε μπάλα στο μαγαζί. Καλή εικόνα ειχαν και αυτές... Συμπαθητικές και μπαουλέξ... Τωρα πια δεν ξέρω καν αν τις πουλάνε.

Έβλεπα μια ταινία η οποια διαδραματιζοταν στο σημερινό έτος,
Και ρωτάει ενας πιτσιρικάς 10 ετών τον πατέρα του οταν ειδε για πρώτη φορά τηλεόραση CRT στο καθιστικό του παππού του.
Μπαμπα μπαμπά τι είναι αυτο το κουτι πισω απο την οθόνη? :143::143:

Αν το σκεφτείς (δεν ξερω αν εχεις παιδια) αλλα σίγουρα τα παιδιά μας (που ουτε εγω εχω:143:) θα μας κάνουν αυτη την ερώτηση καποια στιγμή.
Σήμερα οι flat τηλεοράσεις τείνουν να εξαλείψουν εντελώς τις Crt.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.637

Γύρω στο 1980 την μεγαλύτερη που υπήρχε τότε, 26'':116:

Έχω την εντύπωση ότι δεν ήταν 26'' αλλά 24''

Η μάρκα ήταν TESLA και θυμάμαι είχε κουμπί στο τηλεκοντρόλ για να παίζουν 6 ηχεία! :126:

Reaction score
4

Tesla ε... Κάτι μου λέει η μαρκα. Πρέπει να εχω δει.
Πω πω... Πηγαμε σε εποχές που βλέπαμε μονο ενα κανάλι. :116:

Reaction score
4

ξεκίνησα το 1997 σε ηλικία 17 χρονών ετών με μία HITACHI 21'' είχα συνδέσει με έναν ραδιοενισχυτή ROTEL και έπαιζα με ένα ζευγάρι DANTAX και πάντα με ένα βίντεο PANASONIC.το 2002 αγόρασα μία 32άρα PHILIPS MATCHline widescreen μαζί με ένα βίντεο PHILIPS 8κέφαλο που μου είχε κάνει εντύπωση η καθαρότητα της εικόνας και τα surround ηχεία που έπαιζαν περιφεριακούς ήχους....το 2006 αγορά της πρώτης μου tft-lcd samsung 32'' μαζί με ενισχυτή ONKYO INTEGRA,ηχεία DYNAUDIO και το πρώτο μου dvd pioneer 737...παράλληλα ξεκίνησα να δοκιμάζω διάφορα προτζεκτόρια φτηνιάρικα της τότε εποχής τύπου ΗΡ/MITSUBISHI με ένα πανί 2Χ2 με τρίποδο...

πλέον παίζω με ένα χειροκίνητο πανί 109'' και έναν EPSON TW 700 ή έναν EPSON TW 5000 σε συνεργασία με έναν YAMAHA RXV 1900 BLUE RAY SONY BDP S1 και PS3,DVD PIONEER 737 και ηχεία ROISTER

Reaction score
152
TV
1996 crt Philips 14''
1997 crt Sharp 21''
2006 lcd Amoi 37''
2010 plasma Panasonic 42''
???? plasma ???????? 60''

Cine-screen
2006-2008 Plaisio 106''
2010-end of days Stewart 123"

Reaction score
0
Με 21 ιντσες προ δεκαετιας με ενα vcr και ενα sharp δικαναλο συστημα,μετα απο κατι χρονια εμεινα με 14 ιντσες και ειχα διαφορα vcr γιατι οσα επαιρνα εσπαγαν τα ρημαδια μετα απο λιγο. :135:

Απο τοτε και μετα το χαος.

Reaction score
3.085

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.
(Μου φαίνεται πως σήμερα, σε κάθε νήμα που γράφω για πρώτη φορά, βάζω κι από ένα: "Καλή Χρονιά")

Λοιπόν, την ιστορία μου την έχω διηγηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, σε άσχετα νήματα και fora, αλλά εδώ θα προσπαθήσω να είμαι εντός θέματος, σε ότι τουλάχιστον αφορά ο τίτλος του νήματος.

Πάμε:

Κάποιοι από μας, που μπήκαμε στο χόμπυ πολύ νωρίτερα, τότε που ήταν μόνο ο ήχος το αντικείμενο λατρείας, βρεθήκαμε πολλές φορές σε σημείο καμπής: To bee or not to bee? Ήτοι να μπει κανείς ή να μη μπει :116: (στο χώρο του Home Theater)? Κάποιοι, όπως εγώ, αρνούμασταν πεισματικά αυτή την "είσοδο" και παραμέναμε προσηλωμένοι στα ηχητικά μας συστήματα, αποστρέφοντας το μάτι από τις εξελίξεις στο χώρο της βιντεοπροβολής.

Όμως, θυμάμαι τότε ένα άρθρο στο Stereophile, νομίζω του T.J.Norton, είχε την επιγραφή: It's all Home Theater, I tell you! (ή κάπως έτσι, τέλος πάντων). Δεν του πολυέδωσα σημασία, ούτε παρακολουθούσα τις λίστες των νέων προϊόντων, με τους ολοκληρωμένους AV, που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις μπροσούρες των μεγάλων (Ιαπωνικών, κυρίως) εταιρειών του χώρου. Ώσπου κάποια στιγμή, κάπου στο 1993 αν θυμάμαι καλά, βρέθηκα σε ένα πολύ χαϊεντάδικο μαγαζί στο Ντουμπάϊ. Με ξεχωριστή αίθουσα AV, με βιντεοπροβολέα Vidikron, ενισχυτικά ADA και Bryston και ηχεία Snell (δυστυχώς η Snell έκλεισε φέτος). Οθόνη σταθερή, κοντά στις 130 ίντσες πρέπει να ήταν, με κουρτίνες που ανοιγόκλειναν αυτόματα, σαν κανονικό σινεμά. Επίδειξη με το Terminator 2. Αυτό ήταν! Έπαθα πλάκα.

Αμέσως μετά, μου μπήκε η ιδέα. Κι άμα σου μπει δε βγαίνει με τίποτα. Έτσι, το πρώτο που πήρα ήταν μια flat CRT Sony 29άρα "Kirara Basso", made in Japan και ακριβοπληρωμένη (κάπου 5000 dirhams, ήτοι 1370 δολάρια, πολλά λεφτά για την εποχή). Την κουβάλησα από Ντουμπάϊ σαν χαμάλης και την ανέβασα στο σπίτι μόνος μου. Ήταν καλοκαίρι και η οικογένεια έλειπε όλη σε διακοπές. Το πιο δύσκολο δεν ήταν να την ανεβάσω στον τρίτο όροφο, εν πολλοίς αυτό έγινε επιτευκτό με το ασανσέρ. Το δύσκολο ήταν να την βγάλω από το κουτί και να την ανεβάσω στο ρακ. 55 κιλά πήγαινε η ρημάδα, χώρια που ήταν και μπαούλο σε διαστάσεις.

Ακολούθησαν ένας ADA SSD66-THX AV Pro, ένα Pioneer LaserDisc player, κάτι επί πλέον τελικοί και ηχεία και ιδού το πρώτο σύστημα στημένο στο σαλόνι να λειτουργεί. Από ήχο καλά τα πηγαίναμε, αλλά η οθόνη ήταν λίγη μπροστά σε αυτό που είχα δει. Για την οικογένεια, βέβαια, η Sony, που πήρε τη θέση μιας "τιμίας πλην πτωχής" 20άρας Hitachi - της πρώτης έγχρωμης που υπήρχε από το 1984 στο σπίτι - ήταν εξωπραγματική. Για μένα όμως......

Μετά ακολούθησε ένας Vidikron LCD Crystal Two, που αντικαταστάθηκε γρήγορα από έναν Crystal One (που ακόμα υπάρχει), μια χειροκίνητη 100άρα 4:3 Da-Lite, και ένας AV Pro Dolby Digital Marantz, που συμπληρώθηκε σε λίγο καιρό με έναν AV Pro DTS Millenium 2.4.6. Αργότερα, η 29άρα Sony αντικαταστάθηκε με μια 38άρα Sony, πάλι CRT και πάλι "Kirara Basso", ενώ ο προβολέας και η οθόνη παρέμειναν στη θέση τους. Όμως δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και αναγκαζόμασταν να κάνουμε συνεχείς επεμβάσεις και μετατροπές στην επίπλωση και στην εργονομία του σαλονιού.

Εκεί πάρθηκε η μεγάλη απόφαση. Στον ημιόροφο κλείστηκε ένας χώρος 60 περίπου τετρ., που μετατράπηκε σε dedicated Home Theater Room. Και εκεί μπήκαν όλα, παλιά και νεότερα (προβολείς, μηχανήματα, ηχεία κλπ. - το παρόν σύστημα φαίνεται στο προφίλ μου). Η παρούσα οθόνη είναι μια ηλεκτρική Screenline 110", συνοδευόμενη από 2 ψηφ. προβολείς και έναν CRT, ενώ στο σαλόνι δεσπόζει πια μια 60άρα Kuro 9ης γενιάς PDP-LX6090H. Η 29άρα είχε προ πολλού μεταφερθεί στο εξοχικό, όπου μετά από ένα χρόνο τα έφτυσε λόγω αυξομειώσεων της τάσης και αναγκάστηκα να την παραχωρήσω δωρεάν σε φίλο, ενώ τη θέση στο εξοχικό πήρε η 38άρα.

Όμως, σταματάμε εδώ; Δεν νομίζω. Το μικρόβιο συνεχίζει να μας τρώει τα σωθικά και δεν προβλέπω τέλος.

Καλό βράδυ και είθε η Χρονιά αυτή, που θα είναι δύσκολη για πολλούς από μας, να μη μας φέρει σε δυσχερή θέση.
-

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.579
Η εξέλιξη στο περίπου. :114:

'89 - 29" - VHS - Σύνδεση στο Stereo
'92 - 33" - Laserdisc player - Pro Logic AV
'93 - 40" - RPTV
'96 - ~90" - CRT PJ - Dolby Digital AV
'98 - 55" - RPTV - '97 DVD player
'03 - ~80" - 480 PJ
'05 - 82" - 720 PJ
'07 - 82" - 1. 1080 PJ - Blu-Ray player - HD formats AV
'08 - 92" - 2. 1080 PJ
'09 - 110" - + 50" Plasma
'10 - 110" - 3. 1080 PJ

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

τωρα ξεκινησα με 55' :114:
υπηρχε κ μια 29'Philips Match line με Dolby Surround :114:

πιο πριν ημουν του δικαναλου , χαλιεντας:136:

Reaction score
1

Καλησπέρα και καλή χρονιά και εδώ.

Χρονιές δεν θυμάμαι, οπότε στο περίπου.

Δεκαετία '90s CRT Philips 21'' και VCR Panasonic 2 κεφαλών αν θυμάμαι καλά σκυλί και τρελό μηχάνημα για την εποχή του.
Αργότερα όταν ξεκίνησα στα σοβαρά το DJing όλο το σύστημα ζωντάνεψε όταν συνδέθηκε σε έναν NAD δικάναλο με Bose ηχεία βιβλιοθήκης και έτσι είχα το πρώτο μου.... 2.0!
Επίσης θυμάμαι εγγραφές σε κασέτα τον ήχο από συναυλίες που είχα γράψει στο video ή είχα νοικιάσει. Stereo κατάσταση και ορισμένες φορές σε καλή ποιότητα.

To 2001 μπαίνω στην εποχή του DVD, αποκτώντας ένα DVD Player της Panasonic, έναντι 120.000 δρχ. 1o δισκάκι το Fast And The Furious..... Το μηχάνημα υπάρχει ακόμα και σήμερα κάπου στο πατάρι.

Το 2002 με την άφιξη του XBOX στο σπίτι, ήρθε (ευγενική χορηγία από τον Γερμανό που δούλευα) ένα 5.1 της Mustek (ποιος ήρθε;;;) και το δωμάτιο γέμισε με τον surround ήχο και τα χαμηλά του sub.

Για μερικά χρόνια μου είχε περάσει η μανία και γενικότερα έκανα επίτηδες υπομονή επειδή θα μετακόμιζα σε δικό μου σπίτι.

Έτσι το 2008 αγόρασα το σύστημα που έχω μέχρι σήμερα δηλαδή μια LCD TV 32'' της Samsung, τον TX-SR606 της Onkyo και ένα set 5.1 της Canton. Mικρό και βολικό σύστημα, ότι πρέπει για το χώρο που διαθέτω και παράλληλα επεκτάσιμο έως και σήμερα.

Reaction score
786

28" CRT Sony 16:9 50Hz -> Scart απο DVD
32" LCD Funai (fail) -> VGA απο ΗΤPC και component απο DVD
40" LCD Sony -> Διάφορες πηγες απο HDMI

Δεν νοσταλγω καθολου παντως τις παλιες εποχες, η ευκολια και η ποιοτητα που απολαμβανουμε τωρα στην εικονα ηταν ονειρικη τεχνολογια το 2000 που αρχισα να ασχολουμαι με τον "οικιακο κινηματογραφο"

Με τον ιδιο ρυθμο πιστευω οτι σε δεκα χρονια θα εχουμε ρεαλιστικο 3D, πιθανως και χωρις οθονες

Reaction score
1

Δεν νοσταλγω καθολου παντως τις παλιες εποχες, η ευκολια και η ποιοτητα που απολαμβανουμε τωρα στην εικονα ηταν ονειρικη τεχνολογια το 2000 που αρχισα να ασχολουμαι με τον "οικιακο κινηματογραφο"
Ετσι ακριβώς !! :446:

Reaction score
8.349

ακου "ποσο την ειχατε":116:

η οθονη δεν αλλαξε πολυ μεγεθος.Ειχα παρει μια οθονη νομιζω ηταν το 95 120" και η δευτερη που πηρα 7 χρονια αργοτερα ηταν το ιδιο μεγεθος(απλα με λιγοτερο κερδος).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ξεκίνησα απο 29'' και τώρα είμαι στις 40''.
Που θα πάει,θα 100ρίσω..

Reaction score
1.269
Εγώ ανέκαθεν είχα μία Philips 26 ίντσες και πήρα μία Samsung που έχει 40 και είδα την ψυχαγωγία με άλλο μάτι!

Να ρωτήσω όμως γιατί θα με φάει η περιέργεια,πως σας εντυπωσιάζει τόσο πολύ η γιγάντια οθόνη?βλέπω οτι όλοι έχετε μία στάση αχαριστίας έχετε τηλεοράσεις φανταστικές-που πολλοί δεν έχουν ούτε το manual να αγοράσουν και πασχίζετε για όλο και μεγαλύτερη διάσταση,δεν νομίζετε οτι είναι υπερβολή?Εγω προσωπικά με αυτήν και μου φαίνονται όλα γιγάντια,εσείς τι έχετε πάθει με τον να υπερβείτε το όριο των 100 ιντσών και πάνω?Μου θυμίζει κόντρα πλουσίων που θέλουν να διαφοροποιούνται απο άλλους κάνοντας ακραίες αγορές.Δε λέω και εγώ μπορεί να εντυπωσιαστώ απο κάτι μεγαλύτερο 46 ίτσες ή βαριά 52 ίντσες αλλά σίγουρα όχι απο 100 ίντσες!
Μου φαίνεται υπερβολή.Θα το δεχόμουν αν υπήρχε βελτίωση στην εικόνα αλλά η ίντσα απεναντίας στην κοντινή απόσταση θα φαίνεται και το παραμικρό.Ασε που θα σου γίνουν τα μάτια :111:Καλύτερα τα λεφτά αυτά να τα δώσω για αγορά ποιοτικότερων ενισχυτών ή πηγών ή ακόμα καλωδίων..
Επίσης είχα δει σε κατάστημα Media Markt μία sharp 70 κάτι ίντσες και το 1ο που είπα στο φίλο μου 'τι αηδία είναι αυτό το πράμα".
Και πιστευω επίσης και οτι όσο μεγαλύτερη επιφάνεια τόσο πιο πολύπλοκη => ακόμα πιο ευπαθή σε βλάβες..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis