Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Hifi

Εχει φανατικους θιασωτες,ειναι θρησκεια?

Εχει πολλους μαστορες,ειναι hobby?

Εχουν στεναξει πιστωτικες καρτες,ειναι καταναλωτισμος?

Τι μας ωθει να αλλαζουμε μηχανακια συνεχεια?(η σχεδον συνεχεια)
Στα ηχεια ,τους ενισχυτες και τα πικαπ ολα εχουν ειπωθει.Γνωστες τεχνολογιες και υλοποιησεις αλλαζουν φατσα και κουμπακια και πλασσαρονται σαν καινουργια για να διατηρειται το αγοραστικο ενδιαφερον.Παμπολλες μικροβιοτεχνιες πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.Οι ελαχιστες εξαιρεσεις απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα.Μονο στην ψηφιακη αρενα κουνιεται κατι και εν πολλοις οφειλεται στην συνεχως αυξανομενη υπολογιστικη ισχυ που βοηθαει στην υλοποιηση.
Εμεις ομως συνεχιζουμε να αγοραζουμε.Ορκιζομαστε αιωνια πιστη στην ψευδαισθηση του live.
Mαλωνουμε και κακιωνουμε στο ονομα της.Χαλαμε αν μας πουν οτι το συστημα μας δεν "παιζει".Υπερασπιζομαστε την απολυτη αληθεια παραθετοντας νουμερα και μετρησεις αγνοωντας το συναισθημα,το αποτελεσμα της μουσικης δηλαδη .Δεν διαφωνουμε γαι τον Bach η τον Beetoven,τους Deep Purple η τους Pink Floyd,την Βανδη η την Πλατωνος αλλα για το βινυλιο και το cd, τον Krell η τον classD, το Medea η το Sabre.Δεν ακουμε μουσικη αλλα ηχους,audiophile(τι μαλακισμενη ορολογια)εγγραφες που αναδεικνυουν τα δυναμικα και τις λεπτομερειες.Τινος αραγε?Δεν εχω ακουσει audiophile Γουναρη η Καζαντζιδη.Υστερουσαν σε δυνατοτητες και αν οχι γιατι δεν ειναι audiophile και αυτοι?

Σε τι διαφερει τελικα ενας Χαϊφιντελιστας απο ενα χασικλη?
Και οι δυο τους ειναι εθισμενοι Κυνηγανε την ευτυχια με λαθος τροπο.Ο ενας με την φουντα και ο αλλος με τα μηχανακια.

Μηπως χρειαζομαστε αποτοξινωση?

Reaction score
200
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Hifi

Στα ηχεια ,τους ενισχυτες και τα πικαπ ολα εχουν ειπωθει.Γνωστες τεχνολογιες και υλοποιησεις αλλαζουν φατσα και κουμπακια και πλασσαρονται σαν καινουργια για να διατηρειται το αγοραστικο ενδιαφερον.Παμπολλες μικροβιοτεχνιες πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.Οι ελαχιστες εξαιρεσεις απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα.Μονο στην ψηφιακη αρενα κουνιεται κατι και εν πολλοις οφειλεται στην συνεχως αυξανομενη υπολογιστικη ισχυ που βοηθαει στην υλοποιηση.
Εμεις ομως συνεχιζουμε να αγοραζουμε.Ορκιζομαστε αιωνια πιστη στην ψευδαισθηση του live.
Mαλωνουμε και κακιωνουμε στο ονομα της.Χαλαμε αν μας πουν οτι το συστημα μας δεν "παιζει".Υπερασπιζομαστε την απολυτη αληθεια παραθετοντας νουμερα και μετρησεις αγνοωντας το συναισθημα,το αποτελεσμα της μουσικης δηλαδη .Δεν διαφωνουμε γαι τον Bach η τον Beetoven,τους Deep Purple η τους Pink Floyd,την Βανδη η την Πλατωνος αλλα για το βινυλιο και το cd, τον Krell η τον classD, το Medea η το Sabre.Δεν ακουμε μουσικη αλλα ηχους,audiophile(τι μαλακισμενη ορολογια)εγγραφες που αναδεικνυουν τα δυναμικα και τις λεπτομερειες.Τινος αραγε?Δεν εχω ακουσει audiophile Γουναρη η Καζαντζιδη.Υστερουσαν σε δυνατοτητες και αν οχι γιατι δεν ειναι audiophile και αυτοι?

Και οι δυο τους ειναι εθισμενοι Κυνηγανε την ευτυχια με λαθος τροπο.Ο ενας με την φουντα και ο αλλος με τα μηχανακια.

Τα λες μια χαρα.
Εγω πιστευω δεν πρεπει να αλλαζουμε γρηγορα τα μηχανηματα που εχουμε, αλλα να κανουμε κινησεις με μελετη και σιγουρια. Δηλαδη αλλαζω κατι γιατι ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξει και οχι γιατι το ΒΑΡΕΘΗΚΑ. Ειναι θεμα χρονου να βαρεθουμε και το καινουργιο γιατι ευκολα θα το συνηθισουμε, και τελικα αξιζει παλι απο την αρχη;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.848

Είναι ένας συνδυασμός χόμπι, καταναλωτισμού και εγωισμού, σε διαφορετικά ποσοστά για τον καθένα.
Το χόμπι από μόνο του δεν είναι αρκετό για τις συμπεριφορές που για χρόνια παρατηρώ. Αλλιώς οι περισσότεροι θα έγραφαν σε μουσικά φόρουμ κι όχι σε τεχνολογικά. :137: Άλλωστε οι περισσότεροι χαϊφιντελίστες νοιάζονται περισσότερο για την τεχνική πλευρά του θέματος, παρά για την ακρόαση της αγαπημένης τους μουσικής, πέραν κάποιων κομματιών αναφοράς για την "αναγνώριση" του συστήματός τους. Σαν τον μηχανικό αυτοκινήτου που σπάνια οδηγάει.

Από τη στιγμή δε, που εμπλέκεται άμεσα και το οικονομικό θέμα, αρχίζουν κι αναπτύσσονται κι άλλα "πάθη" όπως ζήλια, φθόνος, θυμός κλπ Και έχουν καθιερωθεί ορισμένα "άρρωστα" αξιώματα, όπως "όσο πιο ακριβό ηχητικό σύστημα έχεις, τόσο λιγότερες γνώσεις έχεις", "οι λεφτάδες δεν ξέρουν να ακούνε μουσική" και άλλα ανάλογα. Στην ίδια λογική με το "όσο πιο όμορφη είναι μια γυναίκα, τόσο πιο χαζή είναι" ή με το "όποιος παίρνει ακριβό αυτοκίνητο δεν ξέρει να οδηγάει". Αυτά όλα ισχύουν γενικά, κι όχι στο AVSite που είμαστε όλοι ισορροπημένοι και ώριμοι. :138:

Προσωπικά, είμαι υπέρ του καταναλωτισμού, αν δεν ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες του χαιφιντελίστα και δεν γίνεται με μόνο σκοπό τη φιγούρα. Ούτως ή άλλως, ο θαυμασμός μου για κάποιον είναι αποτέλεσμα του γενικότερου τρόπου ζωής του, κι όχι της κατοχής ενός Krell ή ενός ζεύγους Nautilus.

Reaction score
4

Hifi

Αρχηκα ωραίο θέμα άνοιξες φίλε μου.

Διαφωνώ στο οτι οι Χαϊφιντελιστας μπορούν να συγκριθούν με τους χασικλήδες :128: Ο λόγος απλός ο χασικλής θα σου έλεγε τι λε ρε φίλε που να τρέχουμε τώρα για αλλαγή μηχανημάτων κάτσε να ανάψουμε κανένα ποντικοφάρμακο και βλέπουμε μετά χαχαχαχα

Τώρα στο θέμα μας. Από πολύ παλιά που είμαι στην μπιζνα με τα pc's και τους servers πάντα υπήρχαν οι τρελαμένοι που όταν έβγαινε ένας νέος επεξεργαστής πήγαιναν και τα έσκαγαν για να τον αποκτήσουν.Βλακώδης συμπεριφορά η οποία ισχύει και με το δικό μας άθλημα. Βλακώδες γιατί μετά από μερικούς μήνες οι τιμές κλασικά πέφτουν.Έχεις παιδευτεί λοιπόν με τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα νέα προϊόντα πχ ας πιάσω τους επεξεργαστές , χρησιμοποιείς προγράμματα που δεν υποστηρίζουν πχ τις νέες δυνατότητες τους κτλ.

Το ζουμί είναι ότι πληρώνεις διπλά και ίσως τριπλά για μια συσκευή η οποία έχει θέματα.... ουσιαστικά με το να προσπαθείς να το λύσεις βοηθάς την κατασκευάστρια εταιρία να βγάλει νέα έκδοση firmware από τα feedbacks σου και τελικά ούτε ένα ευχαριστώ δεν παίρνεις παρά μόνο την ικανοποίηση της στιγμής οτι πείρες το σούπερ ντουπερ μηχάνημα (άσχετα αν δεν κάνει αυτά που σου έχουν υποσχεθεί ότι πρέπει να κάνει και τελικά έχεις πληρώσει).

Κλείνοντας αυτή μας η ανάγκη αν το ψάξει κάποιος δεν είναι ακριβώς θέμα καταναλωτισμού αλλά μια ένδειξη για το πόσο δυστυχισμένοι είμαστε που αναζητούμε να αγοράσουμε ψεύτικες στιγμές χαράς που θα μας επιτρέψουν να μοιραστούμε εμπειρίες με άλλους ανθρώπους..... δηλαδή να ασκήσουμε την ανάγκη μας για επικοινωνία με οποίον τρόπο μπορούμε :116:

Λυπηρό έτσι ????? πείτε γνώμες......

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.848

Κλείνοντας αυτή μας η ανάγκη αν το ψάξει κάποιος δεν είναι ακριβώς θέμα καταναλωτισμού αλλά μια ένδειξη για το πόσο δυστυχισμένοι είμαστε που αναζητούμε να αγοράσουμε ψεύτικες στιγμές χαράς που θα μας επιτρέψουν να μοιραστούμε εμπειρίες με άλλους ανθρώπους..... δηλαδή να ασκήσουμε την ανάγκη μας για επικοινωνία με οποίον τρόπο μπορούμε :116:
Εδώ διαφωνώ κάθετα. :137:
Σε προσωπικό επίπεδο, προσπαθώ να έχω ασχολίες που μπορώ να είμαι αυτόνομος, μακριά από γνώμες, σχόλια και επαφές με άλλους. Οι λίγοι άνθρωποι που κάνω παρέα δεν έχουν καμία σχέση με τα χόμπι μου. :109:

Reaction score
4

Εδώ διαφωνώ κάθετα. :137:
Σε προσωπικό επίπεδο, προσπαθώ να έχω ασχολίες που μπορώ να είμαι αυτόνομος, μακριά από γνώμες, σχόλια και επαφές με άλλους. Οι λίγοι άνθρωποι που κάνω παρέα δεν έχουν καμία σχέση με τα χόμπι μου. :109:
Μια από τα ίδια απλά το έχω δει σαν συμπεριφορά και το κατέθεσα πιστεύω παίρνει ανάλυση και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Είναι ένας συνδυασμός χόμπι, καταναλωτισμού και εγωισμού, σε διαφορετικά ποσοστά για τον καθένα.
Το χόμπι από μόνο του δεν είναι αρκετό για τις συμπεριφορές που για χρόνια παρατηρώ. Αλλιώς οι περισσότεροι θα έγραφαν σε μουσικά φόρουμ κι όχι σε τεχνολογικά. :137: Άλλωστε οι περισσότεροι χαϊφιντελίστες νοιάζονται περισσότερο για την τεχνική πλευρά του θέματος, παρά για την ακρόαση της αγαπημένης τους μουσικής, πέραν κάποιων κομματιών αναφοράς για την "αναγνώριση" του συστήματός τους. Σαν τον μηχανικό αυτοκινήτου που σπάνια οδηγάει.

Από τη στιγμή δε, που εμπλέκεται άμεσα και το οικονομικό θέμα, αρχίζουν κι αναπτύσσονται κι άλλα "πάθη" όπως ζήλια, φθόνος, θυμός κλπ Και έχουν καθιερωθεί ορισμένα "άρρωστα" αξιώματα, όπως "όσο πιο ακριβό ηχητικό σύστημα έχεις, τόσο λιγότερες γνώσεις έχεις", "οι λεφτάδες δεν ξέρουν να ακούνε μουσική" και άλλα ανάλογα. Στην ίδια λογική με το "όσο πιο όμορφη είναι μια γυναίκα, τόσο πιο χαζή είναι" ή με το "όποιος παίρνει ακριβό αυτοκίνητο δεν ξέρει να οδηγάει". Αυτά όλα ισχύουν γενικά, κι όχι στο AVSite που είμαστε όλοι ισορροπημένοι και ώριμοι. :138:

Προσωπικά, είμαι υπέρ του καταναλωτισμού, αν δεν ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες του χαιφιντελίστα και δεν γίνεται με μόνο σκοπό τη φιγούρα. Ούτως ή άλλως, ο θαυμασμός μου για κάποιον είναι αποτέλεσμα του γενικότερου τρόπου ζωής του, κι όχι της κατοχής ενός Krell ή ενός ζεύγους Nautilus.
Συμφωνώ σε όλα.
Δεν βρίσκω κανένα κακό να ασχολείται κάποιος με μηχανήματα περισσότερο από ότι με την μουσική (αυτό είναι το hi fi). Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικρατεί η λογική, όχι μόνο στο ποσό των χρημάτων που ξοδεύει κάποιος για το χόμπι του, αλλά στο αντίτιμο που "νομίζει" ότι αγοράζει. Με πορδές αυγά δεν βάφονται, που σημαίνει ότι με λίγα λεφτά δεν μπορείς να πάρεις το καλύτερο σύστημα αλλά από την άλλη, τα λεφτά της προίκας που πήρες από την γυναίκα σου, δεν μπορούν να σε μάθουν ακουστική χώρου, αναλογικά ή ψηφιακά ηλεκτρονικά και να σου φτιάξουν ένα τέλειο ακουόγραμμα εάν εσύ δουλεύεις κομπρεσέρ ή το γήρας έχει ήδη κάνει την δουλειά του.

Εκεί που δεν υπάρχει αμφισβήτηση είναι ότι το hi fi μιας και ασχολείται με τεχνολογία, πραγματεύεται θέματα που χρειάζονται κάποιες γνώσεις. Οι γνώσεις ως γνωστόν δεν αγοράζονται (εκτός κι αν μιλάμε για κανένα πτυχίο) και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν αποκτούνται με "εμπειρία". Αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι χομπίστες αλλά κυρίως οι έμποροι που καμιά φορά εκτίθενται ανεπανόρθωτα με τα τούβλα που πετάνε...

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Συμφωνώ σε όλα.
Δεν βρίσκω κανένα κακό να ασχολείται κάποιος με μηχανήματα περισσότερο από ότι με την μουσική (αυτό είναι το hi fi). Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικρατεί η λογική, όχι μόνο στο ποσό των χρημάτων που ξοδεύει κάποιος για το χόμπι του, αλλά στο αντίτιμο που "νομίζει" ότι αγοράζει. Με πορδές αυγά δεν βάφονται, που σημαίνει ότι με λίγα λεφτά δεν μπορείς να πάρεις το καλύτερο σύστημα αλλά από την άλλη, τα λεφτά της προίκας που πήρες από την γυναίκα σου, δεν μπορούν να σε μάθουν ακουστική χώρου, αναλογικά ή ψηφιακά ηλεκτρονικά και να σου φτιάξουν ένα τέλειο ακουόγραμμα εάν εσύ δουλεύεις κομπρεσέρ ή το γήρας έχει ήδη κάνει την δουλειά του.

Εκεί που δεν υπάρχει αμφισβήτηση είναι ότι το hi fi μιας και ασχολείται με τεχνολογία, πραγματεύεται θέματα που χρειάζονται κάποιες γνώσεις. Οι γνώσεις ως γνωστόν δεν αγοράζονται (εκτός κι αν μιλάμε για κανένα πτυχίο) και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν αποκτούνται με "εμπειρία". Αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι χομπίστες αλλά κυρίως οι έμποροι που καμιά φορά εκτίθενται ανεπανόρθωτα με τα τούβλα που πετάνε...

...
Συμφωνώ Νίκο ιδικά αν θίξουμε το θέμα (απάτη) με τα καλώδια τροφοδοσίας και τα ψεύτικα επιχειρήματα που προσπαθούν να σου περάσουν οι έμποροι. Μερικοί έχουν κάνει περιουσίες έτσι κλέβοντας ανυποψίαστους και λίγο αν θέλεις ευκολόπιστους πελάτες. Όχι ότι δεν χαίρονται στο τέλος οι πελάτες αλλά αυτό είναι για άλλη κουβέντα. :103:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μην το γυρισετε στα καλωδια ....θα μου κλειδωσω το θεμα:416:

Το πουλημα ψευδαισθησης γινεται και με κεφαλες,phono stages,dac,τελικους,ηχεια,κινεζιες.....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

.......δεν αποκτούνται με "εμπειρία".........
Και ναι και οχι.
Δεν ειμαι πεπεισμενος οτι ενα αρτιο επιστημονικο υποβαθρο ειναι αρκετο απο μονο του.
Γνωριζοντας βασικα κατασκευαστικα στοιχεια μπορει να ξερεις τι να περιμενεις αλλα οι αριθμοι απο μονοι τους δεν παιζουν μουσικη.Επισης αρκετοι κατασκευαστες κρατουν "καποιες συνταγες" μυστικες.Συνεπως και οι ακροασεις του τελικου προϊοντος -εμπειρια εχουν κατι να προσφερουν.Με εκπληξεις ενιοτε.

Οσο για τα "τουβλα των εμπορων" μου θυμιζουν την ρηση......οσο πιο μεγαλο το ψεμα τοσο πιο πιστευτο γινεται.Και σκεψου οτι οι περισσοτεροι που αγοραζουν δεν στελνουν τον Ζαπαντη η τον Κωσταυτια να αγορασει αντ'αυτων.
Ειμαι σιγουρος οτι τον Κογια δεν θα τον συμβουλευονταν καν:405:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Και ναι και οχι.
Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.032

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για χόμπυ. Απλώς, επειδή η διαστρωμάτωση της σχετικής αγοράς εκτείνεται σε ένα ευρύ τιμολογιακό πεδίο, υπό το πρίσμα των χαμηλών τιμών, τα ανώτατα στρώματα φαίνονται ως καταναλωτική μανία, είτε σωστά, είτε λάθος. Πάντως, το ποιοτικό στίγμα ενός χομπίστα του hi-fi - αλλά και γενικώτερα ενός καταναλωτή, προσδιορίζεται, όχι με βάση τί αγοράζει, αλλά γιατί αγοράζει.

Reaction score
3.967

Hifi

Απαντηση: Είναι σαφώς χόμπυ. Το κάθε χόμπυ εμπεριέχει ανάλογα με τον "χρήστη" και την έννοια του καταναλωτισμού.
Αρχικά και κύρια καταναλώνεις χρόνο και έπεται το χρήμα και πολλά άλλα.

Στα ηχεια ,τους ενισχυτες και τα πικαπ ολα εχουν ειπωθει.Γνωστες τεχνολογιες και υλοποιησεις αλλαζουν φατσα και κουμπακια και πλασσαρονται σαν καινουργια για να διατηρειται το αγοραστικο ενδιαφερον.Παμπολλες μικροβιοτεχνιες πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.Οι ελαχιστες εξαιρεσεις απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα.Μονο στην ψηφιακη αρενα κουνιεται κατι και εν πολλοις οφειλεται στην συνεχως αυξανομενη υπολογιστικη ισχυ που βοηθαει στην υλοποιηση
.

Είναι τόσοι οι κατασκευαστές κ οι συσκευές που όλο κ κάτι βρίσκεται να μας κεντρίζει.
Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι η τεχνολογία είναι στάσιμη στο χώρο του hi fi, εκτός αν είχες τη δυνατότητα να την φιλοξενήσεις στο σαλόνι σου.

Αγοράζουμε σημαίνει ότι αισθανόμαστε την ανάγκη να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό μας. Φυσιολογικό είναι.

Mαλωνουμε και κακιωνουμε στο ονομα της.Χαλαμε αν μας πουν οτι το συστημα μας δεν "παιζει".Υπερασπιζομαστε την απολυτη αληθεια παραθετοντας νουμερα και μετρησεις αγνοωντας το συναισθημα,το αποτελεσμα της μουσικης δηλαδη .Δεν διαφωνουμε γαι τον Bach η τον Beetoven,τους Deep Purple η τους Pink Floyd,την Βανδη η την Πλατωνος αλλα για το βινυλιο και το cd, τον Krell η τον classD, το Medea η το Sabre
.

Αυτά είναι μαλακίες για παιδάκια. Υπάρχει κοινωνιολογική καταγραφή του φαινομένου, δεν είναι του παρόντος, είναι προς αποφυγήν.
Άλλο πράγμα βέβαια οι συγκρούσεις στο χώρο.

Δεν ακουμε μουσικη αλλα ηχους,audiophile(τι μαλακισμενη ορολογια)εγγραφες που αναδεικνυουν τα δυναμικα και τις λεπτομερειες.Τινος αραγε?Δεν εχω ακουσει audiophile Γουναρη η Καζαντζιδη.Υστερουσαν σε δυνατοτητες και αν οχι γιατι δεν ειναι audiophile και αυτοι?
Οκ, υπάρχουν κ οι καθαροί μηχανάκηδες κ οι καθαροί μουσικόφιλοι, όλοι χωράνε. Όσο μένεις στη μέση της γέφυρας τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να περάσεις απέναντι.

Μιλάς για εξαρτήσεις. Θα μπορούσες να ξαναθέσεις το αρχαίο δίλημμα "να είσαι ή να έχεις". Νομίζω ότι πάντα είναι ζήτημα μέτρου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εχω δει ενα βιντεακι της Harbeth που ενας τυπακος κανει το τελικο τουναρισμα του ηχειου ακουγοντας.Ο Gravensen στο PMS με προγραμμα βασει στοιχειων εφτιαξε το cross του ηχειου και κατοπιν ακουγοντας το αλλαξε για να δεσουν μεταξυ τους τα μεγαφωνα.
Αυτα δεν ειναι ....εμπειρικη γνωση ?
Αλλωστε και ο Newton(ελληνιστι Νευτονας) χρειαστηκε ενα μηλο στην κουτρα του για να παρει μπρος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.032

Εχω δει ενα βιντεακι της Harbeth που ενας τυπακος κανει το τελικο τουναρισμα του ηχειου ακουγοντας.Ο Gravensen στο PMS με προγραμμα βασει στοιχειων εφτιαξε το cross του ηχειου και κατοπιν ακουγοντας το αλλαξε για να δεσουν μεταξυ τους τα μεγαφωνα.
Εξαρτάται από την αιτίαση: Αν αλλάζει το κρος "με το αυτί" για να επιτύχει ήχο αρεστό στους πελάτες, ξέροντας τί αλλάζει και πώς επιδρά στον ήχο αυτή η αλλαγή, τότε είναι γνώστης. Αν κάνει αυτό το πράγμα "για να δέσουν μεταξύ τους τα μεγάφωνα", τότε δεν ξέρει τί του γίνεται.

Φαντάζεσαι να ρυθμίζει κάποιος κινητήρα "με το αυτί" για να βγάλει περισσότερα άλογα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.183

το hi-fi είναι θρησκεία.

ή πιστεύεις, ή δε πιστεύεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Εχω δει ενα βιντεακι της Harbeth που ενας τυπακος κανει το τελικο τουναρισμα του ηχειου ακουγοντας. Ο Gravensen στο PMS με προγραμμα βασει στοιχειων εφτιαξε το cross του ηχειου και κατοπιν ακουγοντας το αλλαξε για να δεσουν μεταξυ τους τα μεγαφωνα.
Αλλωστε και ο Newton(ελληνιστι Νευτονας) χρειαστηκε ενα μηλο στην κουτρα του για να παρει μπρος
Ναι αλλά ο Νεύτωνας εκτός από Φιλόσοφος ήταν και Φυσικός και Μαθηματικός και Αστρονόμος. Δεν είχε ειδικότητα την χαϊφιντελιστική αμπελοφιλοσοφία :) η εμπειρία μου έχει δείξει ότι οι νόμοι της ακουστικής δεν ισχύουν στο σπίτι μου, ήτοι επειδή δεν τους γνωρίζω δεν μπορούν να με βλάψουν). :137:

Το μόνο που παράγει η εμπειρία είναι... "εμπειρία".
Η γνώση παράγεται σε άλλα μέρη, εκεί όπου ο πειραματισμός και η έρευνα δεν είναι υποκειμενικά θέματα προς συζήτηση. Η γνώση υπάρχει δομημένη, τεκμηριωμένη και είναι έτοιμη να την αποκτήσει οποιοσδήποτε. Ας ξεκινήσουμε από αυτήν κι ας αφήσουμε τις προσωπικές μας θεωρίες για αργότερα. Σαφέστατα οι προσωπικές εκτιμήσεις είναι πολύ σημαντικές αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν θέσφατα.

...

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.925
Members
38.519
Νεότερο μέλος