Θύμα παραπλάνησης των reviews στο www.

Reaction score
1
:101:Αν βαλεις στο γκουγκλ warfedale 8.4 reviews και διαβάσεις μερικά απο αυτα θα πιστέψεις οτι μέχρι την κατηορία των 1000 η επιλογή είναι μονοδρομος γιά τα εν λόγω ηχεία. Ετσι την πάτησα κι εγώ και μάλιστα ενώ έκανα ακρόαση συγκριτικη με dalli suite, mission (δαπέδου πάντα) σε σχετκό κατάστημα της Αθήνας. Τελικά ακούμε αυτό που αλλοι θέλουν να ακούσουμε ή είμαι ο μόνος άσχετος του πλανήτη? Ποιοι γράφουν σε περιοδικά και site τα reviews? Αν καποιος θέλει ας μου γράψει την άποψή του καί για τα ηχεία αυτά.

Reaction score
1
Απάντηση: Θύμα παραπλάνησης των reviews στο www.

Εχω την αίσθηση οτι δεν πρόκειται για ηχεία hi-fi. Κατ αρχην μωλις τα πηρα σπίτι διαπίστωσα οτι το ένα μιντμπας δεν έπαιζε. Το σύνδεσα εγώ. οι γέφυρες πίσω τους (για διπλοκαλοδιωση) δεν κανουν καλη επαφη. Δεν ακούγονται στις χαμηλές στάθμες και λες οκ θα παίζουν ψηλά, τιποτα κι εκει γιατί αρχιζουν να τριζουν. Οι υψηλές τους συχνοτητες χάλια, θολές καί σαν να είναι χαμηλότερα σε στάθμη απ το υπολοιπο ηχείο. δυνατες χαμηλες αλλα χαλαρές.
Είμαι ξαναλέω άσχετος αν και μου αρέσει το σπορ αλλα δεν νομίζω οτι κάνω και πολυ λαθος. Εσείς τι άποψη εχετε για το συγκεκριμενο ηχείο?
Σημείωση ο ενισχυτης μου είναι ο yamaha DSP A2.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Θύμα παραπλάνησης των reviews στο www.

Εχω την αίσθηση οτι δεν πρόκειται για ηχεία hi-fi. Κατ αρχην μωλις τα πηρα σπίτι διαπίστωσα οτι το ένα μιντμπας δεν έπαιζε. Το σύνδεσα εγώ. οι γέφυρες πίσω τους (για διπλοκαλοδιωση) δεν κανουν καλη επαφη. Δεν ακούγονται στις χαμηλές στάθμες και λες οκ θα παίζουν ψηλά, τιποτα κι εκει γιατί αρχιζουν να τριζουν. Οι υψηλές τους συχνοτητες χάλια, θολές καί σαν να είναι χαμηλότερα σε στάθμη απ το υπολοιπο ηχείο. δυνατες χαμηλες αλλα χαλαρές.
Είμαι ξαναλέω άσχετος αν και μου αρέσει το σπορ αλλα δεν νομίζω οτι κάνω και πολυ λαθος. Εσείς τι άποψη εχετε για το συγκεκριμενο ηχείο?
Σημείωση ο ενισχυτης μου είναι ο yamaha DSP A2.
Μήπως ήταν ηχεία βιτρίνας και γιαυτό είναι ταλαιπωρημένα και έχουν και καμένο το μιντ?Τι έκανες με το μιντ??

Υ.Γ Πάντως κατά την γνώμη μου τα dali είναι σαφώς καλύτερα..

Υ.Γ Τώρα είδα ότι κάνουν 300 ευρώ. Τι σύγκριση να υπάρξει με ηχεία 1000 ευρώ?? Καμία σχέση. Στα 1000 ευρώ έχει πολύ καλά ηχεία.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οι reviewers γράφουν την γνώμη τους .
Κάποιες φορές συμβαδίζει με την δική μας και κάποιες οχι.

Reaction score
656

Όταν έκανες την ακρόαση, τα είχες παρατηρήσει αυτά; Γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ηχείο.

Reaction score
1

Το μιντ δεν ήταν ευτυχώς καμένο αλλά ξεσυνδεμένο. Τα αγόρασα ολοκαίνουρια κανα χρόνο μετά που βγήκαν στην αγορά. τα dalli, ήταν τα concept 6 τα mission δεν θυμάμαι. Στο μαγαζι δεν μου φάνηκε τοση η διαφορά στον ήχο. Αυτο που λέω πάντως είναι ότι διάβαζα παντού για το πόσο ευκαιρία είναι σαν ηχείο και πόσο τίμιο και τα σχετικά. Πολλοί έλεγαν οτι πρέπει να ξοδέψεις πολαπλάσιο μπάτζετ για να πάρεις αυτόν τον ήχο (Ξενόγλωσα reviews). Eμένα πάντως με απογοήτευσαν άσχημα στην αρχη που τα είχα με μικρότερο AV ραδιοενισχυτη τη yamaha (entry level). Σαφώς καλύτερα έπεξαν με τον δυνατότερο Α2 που έχω τώρα, πάλι όμως θεωρώ ότι δεν φθάνουν σε πιστότητα ούτε κατι ηχεία τύπου βάσης όπως roister silk, audio spectrum, techniks, jvc που ήταν και φθηνότερα ή ίδιας κατηγορίας.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Φίλε μου αυτό το "πρέπει να ξοδέψεις πολύ περισσότερα για να πάρεις καλύτερο ήχο" είναι η γνωστή καραμέλα που γράφουν οι reviewers για να γεμίσουν σελίδες.
Τίμιο ηχείο το συγκεκριμένο (σε σημείο που να πιστεύω ότι ίσως έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι) αλλά μέχρι εκεί.

Ένα μεταχειρισμένο Artemis στα 600 ευρώ ή το μικρό ηχείο βάσης της ATC θα σου δώσουν κλάσεις ανώτερο ήχο (αλλά θα σε βάλουν και σε μπελάδες γιατί ο Yamaha θα τους πέφτει λίγος και από ισχύ και από ποιότητα ήχου).

Reaction score
1

Δεν νομίζω οτι ήταν ελατωματικό κομάτι, όλα ετσι πρέπει να είναι. Εκ κατασκευής:
τρίζουν τα καλύματα τους,
ο σωλήνας ανάκλασης χαμηλών είναι σαν απο ρολό χαρτιού κουζίνας,
η γέφυρα διπλοκαλωδίωσης οσο και να σφίγγεις καποια στιγμη δεν ακουμπά,
ολη η μπροστινή μπαφλα καλύπτεται απο πλαστικό κάλυμα το οποίο στερεώνεται στο κουτί μόνο με τις βίδες των μεγαφώνων,
τα καλώδια στο εσωτερικό του είναι για σπικερακι απο η/υ,
και η μονωση είναι βάτα (υαλόνημα) και όχι ρικοφον ή κάτι τέτοιο.

Γι αυτό έκανα ένα ποστ στην κατηγορία ¨ηχεία¨ μήπως κάποιος τα έχει βελτιώσει τουλάχιστον στα σημεία αυτά να δω αν αξήζει το αποτέλεσμα να ασχοληθώ. Απ οτι φαίνεται κανείς δεν τα γνωρίζει εκ των έσω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εξαρτάται τι μέτρο σύγκρισης έχεις για την ποιότητα των Wharfedale.
Ούτε Έλληνας κατασκευαστής σε factory direct και δίδρομο ηχείο βάσης δε μπορεί να σου δώσει καλύτερη ποιότητα με 300 ευρώ.
Τα περισσότερα από τα θέματα που αναφέρεις πάντως θα μπορούσες να τα έχεις τσεκάρει και πριν την αγορά και να μη βασιστείς τυφλά στο τι γράφει ο Χ-Υ reviewer. :126:

ΙΜΗΟ, δεν αξίζει να ασχοληθείς με βελτιώσεις. Ζήσε λίγο μαζί του κι όταν είσαι έτοιμος πας γι'άλλα. Σου έδωσα ήδη δύο προτάσεις.

Reaction score
1

Τα περισσότερα ηχεία σήμερα δεν είναι σαν τα παλιά "ντουλάπια" σε εμφάνιση κάθε αλλο μαλιστα. Ακόμη και τα κόντα είναι σχετικά εμφανισημα. Το ζήτημα είναι οτι κανείς δε σε αφήνει να τα δεις και απο μέσα, πράγμα απολύτως κατανοητό. Πως να καταλάβεις τι κρύβει ο καθένας. Ο πωλητής είχε βγάλει τα καλύματα στη δοκιμή ήξερε τι έκανε. Η διαφορά ήταν ελαχιστα ακουστή υπερ του dalli που ήταν διαυγέστερο ενώ θεώρησα το mission χρωματισμένο. Σαν κατι ενδιάμεσο πήρα αυτά.
Λες τώρα που το σκέφτομαι να φταιει το dvd απ το οποιο παίζω μουσική για τη θολούρα του ήχου γιατι τότε τα είχα ακουσει με καθαροαιμο cd player kai δικαναλο ενισχυτή. Λες να....:111:

Reaction score
1.995

Φίλε nikdas146 όπως θα διαβάσεις (αν δεν έχεις διαβάσει ήδη δλδ) σε δεκάδες νηματα σε τούτον εδω τον ιστοτοπο, το τί ακούμε από ένα ηχεία στο μέρος Α είναι πάντα διαφορετικό από αυτό που ακούμε από το ίδιο ηχείο στο μέρος Β.
Είναι σίγουρο ότι σε μια έκθεση ένα ζευγάρι ηχείων θα παίζει πολύ πιο διαφορετικά από ότι στο σπίτι σου, που προφανώς διαθέτεις υποδεέστερα μηχανήματα (όπως εξάλου και οι πλειοψηφία του κόσμου εμού συμπεριλαμβανομένου)και λιγότερο σωστό χώρο για ακροάσεις.
Ίσως να έπρεπε να το ψάξεις λίγο παραπάνω, ίσως παρασύρθηκες και νόμιζες ότι θα ακούσεις κάτι άλλο πολύ ανώτερο, ίσως πάλι αλλάζωντας μια πηγή να έρθει το πράγμα λίγο πιο στα ίσια του....!!!
Πάντως ένα ζευγάρι ηχείων των 300 ευρώ δεν μπορεί να είναι κορυφαίο, ούτε μάπα!! Τίμιο όμως μπορεί να είναι!
Προσπάθησε να το ευχαριστηθείς και αν δεν....πήγαινε για άλλα.

Reaction score
1

Αυτά τα ηχεία και μόνο να τα κοιτάς (χωρίς καλύματα) νομίζεις οτι θα παίζουν καλύτερα, ίσως να ήταν η ιδέα μου βέβαια λόγω κέβλαρ μεταξωτού θόλου. Επίσης πιστεύω ότι τα ελατώματα τους δεν είναι τιμια οπως γραφουν πολλοι γιατί θα τα χαρακτήριζα βλακώδεις περιορισμούς σε μηχάνημα που θα μπορουσε να ακουστεί καλλύτερα με λίγο περισσότερη προσοχή στα κατασκευαστικά του.
Αν θα διορθώσω τους τριγμούς και αναβαθμίσω λίγο τα υλικά του κρος (πυκνωτές και καλώδια) κατάργηση γεφυρας διπλωκαλωδίωσης πιστεύω οτι θα πρόκειται για άλλο ηχείο. Πράγματάκια που θα μπορούσαν να έχουν κάνει από το εργοστάσιο χωρίς μεγάλο κοστος.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Θύμα παραπλάνησης των reviews στο www.

Δεν νομίζω οτι ήταν ελατωματικό κομάτι, όλα ετσι πρέπει να είναι. Εκ κατασκευής:
τρίζουν τα καλύματα τους,
ο σωλήνας ανάκλασης χαμηλών είναι σαν απο ρολό χαρτιού κουζίνας,
η γέφυρα διπλοκαλωδίωσης οσο και να σφίγγεις καποια στιγμη δεν ακουμπά,
ολη η μπροστινή μπαφλα καλύπτεται απο πλαστικό κάλυμα το οποίο στερεώνεται στο κουτί μόνο με τις βίδες των μεγαφώνων,
τα καλώδια στο εσωτερικό του είναι για σπικερακι απο η/υ,
και η μονωση είναι βάτα (υαλόνημα) και όχι ρικοφον ή κάτι τέτοιο.

Γι αυτό έκανα ένα ποστ στην κατηγορία ¨ηχεία¨ μήπως κάποιος τα έχει βελτιώσει τουλάχιστον στα σημεία αυτά να δω αν αξήζει το αποτέλεσμα να ασχοληθώ. Απ οτι φαίνεται κανείς δεν τα γνωρίζει εκ των έσω.
Σε αντιστοιχα ηχεια βασης επεσα και εγω καποτε θυμα ακροασης
και δεν πιστευα στα αυτια μου ποσο χαλια επαιζαν
Τα ηχεια ηταν δανεικα απο τον αδερφο μου σε εποχη που ημουν
χωρις ηχεια

Μετα απο καποιες δοκιμες κατεληξα οτι αν τα κοψεις κατω απο τα 300hz
( στην περιτωση μου συμπληρωσα με peerless 8 και 25λιτρα κλειστη καμπινα )
η βελτιωση στο υπολοιπο φασμα ειναι αισθητη που κατα την αποψη μου σημαινει οτι
το woofer τους (και η καμπινα ) ειναι για κλαματα.
Η ποιοτητα κατασκευης στο συνολο ειναι απαραδεκτη οποτε και δεν
προχωρησα σε αλλες δοκιμες κρινοντας οτι δεν εχει νοημα

Τωρα οσο αφορα τα review εγω δεν τα λαμβανω υποψι μου
εδω και αρκετο καιρο και φανταζομαι καταλαβαινεις τους λογους

Νομιζω πως η καλυτερη λυση ειναι τα πουλησεις και να αγορασεις
κατι αλλο στην αγορα των μεταχειρισμενων

Φιλικα
Γιωργος

Reaction score
1

Οι περισσοτερες απόψεις είναι προς την ίδια κατεύθηνση καί η δικιά μου πλέον. Ισως να γράφουν κάποιοι που τα ακούν μόνο σε ταινίες ή δεν τα ακούνε σε διάφορα είδη μουσικής. Συμπερασματικά θα πω κι εγω ότι οι παρατηρήσεις στο θέμα "αγοράζοντας ηχεία" είναι πολύ εύστοχες. Χρειάζεσαι πάντα μαζί την αγαπημένη σου μουσική και όχι αυτή που κατα "τύχη" βάζουν οι πωλητές κατά την ακρόαση.
Συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι σε κάποια έμπειρα χέρια και χωρίς εκτεταμένες αλαγές (ίσως μόνο το τουίτερ) τα εν λόγω ηχεία θα μπορύσαν να είναι παραπάνω απο τίμια (ιδίως σαν μεταχειρισμένα) για τα χρήματα που κοστίζουν.

Reaction score
3
Χωρις να εχω ακουσει το ηχειο και να εχω αποψη για το πως παιζει ,ηθελα να σε ρωτησω ποσες περιπου ωρες εχουν παιξει?

Reaction score
1

Τα έχω από 2005 καί έχουν πολύ λίγες ώρες για τα χπόνια τους. Δεν έχουν παίξει ούτε ένα πάρτυ και δεν ακούω trans ή κατι αντίστοιχο. Λόγω προβλημάτων οικογενιακών ήταν στα κουτιά τους για 3 χρόνια. Δεν νομίζω να μπορεί ηχείο να έχει καλύτερη μεταχείρηση. Γιατί ρωτάς?

Reaction score
3
Νομιζα οτι το ηχειο ηταν εντελως καινουριο.Απο δικια μου εμπειρια με καινουρια ηχεια εχω δει οτι θελουν λιγες ωρες λειτουργιας για να παιξουν σωστα.Στην αρχη τους λειπει λιγο το μπασο με αποτελεσμα και οι ψηλες να μην ακουγονται "καλες".
Δοκιμασε και κανα καλυτερο cd player.

Reaction score
1.772

φιλε μου μπορη εσενα καποιες λεπτομερειες να σου φαινονται ασημαντες αλλα οι κατασκευαστες μετρανε στο κοστος και το τελευταιο λεπτο.

θα εκπλαγεις ποσα ηχεια πολλαπλασιας αξιας εχουν τηλεφωνικο καλωδιο μεσα.

το ρικοφον δεν προσφερη κατι μεσα στο ηχειο.

το υαλομαλο αν εννοεις οτι ειναι ενα ασπρο μαλι που γεμιζη ολα το ηχειο κανη καλυτερη
δουλεια.

ο ηχος που περιγραφεις θα μπορουσε να βελτιωθη και με το στησιμο των ηχειων.

αν τα εχεις κολημενα σε τοιχους η γωνιες ειναι λογικο να εχεις πολλα και πλαδαρα μπασα
και μειωμενα πριμα.

κανε μια περιγραφη να δουμε τι γινεται και αλλαξε τους βραχυκυκλωτηρες με καλωδιο
πολυκλωνο χαλκινο ικανης διατομης.

θα μπορουσες να αλλαξεις και την εσωτερικη καλωδιωση οπως και τους πυκνωτες
στο κρος αλλα να μην ξεπερασεις τα 50 ευρω συνολικα για τοσο φτηνο ηχειο.

υ.γ.το στησιμο των ηχειων στο χωρο ειναι το σημαντικοτερο.

Reaction score
2
Να κάνω μερικές παρατηρήσεις?????
1.-Τα ηχεία της εταιρείας που αναφέρεις είναι πολύ τίμια για τα 300 ευρώ που στοιχίζουν
την εταιρεία την ξέρω εδώ και 30 χρόνια

2.-Μην εμπιστευεσαι τον κάθε ενα άσχετο που γράφει σε περιοδικά και σε άλους χώρους οτι το τάδε ηχείο των 300 ευρώ χτυπά ηχεία των 1000 οπως γράφεις γιατί μπορεί να το γράφει ή λόγω ασχετοσύνης ή λόγω οτι τα παίρνει...
η και τα δύο

3.-τα reviews τα διάβασες .......τα συνοδά τα είδες??????

4.- με ηχεία των 300 ευρώ και συνοδά ιδιας κατηγορίας μάλλον δεν εισαι σε θέση να έχεις απαιτήσεις για το ηχητικό αποτέλεσμα

Τι θέλω να πω με αυτό???
αμα δώσεις κανένα ευρουδάκι να αλλάξεις την πηγή και τον ενισχυτή θα δεις οτι τα ηχειάκια παίζουν ΤΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥΣ
τώρα αν χτυπούν ηχεία των 1000 ευρώ ΜΠΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ

Φιλικά
Σταύρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe