Kαταλληλο υλικο για htpc?

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Το XBMC είναι περισσότερο πρόγραμμα "βιντεοθήκης" παρά player. Τα skins και οι δυνατότητες αρχειοθέτησης με ενδιαφέρουν πολύ λιγότερο απ' ότι η δυνατότητα αναπαραγωγής HD ήχου.
O.K παω πασο.............

Reaction score
0
Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Ο "αργός" green σκληρός δίνει 100ΜΒ/s ενώ ένα blu-ray χρειάζεται 5MB/s.
Aρα λες οτι οι σκληροι δισκοι, οσο αργοι κι αν ειναι δεν παιζουν κανενα ρολο.

Tα VLC, WMP κλπ ξέχασέ τα όταν μιλάμε για αναπαραγωγή HD. Απεγκατέστησε όλα τα codecs που έχεις και βάλε μόνο MPC-HC και directx redistributable από το site xvidvideo.ru.
Ok, αρα για αναπαραγωγη HD χρησιμοποιουμε μόνο MPC-HC.

Αν όλα πάνε καλά, κατα την αναπαραγωγή ο MPC-HC θα αναγράφει κάτω "Playing (DXVA)". Αν λέει σκέτο "Playing" την πάτησες, και δεν θα μπορέσεις να παίξεις 1080p. Το DXVA σημαίνει hardware acceleration.
Δηλ. αν λεει σκετο "playing" σημαινει οτι η καρτα ή ο επεξστης ειναι ανεπαρκεις?

Όσον αφορά στο ρεύμα, τα παλιά PC καίνε πολύ. Το δικό σου το κόβω να τραβάει 120-150W idle, ενώ ένα καινούριο core i7 καίει περίπου 40-50W, οπότε μην το σκέφτεσαι καλύτερα. Άσε τη μνήμη να υπάρχει, 2-3W καίει αυτή.
Για να δει κανεις πόσα W τραβαει το συστημα του μπορει να παει
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Επξστης μεηγαλης ισχυος αποκλειεται να καιει μόνο 40-50W:102:

Reaction score
0

Aρα λες οτι οι σκληροι δισκοι, οσο αργοι κι αν ειναι δεν παιζουν κανενα ρολο.

Ok, αρα για αναπαραγωγη HD χρησιμοποιουμε μόνο MPC-HC.

Δηλ. αν λεει σκετο "playing" σημαινει οτι η καρτα ή ο επεξστης ειναι ανεπαρκεις?

Για να δει κανεις πόσα W τραβαει το συστημα του μπορει να παει
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Επξστης μεηγαλης ισχυος αποκλειεται να καιει μόνο 40-50W:102:
Ναι, όσο αργοί και να είναι.

Για αναπαραγωγή HD είναι ο μόνος player που κάνει όλα όσα ζητάω. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ο κορυφαίος, γούστα είναι αυτά.

Αν λέει σκέτο playing σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί hardware acceleration από τη GPU, οπότε όλη τη δουλειά την κάνει η CPU. Αν η CPU είναι παλιά θα ζορίζεται.

Ο δικός μου core i7 860 καίει 20-25W idle. To όλo σύστημα καίει 50-60W. Μιλάμε πάντα για idle, οι μετρήσεις είναι από το UPS (APC RS-800).

Reaction score
0

Παρακαλω θα ηθελα οποιος θελει να βοηθησει..
θελω να παρω ενα laptop και να το συνδεω περιστασιακα με την τηλεοραση μου μεσω hdmi για να βλεπω καμια hd ταινια σε 1080p. Με ποιους απο τους παρακατω συνδυασμους (επεξεργαστης-καρτα) θα μπορεσω να βλεπω ανετα ταινιες χωρις "σπασιματα" κτλ.

1.AMD V-Series V140 2.30 GHz με Ενσωματωμένη ATI HD 4250 up to 895 MB
2.AMD Athlon II P320 2.10 GHz με Αυτόνομη ATI Radeon HD 5145 512 MB up to 1791 MB
3.Intel Pentium Ρ6000 1.86 GHz με Ενσωματωμένη Intel HD Graphics
4. AMD Athlon II P320 2.10 GHz με Αυτόνομη ATI Radeon HD 5145 512 MB up to 1791 MB
5.Intel Core i3 350M 2.26 GHz με Αυτόνομη ATI Radeon HD 5145 512 MB up to 1759 MB
6.Intel Core i3 370M 2.40 GHz με Αυτόνομη ATI Radeon HD 5430 512 MB
7.Intel Core i3 350M 2.26 GHz με Αυτόνομη ATI Radeon HD 5650 1024 MB up to 2263 MB
8.Intel Core i5 460M 2.53 GHz με Αυτόνομη ATI Radeon HD 5650 1024 MB up to 2263 MB

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Με όλους τους παραπάνω συνδιασμούς μπορείς να δεις άνετα 1080p, αν θες όμως Dolby TrueHD και DTS-HD διάλεξε κάποιο που έχει κάρτα γραφικών την AMD HD 5430 και άνω.

Reaction score
0

Ναι, όσο αργοί και να είναι.
Eιτε αναπαραγεις ειτε κανεις rew/ff ?

Για αναπαραγωγή HD είναι ο μόνος player που κάνει όλα όσα ζητάω. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ο κορυφαίος, γούστα είναι αυτά.
και μενα με βολευει γιατι με ενα κλικ παγωνει η εικονα, δυστυχως ομως δεν τα παιζει ολα.

Αν λέει σκέτο playing σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί hardware acceleration από τη GPU, οπότε όλη τη δουλειά την κάνει η CPU. Αν η CPU είναι παλιά θα ζορίζεται.
Oλες οι hd ταινιες ειναι σχεδιασμενες να χρησιμοποιουν την vga καρτα?

Ο δικός μου core i7 860 καίει 20-25W idle. To όλo σύστημα καίει 50-60W. Μιλάμε πάντα για idle, οι μετρήσεις είναι από το UPS (APC RS-800).
Εγω μιλουσα για max:102:
Oλοκληρο το συστημα να καιει μόνο 50W, μαλλον ειναι αδυνατον.

Reaction score
0

Eιτε αναπαραγεις ειτε κανεις rew/ff ?
Οτιδήποτε και να κάνεις, είναι αστραπιαία η απόκριση, εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

και μενα με βολευει γιατι με ενα κλικ παγωνει η εικονα, δυστυχως ομως δεν τα παιζει ολα.
Δεν έχω βρεί κάτι που να μην το παίζει. Ακόμα και να βρώ όμως, θα κάνω install το φίλτρο που χρειάζεται και θα το παίξω κατ 99%.

Oλες οι hd ταινιες ειναι σχεδιασμενες να χρησιμοποιουν την vga καρτα?
Δεν εξαρτάται από την ανάλυση (hd) αλλά από το codec που χρησιμοποιείται (π.χ. VC1, h.264). Κατα το transcode πρέπει ο πειρατής-encoder να ακολουθήσει κάποιους κανόνες ώστε το encode του να είναι συμβατό με HW acceleration. Στα καλά sites έχει πάντα σωστά encodes (99,99%). Γι' αυτό κοιτάμε το και το encoding group στην ταινία που κατεβάζουμε...

Εγω μιλουσα για max:102:
Oλοκληρο το συστημα να καιει μόνο 50W, μαλλον ειναι αδυνατον.
50W σε load καίνε μόνο τα laptop... Σε load (π.χ. παιχνίδια) φτάνει τα 220W. Όμως κατά την αναπαραγωγή ταινιών με HW acceleration o υπολογιστής είναι idle, οπότε καίει πάλι 50W. Και μιλάμε για τον δικό μου που είναι και φορτωμένος (ί7, 5870, 2HD κλπ.)

Reaction score
2

Το XBMC είναι περισσότερο πρόγραμμα "βιντεοθήκης" παρά player. Τα skins και οι δυνατότητες αρχειοθέτησης με ενδιαφέρουν πολύ λιγότερο απ' ότι η δυνατότητα αναπαραγωγής HD ήχου.
Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι το XBMC έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής HD ήχου χρησιμοποιώντας τον DSPlayer ο οποίος σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις όποιο φίλτρο, codec θες. Ψάξτο λίγο, γιατί αν θες πραγματική εμπειρία htpc, το XBMC (και τα άλλα παρόμοια προγράμματα) είναι μονόδρομος.

Reaction score
3

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι το XBMC έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής HD ήχου χρησιμοποιώντας τον DSPlayer ο οποίος σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις όποιο φίλτρο, codec θες. Ψάξτο λίγο, γιατί αν θες πραγματική εμπειρία htpc, το XBMC (και τα άλλα παρόμοια προγράμματα) είναι μονόδρομος.
Πες τα και συ φιλε

Reaction score
0

Οτιδήποτε και να κάνεις, είναι αστραπιαία η απόκριση, εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Δηλαδη εσενα οταν παιζει hd ταινιες δεν σου κολαει καθολου οταν πας τον κερσορα ροης αποτομα μπροστα/πισω? Εγω εχω ακουσει οτι αυτο το κολημα ειναι φυσιολογικο και αναποφευκτο.

Δεν έχω βρεί κάτι που να μην το παίζει. Ακόμα και να βρώ όμως, θα κάνω install το φίλτρο που χρειάζεται και θα το παίξω κατ 99%.
Iσως δεν εχεις παιξει πολλα αρχεια. Εμενα μου εχει συμβει συχνα μια ταινια να μην παιξει με τον mpc αλλα να παιξει με τον vlc.

Δεν εξαρτάται από την ανάλυση (hd) αλλά από το codec που χρησιμοποιείται (π.χ. VC1, h.264). Κατα το transcode πρέπει ο πειρατής-encoder να ακολουθήσει κάποιους κανόνες ώστε το encode του να είναι συμβατό με HW acceleration. Στα καλά sites έχει πάντα σωστά encodes (99,99%). Γι' αυτό κοιτάμε το και το encoding group στην ταινία που κατεβάζουμε...
Δεν υποτιθεται οτι το ποιοτικο codec παει με την υψηλη αναλυση? Τι codec να βαλεις σε μια ταινια 200x200?
Μπορει μια ταινια χαμηλης αναλυσης(πχ. μεγεθος 20ΜΒ και διαρκεια 10΄) να απαιτει ha, δηλ. συμμετοχη της καρτας?

50W σε load καίνε μόνο τα laptop... Σε load (π.χ. παιχνίδια) φτάνει τα 220W. Όμως κατά την αναπαραγωγή ταινιών με HW acceleration o υπολογιστής είναι idle, οπότε καίει πάλι 50W. Και μιλάμε για τον δικό μου που είναι και φορτωμένος (ί7, 5870, 2HD κλπ.)
Για να καιει ενα συστημα μονο 50W μου φαινεται απιθανο.
220W μερικες καρτες τα καινε απο μονες τους.
Κατα την αναπαραγωγη ναι, δεν καταναλωνεται πολυ ενεργεια.
Οσο φορτωμενος κι αν ειναι ενας υπολογιστης, τα υποσυστηματα του δεν καταναλωνουν ενεργεια ολη την ωρα, μονο οταν δουλευουν.

Reaction score
0
XBMC παιδιά, το δοκίμασα κατατυχη και εκει εχω μενει εκει απο περυση, ουτε πακετα codecs, ουτε το κακασχημο mpc, παιζει τα παντα, πολλα skins, πολυ λειτουργικο, αυτοματη εναλλαγη των HZ της οθονης αναλογα με τα καρε της ταινιας, πολλες μικροεφαρμογες (youtube κτλπ)... μονοδρομος.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Πρώτον είσαι εκτός θέματος και δεύτερον κανένας player δεν αναπαράγει πραγματικά τα πάντα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Kαταλληλο υλικο για htpc?

XBMC παιδιά, το δοκίμασα κατατυχη και εκει εχω μενει εκει απο περυση, ουτε πακετα codecs, ουτε το κακασχημο mpc, παιζει τα παντα, πολλα skins, πολυ λειτουργικο, αυτοματη εναλλαγη των HZ της οθονης αναλογα με τα καρε της ταινιας, πολλες μικροεφαρμογες (youtube κτλπ)... μονοδρομος.
Ναι αλλα μπορεις να παγωσεις την εικονα με ενα κλικ πανω της?...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχω ήδη επισημάνει ότι τα μηνύματα που αφορούν το XMBC είναι εκτός θέματος, υπάρχει νήμα όπου μπορείτε να ανατρέξετε.
Την επόμενη φορά θα σβηστούν χωρίς προειδοποίηση.

Reaction score
0

μια νέα μητρική κουκλί για φτηνό htpc: ASUS AT3IONT-I DELUXE.

με έξτρα μνήμη και 1Τ δίσκο πάμε στα 250Ε.

έχει ενσωματωμένα wifi, τροφοδοτικό και τηλεχειριστήριο.

Reaction score
0
Το απόλυτα μικρότερο και φθηνότερο Media Center το έφτιαξα πρόσφατα για έναν φίλο μου... Zotac ZBOXHD-ND01-E (Atom 300 με ION) και παίζει τα πάντα με μόνο 25Watt κατανάλωση - τι να λέμε τώρα!!!! Και κόστισε λίγο πάνω από €200 λιγότερο από ένα καλό Media Player (popcorn)!!!!

Με Windows 7 και XBMC Dharma επάνω του... CPU Usage στα 1080p είχε 5 με 7%!!!!!

Reaction score
0

Tι καρτα γραφικων εβαλες? Πόση μνημη? τι σκληρο?...
25W προφανως ειναι αδυνατον.

Reaction score
0

Tι καρτα γραφικων εβαλες? Πόση μνημη? τι σκληρο?...
25W προφανως ειναι αδυνατον.
Είναι Atom με Nvidia ION onboard και δίσκο παίρνει από laptop... μνήμη 1gb είναι υπέραρκετο για XBMC!!!

Όλα γίνονται... :103:

Reaction score
0

Mαλιστα, αρα μιλας για καπως περιεργο συστημα. Μονο για xbmc το εχεις? και τα παιζει ολα?

Reaction score
0

Mαλιστα, αρα μιλας για καπως περιεργο συστημα. Μονο για xbmc το εχεις? και τα παιζει ολα?
Καθόλου περίεργο... έχει γεμίσει η αγορά με τέτοια Netops από τότε που βγήκαν οι Atom 330 (Desktop Atom).

Το συγκεκριμένο αγοράστηκε αποκλειστικά για χρήση Media Center με XBMC και ναι, όπως είπα και νωρίτερα παίζει τα πάντα... :107:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts