- Reaction score
- 0
Τελικά το να επιτύχεις σωστή (ομαλή) αναπαραγωγή στα 23,976 είναι θέμα software (drivers) ή θέμα hardware (ATI/Nvidia);Υπάρχουν έστω και σποραδικά ''σπασίματα'' ούτως η άλλως;Εξαλείφονται τελείως;
Έχω καταφέρει να έχω σωστή αναπαραγωγή ταινιών στα 23,976 από αρχεία mkv και από Blu-Ray.Εσυ τα έχεις καταφέρει με καποια κάρτα απο τις δύο εταιρίες σε συνδυασμό με τους drivers πάντα;
Το PC που έχεις μπορεί να αναπαράγει σωστά mkv 1080p με τη χρήση του hardware acceleration της κάρτας γραφικών, αν ζορίσουν τα πράγματα και χρειαστεί και ο επεξεργαστής τότε δεν νομίζω να μπορέσει να ανταπεξέλθει.Το pc που έχω έχει τα εξης χαρακτηριστικά:
Asrock m/b (socket 939)
Athlon 64 3200+ (Single Core)
Nvidia G210 (260.99 driver)
2GB Ram
Windows 7 32-bit Home Premium
Sony 37'' W5500
MPC-HC 1.4.2499.0
Άλλαξε την ανάλυση που στέλνεις στην τηλεόραση σε 1920x1080/50Hz και ρύθμισε την σαν μοναδική οθόνη.Λοιπόν, λειτουργίκο έχω Win7 Ultimate 32bit.
O MPC HC μου δείχνει στο Output: EVR Custom Pres.
Όπως έγραψα ήδη δέν έχω καθόλου Codecs εγκαταστημένους.
Tα DivX πού σκαλώνουν περισσότερο είναι 25.000 fps.
Το refresh rate πού στέλνει η κάρτα γραφικών στην TV είναι 25hz.
Όταν στην TV πατάω info μου δείχνει 1080i 50hz.
Την έχω συνδεδεμένη σάν extended με HDMI.
Παρόλα αυτά συνεχίζω και έχω κάποια περιστασιακά σπασίματα και δεν έχω χρονομετρήσει κάθε πότε τα εμφανίζει.Επομένως το τέλειο δεν επιτυγχάνεται ποτέ μάλλονΤο PC που έχεις μπορεί να αναπαράγει σωστά mkv 1080p με τη χρήση του hardware acceleration της κάρτας γραφικών, αν ζορίσουν τα πράγματα και χρειαστεί και ο επεξεργαστής τότε δεν νομίζω να μπορέσει να ανταπεξέλθει.
Εκ των υστέρων πρόσεξα οτι,Άλλαξε την ανάλυση που στέλνεις στην τηλεόραση σε 1920x1080/50Hz και ρύθμισε την σαν μοναδική οθόνη.
Έχεις μάλλον κάνει λάθος στις ρυθμίσεις του MPC-HC. O MPC δεν αλλάζει ανάλυση από μόνος του, μόνο αν του το βάλεις εσύ από τα options->playback->fullscreen->autochange...Εκ των υστέρων πρόσεξα οτι,
η ανάλυση που στέλνω στην τηλεόραση είναι 1920x1080/60Hz
αλλά όταν ανοίγω το MPC-HC σε full screen, γυρίζει αυτόματα σε 1080i/50Hz.
OΚ ξετίκαρα το autochange και δέ αλλάζει πλέον από μόνο του.Έχεις μάλλον κάνει λάθος στις ρυθμίσεις του MPC-HC. O MPC δεν αλλάζει ανάλυση από μόνος του, μόνο αν του το βάλεις εσύ από τα options->playback->fullscreen->autochange...
Για την ευκολία σου μη βάζεις interlaced αναλύσεις στο monitor. Μόνο 50Hz αν είναι η πηγή σου τηλεοπτική (25p, 50i) και 23 αν είναι 23,976.