Σχεδιασμος ηχειων

Reaction score
684
Διαβαζοντας την συνεντευξη του σχεδιαστη του αγαπημενου μου ηχειου

http://www.soundstageglobal.com/ind...:tidal-wave&catid=55:super-speakers&Itemid=88

μου εκανε εντυπωση μια συγκεκριμενη παραγραφος...

"The result we achieve is attributable to many different things, starting with good measurements. If I hear things that make them sound different, then I avoid those things because it means the speaker is colored." As to how he designs his products, he said, "It is 95% measurements and 5% hearing, with the step response being the most relevant measurement and then frequency response immediately following that. Flat frequency response affects tonality but not timing." Janczak feels that time is critical to localization and whether a sound seems "right" to our ears. According to Janczak, "A good step response ensures that the complexity of music is reproduced as it is in reality."

Τι γνωμη εχετε για την αναλογια μετρησεων-ακροασεων για το τελικο τιουναρισμα των ηχειων? Συμφωνειτε με την παραπανω αναλογια 95% μετρησεις - 5% ακροασεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Απάντηση: Σχεδιασμος ηχειων

Συμφωνειτε με την παραπανω αναλογια 95% μετρησεις - 5% ακροασεις?
ναι. :126:

πολύ καλά τα λέει και (γι'αυτό) φτιάχνει και πολύ καλά ηχεία. :145:

αν δεν "έγδερνε" κιόλας, θα ήταν τέλειος.:144::145:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020

...

Τι γνωμη εχετε για την αναλογια μετρησεων-ακροασεων για το τελικο τιουναρισμα των ηχειων? Συμφωνειτε με την παραπανω αναλογια 95% μετρησεις - 5% ακροασεις?
Δεν συμφωνώ καθόλου. Αν δεν ακούσω το ηχείο του με τα αυτάκια μου στο σύστημά μου, δεν...

Reaction score
877
Μάλιστα.............

Δηλαδή... έχουμε ένα μηχάνημα που προορίζεται 100% για ακροάσεις(τα ηχεία αυτό μόνο κάνουν) και αξιολογείται με 5% ακροάσεις...

Η αλλοιώς...θα μπορούσε ένας παντελώς 'κουφός' μηχανικός(με 95% απώλεια ακοής) να σχεδιάζει ηχεία και να τα πουλάει τρακοσάρες...

Ωραίοοςςςςςςς....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020

Ε, τί να κάνουμαι... Άμα ο άντρωπος δεν έχη εμπιρύες, καταφέβγι στα ώργανα. Σάμπως το ίδγυο δεν γίνετε και με το εμφυαλομαίνο νερό;

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

http://www.soundstageglobal.com/ind...:tidal-wave&catid=55:super-speakers&Itemid=88

"The result we achieve is attributable to many different things, starting with good measurements. If I hear things that make them sound different, then I avoid those things because it means the speaker is colored." As to how he designs his products, he said, "It is 95% measurements and 5% hearing, with the step response being the most relevant measurement and then frequency response immediately following that. Flat frequency response affects tonality but not timing." Janczak feels that time is critical to localization and whether a sound seems "right" to our ears. According to Janczak, "A good step response ensures that the complexity of music is reproduced as it is in reality."

Δεν νομίζω οτι το θέμα εδώ είναι αν συμφωνούμε ή όχι, εξ άλλου δεν είναι κανείς μας σχεδιαστής. Τα ποσοστά από τον ένα σχεδιαστή στον άλλο αλλάζουν άρδην. Ξέρω σχεδιαστές που ακούνε αλλάζοντας και μετά από 2 χρόνια δοκιμές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102

Ε, τί να κάνουμαι... Άμα ο άντρωπος δεν έχη εμπιρύες, καταφέβγι στα ώργανα. Σάμπως το ίδγυο δεν γίνετε και με το εμφυαλομαίνο νερό;
γειά σου παιχταρά μου! :126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Re: Απάντηση: Σχεδιασμος ηχειων

Τω "νερό" δεν γράφαιτε "ναιρώ"?

Ανωρτώγραφως είσε!!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Άντε μωρέ με τον σαλτιμπάγκο! :143:

Όταν:

1. Υπάρχει κάθε φορά σαφής και καθορισμένος στόχος (πράγμα καθόλου αυτονόητο μια και δε μιλώ για γενικότητες του τύπου "Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη μουσικότητα μέσα από την ουδετερότητα" κτλ.)
2. Οι όποιες ακροάσεις λαμβάνουν χώρα με μόνο σκοπό την επιλογή μεταξύ δύο ή περισσοτέρων προσεγγίσεων προς το στόχο αυτό
3. Καθεμία εκ των προσεγγίσεων αυτών τεκμηριώνεται από το δικό της, διαφορετικό από των υπολοίπων αλλά εξίσου αξιόλογο σετ μετρήσεων,

τότε συμφωνώ και επαυξάνω.

Φυσικά, και οι δύο παραπάνω διαδικασίες προαπαιτούν σοβαρή υλικοτεχνική υποδομή αλλά και αντιστοίχου επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό.

Κάτι τέτοιο μπορεί να μοιάζει αυτονόητο π.χ. για το Harman Group αλλά δεν είναι καθόλου αυτονόητο για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών χαϊεντοηχείων.

Κατά τα άλλα, "Με λένε Ρίζο, και όπως θέλω τα γυρίζω...":143::135:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Σχεδιασμος ηχειων

Μάλιστα.............

Δηλαδή... έχουμε ένα μηχάνημα που προορίζεται 100% για ακροάσεις(τα ηχεία αυτό μόνο κάνουν) και αξιολογείται με 5% ακροάσεις...

Η αλλοιώς...θα μπορούσε ένας παντελώς 'κουφός' μηχανικός(με 95% απώλεια ακοής) να σχεδιάζει ηχεία και να τα πουλάει τρακοσάρες...

Ωραίοοςςςςςςς....

Το θεωρείς παράλογο;:142:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

:204::204::204:

Reaction score
2.051

Όταν μιλάει για step response εννοεί θέματα '"φάσης" του σήματος? Μάλιστα αναφέρει ότι προέχει του frequency response. (with the step response being the most relevant measurement)

Κάποιο σχόλιο επ΄αυτού?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Σχεδιασμος ηχειων

Όταν μιλάει για step response εννοεί θέματα '"φάσης" του σήματος? Μάλιστα αναφέρει ότι προέχει του frequency response. (with the step response being the most relevant measurement)

Κάποιο σχόλιο επ΄αυτού?
εμ αυτο ειναι ολο το ζουμι στην συνεντευξη.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

γειά σου παιχταρά μου! :126:
Μπα;

Κι εσύ τότε γιατί χρησιμοποιείς μικρόφωνα και άλλα τέτοια μηχανήματα του διαβόλου;

Αφού έχεις κάτι εμπυρίες ΝΑ!

D

deleted user 10898

Guest
ΑΛΕΞ ολα αυτα τα εχει γιατι με τοσα διαφορετικα ριμπον στο καθε πανελ για να επιτυχει καλη step response θελει και κανα θυμιατο (ηλεκτρικο κροσσ δηλαδη...)
εκει ειναι και η μαγκια του λιπινσκι, αντε μην αρχισω να ψαχνω μετρησεις...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχεδιασμος ηχειων

Κάποιο σχόλιο επ΄αυτού?

εμ αυτο ειναι ολο το ζουμι στην συνεντευξη.

Βεβαίως:
1. Δεν τα λέει μόνο αυτός.
2. Μέτρηση step response πού αλλά και πώς;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε...

Για να είμαστε σε θέση να αξιολογούμε τις μετρήσεις ενός ηχείου (και όχι μόνο...) πρέπει να γνωρίζουμε και ένα δυο πραγματάκια σχετικά με τη μεθοδολογία τους γενικότερα, αλλά και ειδικότερα...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Σχεδιασμος ηχειων

Μη βιαστείτε να απαντήσετε...

ΑΛΕΞ ολα αυτα τα εχει γιατι με τοσα διαφορετικα ριμπον στο καθε πανελ για να επιτυχει καλη step response θελει και κανα θυμιατο (ηλεκτρικο κροσσ δηλαδη...)
εκει ειναι και η μαγκια του λιπινσκι, αντε μην αρχισω να ψαχνω μετρησεις...

Βιάζεσαι...

Reaction score
2.051

Να σου πω την αλήθεια αγαπητέ Alex δεν έχω διαβάσει άλλο κατασκευαστή έστω και να "ισχυρίζεται" +- 1 db! Θέλει κότσια (η βλακεία) να "ισχυριζεσαι" κάτι τέτοιο δε νομίζεις;

Ούτε έχω δει κάποιον να βάζει Πρωτο στην ίδια πρόταση το step σε σχέση με το frequency response!

Θα με ενδιέφερε η άποψη σου!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Να σου πω την αλήθεια αγαπητέ Alex δεν έχω διαβάσει άλλο κατασκευαστή έστω και να "ισχυρίζεται" +- 1 db! Θέλει κότσια (η βλακεία) να "ισχυριζεσαι" κάτι τέτοιο δε νομίζεις;

Ούτε έχω δει κάποιον να βάζει Πρωτο στην ίδια πρόταση το step σε σχέση με το frequency response!

Θα με ενδιέφερε η άποψη σου!

Διάβασε λίγο καλύτερα:

1. L-707A Monitor

- Frequency response 5OHz-20kHz +/-1dB (28Hz-40kHz +/-3dB)
- Speaker-to-speaker consistency; +/- 1/4 dB

2. L-707A Grand

- Frequency response 43Hz-20kHz +/- 1 dB (24Hz-40kHz +/- 3 dB)
- Speaker-to-speaker consistency: +/- 1/4 dB

3. L-707A Signature

- Frequency response: 37Hz-20kHz +/- 1 dB (20Hz-40kHz +/- 3 dB)
- Speaker-to-speaker consistency: +/- 1/4 dB

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster