Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Οπότε την Carmen θα την ακούμε εφ' εξής σε κουτούκι! :142:

Έχω την αίσθηση ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν απολύτως τι ακούνε. Δεν έχουν ιδέα για την ακρίβεια!

Πραγματικά λυπηρό.... . :121:

Έχετε καταλάβει ότι η μουσική προκύπτει από τα συναισθήματα; Πως πραγματεύεται κάτι που είναι ανθρώπινο;
Μπα ε;
"Έχω την αίσθηση ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν απολύτως τι ακούνε. Δεν έχουν ιδέα για την ακρίβεια!"
Και το χειρότερο δεν καταλαβαίνουν και το νόημα όσων διαβάζουν

Reaction score
6
Τιιιιιιιι; Πήγατε στο μέγαρο να ακούσετε μουσική η οποία δεν αντιστοιχεί στο 4ο τούβλο της πέμπτης σειράς του δεξιού τοίχου;

Το Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σας, να αποκτήσετε παιδεία, αλλιώς δεν θα μπορέσετε να ακούσετε.... μουσική :111:

Και άμα ξαναπιάσω αυτόν τον Τσαικόφσκυ πως τον λεν να αντιγράφει παραδοσιακές μελωδίες και να μου φτιάχνει χιτάκια τύπου Πιάνο κοσέρτο αριθμός 1, θα τον αφήσω στην ίδια τάξη τον..... popάκια που τόλμησε να μολύνει το πιάνο με χωριάτικη μουσική. :142:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

"Έχω την αίσθηση ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν απολύτως τι ακούνε. Δεν έχουν ιδέα για την ακρίβεια!"
Και το χειρότερο δεν καταλαβαίνουν και το νόημα όσων διαβάζουν
Επίσης, μόνο σε τσαντήρι από δω και πέρα η Carmen. Μην αλλάξουμε και το νόημα.... :139:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και mind control στην είσοδο....

Reaction score
777
Έχω μία εντύπωση οτι θέλετε το θέμα να το κάνετε analog vs digital με τη διαφορά όμως οτι εδώ δέν ακούγονται ισοπεδωτικές απόψεις όπως π.χ.
"το μέγαρο είναι ιερό"
"δέν ξέρεις τί σημαίνει μουσική γι αυτό δέν καταλαβαίνεις το μέγαρο"

καταλαβαίνω απο την άλλη οτι αυτή η τάση ισοπέδωσης και διαστρέβλωσης των απόψεων βοηθάει στο να μειώσουμε τον άλλον και άρα να βγούμε απο πάνω.

όμως όπως προείπα και εγώ αλλα και άλλοι ουδέποτε θίξαμε τον Πλούταρχο ή τον Πανούση(ε τον Νταλάρα μπορεί λίγο αλλα το αξίζει).

αντιθέτως μιλήσαμε για tech specs και για συγκεκριμένο κοινό που αναζητά να ακούσει σύμφωνα με αυτά τα specs τη μουσική.
όχι δέν θα επιτρέψω να παρομοιάσει κανείς τον ακροατή του μεγάρου με την κυριούλα που πάει για να το πεί αύριο στο καφενείο.

το οτι υπάρχει ΚΑΙ αυτή εκεί δέν λέει κάτι.
στην κοινωνία που ζούμε η μέση μουσική εκδήλωση περιλαμβάνει τσιγάρο, ποτό, φαί και γέλιο.
εγώ θέλω να μπορώ να πηγαίνω κάπου και να μήν έχω τα 3 παραπάνω.όπως στο σινεμά ένα πράμα.
αν τώρα αυτό λέγεται μέγαρο, είτε Παπανικολής, είτε μπουάτ, είτε μπαράκι του Βασίλη...ποσώς που με ενδιαφέρει.εγώ θέλω να ακούσω ένα είδος μουσικής σύμφωνα με τους περιορισμούς που παρέθεσα παραπάνω.
γίνεται?για σκεφτείτε το να δείτε αν γίνεται...:137:

Reaction score
2.248

Κάτι σε δημοτικιστές vs καθαρευουσιάνοι μου κάνει η όλη συζήτηση.....

Οσο για την είσοδο στο "πολιτισμικό άνδρο" ελπίζω ο αναβαπτισμός στην "σοβαρή μουσική" να συνοδεύεται από το προσωνύμιο "Χατζής..."

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

...
Οσο για την είσοδο στο "πολιτισμικό άνδρο" ελπίζω ο αναβαπτισμός στην "σοβαρή μουσική" να συνοδεύεται από το προσωνύμιο "Χατζής..."
Δεν τα πετάνε έτσι αυτά, θα μας πνίξεις :142: :142: :142:

Reaction score
877
Το λυπηρό είναι πως οι περισσότεροι απ αυτούς που εκφράζονται χλευαστικά γι αυτό το 'κόσμημα' που λέγεται Μέγαρον Μουσικής Αθηνών, και ακόμα έχουν γνώμη για το τι μουσικές πρέπει να φιλοξενεί, ΔΕΝ έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους στα χλιδάτα λευκά του μάρμαρα... ΔΕΝ έχουν ποτέ δει τους κυλιόμενους τοίχους του σε διαφορετική διάταξη, ΔΕΝ έχουν ποτέ αντικρύσει υπερ των 100 ζωντανά ακουστικά όργανα μιας συμφωνικής μπροστά τους να παίζουν...

Μπορείτε να συνεχίσετε...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Το λυπηρό είναι πως οι περισσότεροι απ αυτούς που εκφράζονται χλευαστικά γι αυτό το 'κόσμημα' που λέγεται Μέγαρον Μουσικής Αθηνών...
Ποιός εκφράστηκε "χλευαστικά" για το Μέγαρο Μουσικής;

...
και ακόμα έχουν γνώμη για το τι μουσικές πρέπει να φιλοξενεί, ΔΕΝ έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους στα χλιδάτα λευκά του μάρμαρα... ΔΕΝ έχουν ποτέ δει τους κυλιόμενους τοίχους του σε διαφορετική διάταξη, ΔΕΝ έχουν ποτέ αντικρύσει υπερ των 100 ζωντανά ακουστικά όργανα μιας συμφωνικής μπροστά τους να παίζουν...
Πού το ξέρεις;

Βρε, μπας και μας δουλεύεις;
Αν ναι, τότε ωραίος! :107:

ΥΓ.
Δεν το γράφω "χλευαστικά".
Ειλικρινά.

Reaction score
6
Να δείτε ένα νιπτήρα που έβαλα στο μπάνιο. Με κουρμπαιστές άκρες, πορσελάνη τέτοιας υφής που το νερό ρέει με απόλυτη φυσικότητα, ανοξείδωτες λεπτομέρειες που βλέπεις την αντανάκλασή σου χιλιόμετρα μέσα!

Αφού είναι τόσο όμορφος που δε μου κάνει καρδιά να ξυριστώ το πρωί και γι' αυτό το λόγο έχω αφήσει μούσι.

Η δε λεκάνη..... .

:142::143::142:

Αντί να καθόμαστε να συζητάμε πόσο περισσότερη μουσική πρέπει να παίζεται στο μέγαρο, καθόμαστε και ονειρευόμαστε καταστάσεις τύπου άπαρτχάιντ, που; Στην τέχνη!

Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

"2 γαϊδαροι μαλωναν σε ξενο αχυρωνα" ειμαστε

Ο Νικος Τσαρουχας παρεθεσε πολυ σοφα κομματι απο το καταστατικο του Μεγαρου.Λυνει ολες τις αποριες που διατυπωθηκαν.
Αν θελετε να ψεξετε καποιον ,καντε το στην Διοικουσα επιτροπη .Αυτη ειναι υπευθυνη εναντι του κοινου για το τι παρουσιαζει το Μεγαρο ως πολιτιστικο γεγονως.

Αμαν πχια.........Μας βαρεθηκα.
Παω ν'ακουσω Pink Floyd στο στερεο

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.630

ΔΕΝ έχουν ποτέ αντικρύσει υπερ των 100 ζωντανά ακουστικά όργανα μιας συμφωνικής μπροστά τους να παίζουν...
40 μπουζούκια φτάνουν; :107:

D

Deleted member 23222

Guest

Το λυπηρό είναι πως οι περισσότεροι απ αυτούς που εκφράζονται χλευαστικά γι αυτό το 'κόσμημα' που λέγεται Μέγαρον Μουσικής Αθηνών, και ακόμα έχουν γνώμη για το τι μουσικές πρέπει να φιλοξενεί, ΔΕΝ έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους στα χλιδάτα λευκά του μάρμαρα... ΔΕΝ έχουν ποτέ δει τους κυλιόμενους τοίχους του σε διαφορετική διάταξη, ΔΕΝ έχουν ποτέ αντικρύσει υπερ των 100 ζωντανά ακουστικά όργανα μιας συμφωνικής μπροστά τους να παίζουν...

Μπορείτε να συνεχίσετε...
+1

Reaction score
6
Το τραγούδι του Ιαπωνικού Φθινοπώρου είναι ενορχηστρωμένο με μαντολίνα

[youtube]d_2xgrhcYgk&feature=player_embedded[/youtube]

Καταλάβατε; Τέτοιο σεβασμό έχει ο άνθρωπος στη μουσική και το μαντολίνο, που δε δίστασε να αποδώσει αυτό που αισθάνθηκε και περιγράφει, και το παρουσίασε με κάτι που δεν προέρχεται από την Ιαπωνία.

Φυσικά, σύμφωνα με τη θεωρία κάποιων, το κομμάτι αυτό θα έπρεπε να είναι γελοίο.... !!!!!!!!!!!!!

Άλλοι δίνουν σημασία στη μουσική και άλλοι στα... ντουβάρια.

D

Deleted member 23222

Guest

Δηλαδή κάθε αξιόλογη μουσική,πρέπει να παρουσιάζεται στο μέγαρο?
Εξαντλήθηκαν όλοι οι πρωταρχικοί λόγοι της ύπαρξης του,οι κύριοι λόγοι,ήρθαν τα μεγαθήρια της συμφωνικής μουσικής και μας μάραναν τα μαντολίνα?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis