Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Reaction score
29.546
Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

ΚΟΙΤΑ 'ΔΩ...:141:
ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΝΑ ΣΕ "ΣΒΗΣΟΥΝ"...:141:

Ναι ναι γουστάρω τρελλά λέμε.:142:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

ΚΟΙΤΑ 'ΔΩ...:141:
ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΝΑ ΣΕ "ΣΒΗΣΟΥΝ"...:141:

Ναι ναι γουστάρω τρελλά λέμε.:142:

Σεμνααά.
Η ''σβήστρα'' είναι δική μου.

Reaction score
6
Καλύτερα Φλωρινώτης παρά ψευτοκουλτουριάρης, δήθεν και ψηλομύτης.

Αφιερωμένο....

[YOUTUBE]_MlmNqVjvxo[/YOUTUBE]

Ταλέντο ήταν, άσχετα με το τι έκανε στην καριέρα του. Πάντως εγώ τον πάω!

Χαλαρά θα τον ήθελα στο Μέγαρο!!!!!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

άσχετα όμως του γεγονότος, εσύ έχεις καμία αντίρρηση για το μέγεθος και το ειδικό βάρος του Μ.Χ. ;
(επειδή βλέπω το κακάρισμα σου :)142:) σε ρωτάω./που μπορεί να έχει άλλη έννοια, αλλά είναι αφορμή για μένα)
όχι δέν έχω κανένα.δέν νομίζω οτι είπα κάτι αρνητικό για το πρόσωπο του.
θα έλεγα μάλλον οτι τον χρησιμοποίησα ως αυθεντία...

επίσης ας μήν ξεχνάμε οτι ο συγκεκριμένος έχει "χρησιμοποιήσει" πολλές φορές τον καθωσπρεπισμό του συστήματος για να δείξει την γελοιότητα της συντήρησης και του δήθεν.
όπως όταν έβαλε στο 3ο πρόγραμμα τούρκικα τσιφτετέλια ενώ ήταν 25η Μαρτίου.

σίγουρα θα συμβούλευα οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να διαβάσει τα διάφορα κείμενα που έχει γράψει.

κρύβουν σπάνια σοφία μέσα τους.

επίσης νομίζω οτι είναι μάλλον άσκοπο το να αναφέρω το μουσικό του έργο και τη σημασία του.
βασικά δέν νομίζω οτι υπάρχει Έλληνας που μπορεί να αμφισβητήσει το μέγεθος του.

Reaction score
777
Καλύτερα Φλωρινώτης παρά ψευτοκουλτουριάρης, δήθεν και ψηλομύτης.

Αφιερωμένο....

[YOUTUBE]_MlmNqVjvxo[/YOUTUBE]

Ταλέντο ήταν, άσχετα με το τι έκανε στην καριέρα του. Πάντως εγώ τον πάω!

Χαλαρά θα τον ήθελα στο Μέγαρο!!!!!!
πάντως μία συναυλία που έχασα ήταν αυτή του Γιώργου Μαρίνου στο Μέγαρο σε εργογραφία του Χατζιδάκι.

βέβαια ο Μαρίνος έχει αποδεδειγμένα μία σπάνια φωνή...τουλάχιστον είχε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντιγράφω από το site του ΟΜΜΑ.

Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ιδρύθηκε το 1981, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και διοικείται από συμβούλιο του οποίου τα μισά μέλη διορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τα άλλα μισά από τον Σύλλογο ''Οι Φίλοι της Μουσικής'', επίσης μη κερδοσκοπικό κοινωφελή φορέα.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένας δημιουργικός πυρήνας πολιτιστικής δράσης, εκπαιδευτικής προσπάθειας και κοινωνικής ανάπτυξης, μια πολιτιστική στέγη οργανωμένη με σύγχρονο τρόπο. Αποτελεί δυνατό παράδειγμα για την επιτυχία που μπορεί να έχει η δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στο κράτος και τον ιδιωτικό φορέα.

Στόχος μας είναι πάντα η υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων. Ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μουσικής έχει ως κύριο άξονα την κλασσική μουσική αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Σημαντική θέση στον προγραμματισμό μας έχουν πάντα η κλασσική μουσική και η όπερα, αλλά και το σύγχρονο ρεπερτόριο και η μουσική από όλο τον κόσμο, οι νέοι δημιουργοί, ο χορός, το θέατρο, ο κινηματογράφος, και η εικαστική δημιουργία. Ιδιαίτερη θέση κρατάει πάντα στο πρόγραμμά μας η ελληνική μουσική.

Τόσο με την πολύ-θεματική σειρά εκδηλώσεων Megaron Plus όσο και με τη λειτουργία της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» και με μία σειρά από προγράμματα και δραστηριότητες εντάσσουμε στο έργο μας την εκπαιδευτική διάσταση και απευθυνόμαστε στους νέους αλλά και στο κοινό της ελληνικής περιφέρειας.
Για να το συνδυάσουμε με παράπλευρο θέμα... ο σύλλογος φίλων μουσικής (Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή άλλων πόλεων...) είναι ο σύλλογος των μουσικόφιλων. Οι υπόλοιποι "μουσικόφιλοι" κυκλοφορούν στα ράντσα τύπου AVSite και ACA μιλώντας για καυλώδια. :114:

...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Γι αυτο εισαι διαχειριστης.

Γιατι ξερεις να βαζεις τα πραγματα στην θεση τους.:446:
Θα σας ψησισω εις τας επομενους εκλογας

Reaction score
29.546

Ελα ρε Νίκο του μάμησες τα μάτια.
Τολμώ να πω οτι η εκτέλεση του children of sanchez, απο ολόκληρη ορχήστρα είναι μοναδική.Εχει εναν όγκο και μια έκταση που δύκολα συναντάς.Θα τους ήθελα λίγο ποιο γρήγορους αλλά δεν πειράζει.Θα τους είθελα λίγο πιο live αλλά αυτό πάλι δεν πειράζει.
Θα τους ήθελα με λόγο πιο πολύ νεύρο , ξέρετε νομίζω τι εννοώ.
Ομως αν ζει ο MANZIONE πολύ θα το ευχαριστηθεί που παίχτηκε εργο του σε music hall.
Παρόλα ταύτα εγω ακούω καθημερινά manzione και είμαι καλά.
Είναι μιά μουσική που σε συνεπαίρνει , σε πάει αλλού
Είναι απο τα fundamentals της μουσικής.

Reaction score
29.546

Ναι βάλε μαζί όμως και τον manzione.
Aηντε παλιομπαγάσηδες πάλι σας έμαθα κάτι , εστω και εκ του μακρώθεν.......

Reaction score
6
Προτείνω να δείτε την ταινία "Μπετόβεν και μπουζούκι".

[YOUTUBE]c8c_2fXcpC8[/YOUTUBE]

Από το 7:30 και μετά:
"Εγώ με δάσκαλό μου τον Μπετόβεν γράφω τις μυστικές φωνές της ψυχής μου, κι εκείνος με την καρδιά του κάνει τραγούδια τους πόνους σας, τις λύπες σας και τις χαρές σας.
Ποιος μπορεί να του αρνηθεί την προσφορά του;"

Σε αυτήν την ταινία ακούγονται λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του '60 που ερμηνεύονται από τη χορωδία του Πειραιά στο θέατρο.
Η μουσική επιμέλεια της ταινίας είναι του Μάνου Λοΐζου.
Ακούγονται μεγάλης αξίας τραγούδια εκεί μέσα.
Αλλά οι ατάκες που ακούγονται σε αυτήν την ταινία είναι η καλύτερη απάντηση στο θέμα του νήματος.

Μπορείτε να ξεχωρίσετε τα λαϊκά τραγούδια που τραγουδάει η χορωδία στο video που έβαλα.

Τι το ανώμαλον βλέπετε; :142:

D

Deleted member 23222

Guest

Απλά οι αξίες αμοίβονται και ικανοποιητικά,ιδιαίτερα σε τέτοια καλλιτεχνικά επίπεδα...η απληστία στα γεράματα ακυρώνει,άντε υποβαθμίζει, μια ολόκληρη πορεία...Δεν είναι δύσκολο!

D

Deleted member 23222

Guest

Και επανέρχομαι... ποιο ακριβώς είναι το αγαθό που προσβάλλεται αν στο Μέγαρο (και τον όποιο αντίστοιχο χώρο) τραγουδήσει - ασφαλώς σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα εξασφαλίζει ότι θα πάνε μόνο αυτοί που θέλουν να τον ακούσουν - ένας καλλιτέχνης της αμιγώς λαϊκής μουσικής σκηνής;
Απολύτως κανένα,ειμή μόνο η παράδοση που δημιούργησε αυτούς τους χώρους κι εμείς την ακολουθούμε(?),πιστά...
Και αν δώσεις το χώρο στον Νταλάρα,γιατί να μη τον δωσεις στον Μαργαρίτη?
Γιατί στο Ηρώδει να μην παίξει ο Σεφερλής σε δικά του κείμενα?
Δεν ξέρω αν το ρεμπέτικο δεν είναι σοβαρή μουσική...(για μένα είναι...)
Αλλά αν το αναπαράγεις σε χώρο όπου το ύφος,δεν συνάδει με τη γενεσιουργό του αιτία το γελοιοποιείς...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Αλλά αν το αναπαράγεις σε χώρο όπου το ύφος,δεν συνάδει με τη γενεσιουργό του αιτία το γελοιοποιείς...
Οπότε την Carmen θα την ακούμε εφ' εξής σε κουτούκι! :142:

Έχω την αίσθηση ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν απολύτως τι ακούνε. Δεν έχουν ιδέα για την ακρίβεια!

Πραγματικά λυπηρό.... . :121:

Έχετε καταλάβει ότι η μουσική προκύπτει από τα συναισθήματα; Πως πραγματεύεται κάτι που είναι ανθρώπινο;
Μπα ε;

Reaction score
7

Για να φιτιλιάσω λίγο τη συζήτηση, ποιος είναι ο ορισμός της σοβαρής μουσικής; :138:
Εννοείτε πως το παρακάτω κείμενο δεν έχει τη φιλοδοξία να αποδώσει με ακρίβεια ορισμούς, για τους οποίους όμως δεν συμφωνούν όλοι και οι οποίοι, έτσι και αλλιώς, αμφισβητούνται από άλλους...
Εξάλλου δεν είμαι ειδικός, αλλά απλά φιλόμουσος που αναζητεί τον τέλειο ήχο από μικρή ηλικία...

Καταρχήν θα αναφέρω ότι και εγώ πολλές μουσικές τις θεωρώ σοβαρές...

Όμως γενικότερα σοβαρή μουσική θεωρείται η Έντεχνη (κλασική, τζαζ, ροκ) και από αυτές, κυρίως η Κλασική, που συνήθως, χρειάζεται παιδεία (εμβάθυνση) και εξάσκηση (χρόνος). Σε αντίθεση με την popular μουσική που αρέσει σε πολλούς με την πρώτη και δεν χρειάζεται να έχεις καμιά παιδεία.
Στις εικαστικές τέχνες κλασική είναι η εποχή της αρχαίας Ελλάδος και Ρώμης.
Στη μουσική πιο αυστηρά, κλασική είναι η μουσική που γράφτηκε στην περίοδο που έζησαν οι: Haydn (1732-1809), Mozart (1756-1791) και τα πρώτα έργα του Beethoven (1770-1827). Εσχάτως ανακαλύψαμε και αρχαία Κινεζική και Ινδική μουσική.
Στο 18ο αιώνα οι συνθέτες είχαν εμπνευσθεί από την Αρχαία Ελλάδα, οπότε θα έπρεπε να ονομάζεται νεοκλασική. Όμως, επειδή σχεδόν τίποτα δεν διασώζεται από τη μουσική της εποχής εκείνης, την ονομάζουμε Κλασική Μουσική, σε αντίθεση με την αντίστοιχη της ίδιας περιόδου, νεοκλασική εποχή των εικαστικών τεχνών. Η μουσική της αρχαίας Ελλάδας το πιθανότερο είναι να μην έχει καμιά σχέση με τη δυτική μουσική, οπότε αν συνεχίσω τα πράγματα θα αρχίσουν τα περιπλέκονται....
Με τα ανωτέρω με τίποτα δεν εννοώ ότι κάθε σοβαρή μουσική είναι καλή και οτιδήποτε άλλο κακή. Έναν απλό διαχωρισμό για συννενόηση επειχειρώ. Γνωρίζω παραδείγματα κακής σοβαρής και αντίστοιχα υπέροχης μη σοβαρής.

Για να απαντήσω όμως με ένα ΝΑΙ η με ένα ΟΧΙ, στο ερώτημα του "νήματος" θα έλεγα ΟΧΙ.
Να μείνει και κάτι όρθιο γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα να ξεχωρίζει....
Θα μας ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ !!!!

Agg

Reaction score
0
Δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει ο Νταλαρας με τα μπουζουκια;;;;

Δωστε Μακροπουλο, Ζαζοπουλο και τους λοιπους στο λαο!!:138::138:

Reaction score
777
Δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει ο Νταλαρας με τα μπουζουκια;;;;

Δωστε Μακροπουλο, Ζαζοπουλο και τους λοιπους στο λαο!!:138::138:
Ο Νταλάρας έχει σχέση με όλα!!!!:142:

Staff online