Sennheiser HD800, Asus Xonar Essence ST και ενισχυτής ακουστικών

Reaction score
3
Απάντηση: Sennheiser HD800, Asus Xonar Essence ST και ενισχυτής ακουστικών

Bρηκα αυτο σημερα,και επειδη παρηγγειλα την ST χτες,ρωταω τι παιζει με αυτη την αλλαγη των opamp.Ξερει κανεις;
http://www.ncix.com/products/index.php?sku=56224
Αν πραγματι,ο Β22,ειναι Ο ενισχυτης,μπορει να τον αγορασει καποιος ετοιμο,γατι εμενα δεν πιανουν τα χερια μου,αν και επρεπε.
ΥΓ.Ηλθαν σημερα και τα molds για τα ακουστικα,τα Westone δηλαδη,αλλα δυσκολευομαι να βρω πως στο καλο μπαινουνε,γιατι ειναι σφιχτα.

Reaction score
2

Το καλύτερο ειναι να φτιαξεις εναν 4πλο Β22 (balanced all the way δηλαδη, απο την εισοδο ως την εξοδο) με Σ11 τροφοδοτικο. Πιο πανω δεν παει - κ το χρησιμοποιεις και στα ηχεια σου :)

Απο κει και περα ο 3πλος ειναι ο καλυτερος απο αποψη value for money.

Με balanced συνδεσεις ουσιαστικά εχεις χαμηλοτερα επιπεδα θορυβου γιατι εχουν αλλο τροπο λειτουργιας. Δεν ειμαι μηχανικος ή κάτι, αλλα αυτα που ξερω συνοψιζονται στα εξης:
1. Δεν τσιμπανε θορυβο απο ηλεκτρικες συσκευες γυρω γυρω
2. Το θορυβο που ισως μπει, τον φιλτραρουν αφου εχουν και ενα 3ο δρομο για τη γειωση μεσα απο τον οποιο στελνουν τα "σκουπιδια" εξω. Ο τροπος λειτουργιας εχει να κανει με την προσθαφαιρεση της φασης του ενος και του αλλου καλωδιου και μετα... θα μας διαφωτισει καποιος αλλος απ το φορουμ :107:
3. Ακουγονται λιγο πιο "δυνατα" απο unbalanced συνδεση γιατι εχουν συνηθως περισσοτερο ρευμα στην εξοδο τους.

Ολα αυτα με επιφυλαξη γιατι αν και τα διαβαζω ολη την ωρα, συχνα τα μπλεκω.

Εχε υποψη σου οτι θα πρεπει να μετατρεψεις και ολα σου τα ακουστικα σε balanced (recabling δηλαδη) ή να τα πουλησεις και να παρεις απο αγγελια καποια ηδη ετοιμα (εμφανιζονται συχνα στις αγγελιες του head-fi). Επιδης στην περιπτωση του 4πλου Β22 θα πρεπει και το dac σου να χει balanced xlr εξοδους.

Αν δε θες να μπλεξεις με ολα αυτα, το Μ3 ειναι απλα κορυφη. Για μενα ειναι το σημειο μετα απ το οποιο πρεπει να χεις χρυσα αυτακια για να καταλαβαινεις διαφορές.

Τώρα οσον αφορα την αγορα Β22 ετοιμου... Ε οχι! 1.500-2.500ε για ενισχυτη ακουστικων;; Που τί ρευματα βγαζει στο κατω κατω; Μισο βατ;
Θα γινουμε σαν τους hiendαδες που πληρωνουν 40k για 8 "γλυκα" watt λαμπιτσας. :119:

Πετρο για τον Μ3 δεν ειναι "Ζεστος" οπως ενας λαμπατος τιγκα χρωματισμενος και με παραμορφωσεις 2ης αρμονικης (συγγνωμη, εννουσα μουσικοτητα και χροιες :107: ) απλα ειναι ελάχιστα πιο χρωματισμενος απο εναν "κλινικο" solid state. Αν ψαξεις στο head-fi εχει αρκετες συγκρισεις/αναλυσεις/κλπ

Προσωπικα προτίμησα μια τέτοια "υπογραφή" για το dac μου, αφου οι 2 wolfson (8741) του nfb 12 εχουν και την τρελλη αναλυση κ λεπτομερεια (οπως το sabre του nfb 11) αλλα δεν ειναι και τελείως ψύχρα.
Εξαλλου το setup του home studio που εχω ειναι τετοιο.. Κλινικο dac, Balanced συνδεσεις σε ενεργα μονιτορς (focal cms 65) και ειναι ο,τι πρεπει.......για studio!
Για απολαυση μουσικής ομως προτιμω wolfson, το revox μου και τα b&w 705 με το χρωματακι τους :)

Μένω Πειραιά αλλά ειμαι πολυ συχνα στη Ν. Ιωνία, στο σπιτι της κοπελας μου (που το χω φορτωσει με τα ηχεια μου και την εχω ζαλισει!). Κανονιζόμαστε όποτε θέλετε.

Reaction score
11.806
Re: Απάντηση: Sennheiser HD800, Asus Xonar Essence ST και ενισχυτής ακουστικών

Τώρα οσον αφορα την αγορα Β22 ετοιμου... Ε οχι! 1.500-2.500ε για ενισχυτη ακουστικων;;
Λέω να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια...:131:

Πετρο για τον Μ3 δεν ειναι "Ζεστος" οπως ενας λαμπατος τιγκα χρωματισμενος και με παραμορφωσεις 2ης αρμονικης (συγγνωμη, εννουσα μουσικοτητα και χροιες :107:)
Καλά το λες! Καλά το λες!

Μένω Πειραιά αλλά ειμαι πολυ συχνα στη Ν. Ιωνία, στο σπιτι της κοπελας μου (που το χω φορτωσει με τα ηχεια μου και την εχω ζαλισει!). Κανονιζόμαστε όποτε θέλετε.
Βασικά εκεί που υπάρχουν τα ακουστικά και ο ενισχυτής και να μην έχει θόρυβο.

Reaction score
3

Tωρα για τα δυο αλλα που αναφερθηκαν,δηλαδη το Little Dot IV SE,και NFB-12,που βλεπω αλαλαγμους στο Headfi.org,τι γινεται;
Γιατι καθως καταλαβαινετε,η τιμη του Little Dot,ειναι μολις 300 Ευρω,και του αλλου,απο ο,τι ειδα,ειναι 190 λιρες Αγγλιας,οποτε μιλαμε για λογικες τιμες,και οχι για χιλιαρικα.
Μηνξεχνατε οτι αμα μπει κανεις στο λουκι του hifi,την εχει πατησει απο χερι,γιατι ο εχθρος του καλου,ειναι το καλυτερο.
Εςτσι,χανει τη χαρα να ακουει,και μπαινει στο αγχος να βρει το αλλο,το φοβερο το ετσι το αλλοιως,που θα ειναι ΚΑΙ το πρωτο,και και...
Εγω θα παω τα molds στην ακουολογο αυριο,γιατι δεν ερχονται καλα στ'αυτια μου,και θελω απλως να μου επιβεβαιωσει,οτι δε φταινε τα καλουπια που εχει φτιαξει,αλλα τα τελικα αντικειμενα.
Ασε,μπλεξαμε παλι.Τι ταθελα εγω τα πολλα πολλα;

Reaction score
2

180$ για opamps της asus... Και δεν παιρνεις ενα audio gd dac να βρεις την υγεια σου;
Η γνωμη μου ειναι ειτε να μεινεις στην asus (τρελο value for money) ή πούλησε τη για να αναβαθμίσεις σε κατι audio gd γυρω στα 350-400ε (καποιο μεταχειρισμενο dac19mk3 πχ).

Ουτως η αλλως μεγαλες διαφορες στα dacs δεν καταλαβαινεις μολις ξεπερασεις το σταδιο της soundblaster.
Εγω εχω ενα dacmagic (το οποιο ισως πουλησω) και τωρα θα μου ερθει το nfb-12. Ειμαι καλυμενος για πολυ καιρο!
Αν στο μελλον βγαλω πολλα λεφτά και αναβαθμισω ολο το συστημα μου θα ψηθω για κατι σαν το ref 3 του φιλου πιο πανω. Μεχρι τοτε δεν αγχωνομαι καθολου παντως :)

Αυτο που λες για το μικρόβιο του hifi φυσικα και ισχυει παντως και προσφατα αρχισα να το ξεπερναω.
Νομίζω πως αν καθήσεις με ψυχραιμία και διαβάσεις για το αντικείμενο (dacs πχ, χαρακτηριστικα, τί ειναι sigma delta και τι R2R κλπ) βγαζεις συμπερασματα.
Εγω μετα απο το συγκριτικο του Σταματούκου (respect!) με τα dacs που ακουσα και εκανα συγκρισεις καταλαβα πως μετα τα 300-400ε οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.

Αν το ψαχνεις λοιπον μπορεις να βρεις αξιοπρεπέστατες λύσεις σε όλα τα κομμάτια της αλυσίδας του συστήματός σου. Απλα οταν εγκλωβίζεσαι σε κυκλους που χουν τα χιλιαρικα για ψωμοτυρι αρχιζεις να πιστευεις και εσυ πως οτιδηποτε φθηνοτερο θα ναι κατα πολυ υποδεεστερο.
Ειναι μεχρι να συγκρινεις ενα weiss των 5k με ενα audio-gd των 300. Διαφορές θα ακούσεις αν προσπαθήσεις. Το αν θα δικαιολογήσεις τη διαφορά τιμής ειναι θεμα προσωπικο μετα.

Επειδη πλατείασα πάλι, σου προτείνω ενα nfb-12 και αν θες και εξτρα καλη οδηγηση για τα 600αρια μαζι με γαρνιτουρα λαμπιτσας παρε και το ΜΚ4. Αν γινει και η συναντηση θα ακουσεις το συνδυασμο dacmagic-MK IV SE-senn 600 και θα κρινεις. Αν ειναι κανονιζουμε κατι κ για αφου μου ερθει το nfb, να το ακουσεις κ αυτο. Χαρα μου να ανταλασσω αποψεις :)

ΥΓ> Ειμαστε ηδη 4 ατομα. Λεω να οργανωσουμε meet a la head-fi. Τι να μας πει η CES και η CanJam!

Reaction score
3

Δεν ειναι 180 δολλαρια Αμερικης,HongKong ειναι,δηλαδη καπου 25 δολλαρια Αμερικης!:119:

Reaction score
3

Παρε και το αλλο,και εδω ειμαι και εγω.
Κατα τα αλλα,εχεις δικηο 100%,και ηδη το εχω πληρωσει εδω και χρονια ,αλλα δε βαριεσαι,σημασια εχει,να το καταλαβεις και να κανεις κρατει.Αλλοιως δεν παει,οδγηγεισαι σε ολισθηρες καταστασεις με καρτες και δανεια και δε συμμαζευεται.
Κατι ξερω απο ο,τι εχω ακουσει βεβαια,γιατι εγω,ποτε δεν αγοραζω με δοσεις.

Reaction score
3

Χαιρετω.
Απεκτησα τελικα την ST,και περιμενω τη θυγατρικη της Η6,για να τις βαλω,αφου αλλαξω πρωτα και τους τελεστικους με National,αλλα το βλεπω χλωμο να μπορεσω να τις ρυθμισω.
Πηρα στο Πλαισιο,αλλα μου ειπαν οτι δεν το εχουν ξανακανει,και ετσι το ξανασκεφτομαι.
Τι μου συνιστατε;

Reaction score
11

Τι μου συνιστατε;

Να μας γράψεις δυο λόγια στο κατ' εξοχήν thread για την ST εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76129

Όσο για τις ρυθμίσεις θα βρεθεί η άκρη! Σίγουρα θα βοηθήσουν και οι οδηγίες...

Καλοάκουστη!

:107:

Reaction score
2

Να πω κ εγω τον πονο μου..

2 μηνες περιμενα (preorder γαρ!) να μου ερθει το NFB 12 και με παιρνει προχθες η DHL και με ενημερωνει οτι εχει ερθει αλλα ειναι στο τελωνειο..

Για να το εκτελωνισουν λοιπον, ηθελαν 101,46ε για ενα πραγμα που ειχε 180ε μαζι με τα μεταφορικα απο Κινα!!!
Ρωτησα για αλλο τροπο, μου ειπαν οτι θα πρεπε να παω στα γραφεια τους να παρω τα χαρτια και να δωσω 36+15ε και μετα να παω στο Ελ.Βενιζελος να βρω το δεμα μου + ο,τι μου χρεωναν στο τελωνειο εκει..

Εξοργιστηκα και απογοητευτηκα.. Δεν ειχα 100ε να δωσω αλλα και να τα χα ειναι κοροιδια ρε παιδια!
Τι 101ε για 150ε αξιας αντικειμενο! Και μαλιστα μικρου ογκου και βαρους.. Η αυθαιρεσια των τελωνειακων ειναι απιθανη.

Τους ειπα να το στειλουν πισω γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω τα χρηματα που ζητουσαν. Με πειραξε παρα πολυ γιατι το χα μεγαλο μερακι το συγκεκριμενο μπιχλιμπιδι..
Wolfson 8741 και headamp που βγαζει 3,5Watts στα 20ohm (και 2 στα 70 που ειναι τα DT770 μου).

Κριμα. Ελπιζω τουλαχιστον να επιστραφει οντως και να παρω τα χρηματα μου πισω (μειον τα μεταφορικα βεβαιως..)

Reaction score
3

Να πω κ εγω τον πονο μου..

2 μηνες περιμενα (preorder γαρ!) να μου ερθει το NFB 12 και με παιρνει προχθες η DHL και με ενημερωνει οτι εχει ερθει αλλα ειναι στο τελωνειο..

Για να το εκτελωνισουν λοιπον, ηθελαν 101,46ε για ενα πραγμα που ειχε 180ε μαζι με τα μεταφορικα απο Κινα!!!
Ρωτησα για αλλο τροπο, μου ειπαν οτι θα πρεπε να παω στα γραφεια τους να παρω τα χαρτια και να δωσω 36+15ε και μετα να παω στο Ελ.Βενιζελος να βρω το δεμα μου + ο,τι μου χρεωναν στο τελωνειο εκει..

Εξοργιστηκα και απογοητευτηκα.. Δεν ειχα 100ε να δωσω αλλα και να τα χα ειναι κοροιδια ρε παιδια!
Τι 101ε για 150ε αξιας αντικειμενο! Και μαλιστα μικρου ογκου και βαρους.. Η αυθαιρεσια των τελωνειακων ειναι απιθανη.

Τους ειπα να το στειλουν πισω γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω τα χρηματα που ζητουσαν. Με πειραξε παρα πολυ γιατι το χα μεγαλο μερακι το συγκεκριμενο μπιχλιμπιδι..
Wolfson 8741 και headamp που βγαζει 3,5Watts στα 20ohm (και 2 στα 70 που ειναι τα DT770 μου).

Κριμα. Ελπιζω τουλαχιστον να επιστραφει οντως και να παρω τα χρηματα μου πισω (μειον τα μεταφορικα βεβαιως..)
Eχω γραψει και θα το ξαναγραψω μια και καλη.
ΜΗΝ αγορασετε ΠΟΤΕ' μεσω UPS ή FEDEX. ΠΟΤΕ'.
Μην παρετε τιποτα μ αυτες τις ετσιριες,και αντιθετα διαλεξτε τους Γιαπωνεζους,ή την κρατικη Αμερικανικη USPS.Προσοχη να υπαρχει το S.
Την πατησα κι εγω καποτε,με κατι ζυγαριες απο την Αμερικη,και πληρωσα το ενα αλλο ενα.
Φτου φτου.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe