May I have your attention please?

Reaction score
17
Χαίρεται και καλησπέρες.
(Δεν βρήκα πιο συγκεκριμένο θέμα για τίτλο).
Ένας φίλος που κάνει διδακτορικό στο εξωτερικό έχει αρχίσει να έχει δυσκολίες για προσωπικά θέματα που δεν αναπτύσω εδώ :p.
Μου έλεγε τις προάλλες ότι του έχει λείψει να ακούει ωραιά τη μουσική του.. έτσι για να τον βοηθήσω/στηρίξω σκέφτηκα να του κάνω εγώ έκπληξη για να έχει κάτι να ακούει.

Λόγω της συγκυρίας θα ήθελα να δώσω μεταξύ 150-300 ευρώ. Ακούει μουσική μέσω υπολογιστή (αφού η μουσική του είναι σε ψηφιακή μορφή). Τώρα έχει κατι ηχεία logitech 2.1 (δεν ξέρω ποιο μοντέλο αλλά καταλαβαίνεται νομίζω) Έτσι δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα να αγοράσω κάποιο έτοιμο σύστημα αλλά κάποια parts που να συνδέσει πάνω στον υπολογιστή του. Δεν είμαι σίγουρος εάν ο φορητός του βγάζει spdif (θα προσπαθήσω να τον ψαρέψω για αυτό όμως).
Σκεφτόμουνα να του αγόραζα λοιπόν ένα dac που να συνδεει πάνω στο φορητό και μετά 2 ενεργά ηχειάκια. Ξέρω οτι το budget είναι περιορισμένο αλλά πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρετε να προτείνετε.

Ο χώρος που διαμένει είναι μικρός περίπου 15 τετραγωνικά (ένα δωμάτιο studio είναι). Τα ηχεία θα τα τοποθετήσει μάλλον πάνω στην επιφάνεια του γραφείου του άρα θα είναι σε κάποιο σχετικό ύψος.

Παρακάτω θα βρείτε τους περιορισμού στη λίστα.

-150-300 ευρω (καλύτερα γύρω στα 200)
-μεγάλο πρόβλημα χώρου. άρα μικρά ηχεία . 15 τετραγωνικά
-φωτογραφιά δωματίου (φαίνεται το γραφείο στο βάθος) http://www.facebook.com/photo.php?f...57.52461.1341320912&pid=1024508&id=1341320912
-φωτογραφία που δείχνει το δευτερο μισό του σπιτιού
http://www.facebook.com/photo.php?f...57.52461.1341320912&pid=1024509&id=1341320912
-όχι πολύ βαριά τα εξαρτήματα που θα προτείνετε. Ας βάλουμε ένα όριο τα 3-5 κιλά αφού κάποια στιγμή θα πρέπει να τα μετακομίσει.
-θα ήθελα κάτι που να γεμίζει ωραία μουσική το χώρο. .. Κάτι που να τον ευχαριστήσει...εαν με τα χρήματα αυτά παίρνω μόνο σκουπίδια - σκουπιδιών να το πείτε και εας σκεφτώ καλύτερο δώρο.
-μέγεθος ηχείων μάλλον μικρό(αμα είδατε την εικόνα του γραφείου θα καταλάβετε ότι είναι ήδη μικρο + έχει και άλλα ήδη επάνω). Ας αποφύγουμε όμως τα ηχεια μινιατουες (μέγεθος φλυτζανιού και δεν ξέρω εγώ).

Ευχαριστώ παρα παρα πολύ
για το χρόνο σας και τις καλές προθέσεις σας

Αλέκανδρος

Reaction score
867
εγώ θα προτιμούσα την EMU 0202 στα 100 ευρώ (με διασύνδεση usb και δυνατότητα περάσματος και 24/192 υλικού) και ένα ζευγαράκι M-AUDIO Studiophile 40 ενεργά ηχεία στα 130 ευρώ ...

Reaction score
17
Ευχαριστώ για τις απαντήσει σας.. Επιτρέψτε μου να αναφέρω τα παρακάτω.
-Το laptop τελικά δεν έχει spdif. Οπότε υπάρχει dac που να συνδέεται μέσω usb με τον υπολογιστή;
-Επίσης θα πρέπει να αγοράσω τον εξοπλισμό από αγγλικές ιστοσελίδες. Δεν ξέρω άλλες πέρα από το play.com & amazon.co.uk
-Funny story: τι επιστρέφει το amazon για το EMU http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias=aps&field-keywords=EMU+0202&x=0&y=0
-Θα κοιτάξω τα ηχεία που μου στείλατε αν και δεν γράφουν όλοι οι εμποροι διαστάσεις & βάρος.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

edit:To dac το είδα και μου άρεσε. ΘΑ ήθελα να δω και μερικά ακόμη όμως. Ως προς τα κιλά και τις διαστάσεις είναι εντάξει πιστεύω.

Reaction score
4
Απάντηση: May I have your attention please?

Αυτά που σου πρότεινα είναι 5 κιλά και τα σπάνε. Βέβαια δεν είμαι αντικειμενικός μιας και klipsch θα έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Reaction score
17
Re: Απάντηση: May I have your attention please?

Αυτά που σου πρότεινα είναι 5 κιλά και τα σπάνε. Βέβαια δεν είμαι αντικειμενικός μιας και klipsch θα έπαιρνα με κλειστά μάτια.
Ευχαριστώ για την απάντηση... αλλά δεν χρειάζονται και ένα dac για να γίνει σωστά η δουλειά; Δεν ξέρω όταν βλέπω subwoofer παθαίνω ένα κάτι (κ να φανταστείς ότι δεν ασχολούμαι κιόλας :))

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Χωρίς την ανάγκη χρήσης εξωτερικού dac:

1. SAMSON STUDIO DOCK4I: στα 171 Ευρώ - Plug 'n' play.

2. SAMSON STUDIO GT: στα 199 Ευρώ - Plug 'n' play.

Με την ανάγκη χρήσης εξωτερικού dac (π.χ. Emu 0404 usb ή Μusical Fidelity V-DAC) - σαφώς ποιοτικότερη λύση, αλλά ξεφεύγεις στο κόστος:

3. M-AUDIO STUDIOPHILE BX5A DELUXE στα 233 Ευρώ.

4. SAMSON RESOLV A8 στα 299 Ευρώ (μάλλον αυτά θα επέλεγα).

5. M-AUDIO STUDIOPHILE BX8A DELUXE στα 339 Ευρώ.

Προσοχή: Τα 1,2,3,5 έχουν την οπή του Bass Reflex στο πίσω μέρος της καμπίνας τους, οπότε δεν πρέπει να τοποθετηθούν πολύ κοντά στον πίσω τοίχο - ενδέχεται να "μπουμάρουν".

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες προτάσεις π.χ. από την KRK...
Αν δε βαριέσαι, ψάξ'το λίγο ακόμα.

Καλή τύχη στις επιλογές σου.:107:

Reaction score
2.243
On topic

Ψάχνοντας σε site με επαγγελματικά μηχανήματα πρόσεξε να αναγράφεται στην τιμή pair, επειδή πολύ συχνά οι τιμές που αναγράφονται είναι ανά κομμάτι. Τα λινκ που σου έδωσε πάντως ο Άλεξ είναι σε τιμές ανά ζευγάρι, αλλά γενικά έχε το νου σου.

Εγώ θα έλεγα πάντως αν δε θες να ξεφύγεις οικονομικά να ρίξεις τα λεφτά σου στα ηχεία. Ακόμη και με την on board κάρτα, με ένα καλό ζευγαράκι μονιτορ μια χαρά ήχο θα έχει ο φίλος σου. Εννοείται βέβαια ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Off Topic

Απορία: Η emu 404 λέει ότι έχει 2 mic in/hi z or line . Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλη π.χ. για χρήση ως phono με ψηφιακή riaa? (Δηλαδή σύνδεση του πικάπ στο mic in όπου και θα γίνει η προενίσχυση, ψηφιοποίηση και streaming στο pc για να εφαρμοστεί η ψηφιακή riaa, και μετά μετατροπή σε αναλογικό?)

Reaction score
17

Χωρίς την ανάγκη χρήσης εξωτερικού dac:

1. SAMSON STUDIO DOCK4I: στα 171 Ευρώ - Plug 'n' play.

2. SAMSON STUDIO GT: στα 199 Ευρώ - Plug 'n' play.

Με την ανάγκη χρήσης εξωτερικού dac (π.χ. Emu 0404 usb ή Μusical Fidelity V-DAC) - σαφώς ποιοτικότερη λύση, αλλά ξεφεύγεις στο κόστος:

3. M-AUDIO STUDIOPHILE BX5A DELUXE στα 233 Ευρώ.

4. SAMSON RESOLV A8 στα 299 Ευρώ (μάλλον αυτά θα επέλεγα).

5. M-AUDIO STUDIOPHILE BX8A DELUXE στα 339 Ευρώ.

Προσοχή: Τα 1,2,3,5 έχουν την οπή του Bass Reflex στο πίσω μέρος της καμπίνας τους, οπότε δεν πρέπει να τοποθετηθούν πολύ κοντά στον πίσω τοίχο - ενδέχεται να "μπουμάρουν".

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες προτάσεις π.χ. από την KRK...
Αν δε βαριέσαι, ψάξ'το λίγο ακόμα.

Καλή τύχη στις επιλογές σου.:107:
To ποστ σου μου δίνει τη δυνατότητα να ρωτήσω κάτι που πάντα ήθελα:
Ερώτηση Α)
Εάν εχω καταλάβει το πιο σημαντικό τελικά είναι η κατασκευή των ηχείων και έτσι τα χρήματα πρέπει να κατανέμονται λίγο 1/3 dac κ 2/3 ηχεία. Εάν αυτό είναι σωστό τότε οι συνδυασμοί dac κ ηχείων δεν είναι καλά προσαρμοσμένες.

Ερώτηση Β)
Διαβάζω με μεγάλη χαρά τις προτάσεις σας να αγοράσω κάτι που να ξεπερνάει τα 16/44 του cd-audio κ να ανέβω κατηγορία
Β.1 Με τα χρήματα δηλαδή που διαθέτω 200-300 ευρώ μπορώ να αγοράσω ηχεία που να 'εκμεταλεύονται' ανώτερες ποιότητες του cd-audio?
B.2 Που βρίσκει κανείς τέτοιες ανώτερες ποιότητες; Ο φίλος μου λογικά έχει μόνο cd και άντε καλής ποιότητας mp3 (Τα ακούς Panos; :p <--Δεν ξέρει καν τι είναι τα flac). Δεν θα πρέπει για να εκμεταλευτεί λοιπόν αυτές τις ανώτερες ποιόητες να αρχίσει να αγοράζει cd / dvd μουσικής που να τις υποστηρίζουν; Αυτός είναι και ο λόγος που έδωσα ένα dac που υποστηρίζει μέχρι cd audio ώστε να ρίξω και τα υπόλοιπα χρήματα σε ένα ηχείο που θα 'εκμεταλέυεται' αυτό το dac

Υ.Γ Μην γράψετε κάτι κακό για το φίλο μου :119: Θα τον βάλω όταν τα βρει τα κουτιά έκπληξη στην πόρτα του να σας ευχαριστήσει :137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: May I have your attention please?

To ποστ σου μου δίνει τη δυνατότητα να ρωτήσω κάτι που πάντα ήθελα:
Ερώτηση Α)
Εάν εχω καταλάβει το πιο σημαντικό τελικά είναι η κατασκευή των ηχείων...
Ναι.
Αν και, αν θέλουμε να είμαστε απολύτως σωστοί, ΓΕΝΙΚΑ, την πρώτη θέση ως προς τη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα, καταλαμβάνει πάντα ο χώρος ακρόασης.

... και έτσι τα χρήματα πρέπει να κατανέμονται λίγο 1/3 dac...
(Γενικά), βγάλε...

... κ 2/3 ηχεία.
Βάλε...

...
Εάν αυτό είναι σωστό τότε οι συνδυασμοί dac κ ηχείων δεν είναι καλά προσαρμοσμένοι.
Το χρηματικό όριο που έθεσες, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, ειδικά αν κάποιος θέλει να προτείνει προϊόντα τα οποία ο φίλος σου θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί και σε βάθος χρόνου ει δυνατόν.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Ερώτηση Β)
Διαβάζω με μεγάλη χαρά τις προτάσεις σας να αγοράσω κάτι που να ξεπερνάει τα 16/44 του cd-audio κ να ανέβω κατηγορία
Β.1 Με τα χρήματα δηλαδή που διαθέτω 200-300 ευρώ μπορώ να αγοράσω ηχεία που να 'εκμεταλεύονται' ανώτερες ποιότητες του cd-audio?
Αν εννοείς το να ακούς μικροδιαφορές, τότε ίσως.
Αν εννοείς το να εξαντλήσεις τις δυνατότητες του Red Book Standard, τότε, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ.
Για να αρχίσεις να είσαι σε θέση να ισχυρίζεσαι ότι το σύστημά σου εξαντλεί τις δυνατότητες του Red Book, ξεκινάς με το να τριακονταπλασιάσεις το διαθέσιμο budget σου για αγορά εξοπλισμού, και συνεχίζεις με το να δώσεις από τα μισά (15Χ) εως άλλα τόσα (30Χ - ή και παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του χώρου σου) για acoustic treatment του χώρου ακρόασης.

...
B.2 Που βρίσκει κανείς τέτοιες ανώτερες ποιότητες; Ο φίλος μου λογικά έχει μόνο cd και άντε καλής ποιότητας mp3 (Τα ακούς Panos; :p <--Δεν ξέρει καν τι είναι τα flac). Δεν θα πρέπει για να εκμεταλευτεί λοιπόν αυτές τις ανώτερες ποιόητες να αρχίσει να αγοράζει cd / dvd μουσικής που να τις υποστηρίζουν; Αυτός είναι και ο λόγος που έδωσα ένα dac που υποστηρίζει μέχρι cd audio ώστε να ρίξω και τα υπόλοιπα χρήματα σε ένα ηχείο που θα 'εκμεταλέυεται' αυτό το dac

Υ.Γ Μην γράψετε κάτι κακό για το φίλο μου :119: Θα τον βάλω όταν τα βρει τα κουτιά έκπληξη στην πόρτα του να σας ευχαριστήσει :137:
Ρίξε μια ματιά εδώ:

Ασυμπίεστη και HD Μουσική από το internet...

Είναι sticky στην παρούσα κατηγορία (Audio, Hi-Fi > Ψηφιακές Πηγές, PC Audio).

Reaction score
17

Αν εννοείς το να ακούς μικροδιαφορές, τότε ίσως.
Αν εννοείς το να εξαντλήσεις τις δυνατότητες του Red Book Standard, τότε, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ.
(Η παρακάτω συζήτηση ίσως βρει αδιάφορους τους περισσότερους η κουραστική).

Νομίζω ότι ακριβώς εδώ μπαίνει το value for money .. Πιστεύω (Χωρίς να ξέρω απλά πιστεύω) ότι το κάθε ηχειο μπορεί να αποδίδει μέχρι ένα επίπεδο και εάν έχεις να δώσεις ενα Χ ποσό ο μόνος τρόπος για να έχεις καλό ήχο είναι να πάρεις τέτοιο dac ώστε τα ηχεία σου να το εκμεταλεύονται πλήρως και ταυτόχρονα να μην ξεπεράσεις τα χρηματά σου.

Δεν γνωρίζω τον χώρο της μουσικής αλλά στους υπολοιστές για παράδειγμα τα πράγματα είναι πιο straightforward δεν θα πας να πάρεις ένα 8 πύρηνο επεξεργαστή και να βάλεις επάνω μια on-board κάρτα γραφικών για να παίζεις παιχνίδια...γιατί μπορείς παιχνίδια να παίζεις αλλά το balance των χρημάτων σου εάν γινόταν αλλιώς θα είχες πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν εδώ είμαι σωστός (και δεν σας έχω νευριάσει με την 'αυθαδειά' μου) θα έπρεπε για μένα να αγοράσω ένα φθηνό dac που να ξεπερνά την on-board κάρτα ήχου ενός laptop (60 με 100 ευρώ) ώστε να αφήσω 200-240 ευρώ για τα ηχεία που δεν θα είναι πλαστικά. Ιδιαίτερα όταν και εσείς μου λέτε ότι 1/4 dac 3/4 ηχεία (η ακόμα κ πιο κάτω). Αυτή η λογική θα μπορούσε και να σημάινει ίσως 0 ευρώ για dac και 300 ευρώ για ηχεία αλλά τι νόημα έχει ένα dac των 200 ευρώ σε ηχεία των 100 ευρώ (αυτό δεν κάνει violate τον όποιο κανόνα αναλογίας έχετε στο μυαλό σας;)

Στους υπολογιστές για παράδειγμα αυτό είναι πιο εύκολο να βρεις μια συσχέτιση που πρέπει να έχουν τα μεταξύ τους components ώστε να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

ΚΑταλαβαίνω ότι τα λεφτά που δίνω είναι λίγα για αυτά που έχετε συνηθίσει να ακούτε αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορώ να αγοράσω κάτι καλύτερο με αυτά (Συγκριτικά με on-board ήχου kai logitech ηχεία).

Βασικά πέρα από την αγορά αυτή προσπαθώ να χτίσω και γενικότερη κατανόηση στο θέμα, δεν ειμαι ειδικός, δεν ξέρω, μαθαίνω και τίποτα παραπάνω

Υ.Γ Αν ποτέ θελήσετε βοήθεια για υπολογιστές don't hesitate to contact me
A.

Reaction score
17
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για το χρόνο που δαπανήσατε.
Κατέληξα στην αποφασή μου.

Πιστεύετε ότι έχει αξία να προτείνω συγκεκριμένη θέση για τα ηχεία
http://www.facebook.com/photo.php?f...57.52461.1341320912&pid=1024508&id=1341320912

ή όπου και να τα βάλει ο φίλος μου ένα και το αυτό είναι λόγω μικρού χώρου;

Ευχαριστώ ξανά

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.601
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75