Kαταλληλο υλικο για htpc?

Reaction score
0
Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Mπορει μεν να εχει γεμισει αλλα το χαρακτηριζω περιεργο απ τη στιγμη πoυ δεν εχει δικο του δισκο αλλα πρεπει να το συνδεσεις στο δισκο ενος laptop.
Aυτη η onboard καρτα, με ποια ati συγκρινεται? Yποθετω οτι η συνδεση με τη τηλεοραση γινεται με hdmi?
Υποχρεωτικα μονο με το XBMC παρακολουθεις ταινιες?
Πως εισαι σιγουρoς οτι χαλαει μονο 25W? Οχι πως εχει σημασια βεβαια, ετσι κι αλλιως θα το ανοιγεις μόνο οταν θες να δεις ταινια.
Απο θερμοκρασιες/θορυβο πως παει? Εχει πολλους ανεμιστηρες?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Mπορει μεν να εχει γεμισει αλλα το χαρακτηριζω περιεργο απ τη στιγμη πoυ δεν εχει δικο του δισκο αλλα πρεπει να το συνδεσεις στο δισκο ενος laptop.
Aυτη η onboard καρτα, με ποια ati συγκρινεται? Yποθετω οτι η συνδεση με τη τηλεοραση γινεται με hdmi?
Υποχρεωτικα μονο με το XBMC παρακολουθεις ταινιες?
Πως εισαι σιγουρoς οτι χαλαει μονο 25W? Οχι πως εχει σημασια βεβαια, ετσι κι αλλιως θα το ανοιγεις μόνο οταν θες να δεις ταινια.
Απο θερμοκρασιες/θορυβο πως παει? Εχει πολλους ανεμιστηρες?
Πω πωωωω... καταιγισμός ερωτήσεων... πάμε λοιπόν... :107:

Δέχεται κοινό δίσκο 2,5 ιντσών ο οποίος συνήθως μπαίνει σε λαπτοπ. Επίσης μπορείς να βάλεις και SSD. Το καλό με τους δίσκους των λάπτοπ είναι ότι είναι σχεδόν αθόρυβοι, καταναλώνουν πολύ λίγο ρεύμα (2-3W μέγιστο) και τέλος ζεσταίνονται ελάχιστα.

Η Nvidia Ion είναι σαν την Nvidia GT210 - αξιολογότατη δηλαδή... Παίζει και παιχνιδάκια σε λογικές όμως αναλύσεις. Το μοντέλο της είναι GT218.

To Zotac όπως και τα περισότερα νετοπς όπως αυτό, έχουν πλήρη συνδεσιμότητα - hdmi, optican out, πολλά USB, onboard 802.11n, gigabit lan κ.λ.π. Όπως είπα βάζεις μνήμη δίσκο xbmc και έφυγες... :144:

Το XBMC είναι ρησπέκτ... τι άλλο να βάλεις δηλαδή; :137:

Μέτρα τα Watt του ATOM, της ION και του δίσκου και θα δεις ακριβώς πόσα καίει...

Έχει μόνο ένα ανεμιστήρα πάνω στην ΙΟΝ ο οποίος ακούγεται μόνο αν "στήσεις αυτί"

Για ότι άλλο... ρίξε... :107:

Reaction score
0

Ok ok και παλι ομως θεωρω υπερβολικο να δωσεις 200+ ευρω. Με αυτα τα λεφτα παιρνεις εναν 6πυρηνο AMD. Μπορεις να στησεις το htpc με εξαρτηματα φτηνα ή απο παλιοτερο σου pc, το οποιο θα μπορει να κανει και αλλα πραγματα.

Reaction score
0

Ok ok και παλι ομως θεωρω υπερβολικο να δωσεις 200+ ευρω. Με αυτα τα λεφτα παιρνεις εναν 6πυρηνο AMD. Μπορεις να στησεις το htpc με εξαρτηματα φτηνα ή απο παλιοτερο σου pc, το οποιο θα μπορει να κανει και αλλα πραγματα.
Άλλο το παλιό και άλλο το καινούριο - μην τα μπλέκουμε... και όταν μιλάμε για HTPC ΔΕΝ θελουμε να κάνει άλλα πράγματα - αν ο σκοπός είναι να κάνει και άλλα πράγματα τότε δεν είναι HTPC... τέλος!!!

Και μην ξεχνάς τα 25W σε αντίθεση με τα 125-150 περίπου που θα καίει αυτό που αναφέρεις... Με μέσο όρο τέσσερις ώρες παιξίματος την ημέρα, το τέρας σου θα καίει αρκετες κιλοβατώρες παραπάνω κάθε μήνα - θές να δεις πόσο θα το πληρώσεις σε ένα με δύο χρόνια; :107:

Και θέλω να δω πως θα καταφέρεις να κάνεις αυτό το AMD ήσυχο και αθόρυβο χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία...

Α ναι και τέλος θέλω να δω πόσα θα δώσεις για το κουτί ώστε να μην σε πετάξει από το σπίτι η γυναίκα σου... (αν είσαι παντρεμένος) :p

Reaction score
0

Άλλο το παλιό και άλλο το καινούριο - μην τα μπλέκουμε... και όταν μιλάμε για HTPC ΔΕΝ θελουμε να κάνει άλλα πράγματα - αν ο σκοπός είναι να κάνει και άλλα πράγματα τότε δεν είναι HTPC... τέλος!!!

Και μην ξεχνάς τα 25W σε αντίθεση με τα 125-150 περίπου που θα καίει αυτό που αναφέρεις... Με μέσο όρο τέσσερις ώρες παιξίματος την ημέρα, το τέρας σου θα καίει αρκετες κιλοβατώρες παραπάνω κάθε μήνα - θές να δεις πόσο θα το πληρώσεις σε ένα με δύο χρόνια; :107:

Και θέλω να δω πως θα καταφέρεις να κάνεις αυτό το AMD ήσυχο και αθόρυβο χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία...

Α ναι και τέλος θέλω να δω πόσα θα δώσεις για το κουτί ώστε να μην σε πετάξει από το σπίτι η γυναίκα σου... (αν είσαι παντρεμένος) :p
Φιλε μου,

παλια ή καινουργια τα εξαρτηματα τι σημασια εχει, αν ειναι σε καλη κατασταση και την κανουν τη δουλεια τους?

Τα αλλα πραγματα που μπορει να κανει ειναι
- κατεβασμα torrents
- αποθηκευτικος χωρος-μεταφορα αρχειων
- γραψιμο απ τη τηλεοραση μεσω καρτας

Μα πως γινεται να χαλας μόνο 25W? Mόνο ο σκληρος sata χαλαει 18W. Tο δικο μου συστημα ειναι και ενεργειακως λιτο και πολυ αθορυβο, οπως θα δεις παρακατω.
Πηγαινε--> http://extreme.outervision.com/PSUEngine
βαλε τα εξαρτηματα σου και πες μου πόσο καταναλωνεις.
Σε μενα βγαινει 170W (ή 188 με την TV usb καρτα).
Φυσικα το νουμερο αυτο αφορα το maximum και εφοσον ολα τα εξαρτηματα δουλευουν ταυτοχρονα.
Το pc αυτο μπορει να το εχω και 24ωρα συνεχως αναμενο γιατι κατεβαζει torrents και φτιαχνει ratiοs, αλλα με το cool&quiet υποχρονιζεται και στην ουσια χαλαει πολυ λιγο ρευμα.

Πιο συγκεκριμενα το συστημα αποτελειται:
casemidi CoolerMaster κομψο και ηχομονωτικο(εχει αφρολεξ)
psu Silverstone 450W fanless

mobo ΑsRock s939
cpu A64 x2 4400+ 2.2GHz με fanless ψυκτρα Katana
ram ddr400 3GB dual (4 sticks) cl 2,5
Ati HD 5450 fanless
wifi Asus pci card
hdd WD caviar green 500GB

Scythe fan 120mm 500rpm
mouse wireless logitech
usb hybrid DVB-T TV tuner

Οπως καταλαβαινεις λοιπον μιλαμε για σχεδον αθορυβο συστημα, οι μονες πηγες θορυβου ειναι ο skythe fan στις χαμηλες στροφες και ο green sata, εξ ορισμου πολυ ησυχος.

Οσο για το case που τοσο προβληματιζει τη γυναικα σου, ε lol, παρε ενα μικρο κομψο:102:

Reaction score
0

Μα πως γινεται να χαλας μόνο 25W? Mόνο ο σκληρος sata χαλαει 18W.
Λυπάμαι σου είπα ψέματα... δεν είναι 25W... είναι 23.4W... :107:

και μάλιστα σε πλήρες load... όταν είναι πιο χαλαρό καίει μόλις 19.7W

σε παραπέμπω στο σχετικό review...

http://www.anandtech.com/show/3702/zotacs-zbox-hdid11-review-next-gen-ion-better-worse-than-ion1/7

το μόνο που μένει είναι να κάνεις τους υπολογισμούς σου και να δείς πόσο πραγματικά παραπάνω σοτ στοιχίζει το δικό σου.. :112:

Reaction score
0

Οσο για το case που τοσο προβληματιζει τη γυναικα σου, ε lol, παρε ενα μικρο κομψο:102:
Κάτω από €100 δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο.... κάτι σαβούρες desktop cases βρίσκεις μόνο, τα οποία δεν βλέπονται...

Α ναι... το zotac έχει και VESA Mount και αν θέλεις το βιδώνεις πίσω από την τηλεόραση και εξαφανίζεται!!!! :107:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Λυπάμαι σου είπα ψέματα... δεν είναι 25W... είναι 23.4W... :107:
και μάλιστα σε πλήρες load... όταν είναι πιο χαλαρό καίει μόλις 19.7W
σε παραπέμπω στο σχετικό review...
http://www.anandtech.com/show/3702/zotacs-zbox-hdid11-review-next-gen-ion-better-worse-than-ion1/7
Eιπαμε φιλε μου, μονο ο sata σκληρος χαλαει 18W.
Για να εχουμε κοινη βαση, πηγαινε http://extreme.outervision.com/PSUEngine

το μόνο που μένει είναι να κάνεις τους υπολογισμούς σου και να δείς πόσο πραγματικά παραπάνω σοτ στοιχίζει το δικό σου.. :112:
Οπως ειδες φιλε μου μετα την αναλυτικη παρουσιαση που σου εκανα στο προηγουμενο, το συστημα μου ειναι σαφως αποδοτικοτερο, λιγοτερο ενεργοβορο, σχεδον αθορυβο και παραλληλα κοστιζει λιγοτερο απο ενα μεσο ετοιματζιδικο media player, του οποιου η μονη δουλεια ειναι να παιζει media...

Eαν βαλεις υλικα που σου ξεμειναν απο προηγουμενες pc αναβαθμισεις θα ριξεις το κοστος σε μηδαμινη βαση. Εγω βεβαια που ειμαι ψαγμενος θελησα το κατι παραπανω οποτε αγορασα fanless psu. Γενικα τα fans απουσιαζουν. Εχω εξαρτηματα και παλια και καινουργια οπως ειδες, το σιγουρο ειναι οτι αν τα συγκρινουμε με τα δικα σου κερδιζουν με κατεβασμενα τα χερια, που λενε:102:

Κάτω από 100 δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο.... κάτι σαβούρες desktop cases βρίσκεις μόνο, τα οποία δεν βλέπονται...
To δικο μου οπως ειδες εκανε μόνο 55 και ειναι πολυ καλη λυση, τωρα αν θελεις κατι πιο λεπτο/πλατυ που να μοιαζει με dvd player φανταζομαι οτι αν ψαξεις στα μη ετοιματζιδικα θα βρεις.
Απ οτι καταλαβα εσενα σε ενδιαφερει βασικα το πως "βλεπεται", εμενα με ενδιαφερει η λειτουργικοτητα και η ηχομονωση του.
Τα ετοιματζιδικα δε συμφερουν σε καμμια περιπτωση αλλα πρεπει να εισαι σε θεση να συναρμολογησεις απο μονος σου.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Με 18 watt κατανάλωση σκληρός δίσκος αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, το πολύ μέχρι 11-12 watts είναι η μέγιστη κατανάλωση, π.χ. ένας WD RE4 2TB έχει κατανάλωση μέχρι 10,70 watts, ενώ ένας γρήγορος VelociRaptor 600GB καταναλώνει μέχρι 6,20 watts.
Αν χρησιμοποιήσεις μάλιστα 2.5 ιντσών δίσκο η κατανάλωση είναι ακόμη μικρότερη π.χ. ένας WD Black Scorpio 750GB έχει μέγιστη κατανάλωση 1,75 watts.

Reaction score
3
Γιωργο μεγαλη επιτυχια ο Black Scorpio
Ξερεις την χωριτηκοτητα του μικροτερου Σκορπιου?
Γιατι περισευει ακομη μια θεση 2,5" στο κουτι................

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Οπως ειδες φιλε μου μετα την αναλυτικη παρουσιαση που σου εκανα στο προηγουμενο, το συστημα μου ειναι σαφως αποδοτικοτερο, λιγοτερο ενεργοβορο, σχεδον αθορυβο και παραλληλα κοστιζει λιγοτερο απο ενα μεσο ετοιματζιδικο media player, του οποιου η μονη δουλεια ειναι να παιζει media...

Eαν βαλεις υλικα που σου ξεμειναν απο προηγουμενες pc αναβαθμισεις θα ριξεις το κοστος σε μηδαμινη βαση. Εγω βεβαια που ειμαι ψαγμενος θελησα το κατι παραπανω οποτε αγορασα fanless psu. Γενικα τα fans απουσιαζουν. Εχω εξαρτηματα και παλια και καινουργια οπως ειδες, το σιγουρο ειναι οτι αν τα συγκρινουμε με τα δικα σου κερδιζουν με κατεβασμενα τα χερια, που λενε:102:

To δικο μου οπως ειδες εκανε μόνο 55 και ειναι πολυ καλη λυση, τωρα αν θελεις κατι πιο λεπτο/πλατυ που να μοιαζει με dvd player φανταζομαι οτι αν ψαξεις στα μη ετοιματζιδικα θα βρεις.
Απ οτι καταλαβα εσενα σε ενδιαφερει βασικα το πως "βλεπεται", εμενα με ενδιαφερει η λειτουργικοτητα και η ηχομονωση του.
Τα ετοιματζιδικα δε συμφερουν σε καμμια περιπτωση αλλα πρεπει να εισαι σε θεση να συναρμολογησεις απο μονος σου.
Για το πόσο καταναλώνει ένας δίσκος 2.5 ιντσών, σου απάντησαν οι προλαλήσαντες (2W)... για το πόσο καταναλώνει το σύστημά σου σε αντίθεση με ένα Atom HTPC σου απαντούν τα απλά μαθηματικά... Όσο και να το παλεύεις, εσύ καις τουλάχιστον 150W περισσότερα ανά ώρα χωρίς λόγο (από την στιγμή που ένα Atom HTPC καλύπτει όλες τις ανάγκες αναπαραγωγής ταινιών κλπ).

Επίσης η στραντζαρισμένη λαμαρίνα που έχεις αγοράσει για κουτί δεν είναι κουτί για HTPC - εσύ έχεις συνδέσει απλά έναν υπολογιστή στην τηλεόραση. ΟΚ αυτό χρειαζόσουνα και καλά έκανες... εδώ όμως το θέμα είναι "Kαταλληλο υλικο για htpc" και όχι πως θα συνδέσω την φτηνή και άσχημη "λαμαρίνα" που έχω με την τηλεόρασή μου.... :107:

Σε πειράζω έτσι... μια χαρά είναι η "λαμαρίνα" σου... πόσα Watt είπες καίει; :142:

Reaction score
0

Με 18 watt κατανάλωση σκληρός δίσκος αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, το πολύ μέχρι 11-12 watts είναι η μέγιστη κατανάλωση, π.χ. ένας WD RE4 2TB έχει κατανάλωση μέχρι 10,70 watts, ενώ ένας γρήγορος VelociRaptor 600GB καταναλώνει μέχρι 6,20 watts.
Αν χρησιμοποιήσεις μάλιστα 2.5 ιντσών δίσκο η κατανάλωση είναι ακόμη μικρότερη π.χ. ένας WD Black Scorpio 750GB έχει μέγιστη κατανάλωση 1,75 watts.
Τοσα λεει το site για εναν sata, δηλαδη διεψευδεις το site που ειναι εξειδικευμενο σε τετοιες μετρησεις?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Για το πόσο καταναλώνει ένας δίσκος 2.5 ιντσών, σου απάντησαν οι προλαλήσαντες (2W)... για το πόσο καταναλώνει το σύστημά σου σε αντίθεση με ένα Atom HTPC σου απαντούν τα απλά μαθηματικά... Όσο και να το παλεύεις, εσύ καις τουλάχιστον 150W περισσότερα ανά ώρα χωρίς λόγο (από την στιγμή που ένα Atom HTPC καλύπτει όλες τις ανάγκες αναπαραγωγής ταινιών κλπ).

Επίσης η στραντζαρισμένη λαμαρίνα που έχεις αγοράσει για κουτί δεν είναι κουτί για HTPC - εσύ έχεις συνδέσει απλά έναν υπολογιστή στην τηλεόραση. ΟΚ αυτό χρειαζόσουνα και καλά έκανες... εδώ όμως το θέμα είναι "Kαταλληλο υλικο για htpc" και όχι πως θα συνδέσω την φτηνή και άσχημη "λαμαρίνα" που έχω με την τηλεόρασή μου....

Σε πειράζω έτσι... μια χαρά είναι η "λαμαρίνα" σου... πόσα Watt είπες καίει;
Φιλε μου ασε τους... "προλαλησαντες" και βαλε τα εξαρτηματα σου σε εκεινο το site να μαθεις ποσα χαλαει το συστημα σου.
Εγω δεν παλευω κατι, αναλυτικα σου εξηγησα πως εχει η καταναλωση με ολες τις λεπτομερειες, αν και παλι εχεις κενα σου συνιστω να ξαναδιαβασεις, προσεκτικοτερα αυτη τη φορα τα προηγουμενα μυνηματα μου. Προσεξε ιδιαιτερα το σημειο του cool&quiet, που ριχνει αυτοματα το ρευμα.
Το χρυσοπληρωμενο σου Atom HTPC το μόνο που κανει ειναι να παιζει ταινιες, ετσι δεν ειναι? Ενω δεν εχει ουτε σκληρο... Τσαμπα λεφτα.

Τι σημαινε "στρανταζισμενη"? Το δικο μου κουτι οπως σου εξηγησα αλλα και ειδες στα images εχει ηχομονωση και ειναι αρκετα κομψο. Δεν προκειται για "φτηνη και ασχημη λαμαρινα". Κανει πολυ περισσοτερα απο το να παιζει απλα ταινιες, οποτε μη το συγκρινεις με το ακριβοπληρωμενο σου μπουζουκακι, που απευθυνεται βασικα σε χρηστες που δεν πολυκατεχουν απ το χωρο.

Το θεμα του thread το γνωριζω γιατι... εγω το δημιουργησα
Κανε το κοπο λοιπον να το διαβασεις απο την αρχη αντι να μου κανεις υποδειξεις

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Θα παρακαλέσω τους αγαπητούς george_ και karasardelis να ρίξουν τους τόνους της προσωπικής αντιπαράθεσης.
Η ανταλλαγή απόψεών σε ήπιους τόνους και πάντα με επιχειρήματα είναι ο σκοπός της ύπαρξης ενός forum.

Στο θέμα μας τώρα:
Για το δικό μου PC(όχι HTPC) το extreme PSU calculator δίνει 333 watts χωρίς HDD με system load 90%
+ 1 SATA High rpm πάει στα 357 δηλαδή προσθέτει 24 watts (SATA, SAS 10K or 15K rpm)
+1 SATA Green πάει στα 339 +6 watts
+1 SATA regular πάει στα 343 +10 watts (SATA 7200rpm)
Προσθέτοντας όλους τους δίσκους που έχω μου προτείνει 409 watts με system load 90%
Δεν βλέπω να υπάρχει διαφορά από τα στοιχεία που έγραψα ποιο πάνω.
Την ίδια στιγμή το UPS μου δείχνει κατανάλωση 160 watt με την οθόνη(DELL 2405), το modem router και το ασύρματο τηλέφωνο, CPU load 10-25%, torrent download και internet browsing.
CPU: intel Core 2 Duo E8400
GPU: nVidia 9600GT
HDD: 12 συνολικά, 6 1ΤΒ WD Caviar Green, 5 2TB WD Caviar Green και 1 Velociraptor 160GB.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Φιλε μου ασε τους... "προλαλησαντες" και βαλε τα εξαρτηματα σου σε εκεινο το site να μαθεις ποσα χαλαει το συστημα σου.
Στα τεχνικά χαρακτηρηστικά ο κατασκευαστής του δίσκου (WD) δίνει 2W κατανάλωση... Τι λόγο έχω να επισκέπτομαι ένα site γενικών μετρήσεων;

Εγω δεν παλευω κατι, αναλυτικα σου εξηγησα πως εχει η καταναλωση με ολες τις λεπτομερειες, αν και παλι εχεις κενα σου συνιστω να ξαναδιαβασεις, προσεκτικοτερα αυτη τη φορα τα προηγουμενα μυνηματα μου. Προσεξε ιδιαιτερα το σημειο του cool&quiet, που ριχνει αυτοματα το ρευμα.
Το χρυσοπληρωμενο σου Atom HTPC το μόνο που κανει ειναι να παιζει ταινιες, ετσι δεν ειναι? Ενω δεν εχει ουτε σκληρο... Τσαμπα λεφτα.
Το Atom δεν είναι καθόλου χρυσοπληρωμένο - όπως σου είπα βγαίνει καινούριο κάτω από €250 πλήρες με μνήμη και δίσκο (έχω βρει μεταχειρισμένο με €150) και φυσικά τρέχει Windows 7 Ultimate με τα πάντα επάνω, είναι εντελώς αθόρυβο, δεν ζεσταίνεται καθόλου και με τίποτα, παίζει 1080p με 5% χρήση επεξεργαστή, κατεβάζει torrents, παίζει τέλεια Internet και Youtube HD και... να μην συνεχίσω... κάνει τα πάντα εκτός από εσπρέσσο :107:

Τι σημαινε "στρανταζισμενη"? Το δικο μου κουτι οπως σου εξηγησα αλλα και ειδες στα images εχει ηχομονωση και ειναι αρκετα κομψο. Δεν προκειται για "φτηνη και ασχημη λαμαρινα". Κανει πολυ περισσοτερα απο το να παιζει απλα ταινιες, οποτε μη το συγκρινεις με το ακριβοπληρωμενο σου μπουζουκακι, που απευθυνεται βασικα σε χρηστες που δεν πολυκατεχουν απ το χωρο.
Λέω στραντζαρισμένη λαμαρίνα διότι δεν είναι αλουμίνιο ή κατασκευασμένο για χρήση HTPC. Είναι ένα απλό κουτί Η/Υ - πιθανώς άριστο για χρήση υπολογιστή αλλά ιδιαίτερα άσχημο για χρήση HTPC. Κουτιά για χρήση HTPC είναι για παράδειγμα αυτά:

http://www.tomsguide.com/us/diy-hd-htpc-extravaganza-part1,review-647.html
http://www.techspot.com/review/148-beautiful-htpc-cases-roundup/

Και τέλος χαλάρωσε μην μας την λένε... προσπαθώ να κάνω μαζί σου μια χαλαρή αντιπαράθεση και όχι να μαλώσουμε. :142:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Στα τεχνικά χαρακτηρηστικά ο κατασκευαστής του δίσκου (WD) δίνει 2W κατανάλωση... Τι λόγο έχω να επισκέπτομαι ένα site γενικών μετρήσεων;
2W φιλε μου δεν χαλανε ουτε οι ssd. Aλλο ειναι ομως το θεμα, εφοσον τον σκληρο τον δουλευεις σε αλλο συστημα, θα πρεπει να υπολογισεις και τα W του αλλου συστηματος...
Τοσος πολυς κοπος σου ειναι να "επισκεφτεις ένα site γενικών μετρήσεων" ?

Το Atom δεν είναι καθόλου χρυσοπληρωμένο - όπως σου είπα βγαίνει καινούριο κάτω από €250 πλήρες με μνήμη και δίσκο (έχω βρει μεταχειρισμένο με €150) και φυσικά τρέχει Windows 7 Ultimate με τα πάντα επάνω, είναι εντελώς αθόρυβο, δεν ζεσταίνεται καθόλου και με τίποτα, παίζει 1080p με 5% χρήση επεξεργαστή, κατεβάζει torrents, παίζει τέλεια Internet και Youtube HD και... να μην συνεχίσω... κάνει τα πάντα εκτός από εσπρέσσο :107:
Mα ολες αυτες οι συσκευες ειναι χρυσοπληρωμενες, κοστιζουν πολυ και προσφερουν ελαχιστα, βασικα απευθυνονται σε αδαεις που δεν μπορουν να συναρμολογησουν μονοι τους εναν απλο player.
Εντελως αθορυβο? ποσους ανεμιστηρες εχει?
Τωρα μου λες οτι κατεβαζει και τορεντς?
Τι καρτα εχει?
Ο επεξστης του ειναι χαμηλης ισχυος, η μνημη λιγη, λογικα δεν μπορει να κανει και πολλα.

Λέω στραντζαρισμένη λαμαρίνα διότι δεν είναι αλουμίνιο ή κατασκευασμένο για χρήση HTPC. Είναι ένα απλό κουτί Η/Υ - πιθανώς άριστο για χρήση υπολογιστή αλλά ιδιαίτερα άσχημο για χρήση HTPC. Κουτιά για χρήση HTPC είναι για παράδειγμα αυτά:
Bεβαιως και εχει αλουμινιο στο front panel και δεν υπαρχει λογο να εχει παντου. Ολα τα κουτια "απλα" ειναι, αλλα το συγκεκριμενο ειναι εξαιρετικο και ηχομονωτικο. Μην κρινεις κατι που δεν το εχεις. Αν το γυρισεις "ξαπλα" τοτε θα μοιαζει με το δικο σουμ, απλα λιγο μεγαλυτερο... Δε νομιζω οτι αξιζει να πληρωσεις τοσα λεφτα για μικρο μεγεθος. "Ομορφο" μεν το κουτι σου αλλα συνδεδεμενο με laptop για σκληρο?

Και τέλος χαλάρωσε μην μας την λένε... προσπαθώ να κάνω μαζί σου μια χαλαρή αντιπαράθεση και όχι να μαλώσουμε. :142:
Εαν εισαι εσυ χαλαρωμενος ειμαι κι εγω:126: Ποιος ξεκινησε τα κοσμητικα?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

2W φιλε μου δεν χαλανε ουτε οι ssd. Aλλο ειναι ομως το θεμα, εφοσον τον σκληρο τον δουλευεις σε αλλο συστημα, θα πρεπει να υπολογισεις και τα W του αλλου συστηματος...
Τοσος πολυς κοπος σου ειναι να "επισκεφτεις ένα site γενικών μετρήσεων" ?
Αγαπητέ george_ επιμένεις σε μια άποψη που όλα τα στοιχεία σου δείχνουν ότι είναι λάθος.

Μεθοδολογία μέτρησης κατανάλωσης HDD
http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/hdd-2010_15.html#sect0
http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/25inch-500-640-750gb-hdd-roundup_17.html#sect0

@george_ και karasardelis
Είναι τελευταία φορά που κάνω παρατήρηση και στους δύο για την ανούσια προσωπική σας αντιπαράθεση, την επόμενη φορά θα αναγκαστώ να σβήσω τα μηνύματα σας και να σας δώσω warning όπως επιβάλει ο κανονισμός λειτουργίας του AVSite.

Reaction score
0

Αγαπητέ george_ επιμένεις σε μια άποψη που όλα τα στοιχεία σου δείχνουν ότι είναι λάθος.
Φιλε μου, εγω δεν επιμενω σε κατι, απλα στρεφω τον ενδιαφερομενο στο site που ειναι εξειδικευμενο για τετοιες μετρησεις. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.
Δικαιωμα σου βεβαια να δεχεσαι αλλα links αντι γιαυτο, μη προσπαθεις ομως να τα επιβαλλεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts