Kαταλληλο υλικο για htpc?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Βασικά δεν έχεις καταλάβει την χρησιμότητα του Extreme PSU Calculator και γι ‘ αυτό τον λόγο επιμένεις στη λάθος άποψη.
Το extreme PSU calculator σε βοηθά να υπολογίσεις την ελάχιστη ισχύ που πρέπει να έχει ένα τροφοδοτικό για να μπορέσει να εκκινήσει το PC και να δουλεύει σωστά όταν όλα μαζί τα κομμάτια του λειτουργούν στο 90% ή και παραπάνω.
Το extreme PSU calculator δεν υπολογίζει κατανάλωση.
Ακόμη και έτσι όμως μπορείς πολύ εύκολα να δεις τι απαιτεί ένας σκληρός δίσκος.
Φτιάξε ένα σύστημα χωρίς δίσκο και κάνε τον υπολογισμό, σημείωσε το αποτέλεσμα, έπειτα πρόσθεσε έναν δίσκο και κάνε πάλι τον υπολογισμό, δες την διαφορά των μετρήσεων.

Reaction score
0

Eιπαμε φιλε μου, εγω δεν επιμενω σε καποια αποψη, κανω απλα οτι και εκατομμυρια αλλοι χρηστες σε αυτο το κοσμο: Παω στο site αυτο για να μετρησω τη καταναλωση ενος συστηματος. Γιατι σου ειναι τοσο δυσκολο να το αντιληφθεις:118:
Δεν σου λεει την ελαχιστη... τη μεγιστη θεωρητικη σου λεει. Μαλιστα σου δινει και ενα +50 στο τελικο συνολο για να εισαι μεσα.
Για να δεις πόσο υπολογιζει εναν δισκο δεν χρειαζεται να κανεις ολο αυτο που λες. Βαζεις στα πεδια μόνο τον δισκο:102:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αυτό που έχεις καταλάβει για το Extreme PSU Calculator είναι λάθος και επιμένεις.
Οκ δικαίωμα σου, δικαίωμα και υποχρέωση μου είναι να το επισημάνω για να μην παραπλανούνται οι φίλοι του AVSite.

Το εργαλείο δεν μπορεί να σου υπολογίσει μόνο με έναν δίσκο, έτσι όταν του βάζεις έναν δίσκο αυτό σου προσθέτει μερικά standard υποσυστήματα για να δημιουργήσει ένα υποτυπώδες PC και έπειτα κάνει τον υπολογισμό.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

@george_ και karasardelis
Είναι τελευταία φορά που κάνω παρατήρηση και στους δύο για την ανούσια προσωπική σας αντιπαράθεση, την επόμενη φορά θα αναγκαστώ να σβήσω τα μηνύματα σας και να σας δώσω warning όπως επιβάλει ο κανονισμός λειτουργίας του AVSite.
OK αν και δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση, εγώ παραιτούμαι... :108:

Reaction score
0

Αυτό που έχεις καταλάβει για το Extreme PSU Calculator είναι λάθος και επιμένεις.
Οκ δικαίωμα σου, δικαίωμα και υποχρέωση μου είναι να το επισημάνω για να μην παραπλανούνται οι φίλοι του AVSite.

Το εργαλείο δεν μπορεί να σου υπολογίσει μόνο με έναν δίσκο, έτσι όταν του βάζεις έναν δίσκο αυτό σου προσθέτει μερικά standard υποσυστήματα για να δημιουργήσει ένα υποτυπώδες PC και έπειτα κάνει τον υπολογισμό.
Eλα φιλε μου, μη λεμε ολο τα ιδια... Και σταματα συνεχεια να μου λες οτι δεν εχω καταλάβει, οτι επιμενω κλπ. γινεται κουραστικο.
Απλα χρησιμοποιω το site αυτο οπως εκατομμυρια αλλοι χρηστες στο πλανητη.
Κανεις δεν παραπλανειται, μην ανησυχεις.

Ειτε βαλεις τον δισκο μονο του ειτε με αλλα υποσυστηματα, το site θα σου δωσει παντα το ιδιο νουμερο με το οποιο τον υπολογιζει (τα στανταρ υποσυστηματα που υπολογιζει ειναι η mobo).

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Συμφωνώ πολύ επιμέναμε, αλλά δεν σου κάνω καμία προσωπική επίθεση, απλά γράφω αυτά που ισχύουν.

Reaction score
2

Μία ερώτηση σχετικά με το Extreme PSU Calculator. Επειδή θέλω να αλλάξω το τροφοδοτικό μου με κάποιο PicoPSU, έβαλα τα components μου και μου έβγαλε 45W. Αυτό σημαίνει ότι με ένα PicoPSU με 80W θα είμαι εντάξει ή θέλω κάτι πιο δυνατό;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, έχεις μάλιστα και περιθώριο να προσθέσεις και άλλα εξαρτήματα στο μέλλον.

Reaction score
2

Μου έκανε εντύπωση όμως, το αποτέλεσμα. Τα components που έβαλα ήταν:

CPU: Athlon II X4 600e
GPU: GT 430 (αυτήν σκοπεύω να πάρω, όπως λέω και στο άλλο thread)
HDD: SSD
Optical: Blu-Ray/DVD Writer

είναι λογικό το αποτέλεσμα; Πίστευα ότι με την κάρτα αυτή θα χρειαζόμουν κανά 400άρι τροφοδοτικό.

Reaction score
0

Συμφωνώ πολύ επιμέναμε, αλλά δεν σου κάνω καμία προσωπική επίθεση, απλά γράφω αυτά που ισχύουν.
Kι εγω γραφω αυτα που ισχυουν, χωρις να σου λεω "εισαι ετσι, εισαι γιουβετσι" κλπ...
Μεινε στο θεμα χωρις να αναλωνεσαι σε προσωπικες επιθεσεις.

Εαν προσεξες και τσεκαρησες αυτα που ειπα, τοτε ηδη ξερεις οτι ειχα δικιο στο θεμα του site.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μου έκανε εντύπωση όμως, το αποτέλεσμα. Τα components που έβαλα ήταν:

CPU: Athlon II X4 600e
GPU: GT 430 (αυτήν σκοπεύω να πάρω, όπως λέω και στο άλλο thread)
HDD: SSD
Optical: Blu-Ray/DVD Writer

είναι λογικό το αποτέλεσμα; Πίστευα ότι με την κάρτα αυτή θα χρειαζόμουν κανά 400άρι τροφοδοτικό.
Εδώ έχουμε θέμα, γενικά τα pico-PSU κάνουν για ATOM like ή mobile like συστήματα, όχι για αυτό που αναφέρεις.
Τον κυριότερο λόγω έχουν τα amperes που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό σε κάθε γραμμή του, δεν αρκεί η συνολική ισχύς σε watt, αν προσέξεις σε κάποιο ATX τροφοδοτικό υπάρχει ταμπέλα που αναφέρει ακριβώς τι μπορεί να δώσει.
Η GT 430 καταναλώνει maximum 49W όπως αναφέρει η nVidia, οι κατασκευαστές όμως τις πειράζουν λίγο με αποτέλεσμα να υπάρχουν GT 430 που καταναλώνουν μέχρι και 70W σε OC.
Η nVidia προτείνει τροφοδοτικό 300W, ίσως να μπορεί να δουλέψει με κάποιο πολύ καλής ποιότητας PSU με λιγότερα watts αρκεί να μπορεί να δώσει 18Α στη γραμμή +12V.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Kι εγω γραφω αυτα που ισχυουν, χωρις να σου λεω "εισαι ετσι, εισαι γιουβετσι" κλπ...
Μεινε στο θεμα χωρις να αναλωνεσαι σε προσωπικες επιθεσεις.

Εαν προσεξες και τσεκαρησες αυτα που ειπα, τοτε ηδη ξερεις οτι ειχα δικιο στο θεμα του site.
Για να λυθεί η παρεξήγηση σε παρακαλώ να γράψεις αναλυτικά την χρησιμότητα του Extreme PSU Calculator για να το καταλάβουμε.
Θα γράψω και εγώ αυτά που πιστεύω για να καταλάβουμε που έχω λάθος.

Reaction score
0

Για να λυθεί η παρεξήγηση σε παρακαλώ να γράψεις αναλυτικά την χρησιμότητα του Extreme PSU Calculator για να το καταλάβουμε.
Θα γράψω και εγώ αυτά που πιστεύω για να καταλάβουμε που έχω λάθος.
Στη καταναλωση ενος σκληρου, γιαυτο δε μιλαγαμε?
Η χρησιμοτητα του Extreme PSU Calculator ειναι προφανης και γνωστη προ πολλου σε μας που το χρησιμοποιουμε: Βαζεις τα εξαρτηματα σου και σου λεει τι psu χρειαζεσαι.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το σύστημά μου χωρίς δίσκους

και με έναν δίσκο regular SATA.

Η διαφορά απαιτούμενης ισχύος από το τροφοδοτικό είναι 12W.

Ένας WD Black Caviar 1TB καταναλώνει σύμφωνα με την WD σε read-write 10,7W.
Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια διαφορά στις δύο τιμές 1,3W.
Ποιο από τα δύο είναι το σωστό;
Και τα δύο είναι σωστά.
Τα 12W που δίνει το Exrteme PSU Calculator αναφέρονται στην ισχύ που χρειάζεται ένας δίσκος για να εκκινήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα(μοτέρ) που περιστρέφει τις μεταλλικές πλάκες, αυτό συμβαίνει κατά την εκκίνηση του H/Y για 1-2 δευτερόλεπτα.
Τα 10,7W είναι η μέγιστη κατανάλωση σε κανονική λειτουργία του Η/Υ .
Το Extreme PSU Calulator σου υπολογίζει την ελάχιστη ισχύ που πρέπει να έχει ένα τροφοδοτικό για να εκκινήσει και να δουλεύει σωστά στο 90-100% ένας Η/Υ.
Η παραπάνω ισχύς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατανάλωση που έχει ένας Η/Υ.
Η κατανάλωση σε έναν Η/Υ μπορεί να μετρηθεί με ειδικό όργανο wattmeter ή ακόμα από κάποιο UPS αν σου δίνει τέτοια δυνατότητα.
Ο δικός μου Η/Υ με τους 12 δίσκους αυτή τη στιγμή καταναλώνει 162W.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Eιπαμε φιλε μου, μονο ο sata σκληρος χαλαει 18W.

(...)
Δεν υπάρχουν - και ουδέποτε υπήρξαν - δίσκοι SATA με τόσο υψηλή ισχύ, διότι για την ταχύτητα με την οποία προδιαγράφονται, δεν χρειάζονται τόσο υψηλή ισχύ . Ισχύ της τάξης των 18-22W είχαν -και έχουν- μόνον οι γρήγοροι δίσκοι SCSI (κλάσης enterprise), και η υψηλή ισχύς τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πολύ υψηλότερες επιταχύνσεις που πρέπει να επιτυγχάνει το actuator. (Η υψηλή ταχύτητα και οι μικροί χρόνοι έχουν το τίμημά τους). Παραδείγματα:

Αντιθέτως, οι δίσκοι ευρείας κατανάλωσης (Sata, πλέον) έχουν σαφώς χαμηλότερη ισχύ:

Γενικά, κάθε δίσκος αναγράφει στην ετικέττα του λεπτομερώς το ρεύμα που τραβάει από τις δύο παροχές των 5 και 12V. Πολλαπλασιάζοντας την τάση επί το ρεύμα και αθροίζοντας τα γινόμενα, έχετε την ισχύ που καταναλώνει ο δίσκος.

Για παράδειγμα, ο Fujitsu MAS3367 της παραπάνω φωτό καταναλώνει (12 x 1.2) + 5 = 19.5W. Αντιθέτως, ο Seagate 7200.12 καταναλώνει (12 x .52) + (5 x .72) = 6.3 + 3.6 = 10W.

Reaction score
0

Συμφωνα με το eXtreme Power Supply Calculator οι δισκοι χαλανε ως εξης:

-o ide 7200 18W
-o sata 10W
-o γρηγορος sata 24W
-o green 6W
-o ssd 0W

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Συμφωνα με το eXtreme Power Supply Calculator οι δισκοι χαλανε ως εξης:

-o ide 7200 18W
...

Βρε αγόρι μου, έλεος πια! :133:

http://www.erecycleronline.com/medi...df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/6/160wd.jpg

http://www.4drives.biz/images/DRIVEPICTURES/SEAGATE_ST320014A.jpg

http://img.alibaba.com/photo/244404559/Seagate_80GB_3_5_IDE_Hard_Disk.jpg

http://www.erecycleronline.com/medi...ab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/5/250seagate.jpg

Reaction score
0

Βρε αγόρι μου, έλεος πια! :133:
:111: ελεος σε μενα? για ποιο λογο? :111:
Αν διαφωνεις με το eXtreme Power Supply Calculator να κανεις τα παραπονα σου σε αυτους, τα δικα τους στοιχεια μεταφερω!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts