ΕΡΤ HD ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ΕΠΙΜΕΝΕΙ η ΕΡΤ στην ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος για Τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας.

Παρά τις αντιδράσεις του Digea για εκπομπή σήματος HDTV κατά τη μεταβατική περίοδο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης ετοιμάζεται γι’ αυτό.

Η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την κάλυψη των αγώνων Special Olympics είναι το πρώτο βήμα, αφού οι αγώνες θα καλυφθούν με σήμα HDTV.

Η ΕΡΤ ως χορηγός των αγώνων θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 900.000 ευρώ.

Ματίνα Παπαχρηστούδη
Ισοτιμία

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΡΤ HD ?

900,000 ε? Μάλιστα! Ε δικά μας είναι... γιατι να μην τα πετάξουν εκει?!

Reaction score
4.909

900 χιλιάρικα χορηγία απο τα δικά μας λεφτά έχει να δώσει, πομπούς για να βλέπουμε στην επαρχία και τα ψηφιακά που τα πληρώνουμε....πέντε χρόνια μετα το ξεκίνημα στην Αθήνα δεν έχει!
Να καλύψουν πρωτα όλη την Ελλάδα όπως έχουν υποχρέωση και μετα να εκπέμψουν και χαντέ!

Reaction score
33
Re: Απάντηση: ΕΡΤ HD ?

900 χιλιάρικα χορηγία απο τα δικά μας λεφτά έχει να δώσει, πομπούς για να βλέπουμε στην επαρχία και τα ψηφιακά που τα πληρώνουμε....πέντε χρόνια μετα το ξεκίνημα στην Αθήνα δεν έχει!
Να καλύψουν πρωτα όλη την Ελλάδα όπως έχουν υποχρέωση και μετα να εκπέμψουν και χαντέ!
+1

Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε ΕΡΤ εμείς?

Αφού τόσα χρόνια μας έχει γράψει κανονικά....

Reaction score
0

Tελικα τι γινεται με τα καναλια της ΕΡΤ? εχουν Digea? θα εχουν ποτέ?
Οποτε θελησα να δω ΕΤ1 ή ΝΕΤ απ τη μπαντα του mpeg4, παντα η εικονα χαλαγε μετα απο λιγο...

Reaction score
4.909

Tελικα τι γινεται με τα καναλια της ΕΡΤ? εχουν Digea? θα εχουν ποτέ?
Οποτε θελησα να δω ΕΤ1 ή ΝΕΤ απ τη μπαντα του mpeg4, παντα η εικονα χαλαγε μετα απο λιγο...
Προσωπικά δεν κατάλαβα τιποτε, εξήγησε καλύτερα το πρόβλημα...
Τι παει να πει "τα κανάλια της ΕΡΤ αν έχουν Digea" ?

Reaction score
786

Δεν ειναι σε αλλη μπαντα τα mpeg4, ολα ειναι στα 21-62 UHF
Η ΕΡΤ θα γυρισει σε mpeg4 καποια στιγμη μεσα στο 2011

Reaction score
0

Μηδενισμός σωρευμένων χρεών στο business plan της ΕΡΤ

Tις επόμενες μέρες παραδίδει η διοίκηση της ΕΡΤ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το νέο business plan έως το 2014, στο οποίο αποτυπώνεται η νέα πολιτική της κρατικής τηλεόρασης. Στόχος είναι ο μηδενισμός των σωρευμένων ελλειμμάτων μέχρι το 2014 και για τον λόγο αυτόν οι αναλυτικοί προϋπολογισμοί ανά έτος προβλέπουν ταμειακά θετικό αποτέλεσμα άνω των 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της ΕΡΤ κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: το πρόγραμμα, τις επενδύσεις σε νέα τεχνολογία και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ένα μεγάλο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδίου αφορά το τηλεοπτικό πρόγραμμα, το κόστος του οποίου για το 2011 ξεπερνά τα 85 εκατ. ευρώ. Όπως φαίνεται, στην ΕΡΤ θα γίνει επιστροφή της μυθοπλασίας, αφού προβλέπεται αύξηση του κονδυλίου για ελληνικές σειρές.

Ένα μεγάλο μέρος από τις δαπάνες προγράμματος αφορά την ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, καθώς η ΕΡΤ θα πρέπει να αποδώσει το 1,5% του ανταποδοτικού τέλους, περίπου 5 εκατ. ευρώ δηλαδή.

Η ΕΡΤ πάντως δεν αποχωρεί από τη διαφημιστική αγορά τα επόμενα δύο χρόνια, αφού υπάρχει πρόβλεψη για έσοδο από την αγορά. Κατά πληροφορίες μας, το ζήτημα σχετίζεται άμεσα με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τα δικαιώματα των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα οποία η διοίκηση επιμένει πως θα λάβει μέρος στη διαπραγμάτευση, χωρίς ωστόσο να χτυπήσει τις τιμές. Σε ό,τι αφορά τις διαφημίσεις, σε πρώτο στάδιο θα κοπούν από τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Ιδιαίτερα αυξημένο εμφανίζεται και το κονδύλι για τις επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς προβλέπεται να δοθούν σε προμήθειες νέου εξοπλισμού άνω των 25 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Η έκπληξη του business plan είναι η ανάπτυξη τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας. Παρά τις αντιδράσεις των ιδιωτικών καναλιών, που κρίνονται ως «ακατανόητες», η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης προβλέπει την κατάργηση των δύο από τα τρία ψηφιακά κανάλια που διαθέτει σήμερα, του Σινέ+ και του Σπορ+, ενώ διατηρεί το Πρίσμα+. Στις συχνότητες που θα περισσέψουν από τα δύο ψηφιακά κανάλια η ΕΡΤ προβλέπει να κάνει μετάδοση ενός καναλιού υψηλής ευκρίνειας! Το δικαίωμα σε εκπομπές HDTV θεωρείται από την ΕΡΤ αδιαπραγμάτευτο, αφού εντάσσεται στα επενδυτικά σχέδιά της και δεν σχετίζεται με την πορεία της ψηφιακής μετάδοσης. Το άλλο σημείο επενδύσεων αναφέρεται στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της κρατικής τηλεόρασης, κάτι για το οποίο προβλέπεται συνεργασία με άλλους φορείς του Δημοσίου.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=63610&colid=&catid=28&dt=2011-01-30 0:0:0

Ας κλείσει 2 από τα ψηφιακά που έχει για να βάλει ένα HD.

Και εγώ παρατήρησα ότι τα ψηφιακά της ΕΡΤ τώρα δεν πρέπει να έχουν την ίδια ισχύ με αυτά της Digea.
Ειδα σε μία TV σπασίματα στην εικόνα ενώ της Digea ήταν μία χαρά.

Reaction score
0

Προσωπικά δεν κατάλαβα τιποτε, εξήγησε καλύτερα το πρόβλημα...
Τι παει να πει "τα κανάλια της ΕΡΤ αν έχουν Digea" ?
Φιλε μου, αν και νομιζω οτι δεν ειπα κατι πολυπλοκο, θα το εξηγησω καλυτερα:

Στη Digea ως γνωστο ειναι ενεργα μεχρι στιγμης τα γνωστα 7 καναλια. Προσφατα ανακοινωθηκε οτι και τα κρατικα θα υπαχθουν στη Digea.
'Oποτε ομως δοκιμασα να δω ΕΤ1/ΝΕΤ μεσω Digea η εικονα μετα απο λιγο χαλαγε, δεν ειναι σταθερη.
Εσυ δεν επιχειρησες ποτέ να δεις ΕΡΤ απο Digea?

Δεν ειναι σε αλλη μπαντα τα mpeg4, ολα ειναι στα 21-62 UHF
Η ΕΡΤ θα γυρισει σε mpeg4 καποια στιγμη μεσα στο 2011
Oμοιως οπως πιο πανω.
Αλλη η μπαντα της Digea(DVB-T), αλλη των αναλογικων καναλιων.

Reaction score
4.909

Φιλε μου, αν και νομιζω οτι δεν ειπα κατι πολυπλοκο, θα το εξηγησω καλυτερα:

Στη Digea ως γνωστο ειναι ενεργα μεχρι στιγμης τα γνωστα 7 καναλια. Προσφατα ανακοινωθηκε οτι και τα κρατικα θα υπαχθουν στη Digea.
'Oποτε ομως δοκιμασα να δω ΕΤ1/ΝΕΤ μεσω Digea η εικονα μετα απο λιγο χαλαγε, δεν ειναι σταθερη.
Εσυ δεν επιχειρησες ποτέ να δεις ΕΡΤ απο Digea?

Oμοιως οπως πιο πανω.
Αλλη η μπαντα της Digea(DVB-T), αλλη των αναλογικων καναλιων.
Η Digea ειναι αλλος φορεας και η ΕΡΤ αλλος, δεν προκειται να υπαχθει η ΕΡΤ στην Digea ποτε, απλά κάποια στιγμή στο μελλον θα αντικαταστήσει και σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη το mpeg2 που χρησιμοποιεί με mpeg4. Το mpeg4 έτσι κι αλλιώς υπερκαλύπτει το mpeg2 οπ΄τε με εξοπλισμό Digea πιάνεις και ΕΡΤ ενω με παλιο εξοπλισμό ΕΡΤ δεν βλέπεις Digea, αυτή ειναι η μόνη διαφορα που ενδιαφέρει τους καταναλωτές. Αν λοιπόν εννοείς οτι με παλιο εξοπλισμό ERT βλέπεις τα ψηφιακά της ΕΡΤ αλλά δεν μπορεις να τα δεις με εξοπλισμό συμβατό με Digea (ή κάνουν παγώματα), τότε το μόνο που μπορω να υποθέσω είναι ότι ο ψηφιακός δέκτης της Digea ειναι πιο αναίσθητος απο τον παλιο της ΕΡΤ που έχεις έτσι με τον παλιό είσαι...πάνω απο το κατώφλι λήψης, ενω με τον νέο απο κάτω (συνεπώς, προσπάθησε να βελτιώσεις την ισχύ του σήματος που λαμβάνεις απο την εξωτερική κεραία...)
Σε ότι με αφορα ...εδω που ειμαι, δεν εχω ούτε ΕΡΤ ούτε Digea, πλερώνουμε χρόνια ΕΡΤ, αλλά δεν έχουμε...

Reaction score
0

Η Digea ειναι αλλος φορεας και η ΕΡΤ αλλος, δεν προκειται να υπαχθει η ΕΡΤ στην Digea ποτε, απλά κάποια στιγμή στο μελλον θα αντικαταστήσει και σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη το mpeg2 που χρησιμοποιεί με mpeg4. Το mpeg4 έτσι κι αλλιώς υπερκαλύπτει το mpeg2 οπ΄τε με εξοπλισμό Digea πιάνεις και ΕΡΤ ενω με παλιο εξοπλισμό ΕΡΤ δεν βλέπεις Digea, αυτή ειναι η μόνη διαφορα που ενδιαφέρει τους καταναλωτές. Αν λοιπόν εννοείς οτι με παλιο εξοπλισμό ERT βλέπεις τα ψηφιακά της ΕΡΤ αλλά δεν μπορεις να τα δεις με εξοπλισμό συμβατό με Digea (ή κάνουν παγώματα), τότε το μόνο που μπορω να υποθέσω είναι ότι ο ψηφιακός δέκτης της Digea ειναι πιο αναίσθητος απο τον παλιο της ΕΡΤ που έχεις έτσι με τον παλιό είσαι...πάνω απο το κατώφλι λήψης, ενω με τον νέο απο κάτω (συνεπώς, προσπάθησε να βελτιώσεις την ισχύ του σήματος που λαμβάνεις απο την εξωτερική κεραία...)
Σε ότι με αφορα ...εδω που ειμαι, δεν εχω ούτε ΕΡΤ ούτε Digea, πλερώνουμε χρόνια ΕΡΤ, αλλά δεν έχουμε...
Φιλε μου...
η ΕΡΤ δεν εκπεμπει σε mpeg-2, τα 4 δορυφορικα καναλια που εχει εκπεμπουν σε mpeg-2.
Το mpeg-2 μπορεις να το πιασεις ευκολοτερα, οι περισσοτερες τηλεορασεις εχουν τετοιον δεκτη.
Μου ειπες οτι δεν διαθετεις αποκωδικοποιητη Digea, εαν ομως διεθετες και εκανες ενα σκαναρισμα για τα Digea καναλια, θα εβλεπες οτι θα σου επιανε και την ΕΤ1 και τη ΝΕΤ. Αλλα για την ωρα η εικονα δεν ειναι σταθερη και χαλαει μετα απο λιγο. Οποτε αναγκαστικα αυτα τα καναλια τα βλεπεις μεσω της αναλογικης.

Reaction score
4.909

Φιλε μου...
η ΕΡΤ δεν εκπεμπει σε mpeg-2, τα 4 δορυφορικα καναλια που εχει εκπεμπουν σε mpeg-2.
Το mpeg-2 μπορεις να το πιασεις ευκολοτερα, οι περισσοτερες τηλεορασεις εχουν τετοιον δεκτη.
Μου ειπες οτι δεν διαθετεις αποκωδικοποιητη Digea, εαν ομως διεθετες και εκανες ενα σκαναρισμα για τα Digea καναλια, θα εβλεπες οτι θα σου επιανε και την ΕΤ1 και τη ΝΕΤ. Αλλα για την ωρα η εικονα δεν ειναι σταθερη και χαλαει μετα απο λιγο. Οποτε αναγκαστικα αυτα τα καναλια τα βλεπεις μεσω της αναλογικης.
Σου ειπα ότι εδω που ειμαι (Δυτική Μακεδονία) δεν έχουμε καμία εκπομπή ψηφιακού σήματος απο κανέναν (απο ελλάδα) και δεν γνωρίζουμε πότε θα έχουμε . Για τα υπόλοιπα και την λύση στο πρόβλημά σου έκανα μία υπόθεση λέγοντας ότι μπορει να υπάρχει διαφορετική ευαισθησία στους δέκτες, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο

Reaction score
114

Σου ειπα ότι εδω που ειμαι (Δυτική Μακεδονία) δεν έχουμε καμία εκπομπή ψηφιακού σήματος απο κανέναν (απο ελλάδα) και δεν γνωρίζουμε πότε θα έχουμε . Για τα υπόλοιπα και την λύση στο πρόβλημά σου έκανα μία υπόθεση λέγοντας ότι μπορει να υπάρχει διαφορετική ευαισθησία στους δέκτες, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο
Καλα οτι και να πουμε για σας ειναι λιγο.
Ειναι ανεπιτρεπτο να μην εχουν βρει εναν τροπο,κατα αναγκη θα ελεγα δορυφορικο,ωστε να βλεπετε και εσεις τα καναλια μεχρι να ερθει και σε εσας το ψηφιακο σημα.
Τι και απο που θεωρουν οτι ειστε εσεις ?
Απλα ανεπιτρεπτο.

Reaction score
0

Δεν προκειται περι δικου μου μόνο προβληματος... ισχυει για ολους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef