WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Reaction score
11
Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Παιδιά, άποψή μου είναι οτι λίπανση = μείωση τριβών = απώλεια συχνοτήτων και λιγότερα mVolt στην είσοδο RIAA...
...

Δημιουργεί φίλμ στην επιφάνεια που διώχνει την υγρασία, λιπαίνει, και φυσικά εξομαλύνει τις μικροκυματώσεις (όπερ χάσιμο υψηλών συχνοτήτων)...
Φίλε μου κατά το παρελθόν, πολύ προ AVSITE εννοώ για να μην χάσει κανείς χρόνο ψάχνοντας εδώ, έχουν γίνει διεθνείς πολύ αναλυτικές μελέτες για το λεγόμενο "υγρό παίξιμο" του βινυλίου, και έχει αποδειχτεί πως δεν υπάρχει απώλεια υψηλών.

:107:

Reaction score
1
Αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν ασφαλέστερο, μιας και υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες, το WD-40 να χρησιμοποιηθεί με ένα πλυντήριο δίσκων σαν αυτό:
http://srm-tech.co.uk/shop/article_RCM2/Moth-RCM_2.html?shop_param=cid=6&aid=RCM2&
Δεδομένου ότι θα απορροφά τα υγρά και μαζί ότι σκουπίδια έχουν ξεκολλήσει από τα αυλάκια, ίσως να είναι μια καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

Εσείς τι λέτε;

Reaction score
11
Απάντηση: Re: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν ασφαλέστερο, μιας και υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες, το WD-40 να χρησιμοποιηθεί με ένα πλυντήριο δίσκων σαν αυτό:
http://srm-tech.co.uk/shop/article_RCM2/Moth-RCM_2.html?shop_param=cid=6&aid=RCM2&
Δεδομένου ότι θα απορροφά τα υγρά και μαζί ότι σκουπίδια έχουν ξεκολλήσει από τα αυλάκια, ίσως να είναι μια καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

Εσείς τι λέτε;
Aυτό είναι "ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε".

Είμαι υπέρ του "υγρού παιξίματος".

Ρίξε μιά ματιά:

http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22360&postdays=0&postorder=asc&start=0

Reaction score
11

Aπό το εν λόγω thread, που πραγματεύεται γενικά το "υγρό παίξιμο", ξεχωρίζω:

"Wow, what can I say...

Not many people have the balls to respond to this thread coz they scared or sick of the thread or something?

Not sure, but man you are all missing out real bad, the sound is simply 200% better and that is not an exageration.

Flavio will surely agree here along with other

I would now NEVER go back to dry play as the sound is very staticky if that is a word.

Vinyl Lovers...WAKE UP!

Maybe we need to put a video up of someone actually doing it!"

http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22360&postdays=0&postorder=asc&start=195

Reaction score
11

Παιδιά, άποψή μου είναι οτι λίπανση = μείωση τριβών = απώλεια συχνοτήτων και λιγότερα mVolt στην είσοδο RIAA...

...

Δημιουργεί φίλμ στην επιφάνεια που διώχνει την υγρασία, λιπαίνει, και φυσικά εξομαλύνει τις μικροκυματώσεις (όπερ χάσιμο υψηλών συχνοτήτων)...
Σύγκριση φάσματος υγρού-στεγνού παιξίματος. Καμία απώλεια υψηλών!

Στεγνό:

Υγρό:

http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22360&postdays=0&postorder=asc&start=195

Μπόνους: βελτίωση μπάσων!

Aυτά ακριβώς επιβεβαιώνονται ηχητικά και από εμένα!

Reaction score
4.498

έχουμε κανένα video με την εφαρμογή-άπλωμα του w40?

όταν ξαναμπαίνει ο δίσκος στο εσώφυλλο , δε λαδώνεται όλο το εξώφυλλο καθώς και η ετικέτα?

Reaction score
11

έχουμε κανένα video με την εφαρμογή-άπλωμα του w40?

όταν ξαναμπαίνει ο δίσκος στο εσώφυλλο , δε λαδώνεται όλο το εξώφυλλο καθώς και η ετικέτα?
1)Δεν υπάρχει video, αλλά είναι απλό και μπορώ να σου το εξηγήσω.

2)Mην το κάνεις αν δεν έχεις τρόπο κάθε φορά να το εφαρμόζεις με κάποιο βουρτσάκι όπως το discwasher.

3)Πες μου αν θέλεις λεπτομέρειες.

4)Καλό θα ήταν να το ξεκίναγες με παλιούς δίσκους-κεφαλή.

5)Το εσώφυλλο λαδώνεται αλλά στεγνώνει σε 5-10 μέρες, αν δεν μεσολαβήσει νέα χρήση.

6)Οι ετικέτες, μέχρι στιγμής, δεν έχουν επηρεαστεί.

Reaction score
11

δείτε εδώ
New Way to Clean a Vinyl LP

http://www.youtube.com/watch?v=7MJT7fW1xMU&feature=related

http://recordrevirginizer.com/tuition.html

τι θα λέγατε για power buy?
Το ίδιο γίνεται και με την κοινή λευκή κόλα για τα ξύλα.

Η διαφορά:και πάλι το παίξιμο του δίσκου γίνεται στεγνά!

Αυτό που μετράει, είτε με wd40 είτε με κάποιο άλλο υλικό, είναι το υγρό παίξιμο! (Δες και την ανάλυση που γίνεται από VINYL ENGINE στα links που έδωσα). Η διαφορά, για πολλούς λόγους, είναι σημαντική!

Reaction score
1.815
Κι εγώ μέσα είμαι παιδιά!
Μήπως έχουν ημερομηνία λήξεως? Να ρωτήσουμε γιατί αν είναι να μας γίνει ζελέ για τα μαλλιά σε 6 μήνες, άσε καλύτερα, τους πλένω και με AVA για τα πιάτα!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ακριβώς με αυτό πρέπει να τους πλένεις, μόνο με AVA!!!

Reaction score
11

H διαδικασία με το "DISCWASHER" σε εικόνες:

Πρώτη φάση:

Δεύτερη φάση:

Aντί του D4 στο μπουκάλι υπάρχει το WD40.

Aποτέλεσμα:

Mε κάθε νέο καθαρισμό, που γίνεται σε κάθε παίξιμο, διαλύεται το λεπτό κατάλοιπο στρώμα κεριού που έχει μείνει από την προηγούμενη χρήση, και, κάθε φορά, δημιουργείται ένα πολύ λεπτό λιπαντικό-καθαριστικό φιλμ WD40, με τα αποτελέσματα που έχω προαναφέρει.

Reaction score
1.815
Xρηστάρα, έτσι που δημιουργείται πάλι το στρώμα του WD-40,
όταν έρθει η βελόνα σε επαφή με το αυλάκι του δίσκου, θα μαζεύει τη λίπανση,
με αποτέλεσμα να μην παίζει ούτε αυτό που έχει γραφτεί στο αυλάκι,
ούτε η βελόνα να ακουμπάει πλήρως στην πληροφορία, αφου θα παρεμβάλεται το στρώμα του λιπαντικού...
Μήπως είναι λίγο ανορθόδοξο αυτό?

Reaction score
11

Xρηστάρα, έτσι που δημιουργείται πάλι το στρώμα του WD-40,
όταν έρθει η βελόνα σε επαφή με το αυλάκι του δίσκου, θα μαζεύει τη λίπανση,
με αποτέλεσμα να μην παίζει ούτε αυτό που έχει γραφτεί στο αυλάκι,
ούτε η βελόνα να ακουμπάει πλήρως στην πληροφορία, αφου θα παρεμβάλεται το στρώμα του λιπαντικού...
Μήπως είναι λίγο ανορθόδοξο αυτό?
Σταμάτη με την διαδικασία που περιγράφω, το φιλμ που δημιουργείται είναι εξαιρετικά λεπτό, το δε WD40, από την φύση του, είναι εξαιρετικά ρευστό.

Σκέψου πως παίζω με ένα μόνο γραμμάριο, και ουδέποτε δημιουργήθηκε πρόβλημα mistracking. Aντίθετα, σε δίσκους ταλαιπωρημένους και χαρακωμένους,όπου πριν η βελόνα πετιόταν έξω, τώρα διαβάζει χωρίς πρόβλημα!

Άσε που με την προστασία που προσφέρει το λιπαντικό, μπορώ να αυξήσω το βάρος χωρίς να προκαλώ φθορά...

Ανορθόδοξα είναι τουλάχιστον το 50% των όσων λέω! Άλλωστε η κατηγορία με την οποία βαρύνομαι μονίμως, είναι αυτή της εισαγωγής "καινών δαιμονίων" και όχι μόνο στο AVSITE!
(Πληροφοριακά: στο κώνειο δεν αρέσκομαι...:142:).

Reaction score
1.815
:143::143::142: Χρηστάρα εγώ ξέρεις οτι σε πάω με χίλια και γυρνάω την πλάτη σε όσους δεν αρέσει αυτό που υποστηρίζεις! (γενικώς το κάνω αυτό, αλλά για σένα, ένα παραπάνω!)
Στο θέμα μας τώρα: Θα έλεγα οτι το φοβάμαι πολύ το WD-40 στους δίσκους. Είμαι και ολίγον "ψάρακας" γιατί όπως ξέρεις είναι καινούριο το εργαλείο (κεφαλή και πικάπι) και δε θέλω να το πάρω στο χέρι...
Έχω κάποια δισκάκια, τα οποία χρειάζονται επειγόντως καθάρισμα!
Κάποια είναι από την πολυκαιρία, κάποια ήταν καινούρια αγορασμένα και είναι σε απαράδεκτη κατάσταση!
Τι λες να κάνω? Άλλη εναλλακτική υπάρχει?

Reaction score
1.685

Χρηστο, θα προτεινες δηλαδη χωρις ενδοιασμους η ακιδα μιας κεφαλης των 5000 ευρω να πατησει σε εναν δισκο με WD-40?

Reaction score
11

:143::143::142: Χρηστάρα εγώ ξέρεις οτι σε πάω με χίλια και γυρνάω την πλάτη σε όσους δεν αρέσει αυτό που υποστηρίζεις! (γενικώς το κάνω αυτό, αλλά για σένα, ένα παραπάνω!)
Στο θέμα μας τώρα: Θα έλεγα οτι το φοβάμαι πολύ το WD-40 στους δίσκους. Είμαι και ολίγον "ψάρακας" γιατί όπως ξέρεις είναι καινούριο το εργαλείο (κεφαλή και πικάπι) και δε θέλω να το πάρω στο χέρι...
Έχω κάποια δισκάκια, τα οποία χρειάζονται επειγόντως καθάρισμα!
Κάποια είναι από την πολυκαιρία, κάποια ήταν καινούρια αγορασμένα και είναι σε απαράδεκτη κατάσταση!
Τι λες να κάνω? Άλλη εναλλακτική υπάρχει?

Έχεις δεύτερη κεφαλή;

Αν ναι παλιά δισκάκια, παλιά κεφαλή, WD40, (με DISCWASHER και πιστή τήρηση διαδικασίας), και...αχαλίνωτο sex που λέει και ο Γιάννης! (Μάρκου).

Reaction score
11

Χρηστο, θα προτεινες δηλαδη χωρις ενδοιασμους η ακιδα μιας κεφαλης των 5000 ευρω να πατησει σε εναν δισκο με WD-40?
Ξεκινάμε από χαμηλά πάντα!

Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι παλιό και πρόχειρο; Στην συνέχεια θα κρίνεις μόνος σου!
(Θα εκπλαγείς!).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt