Δοκιμή του Mede8er MED400X

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

μμμμ...θελω να τσεκαρεις κατι..με το mede8er κλειστο,συνδεσου ασυρματα απο το λαπτοπ στο Belkin...οταν συνδεθεις,συνδεσου ασυρματα και με το mede8er και δες τι κανει το λαπτοπ...
Σ'ευχαριστω, το Mede8er ομως ήταν κλειστο οταν προσπαθούσα να συνδεθώ ασύρματα με το laptop στο desktop...

Αντιστοιχα, οταν εγκατέλειψα την προσπαθεια να συνδεθώ ασύρματα με laptop στο δικτυο, είχα κλειστο το laptop και μετα προσπαθησα να συνδεθω με το mede8er...

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι στο router, στο DHCP client list, το mede8er παιρνει IP αλλα δε φαινεται το name του device, και ισως αυτο έχει να κανει με αυτο που αναφερεται στο mede8er forum:

**QUOTE**

The Med500 NAS keeps appearing and disappearing as we know. But disappearing from what?

http://support.microsoft.com/kb/105997

So we have two issues. DNS problems causing the Med IP to vanish, and WINS problems cuasing the Med to not appear in the Network Discovery Display. Windows performs Network Discovery by requesting devices to send their Names, not IP's. Not all routers can pass this request, expecting instead for Network Discovery to request IP's from devices.

To solve this we must avoid contention with the automatic systems which should be doing the job. Files are used by Microsoft for that very purpose. If Networking was totally reliable those files would never have been created. They have been in use since the start of TCP/IP and Unix. You will find the same files are part of the TCP/IP system of other operating systems. They exist to workaround the very problems we are having with the Med500 and some Networks.

These instruction are based on Windows 7.

1) Set Manual IP settings in the med500, and PC so that the both have fixed addresses (outside of the DHCP pool).

We now need to get the Med500 to always be part of the DNS and Network Discovery information.

2) Create the Network Discovery WINS Lmhosts file.

Open and save the document attached below to your default download folder. This is a new Lmhosts file. Edit the downloaded lmhosts.doc document to match the address you gave your Med500, and save as lmhosts.txt (not .doc!!!). This will be used later so remember where it is.

3) Modify the default DNS Hosts file.

Goto Accessories and open Notepad with Administrator Priveledges

Open \Windows\System32\drivers\etc\hosts from within Notepad.

Copy, and paste the line below to the end of the file.

192.168.2.202 MEDE8ER

Edit to match the IP you gave your Med, and make sure there is a final Carriage Return by pressing Enter after MEDE8ER to create a new blank line.

Save file (ignoring any request to change format to TXT).

4) Use the lmhosts.txt file.

Open Network and Sharing Center. Select Change adapter settings. Double click on the adpter you are using. Select Properties . Select IPV4 - Properties. Select Advanced - WINS. Select Enable LMhosts Lookup, and press Import LMHOSTS and browse to select lmhosts.txt where you saved it. Also select "Netbios over TCP/IP" if you havn't yet followed the advice in the "Beginners Guide".

Press all the OK's and final Close to exit Adapter Settings. Reboot

The Med500 should now be more reliable in both TCP and Network Discovery on the PC.

Reliabilty of Network Discovery still seems dependent upon which order the Med500 is turned on WRT the router and PC. Windows 7 has a particuler dislike to non-Windows 7 devices. It can take 15 mins for it acknowledge their presence!
But the DNS fix still works when that fails. So it worth having a Shortcut to \\MEDE8ER on your Desktop. This opens a Network Explorer Window, similer to the normal Windows Explorer Window. It even gets the Med added to the list of Network Devices!

Rare Problems

Even after following the above, you may still across some rare problems

1) Networked Folders are visible but can't be opended

Follow this Tip

http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,4427.0.html

2) Believe it or not, but your Network may not be working becuase your clocks are out of step!
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itpronetworking/thread/68ffbe2a-09a7-4e29-859c-ca1aaf75dcd1
Make sure your Med's internet clock is working and in synch with your PC. It everything has stopped working since the end of Summer time, you now know why.

....now we need the PC to appear more reliably at the Med500 end!
In general, becuase the PC has the Med fixed in it's IP Cache by the fix's above, the Med connects to the PC far more reliably as well!

Addendum

Here are the locations of these files in other Operating Systems. It is probaly safer to edit these and not replace the Lmhosts with my windows file.

Ubuntu users can find their versions here:-

http://manpages.ubuntu.com/manpages/hardy/man5/hosts.5.html

http://manpages.ubuntu.com/manpages/hardy/man5/lmhosts.5.html

OSX users can find their versions here:-

http://developer.apple.com/library/mac/#documentation/Darwin/Reference/ManPages/man5/hosts.5.html

http://developer.apple.com/library/mac/#documentation/Darwin/Reference/ManPages/man5/lmhosts.5.html

**UNQUOTE**

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Στο λεω γιατι με το Surf+ N που εχω εγω οταν συνδεεται κατι αλλο ασυρματα,πεφτει η συνδεση που εχω με το desktop..
Aν κανεις restart τον router δεν επανερχεται η σύνδεση του desktop με το router?

Reaction score
0
Διαβασα πριν λιγο στο Mede8er forum οτι μετα το τελευταιο FW update (V.4), υπαρχουν προβληματα συνδεσης πολλων χρηστων με το Wifi Dongle της Mede8er ενω στα προηγουμενα FW updates δεν αντιμετωπιζαν κανενα θεμα....

Επειδη οταν πηρα το MED400x δεν το χρησιμοποιησα με το ηδη υπαρχον FW αλλα απευθειας εγκατεστησα το τελευταιο (V.4), εχω αρχισει να αναρωτιεμαι αν τελικα τα προβληματα συνδεσιμοτητας wifi που αντιμετωπιζω εχουν να κανουν με το FW του μηχανηματος....

Αντιμετωπιζει κανενας αλλος αναλογο προβλημα? (δηλαδη προ V.4 FW να μην αντιμετωπιζε κανενα Wifi προβλημα ενω με το τελευταιο FW να μην μπορει να συνδεθει wiressly???)

Reaction score
10
@fitsos :

1. εχεις δικιο περι windows 7. Εγω με τη πρωτη ευκαιρια θα γυρισω πισω στα XP οσο αστειο κι αν σου φαινεται.

2. USB dongle : καθε εταιρεια δουλευει με το δικο της

3. Firmware : γιατι δε γυρνας πισω στο 3.0.4 να δεις.
loader εχεις το 26 η το 26L ?

Reaction score
0
Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

ποιες οι διαφορες του loader και σε τι μπορει να επηρρεασει η 26L αντι της 26??

Reaction score
0
Ποιοι απο σας εχουν συνδεθει ασυρματα επιτυχως με το Med400x και με την προυποθεση να εχουν εγκαταστησει το τελευταιο firmware V.4?
Αν εχετε συνδεθει επιτυχως, τι modem/router χρησιμοποιειται, τι security (πχ WEP, WAP, WAP2 κλπ) και τι λειτουργικο (Windows7, 32bit/64bit, Windows Vista, κλπ)?

Reaction score
0
@fitsos :

1. εχεις δικιο περι windows 7. Εγω με τη πρωτη ευκαιρια θα γυρισω πισω στα XP οσο αστειο κι αν σου φαινεται.

2. USB dongle : καθε εταιρεια δουλευει με το δικο της

3. Firmware : γιατι δε γυρνας πισω στο 3.0.4 να δεις.
loader εχεις το 26 η το 26L ?
Γεια σου Αποστολε,

1. Τι να πω, δε ξερω πραγματικα, τα XP ηταν οντως το πιο σταθερο λειτουργικο, τα W7 ειναι κι αυτα σταθερα αλλα αν ειναι να εχουν θεματα συμβατοτητας με τις αλλες συσκευες τοτε καλυτερα να γυρισουμε σε αλλα συστηματα...

2. Αυτο βλεπω κι εγω, ομως αυτο δημιουργει προβληματα συμβατοτητας μεταξυ διαφορετικων brand names routers - WiFi adapters - συσκευων (πχ media players)

3. Να σου πω την αληθεια δεν εχω προσεξει τι loader εχω, απο οτι καταλαβα αυτο επηρρεαζει τον ηχο και συγκεκριμενα αν μπορει να περασει passthrough HD ηχο, σωστα? αν ειναι αυτο, δεν με επηρεαζει - προς το παρον - μιας και ο ενισχυτης μου δεν εχει HDMI in/out οποτε αναγκαστηκα περναω ηχο με optical και εικονα απευθειας με ΗDMI στον προβολεα...

Υ.Γ. Τι εχω να χασω αν παω σε προηγουμενο FW?
Aξιζει να κανω roll back σε FW που μπορει να εχει πιο σοβαρα προβληματα?
Πως γινεται αυτο, κατεβαζεις απο το site Mede8er παλιοτερο FW και απλα κανω την ιδια διαδικασια που εκανα για την εγκατασταση του FW v.4?

Reaction score
10
Περι ρουτερ : πολλοι απο μας νομιζουν οτι το ασυρματο ρουτερ που εχουν για το DSL, μπορει να κανει τη δουλεια.
Ναι, αλλα οχι παντα.
Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι δεν υποστηριζουν το 801.11Ν
Χωρις το Ν, ειναι αδυνατη η ασυρματη μεταφορα αρχειων HD. Ακομα και στο 720 ειναι πολυ πιθανο να εχουμε προβληματα.

Ο HD ηχος περναει μονο απο HDMI και αναλογικα 7.1.
Στη περιπτωση σου, με την οπτικη, θα πρεπει να εχεις βαλει το firmware για SPDIF.
Αν ο ενισχυτης σου υποστηριζει Dolby Digital , DTS, βαλε στο 400 SPDIF passthrough. Ετσι, αν η ταινια ειναι πχ. DTS-MA θα την ακουσεις σε απλο DTS.
Αυτο κανει και το 500αρι demo που εχω, το οποιο εχει το DD chipset και οχι το DD+.

Πηγαινοντας πισω στο 3.0.4 δεν θα εχεις το video wall ας πουμε.
Η version 4.0 ομως συντομα θα εχει αναβαθμιση, που θα λυνει τοιχον προβληματα.
Εγω συστηνω να εχετε το firmware σας κανει τις δουλειες σας.
Οταν βγαινει νεο, να διαβαζετε τις αλλαγες που εχει και αν υπαρχει κατι που σας ενδιαφερει, να κανετε την αναβαθμιση.
Σκοπος μας ειναι η απολαυση της ταινιας η της μουσικης. Αν αυτα πανε καλα δεν χρειαζεται τοσο ψειρισμα. Σιγα-σιγα ολα θα γινουν.

Τελος, θελω να σας πω οτι η mede8er μας διαβαζει εδω στο avsite και εχουν εντυπωσιαστει απο τις θεασεις και τη παρουσιαση.
Οσα γραφουμε εδω διαβαζονται και τα προβληματα δινονται προς εξεταση και επιλυση.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Τελος, θελω να σας πω οτι η mede8er μας διαβαζει εδω στο avsite και εχουν εντυπωσιαστει απο τις θεασεις και τη παρουσιαση.
Οσα γραφουμε εδω διαβαζονται και τα προβληματα δινονται προς εξεταση και επιλυση.
Aυτο το τελευταιο μ`αρεσε.....
We need better MLP support.....hehehe...and there is an issue with Dolby TrueHD at 1080p@60hz...

Reaction score
1

We need better MLP support.....hehehe...and there is an issue with Dolby TrueHD at 1080p@60hz...

What issue ? :137: mine plays like gargaro water on that framerate and sound format :142::137:

:619:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Εσυ να φερεις το μικρο να του βαλουμε την 26.

Η

Βαλε την 4beta5 :
MED400X
Mede8er400X_V4Beta5_6_december_2010.rar

http://www.mede8er.org/public_beta/Mede8er400X_V4Beta5_6_december_2010.rar
http://www.mede8er.org/public_beta/Mede8er400X_V4Beta5_6_december_2010.zip

και καπακι την 4.0
Υπαρχει περιπωση να αλλαξει.

Σημειωνω οτι το loader 26 , υπαρχει στην 4.0
Μερικες φορες ομως, αγνωστο πως και γιατι , δεν αλλαζει.

Στα περι ηχου/εικονας : εχεις δοκιμασει να το βαλεις στο HDMI auto με το 24HZ off ?
Πολλες φορες, αν το εχουμε πχ 1080p/50 και η ταινια ειναι στα 60 ( NTSC ), αναγκαζουμε το player ( οποιοδηποτε player ) να κανει TV-system conversion. Αυτο μπορει να κανει μεχρι και σπασιματα στην εικονα, οχι παντα αλλα αν κανει, να ξερεις ποιος ευθυνεται γιαυτο.
Αν ο προβολεας σου βλεπει 1080p/50 - 1080p/60 αυτοματα, αναλογα με τη ταινια, οταν το player ειναι στο HDMI auto, αστο εκει και να ξερεις οτι θα ειναι καλυτερα.

Reaction score
0

What issue ? :137: mine plays like gargaro water on that framerate and sound format :142::137:

:619:
χαχαχαχαχα....
I cannot play this format on 60hz and the only thing i here is white noise.......
with crippled playback...

Reaction score
10
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Ο σωστος τροπος αναβαθμισης του MED400X ειναι :

1. βαζουμε το firmware v.4beta5

και στη συνεχεια

2. βαζουμε το firmware v.4

Επισημα απο την Mede8er, ειναι ο μονος τροπος να εχουμε το σωστο bootloader 26 και οχι 26L.

Reaction score
0

Λοιπον...μπηκε η V4B5 και στα καπακια η V4..περασε σωστα τωρα ο 26 loader και μοιαζει να στρωνει κατα πολυ...
για να δουμε..

Reaction score
0
:103:
Περι ρουτερ : πολλοι απο μας νομιζουν οτι το ασυρματο ρουτερ που εχουν για το DSL, μπορει να κανει τη δουλεια.
Ναι, αλλα οχι παντα.
Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι δεν υποστηριζουν το 801.11Ν
Χωρις το Ν, ειναι αδυνατη η ασυρματη μεταφορα αρχειων HD. Ακομα και στο 720 ειναι πολυ πιθανο να εχουμε προβληματα.

Ο HD ηχος περναει μονο απο HDMI και αναλογικα 7.1.
Στη περιπτωση σου, με την οπτικη, θα πρεπει να εχεις βαλει το firmware για SPDIF.
Αν ο ενισχυτης σου υποστηριζει Dolby Digital , DTS, βαλε στο 400 SPDIF passthrough. Ετσι, αν η ταινια ειναι πχ. DTS-MA θα την ακουσεις σε απλο DTS.
Αυτο κανει και το 500αρι demo που εχω, το οποιο εχει το DD chipset και οχι το DD+.

Πηγαινοντας πισω στο 3.0.4 δεν θα εχεις το video wall ας πουμε.
Η version 4.0 ομως συντομα θα εχει αναβαθμιση, που θα λυνει τοιχον προβληματα.
Εγω συστηνω να εχετε το firmware σας κανει τις δουλειες σας.
Οταν βγαινει νεο, να διαβαζετε τις αλλαγες που εχει και αν υπαρχει κατι που σας ενδιαφερει, να κανετε την αναβαθμιση.
Σκοπος μας ειναι η απολαυση της ταινιας η της μουσικης. Αν αυτα πανε καλα δεν χρειαζεται τοσο ψειρισμα. Σιγα-σιγα ολα θα γινουν.

Το router που πηρα ειναι Ν+ / upto 300Mbs wireless,
αλλα μαλλον εχω πεσει στην περιπτωση που μαλλον το Wifi Dongle (το οποιο ειναι n/draft 2.0) της Mede8er δεν συνεργαζεται με το Belkin router/modem...ή εχει θεμα με το fw v.4 (και απο οτι διαβασα αυτο ειναι πιθανον...

Εχω βαλει το FW για SPDIF για passthrough....

Πως παμε "πισω" σε FW? απλα κατεβαζουμε το παλιο FW και το περναμε κανονικα (οπως καναμε με το v4)?

!!!!! Eπρεπε να βάλω πρωτα το beta της v.4 και μετα το v.4????? !!!!!

Xmmm....οταν το πηρα βρε δε μου ειπες τιποτε, απλα να περασω το νεο F.W, δε ξερω καν τι FW ειχε πανω το player!!! :141::139::131::135::116: :145: :105: :103: :107:

Που θα βρω ακριβως τι bootloader εχει? δε βρισκω κατι μεσα απο το menu του player.....

Reaction score
0

:103:...

Πως παμε "πισω" σε FW? απλα κατεβαζουμε το παλιο FW και το περναμε κανονικα (οπως καναμε με το v4)?
Ναι!!!

:103:Που θα βρω ακριβως τι bootloader εχει? δε βρισκω κατι μεσα απο το menu του player.....
Πας system -> προς τα κάτω έχει system info εκεί φαίνεται το bootloader...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Ναι!!!

Πας system -> προς τα κάτω έχει system info εκεί φαίνεται το bootloader...
Mε προλαβες, βρηκα το Βootloader : 0000.0202.1026L

software : V4

αρα μαλλον δεν ειναι κομπλε? :105:

Να δοκιμασω να βαλω την 4beta και μετα την V.4?

Reaction score
0

Ναι, τώρα μόλις το έβαλα κι εγώ μιας και μένα κατέληγε σε 26L, πρώτες εντυπώσεις, η πλοήγηση και τα μενού είναι εμφανέστατα πιο γρήγορα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis