Καλη καρτα ηχου?Η m2tech?

Reaction score
0
Καλησπερα!Ηθελα να ρωτησω....Εχω εναν ραδιοενισχυτη Harman Kardon Hk3490 που ακουω μουσικη απο το htpc μου.Η ερωτηση μου ειναι...Να παρω μια καλη καρτα ηχου η ενα m2tech?Να σας πω και την συνδεσμολογια που εχω κανει.Ο ηχος απο το pc φευγει με hdmi και παει στην tv και απο την tv στον ενισχυτη με οπτικη ινα.Δεν με ενδιαφερουν πολυκαναλες καρτες ηχου διοτι δεν εχω home cinema.Tι προτεινετε?Ευχαριστω!

Reaction score
11
Απάντηση: Καλη καρτα ηχου?Η m2tech?

Καλησπερα!Ηθελα να ρωτησω....Εχω εναν ραδιοενισχυτη Harman Kardon Hk3490 που ακουω μουσικη απο το htpc μου.Η ερωτηση μου ειναι...Να παρω μια καλη καρτα ηχου η ενα m2tech?Να σας πω και την συνδεσμολογια που εχω κανει.Ο ηχος απο το pc φευγει με hdmi και παει στην tv και απο την tv στον ενισχυτη με οπτικη ινα.Δεν με ενδιαφερουν πολυκαναλες καρτες ηχου διοτι δεν εχω home cinema.Tι προτεινετε?Ευχαριστω!
Κατ' αρχήν το παιχνίδι το έχεις χάσει στην σύνδεση με HDMI που φτάνει τα...8.000 ps jitter!

(Aποδεκτό είναι κάτω από τα 1.000 ps, και πολύ καλό κάτω από 200-300 ps).

Ρίξε μια ματιά περί HDMI με το ψαχτήρι στο site και θα βρεις τα σχετικά.

Κατόπιν σκέψου αν μπορείς να συνδέσεις αλλιώς και μετά τα λέμε με οπαδούς και των δύο λύσεων που σε απασχολούν.

:107:

Reaction score
0
Εχω δοκιμασει και με coaxial αλλα δεν βλεπω διαφορα!Παλια ειχα μια Audiotrack prodigy 7.1 HiFi και μου αρεσε ο ηχος αλλα λογο ασυμβατοτητας με windows 7 την πουλησα.Θα ηθελα να ακουσω προτασεις για καρτες ηχου!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Καλη καρτα ηχου?Η m2tech?

Εχω δοκιμασει και με coaxial αλλα δεν βλεπω διαφορα!Παλια ειχα μια Audiotrack prodigy 7.1 HiFi και μου αρεσε ο ηχος αλλα λογο ασυμβατοτητας με windows 7 την πουλησα.Θα ηθελα να ακουσω προτασεις για καρτες ηχου!
Aφού μιλάς συγκεκριμένα για κάρτα ήχου:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76129

Kαι καλό διάβασμα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.862

αν και φανατικός οπαδός των αντίθετων αυτών που λέει ο καραβέλος, σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (και μόνο, υπόσχομαι) αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων να συμφωνήσω μαζί του, ενώ ταυτόχρονα κοιτιέμαι στον καθρέφτη μη πιστεύοντας αυτά που γράφω...:143::135::143::135:

Reaction score
11

αν και φανατικός οπαδός των αντίθετων αυτών που λέει ο καραβέλος, σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (και μόνο, υπόσχομαι) αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων να συμφωνήσω μαζί του, ενώ ταυτόχρονα κοιτιέμαι στον καθρέφτη μη πιστεύοντας αυτά που γράφω...:143::135::143::135:
(Ελπίζω να κρατάς τις υποσχέσεις σου!).

:142:

Reaction score
777
Νομίζω οτι και η κάρτα ήχου και το m2tech αποτελούν μία υπερβολή.μπορείς άνετα να συνδέσεις με coaxial τον ραδιοενισχυτή σου με το pc.
δέν έχει coaxial το pc?
θα έχει optical.
δέν έχει optical?
τότε μπορείς να πάς στο m2tech.
αν και νομίζω οτι εγώ θα το άφηνα στο hdmi.σιγά μήν έδινα το 1/4 της τιμής του ενισχυτή για το...m2tech:142:

Reaction score
0
Το εχω συνδεσει και με coaxial αλλα δεν ακουω διαφορα.Αξιζει η αγορα αυτης της καρτας η δεν θα ακουσω διαφορα μεγαλη?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Το εχω συνδεσει και με coaxial αλλα δεν ακουω διαφορα.Αξιζει η αγορα αυτης της καρτας η δεν θα ακουσω διαφορα μεγαλη?
Κάνε έναν κόπο να αναφέρεις το υπόλοιπο σύστημα σου.

Reaction score
3

Κι εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα βρίσκομαι.

Θέλω να αναβαθμίσω την πηγή (Pc) και είμαι μεταξύ μίας καλής κάρτας ήχου ή του M2Tech HiFace. Σχεδόν στα ίδια χρήματα είναι.

Reaction score
0
Ενισχυτης Harman Kardon Hk3490,ηχεια δεν γραφω γιατι δεν θελω να ακουσω κραξιμο!Το pc τρεχει win 7 64bit και ειναι συνδεμενο με διαφορες επιλογες.1...Απο pc με hdmi προς tv και απο tv προς ενισχυτη με οπτικη ινα.2...Απο pc με coaxial προς ενισχυτη.3...Απο pc με αναλογικο σημα απο την onboard καρτα ηχου.

Reaction score
777
Ενισχυτης Harman Kardon Hk3490,ηχεια δεν γραφω γιατι δεν θελω να ακουσω κραξιμο!Το pc τρεχει win 7 64bit και ειναι συνδεμενο με διαφορες επιλογες.1...Απο pc με hdmi προς tv και απο tv προς ενισχυτη με οπτικη ινα.2...Απο pc με coaxial προς ενισχυτη.3...Απο pc με αναλογικο σημα απο την onboard καρτα ηχου.
ψηφίζω coaxial.με το m2tech δέν νομίζω να ακούσεις διαφορά.τώρα δέν ξέρω.άλλοι ακούνε και σε low budget συστήματα...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Καλη καρτα ηχου?Η m2tech?

ψηφίζω coaxial.με το m2tech δέν νομίζω να ακούσεις διαφορά.τώρα δέν ξέρω.άλλοι ακούνε και σε low budget συστήματα...
Αφού ψηφίζεις teachertza, είναι δεοντολογικά σωστό να μας πεις και τι έχει γίνει με το πρόβλημα που αναφέρεται εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=81389&page=14

:111:

Reaction score
1

Κάποια ηχεία αλλά και ενισχυτές έχουν το δικό τους χαρακτήρα που δεν αλλάζει εύκολα οπότε η αλλαγή dac δε θα φέρει κάποια αλλαγή ή η αλλαγή θα είναι πολύ μικρή. Δεν έχει σχέση νομίζω αν είναι ακριβά ή φθηνά. Μπορεί να έχεις φθηνά monitor ηχεία και να ακούς όλες τις διαφορές. Η κάρτα της Asus την οποία έχω είναι αναβάθμιση σε σχέση με την onboard οποιουδήποτε υπολογιστή. Έχει το πλεονέκτημα να αλλάζει εύκολα ο ηχητικός της χαρακτήρας. Μειονέκτημα η απόσταση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στον υπολογιστή και τον ενισχυτή.

Reaction score
11

Κάποια ηχεία αλλά και ενισχυτές έχουν το δικό τους χαρακτήρα που δεν αλλάζει εύκολα οπότε η αλλαγή dac δε θα φέρει κάποια αλλαγή ή η αλλαγή θα είναι πολύ μικρή. Δεν έχει σχέση νομίζω αν είναι ακριβά ή φθηνά. Μπορεί να έχεις φθηνά monitor ηχεία και να ακούς όλες τις διαφορές. Η κάρτα της Asus την οποία έχω είναι αναβάθμιση σε σχέση με την onboard οποιουδήποτε υπολογιστή. Έχει το πλεονέκτημα να αλλάζει εύκολα ο ηχητικός της χαρακτήρας. Μειονέκτημα η απόσταση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στον υπολογιστή και τον ενισχυτή.
Fillippos μόνο μία ένσταση: δεν έχεις καταλάβει απόλυτα τι έχεις στα χέρια σου!

Το ότι μία ειδική κάρτα ήχου είναι καλύτερη από την onboard, το λέγαμε και επί εποχής... Βυζαντίου!

Εδώ δεν μιλάμε απλά για μία καλύτερη κάρτα από την onboard.
Mιλάμε για ένα dac ανωτάτου επιπέδου, που όμως τιμολογείται μέσα από το κανάλι των consumer/computer προϊόντων, και έτσι είναι τόσο φθηνό, που κάποιοι, όπως εσύ, το αγοράζουν έτσι απλά, για να καλύψουν κάποια χρήση που θα κάλυπταν και με μία οποιαδήποτε άλλη, άσχετη με το hiend στον ήχο, κάρτα!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Καλη καρτα ηχου?Η m2tech?

Αφού ψηφίζεις teachertza, είναι δεοντολογικά σωστό να μας πεις και τι έχει γίνει με το πρόβλημα που αναφέρεται εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=81389&page=14

:111:
βρε συ.εγώ δινω μία συμβουλή στον άνθρωπο έχοντας δέι κάποια πράματα και θεωρώντας οτι δέν λειτουργώ με το συναίσθημα.
καταλαβαίνω οτι υπάρχουν συστήματα που το m2tech θα κάνει κάποια διαφορά.αν όμως έρθει ο γείτονας μου και μου πεί οτι έχει ένα aiwa δέν θα του προτείνω το m2tech.
το m2tech έχει μία συγκεκριμένη αγορά στην οποία απευθύνεται.
τώρα ο φίλος απο εδώ αναφέρει οτι έχει ένα ενισχυτή ο οποίος έχει πάνω κάποιο dac.
θέλει λοιπόν να συνδέσει ψηφιακά τον υπολογιστή με αυτό.η μία άποψη είναι να το κάνει με μηδαμινό κόστος αν η motherboard έχει αυτή τη δυνατότητα.
αν ΔΕΝ την έχει τότε η επόμενη λύση είναι το m2tech.ότι άλλο και να πάρεις θα είναι ακριβότερο.
τί δέν καταλαβαίνεις?
σε έναν άνθρωπο που έχει vdac δέν θα συνέστηνα να πάρει m2tech.το vdac έχει αισθητά μέτριο ήχο.το έχω και γι αυτό στο λέω.με ένα diyκο dac κάνεις παπάδες με τα ίδια λεφτά.
η κάρτα ήχου σκοπό έχει να αντικαταστήσει το dac.στην προκειμένη δέν θεωρώ οτι χρειάζεται...αν είχε κάποιο άλλο ενισχυτή, με άλλα ηχεία τότε οκ...ας κοίταζε για κάτι καλύτερο.
ε βρε μανία να σκορπάτε λεφτά...:142:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη καρτα ηχου?Η m2tech?

βρε συ.εγώ δινω μία συμβουλή στον άνθρωπο έχοντας δέι κάποια πράματα και θεωρώντας οτι δέν λειτουργώ με το συναίσθημα.
καταλαβαίνω οτι υπάρχουν συστήματα που το m2tech θα κάνει κάποια διαφορά.αν όμως έρθει ο γείτονας μου και μου πεί οτι έχει ένα aiwa δέν θα του προτείνω το m2tech.
το m2tech έχει μία συγκεκριμένη αγορά στην οποία απευθύνεται.
τώρα ο φίλος απο εδώ αναφέρει οτι έχει ένα ενισχυτή ο οποίος έχει πάνω κάποιο dac.
θέλει λοιπόν να συνδέσει ψηφιακά τον υπολογιστή με αυτό.η μία άποψη είναι να το κάνει με μηδαμινό κόστος αν η motherboard έχει αυτή τη δυνατότητα.
αν ΔΕΝ την έχει τότε η επόμενη λύση είναι το m2tech.ότι άλλο και να πάρεις θα είναι ακριβότερο.
τί δέν καταλαβαίνεις?
σε έναν άνθρωπο που έχει vdac δέν θα συνέστηνα να πάρει m2tech.το vdac έχει αισθητά μέτριο ήχο.το έχω και γι αυτό στο λέω.με ένα diyκο dac κάνεις παπάδες με τα ίδια λεφτά.
η κάρτα ήχου σκοπό έχει να αντικαταστήσει το dac.στην προκειμένη δέν θεωρώ οτι χρειάζεται...αν είχε κάποιο άλλο ενισχυτή, με άλλα ηχεία τότε οκ...ας κοίταζε για κάτι καλύτερο.
ε βρε μανία να σκορπάτε λεφτά...:142:

Καλή η έκθεσή σου αλλά από απάντηση στο ερώτημα...

Το άφησες για τον επόμενο μάλλον!

:142:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
O teachertza έχει δίκιο.
Η μητρική του HTPC κατά 99% βγάζει SPDIF έξοδο. Οδήγησέ την πάνω στον HK, χωρίς να είναι η TV στη μέση.

Αν ντε και καλά θέλεις να αγοράσεις κάτι, πάρε μία κάρτα ήχου.
Το HiFace είναι για διαφορετικής φιλοσοφίας setup.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Ενισχυτης Harman Kardon Hk3490,ηχεια δεν γραφω γιατι δεν θελω να ακουσω κραξιμο!
Ο λόγος που ρώτησα για το υπόλοιπο σύστημα δεν είναι για να φας κράξιμο.
Επιλογή σου είναι και είναι απόλυτα σεβαστή.
Αυτό που ψάχνω είναι γιατί δεν ακούς διαφορές και σε αυτό μπορεί τα ηχεία σου να είναι η απάντηση.:126:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.595
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr