ΣΟΥΞΟΥ-ΜΟΥΞΟΥ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Το βιντεάκι του τύπου με τον παλμογράφο με έβαλε σε σκέψεις πάντως.
Λέω να κάνω κάποιες αντίστοιχες δοκιμές.

Καλού κακού θα τραβήξω και μια κρυογέννεση στο ελατήριο από το μανταλάκι. :142::142::142:

Reaction score
777
μπορώ να κάνω μία παρατήρηση?
το μόνο σοβαρό που βλέπω στην όλη υπόθεση είναι το πείραμα με τον παλμογράφο.
έχω όμως να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
_η διαφορά αυτή θα παρατηρηθεί σε όλα τα καλώδια?ή μήπως ένα καλώδιο απλό ομαξονικό θωρακισμένο(δηλ των 5 ευρώ τα 5 μέτρα) θα είναι οκ?
_έχει σημασία η ποιότητα απο τα ποδαράκια ή μας πουλάει απλά ξύλινα ποδαράκια στην τιμή των 50 ευρώ.και το λέω αυτό μιας και δέν μιλάμε για θέμα κραδασμών που ίσως μία ξεχασμένη άκρη του μυαλού μου δικαιολογήσει κάτι αλλα για στατικό ηλεκτρισμό.
_ο τύπος έχει ρυθμίσει τον παλμογράφο όπως πρέπει?σίγουρα δέν έχει κάποιο πεδίο γύρω που να καρφώνει τις διαφορές?
_αν λοιπόν η στάθμη είναι μικρή - που είναι- εισάγεται κάπου στο τελικό αποτέλεσμα?ή τελικά είναι ένας θόρυβος αρκετά μικρότερος απο αυτόν ας πούμε του ενισχυτή?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Σωστές οι παρατηρήσεις σου και βέβαια με το καλώδιο ατερμάτιστο.

Reaction score
448
Απάντηση: ΣΟΥΞΟΥ-ΜΟΥΞΟΥ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ!

Και για να καταλαβω, ο παλμπγραφος τι ακριβως μετρουσε; Μηπως επαιζε ρολο το οτι ηταν κουλουρα (κανα επαγωγικο φαινομενο πχ)
Αν καποιος εχει εναν παλμογραφο δε θα ταν ασχημο να κανει ενα τετοιο πειραμα..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ειναι πολυ απλο, βαλτε οτιδηποτε κατω απο τα καλωδια ηχειων σαν , ανα ακουτε διαφορα απλα το αφηνετε εκει.Αν οχι ξαναπαει στη θεση του.

Reaction score
1.075
Απάντηση: Re: ΣΟΥΞΟΥ-ΜΟΥΞΟΥ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ!

Όπως είπε ο PeterMeni το καλώδιο είναι ατερμάτιστο, άρα είναι αλλού γι-αλλού:105:

Επιπλέον:
  • ο πάγκος πιθανολογώ ότι είναι ελαφρά αγώγιμος (για μείωση στατικού ηλεκτρισμού) [τυπικός πάγκος ηλεκτρονικών]
  • το καλώδιο είναι τελείως unshielded
  • οι παλμογράφοι πάντα πιάνουν κάτι με ατερμάτιστα και θωρακισμένα probe, φανταστείτε χωρίς καν θωράκιση (όπως είπε και ο teachertza).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Εννοείται πως στη δοκιμή που θα κάνω θα βάλω μια αντίσταση 8Ω στο άλλο άκρο για να δούμε τι συμβαίνει και έτσι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Λοιπόν η δοκιμή έγινε...
Παρεμπιπτόντως αν από το παράθυρο με έβλεπε κάποιος να ανεβοκατεβάζω ένα κομμάτι καλώδιο, από τον πάγκο του εργαστηρίου στο πάτωμα και τούμπαλιν, και να παρατηρώ στον παλμογράφο τι συμβαίνει ίσως και να φώναζε το ΕΚΑΒ.:138::138::138:

Για τη δοκιμή λοιπόν χρησιμοποίησα ένα σχετικά φτηνό καλώδιο ηχείων (8 ή 9 ευρώ το μέτρο) του VanDenHull το SNOWLINE.
Επάργυροι αγωγοί χωρίς θωράκιση με κλασική γεωμετρία.
Το μήκος του ήταν 3,5 μέτρα.
Ο πάγκος του εργαστηρίου είναι ξύλινος, από παχύ επενδεδυμένο νοβοπάν, με λεπτό μεταλλικό σκελετό στα άκρα.
Το αναφέρω για να αποκλειστεί η περίπτωση παρεμβολών.
Το δε πάτωμα είναι μαρμάρινο.

Σκοπεύω να σας παιδέψω λιγάκι.
Ακούω γνώμες για το τι πιστεύεται πως έγινε...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333

Εμφανίστηκε στον παλμογράφο το πρόσωπο του προπάππου σου που σε κοίταζε συνοφρυωμένος

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333

Πέρα από το χαβαλέ, πες μας και μη μας σκας γιατί το θέμα έχει ενδιαφέρον.
Ξέρω βλέπεις κάποιον με θέση και επαγγελματική ενασχόληση που δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές-πολλές πλακίτσες, που επιμένει οτι τα καλώδια αλληλεπιδρούν με τα δάπεδα και τους τοίχους, και όχι μονον τα audio, αλλά και τα ψηφιακά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Λοιπόν κύριοι υπήρξαν διαφορές...

Συγκεκριμένα όταν το καλώδιο ακουμπούσε στο πάτωμα εμφανιζόταν ένα παράσιτο, προφανώς του δικτύου συν κάποιες αιχμές, της τάξης των τεσσάρων Volt peak to peak.
Όταν τώρα το καλώδιο σηκωνόταν και ακουμπούσε στον πάγκο και στη καρέκλα μόνο, το παράσιτο αυτό μειωνόταν στα 1,8 Volt peak to peak.

Το παράδοξο εδώ είναι πως όταν το καλώδιο ήταν σηκωμένο βρισκόταν πλησιέστερα στα καλώδια τροφοδοσίας του δικτύου και παρόλα αυτά το παράσιτο μειώνονταν.:140::140::140:

Τα παραπάνω συνέβησαν με το καλώδιο ατερμάτιστο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μην λες τετοια :114: θα σε καταταξουν και σενα στο ιδιο κλαμπ με μενα.Παλευω ποσα χρονια να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελικοπτερο

Reaction score
1.815
Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου?
Τα δικά μου καλώδια ηχείων είναι μέσα στους τοίχους. Χρησιμοποιώ στο σύστημα για Home Cinema το Supra Ply 2.0 και στο Hi-Fi σύστημα το Supra Classic 2.5.
Όλα μέσα στους τοίχους σε σωλήνα ηλεκτρολογική πλαστική....
Μανταλλάκια δεν μπορώ να βάλω, είμαι ΟΚ??:126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Και για να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα η δοκιμή επαναλήφθηκε με το καλώδιο τερματισμένο αυτή τη φορά με μια αντίσταση τεσσάρων Ωμ.

Βέβαια, άλλο αντίσταση σκέτη και άλλο ηχείο για φορτίο που παρουσιάζει μιγαδική συμπεριφορά.
Την επόμενη φορά θα κάνω τη δοκιμή με φορτίο ηχείο.

Λοιπόν με την αντίσταση των τεσσάρων Ωμ στο ένα άκρο του καλωδίου συνέβη το αναμενόμενο.

Καμία διαφορά, χωρίς καθόλου παράσιτο, ανεξάρτητα από τη θέση του καλωδίου.

Ωστόσο δεν κρύβω πως η πρώτη περίπτωση, με το παράσιτο να μειώνεται στο μισό για λόγους που θέλουν ψάξιμο, μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos