- Reaction score
- 7
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΟΥΞΟΥ-ΜΟΥΞΟΥ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ!
για να το οδηγησει καλα
τουλαχιστον στους τρανζιστορατους ενισχυτες οι οποιοι εχουν πολυυυυυ μικρη αντισταση εξοδου <0.1 Ω
D.F= Rload/Rsource
Αν δοκιμασεις να προσθεσεις την αντισταση του καλωδιου στο Rsource,το οποιο σε ενα καλο ενισχυτη ειναι ηδη εκατοστα/χιλιοστα του Ω θα δεις πως το DF μειωνεται στο μισο ή και ακομα περισσοτερο
D.F.= Rload/(Rsource+Rcable)
Δεν εχω κανει καποιο συγκριτικο long/short αλλα σιγουρα θα ακουγεται.Που να δεις τώρα τι κάνει η αυξημένη χωρητικότητα του interconnect στο χαμηλό.
Σαν να έχεις τελικό ενισχυτή 3000 ευρώ και να πας σε ολοκληρωμένο του 500άρικου.
Για ποια αντισταση μιλας?Δεν εχω ξανακουσει για τοσο χαμηλη αντισταση μεγαφωνου(σκετου). Αυτο ακουγεται λιγο περιεργο καθως τοτε σε ενεργη πολυενισχυση (πχ ενα active crossed monitor χωρις παθητικα στοιχεια-μπορνες-καλωδια κτλ) θα χρειαζομασταν καμια 15αρια τρανζιστορ ανα καναλιΜόνο το πηνίο του woofer είναι χαλαρά 0,4-0,6ohm,
για να το οδηγησει καλα
Χμμμ χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω πως το Damping Factor μειωνεται σημαντικα αυξανομενου του μηκους καλωδιουΡίχνει ποιο, συνολικό, Damping Factor όταν το μεγαλύτερο μήκος καλωδίου ηχείων έχει διαφορά μερικά χιλιοστά του Ohm?
Μόνο το πηνίο του woofer σε ένα τρίδρομο ηχείο είναι χαλαρά 0,4-0,6ohm, χώρια οι επαφές, χώρια το εσωτερικό καλώδιο του ηχείου που είναι της κατηγορίας φτερού, χώρια το relay και το κύκλωμα εξόδου του ενισχυτή.
Η διαφορά είναι απειροελάχιστη.
τουλαχιστον στους τρανζιστορατους ενισχυτες οι οποιοι εχουν πολυυυυυ μικρη αντισταση εξοδου <0.1 Ω
D.F= Rload/Rsource
Αν δοκιμασεις να προσθεσεις την αντισταση του καλωδιου στο Rsource,το οποιο σε ενα καλο ενισχυτη ειναι ηδη εκατοστα/χιλιοστα του Ω θα δεις πως το DF μειωνεται στο μισο ή και ακομα περισσοτερο
D.F.= Rload/(Rsource+Rcable)