Weiss Medea+ (Sabre powah)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αναβαθμίζεται με... Sabre το Medea. Ποιός θα το πίστευε;! :116:

Ο Medea+ περιλαμβάνει ένα ενδιαφέρον πακέτο αναβαθμίσεων σε σχέση με τον αρχικό Medea, στις οποίες έχουν περιληφθεί νέα ολοκληρωμένα μετατροπής, νέο στάδιο εξόδου και νέες δυνατότητες.

Όσον αφορά στη μετατροπή d/a αυτή τώρα γίνεται από τέσσερις dac 32bit ανά κανάλι, οι οποίοι είναι συνδεσμολογημένοι παράλληλα ώστε να μειώνονται οι (στατιστικώς καθοριζόμενες) ατέλειες των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Το αναλογικό στάδιο χρησιμοποιεί τέσσερις τελεστικούς ενισχυτές OP1-BP, κατασκευασμένους με διακριτά εξαρτήματα από την ίδια την εταιρία. Κάθε κανάλι χρησιμοποιεί δύο OP1-BP για την μετατροπή του ρεύματος εξόδου των μετατροπέων σε τάση, και δύο για την οδήγηση της αναλογικής εξόδου (balanced και single ended). Σύμφωνα με την εταιρία η αντίσταση εξόδου είναι πολύ χαμηλή γεγονός που κάνει τον μετατροπέα ανθεκτικό σε καλώδια μεγάλου μήκους ή δύστροπους από την πλευρά της αντίστασης εισόδου προενισχυτές.

Ο Medea+ προσφέρει τέσσερις ηλεκτρικές ψηφιακές εισόδους (AES/EBU και S/DIF) με δυνατότητα χρήσης διπλού διαύλου για την μεταφορά υψηλών bitrates καθώς και μια είσοδο Toslink. Προαιρετικά, ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει είσοδο ST Glass καθώς και θύρα Firewire η οποία εκτός από την σύνδεση με υπολογιστή προσφέρει και τηλεχειρισμό (για την στάθμη και την φάση της συγκεκριμένης εισόδου από ο,τι καταλάβαμε).

Το πολύ ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι οι ιδιοκτήτες του παλαιού Medea θα μπορούν να αναβαθμίσουν πλήρως τις συσκευές τους.
avmentor.gr

Πληροφορίες για τα διακριτά opamps του Daniel θα βρείτε εδώ.
Κε Θέμη πώς θα γίνει να παραγγείλουμε μερικά; :119:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.827
Απάντηση: Weiss Medea+ (Sabre powah)

καλό! επίσης πολύ δυνατό "χαρτί" η αναβάθμιση των μοντέλων. :145:

εσύ βρε ήσουν που μας έλεγες ότι δεν παίζουν καλά τα σαβρίδια? χαμένε, ε χαμένε...:137:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Γέλα, γέλα... Εγώ θα στείλω mail στην ESS να ζητάω ποσοστά.

Ελπίζω να έχει 5-6 μετασχηματιστές μέσα να μη φωνάζει ο Petermeniς! :405:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αναβαθμίζεται με... Sabre το Medea. Ποιός θα το πίστευε;! :116:

avmentor.gr

Κώστα μόλις μάθω αν πωλούνται (χλωμό το βλέπω) θα επανέλθω.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Weiss Medea+ (Sabre powah)

:404: τι opamps εφτιαξε ο ανθρωπος;

Reaction score
685

σορρυ που σας χαλαω το ονειρο αλλα δεν ειναι το Sabre που χρησιμοποιει ο Weiss στη διαφημιστικη εκστρατεια για να τονισει την βελτιωση του Medea... ειναι η αντικατασταση του I/V stage και του αναλογικου σταδιου με αλλο με πληρη απουσια συμβατικων τελεστικων.... εκει ειναι ολα τα λεφτα....

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Weiss Medea+ (Sabre powah)

σορρυ που σας χαλαω το ονειρο αλλα δεν ειναι το Sabre που χρησιμοποιει ο Weiss στη διαφημιστικη εκστρατεια για να τονισει την βελτιωση του Medea... ειναι η αντικατασταση του I/V stage και του αναλογικου σταδιου με αλλο με πληρη απουσια συμβατικων τελεστικων.... εκει ειναι ολα τα λεφτα....
Στην αναβάθμιση δεν αλλάζει το ψηφιακό στάδιο.Το καινούργιο Medea θα έχει Sabre μέσα όμως,έτσι δεν είναι ή κατάλαβα λάθος? Με λίγα λόγια το πουλάς και πας για το καινούργιο..:p..

Αυτο το καινούργιο πρέπει να είναι καταπληκτικό όπως και να έχει πάντως..

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ...

Ευτυχώς που είσαι κι εσύ εδώ και μαθαίνουμε και τίποτα...:114:

By the way, η ύπαρξη των OP1-BP ήταν γνωστή σε ορισμένους από εμάς εδώ και μήνες...:116:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Στην αναβάθμιση δεν αλλάζει το ψηφιακό στάδιο.Το καινούργιο Medea θα έχει Sabre μέσα όμως,έτσι δεν είναι ή κατάλαβα λάθος? Με λίγα λόγια το πουλάς και πας για το καινούργιο..:p..

Αυτο το καινούργιο πρέπει να είναι καταπληκτικό όπως και να έχει πάντως..
Στην αναβάθμιση αλλάζει και το ψηφιακό στάδιο εκτός από το αναλογικό.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Πάλι αδιάβαστος! Αύριο με τον κηδεμόνα σου!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Weiss Medea+ (Sabre powah)

...
Κώστα μόλις μάθω αν πωλούνται (χλωμό το βλέπω) θα επανέλθω.
Please do.:615:

Reaction score
1.772

το i/v stage (και τις μετρησεις του)βλεπω και μου τρεχουν τα σαλια.

δεν μας ειπες ομως εσυ που τα ξερεις ολα;

πως και εχασε το w4s με τα διακριτα απο το 202 και την αντιλοπη με τα ταπεινα opamps;

δεν σε ειδα να σχολιαζεις κατι για αυτο;

Reaction score
685
Απάντηση: ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ...

φιλε Alex σε ευχαριστω για τα ειρωνικα σου σχολια αλλα να σου υπενθυμισω οτι εκτος απο το διαβασμα καλο ειναι καμια στιγμη να στησεις και κανενα συστημα που θα σου επιτρεψεις να εχεις πιο σφαιρικη αποψη για τα συγκεκριμενα μηχανακια που μιλαμε.... το διαβασμα δυστυχως δε φτανει για να αξιολογησεις το Medea+...

σε λιγο θα ακουσουμε οτι ειναι το ιδιο πραγμα με το Dac 202 επειδη και τα δυο εχουν το Sabre....

Reaction score
685

το i/v stage (και τις μετρησεις του)βλεπω και μου τρεχουν τα σαλια.

δεν μας ειπες ομως εσυ που τα ξερεις ολα;

πως και εχασε το w4s με τα διακριτα απο το 202 και την αντιλοπη με τα ταπεινα opamps;

δεν σε ειδα να σχολιαζεις κατι για αυτο;

τι να σχολιασω? δε φταιω εγω εαν δε ξερουν να φτιαχνουν αναλογικο σταδιο στη Wyred4Sound....

μηπως θελεις να ακουσουμε το Weiss Medea+ με το DAC 202 για να δουμε?

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Weiss Medea+ (Sabre powah)

Πάλι αδιάβαστος! Αύριο με τον κηδεμόνα σου!
επειδη τυχαινει και εχω το Medea το θεμα το παρακολουθω μηνες και σου ξαναλεω οτι δεν ειναι το Sabre που διαφημιζει ο Weiss στις μπροσουρες του αλλα τα διακριτα opamps του... φυσικα το Sabre τον εξυπηρετει πολυ στη συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη και εχει και φανταστικες μετρησεις αλλα αυτο μονο του δε μου λεει τιποτα... το Wyred4Sound πχ δε θα το ελεγες και τιποτα εξωγηινο...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ...

σε λιγο θα ακουσουμε οτι ειναι το ιδιο πραγμα με το Dac 202 επειδη και τα δυο εχουν το Sabre....
Αυτό δεν ειπώθηκε ούτε πρόκειται να ειπωθεί από κανένα.
Τώρα αν εσύ διαβάζεις 5 και με το μυαλό σου προσθέτεις άλλα 50 που νομίζεις ότι θέλουμε να πούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

επειδη τυχαινει και εχω το Medea το θεμα το παρακολουθω μηνες και σου ξαναλεω οτι δεν ειναι το Sabre που διαφημιζει ο Weiss στις μπροσουρες του αλλα τα διακριτα opamps του... φυσικα το Sabre τον εξυπηρετει πολυ στη συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη και εχει και φανταστικες μετρησεις αλλα αυτο μονο του δε μου λεει τιποτα... το Wyred4Sound πχ δε θα το ελεγες και τιποτα εξωγηινο...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έβαλε το Sabre των $50 γιατί ήθελε να μειώσει το περιθώριο κέρδους του, ούτε για να κάνει μούρη ότι φοράει 32bit... Κάποιο άλλο λόγο είχε...

Επίσης αν πρόσεξες κι εγώ πληροφορίες για το διακριτό ζήτησα από τον Θέμη.
Βέβαια εγώ (και κάποιοι άλλοι) από εχτές διαβάζουμε τις μετρήσεις και ψάχνουμε πώς να το πάρουμε και κάποια στιγμή στα χέρια μας (Weiss επιτρέποντος) να το βάλουμε στις κατασκευές μας ενώ άλλοι μένουν στα διαφημιστικά φυλλάδια και στο ότι "φοράει διακριτά" (wow!!).

Ο Daniel ετοιμάζει και έκδοση με Jfet από ότι κατάλαβα.

To W4S δεν το λες και εξωγήινο. To ότι πολλοί άσχετοι με ψηφιακά τύποι (όπως της W4S και της Peachtree) καταφέρανε να φτιάξουν αξιοπρεπέστατα DAC που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό απλά και μόνο επειδή φοράνε τα Sabre το λες εξωγήινο κατόρθωμα - για τα τσιπάκια της ESS.

Reaction score
498

Στην αναβάθμιση αλλάζει και το ψηφιακό στάδιο εκτός από το αναλογικό.
Κουτί και τροφοδοσία μόνο θα είναι ίδια δηλαδή?Αν είναι έτσι οι τωρινοί κάτοχοι είναι πολύ τυχεροί..!

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ...

Αυτό δεν ειπώθηκε ούτε πρόκειται να ειπωθεί από κανένα.
Τώρα αν εσύ διαβάζεις 5 και με το μυαλό σου προσθέτεις άλλα 50 που νομίζεις ότι θέλουμε να πούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Αν πρόσεξες κι εγώ πληροφορίες για το διακριτό ζήτησα από τον Θέμη.
Βέβαια εγώ (και κάποιοι άλλοι) από εχτές διαβάζουμε τις μετρήσεις και ψάχνουμε πώς να το πάρουμε και κάποια στιγμή στα χέρια μας (Weiss επιτρέποντος) να το βάλουμε στις κατασκευές μας ενώ άλλοι μένουν στα διαφημιστικά φυλλάδια και στο ότι "φοράει διακριτά" (wow!!).

Ο Daniel ετοιμάζει και έκδοση με Jfet από ότι κατάλαβα.
ειλικρινα ζηλεψα....

Reaction score
1.772

τι να σχολιασω? δε φταιω εγω εαν δε ξερουν να φτιαχνουν αναλογικο σταδιο στη Wyred4Sound....

μηπως θελεις να ακουσουμε το Weiss Medea+ με το DAC 202 για να δουμε?
αυτο λεω και εγω αλλα εσυ μολις δεις διακριτο εκστασιαζεσαι.

δεν ειναι ολα τα διακριτα ιδια οπως δεν ειναι και ολες οι υλοποιησεις με τελεστικους ιδιες.

λιγοι μπορουν να φτιαξουν διακριτα που να ξεπερνανε τους τελεστικους και ο weiss εναι ενας απο

αυτους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan