2Χ2500 watt rms.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.160
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Εμένα δε μου άρεσε κανένας ενισχυτής. Είχαν jitter.
Ναι! Και μετά μου λες ότι δεν παίζουν καλά τα Icepower... Βλαμένε!!! :114:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Σε τί να μας ωφελήσει οποιαδήποτε περίσσεια Δυναμικού Εύρους εάν η αναπαραχωγή στερείται...λεπτοφυούς ντελικατέτσας στην απόδοση των αιθέριων πτυχών της ηχογράφησης (η οποία οφείλει να υφίσταται βεβαίως βεβαίως προκειμένου να παράσχει λόγο ύπαρξης σε ποικιλία αναιμικών ενισχυτικών μονάδων)...:204:

Αρκετοί ατσίδες δοκιμαστές τείνουν να συγχέουν το δυναμικό περιθώριο που πρέπει να σχηματίζεται εκτός του κρανίου με εκείνο που ενδεχόμενα υπάρχει ...εντός (το επονομαζόμενο και...ακατοίκητο:126:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984
Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

κάτι τέτχια γράφεις μπούτχια μου, και νομίζω πως είσαι κολλητός του αρ-ντι...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

κάτι τέτχια γράφεις μπούτχια μου, και νομίζω πως είσαι κολλητός του αρ-ντι...
΄΄Κολλητός΄΄ με ισχυρή δόση αντικολλητικού,πώς γίνεται;
Ίσως ν'ακουγόμαστε το ίδιο γιατί έχουμε ίδια κατασκευή στο...crossover.:137:
Εξάλλου ο Bob Dylan είχε κάποτε πει γιά την απόδοση της Joan Baez στις συνθέσεις του,πως μερικές φορές τον ΄΄έκανε΄΄ καλύτερα απ'ότι έκανε ο ίδιος τον εαυτό του...:612:

D

Deleted member 23222

Guest

Εγώ από την άλλη έχω μια μαρκετινίστικη απορία...
Κατ αρχάς όσα περιγράφετε είναι φυσικά σωστά...το αποδεικνύουν και τα μαθηματικά...
Γιατί κανένας ή σχεδόν κανένας κατασκευαστής hi fi...(και δεν μιλάμε για ολιγοπωλιακή αγορά) δεν κατασκευάζει τέτοιους ενισχυτές?
Μιλάμε για την απόλυτη συνομωσία?

D

Deleted member 23222

Guest

Eπιπροσθέτως δεν κατανοώ γιατί υπάρχουν ηχητικές διαφορές σε "χαμηλές" εντάσεις...δεν δικαιολογείται...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Κατ αρχάς όσα περιγράφετε είναι φυσικά σωστά...το αποδεικνύουν και τα μαθηματικά...
Γιατί κανένας ή σχεδόν κανένας κατασκευαστής hi fi...(και δεν μιλάμε για ολιγοπωλιακή αγορά) δεν κατασκευάζει τέτοιους ενισχυτές?
Δηλαδή τί εννοείς?

Δέν κατασκευάζει σε επίπεδο ισχύος ή σε επίπεδο τεχνολογίας?

Γιατί σε επίπεδο ισχύος θα δείς οτι τα σοβαρά ενεργά ηχεία έχουν αρκετή ισχύ σε σχέση με την ισχύ που δίνουν οι κάτοχοι στα αντίστοιχα παθητικά.
Που θεωρητικά τουλάχιστον το ενεργό είναι ένα έτοιμο πακέτο προς κατανάλωση.

Τώρα οτι το grande utopia το ακούς και με 10 watt το ακούς.Άλλο αν αυτό είναι άρτιο και βέλτιστο.Αν τελικά ακούς το ηχείο ή ένα ποσοστό του.

Σε επίπεδο τεχνολογίας η b&o που είναι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες σε r&d ενισχυτών έχει επενδύσει τα μέγιστα στα ice.Ποιός λοιπόν δέν ασχολείται?

Επίσης μήν ξεχνάς οτι τα ηλεκτρονικά υψηλής ισχύος(igbt trantsistors) ήκμασαν την τελευταία δεκαετία λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας και δή του ελέγχου των ηλεκτρικών μηχανών(βλ.toyota prius,αιολικά πάρκα κ.τ.λ.).Γιατί το πρόβλημα δέν είναι να περάσει μόνο μεγάλη ισχύ(της τάξεως των MW) αλλα συγκεκριμένα στον ήχο το βασικό πρόβλημα είναι να λειτουργήσει ο "διακόπτης" με μεγάλη συχνότητα.Αν δείς την μέθοδο pwm τότε εύκολα θα καταλάβεις οτι απαιτείται τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερη συχνότητα απο το φέρον σήμα.Δηλαδή αν θεωρήσω οτι το μέγιστο ημίτονο στον ήχο είναι 20khz τότε ο διακόπτης πρέπει να έχει 16*20khz συχνότητα λειτουργίας και μάλιστα να περνάει και μεγάλη ισχύ.
Γι αυτό και θα δείς οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ψηφιακών ήταν στα μεσουψηλά και όχι π.χ. στα μπάσα οπου εκεί υπήρχε άνεση.

Γι αυτό και η μόδα τώρα τελευταία των καλών ψηφιακών.Έχει ιστορία το παραμύθι πίσω του.

Reaction score
7

This thread is worthless without pics!

Να κανω και εγω την ερωτηση μου γιατι οσα ακουω για τοοσο δυναμικο περιθωριο ενισχυτων μου φαινονται λιγο υπερβολικα.

Υποθετικη περιπτωση:
Εστω οτι εχουμε ενα μεγαφωνο που αποδιδει κορυφες 110db με εισοδο 400 watt και μετα περιοριζεται απο το xmax.
Εστω οτι ο ενισχυτης αυτος αποδιδει τα 400 watt που ζητανε οι κορυφες με μικρη παραμορφωση χωρις τσαλιμια στην τροφοδοσια κτλ.Αντε να πω χαριστικα να μπορει να δωσει συνεχομενο ρευμα 800 watt (+3db) για να μην στρεσαρονται καθολου η τροφοδοσια και οι επαφες με τα 400 βαττακια μας.

Τι παραπανω κερδος θα εχουμε με 1600 βαττ(+6db)?

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ποια θα ειναι η μετρησιμη διαφορα που θα εχει ενας ενισχυτης των 800 συνεχομενων βαττ με ενα των 1600 οταν και οι δυο θα αποδιδουν στην εξοδο κορυφες των 400.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.160

Θα αγόραζες έναν ενισχυτή 2 x 2.5KW, ύψους 8 εκατοστών και βάρους 10 κιλών;

Reaction score
1.772

καντε τον κοπο να συγκρινεται το atc scm100 σε ενεργητικη και παθητικη εκδοση.
ενω το ενεργο περιεχει 3 ενισχυτικα 50,100,200watt στο παθητικο προτεινη 100-1500watt.

τυχαιο;
δεν νομιζω.

Reaction score
1.772

Θα αγόραζες έναν ενισχυτή 2 x 2.5KW, ύψους 8 εκατοστών και βάρους 10 κιλών;
+1 σε λιγο που θα βαλω φωτο καποιοι θα εκπλαγουν.

Reaction score
7

Η υψηλη ισχυς που προτεινουν σε σχεση με το ενεργο οφειλεται εν μερη στην καταβοθρα ισχυος που ειναι το παθητικο κρος

Reaction score
1.772

Η υψηλη ισχυς που προτεινουν σε σχεση με το ενεργο οφειλεται εν μερη στην καταβοθρα ισχυος που ειναι το παθητικο κρος

ακριβως και δυστυχως το εχουν σχεδον ολα τα ηχεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound