αναμορφικη εικονα , μυθοι και ασχετοσυνη

Reaction score
1
Απάντηση: αναμορφικη εικονα , μυθοι και ασχετοσυνη

βρε Ηλια,καλα,δεν παιζεσαι.Σου ειπα,μην προτρεχεις και μην γενικευεις.
Μπράβο Δημήτρη μου, που «επαναφέρεις» στην τάξη το Λιάκο κάθε λίγο και λιγάκι, γιατί ενθουσιάζεται πάρα πολύ εύκολα, και πάει η γλώσσα του ροδάνι. :142:

Και όπως και σε όλα τα θέματα που αφορούν την εικόνα, το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Π.χ., σε αυτό το link, ένας από τους μεγαλύτερους γκουρού της εικόνας της εποχής μας, ο Joe Kane, αναλύει τους λόγους για τους οποίους περίπου δεν θέλει... ούτε να ακούει για αναμορφικούς φακούς. :126:

Και όλα αυτά τα λέει φυσικά σε σεμινάριο εικόνας, δεν τα λέει σε κανένα καφέ αραχτός και παρέα με τα φιλαράκια του... :204:

Reaction score
15.548

Kαλα σου λεει ο Δημητρης......μην τρεχεις βρε...

Μαρεσει που βρηκες κατι καινουργιο.:126:

Εγω Λιακο μου ειμαι ανοιχτος σε ολα....:126:

Το να ξεμαθω δεν μου αρεσε :137:μιας και ειναι μετρημενα κουκια...
Ομως ποτε δεν ξερεις......οσο ζεις μαθαινεις...:126:

Το καλο με την εικονα ειναι οτι μπορεις να δειξεις στον οποιονδηποτε αυτο που θελεις,ασχετα εαν καποιος το αντιλαμβανετε απο ποιο μακρια η ποιο κοντα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τι να κάνω βρε παιδιά, είμαι λίγο ενθουσιώδης χαρακτήρας, αλλά έχετε δίκιο, θα προσπαθώ να κρατιέμαι και να μην τρέχω, στο μέλλον! Ο Δημήτρης έχει δίκιο!

Reaction score
15.548

και για τους diyουηδες....
...παιζουν μαλιστα με τον πρωην προβολεα μου...
Conclusions

I cannot stress enough how immersive a constant-image-height (CIH) theater can be. If you can remember your first thrill at having a large "movie theater" in your home, going to a 2.35:1 screen with CIH will give you that same thrill all over again. I had thought for the past five years that just zooming the projector was good enough (and it was certainly better than just a 16:9 screen). But using an Anamorphic Lens instead of just zooming the projector is simply an amazing difference in picture quality. When I tell people about CIH, I always warn them that it's almost a curse: once you have experienced a CIH theater, then you never want to go back to a simple HDTV or 16:9 screen again.

Reaction score
8.350

Μπράβο Δημήτρη μου, που «επαναφέρεις» στην τάξη το Λιάκο κάθε λίγο και λιγάκι, γιατί ενθουσιάζεται πάρα πολύ εύκολα, και πάει η γλώσσα του ροδάνι. :142:

Και όπως και σε όλα τα θέματα που αφορούν την εικόνα, το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Π.χ., σε αυτό το link, ένας από τους μεγαλύτερους γκουρού της εικόνας της εποχής μας, ο Joe Kane, αναλύει τους λόγους για τους οποίους περίπου δεν θέλει... ούτε να ακούει για αναμορφικούς φακούς. :126:

Και όλα αυτά τα λέει φυσικά σε σεμινάριο εικόνας, δεν τα λέει σε κανένα καφέ αραχτός και παρέα με τα φιλαράκια του... :204:
Πανο με τον Τζο Κεην διαφωνω.Αυτο μπορω να στο πω απο τωρα.Αλλα πιστευω το θεμα σηκωνει αρκετη κουβεντα και λιγο ψαξιμο.Ελπιζω οτι θαχουμε την ευκαιρια στην παρουσιαση να τα πουμε διεξοδικα.

Reaction score
15.548

το τραβαει ο οργανισμος σου βλεπω ....:142:

Reaction score
1

Πανο με τον Τζο Κεην διαφωνω.Αυτο μπορω να στο πω απο τωρα.Αλλα πιστευω το θεμα σηκωνει αρκετη κουβεντα και λιγο ψαξιμο.Ελπιζω οτι θαχουμε την ευκαιρια στην παρουσιαση να τα πουμε διεξοδικα.
Δημήτρη μου, σεβαστή η κάθε άποψη, και η δική σου και η δική μου και όλων των μελών κτλ. Αλλά όπως και να το κάνουμε, έχει σημασία ποιος λέει τι κάθε φορά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά τεχνικό θέμα (τον αναμορφικό φακό) που εμπλέκει –ή που μπορεί να εμπλέξει– όλες ανεξαιρέτως τις παραμέτρους της εικόνας.

Όταν λες λοιπόν ότι διαφωνείς με τον Τζο Κέιν πρέπει να είσαι σε θέση και να το αποδείξεις αυτό. Σε ένα υποτιθέμενο σεμινάριο εικόνας λοιπόν, και με τα πατερνάκια αναφοράς επί της οθόνης, θα πρέπει να είσαι σε θέση να του δείξεις με λογικά επιχειρήματα και επί της οθόνης ότι εσύ έχεις δίκιο και αυτός άδικο.

Επιπλέον Δημήτρη μου, στο συγκεκριμένο σεμινάριο που μίλησε ο Τζο Κέιν, πιστεύεις ότι δεν υπήρχε ούτε ένας φαν των αναμορφικών φακών στο ακροατήριο;! Ο Τζο Κέιν μιλάει πάντα με τα πατερνάκια αναφοράς στην οθόνη, δεν θα μπορούσε λες κάποιος να σηκωθεί και να του αποδείξει ότι έχει άδικο;! :118:

Εν κατακλείδι, νομίζω ότι το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Σε ένα τέτοιο καθαρά τεχνικό θέμα, θεωρώ ότι η δική μου γνώμη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, απλούστατα γιατί εμένα δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου. :116: Τον Τζο Κέιν όμως τον γνωρίζουν και οι πέτρες, οπότε η δική του άποψη ζυγίζει μεγατόνους!

Reaction score
1

Και να συμπληρώσω επίσης, ότι ο Αντρέας Καφάτος έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι ένας πολύ καλός προβολέας, ένας αναμορφικός φακός, μία καμπύλη οθόνη 2,35:1 προορίζεται πάνω από όλα να προσφέρει κινηματογραφική μέθεξη, να βάζει τον θεατή να ζει τη ταινία, και όχι να βλέπει κάποιος 24 ώρες το 24ωρο πατερνάκια αναφοράς.

Επίσης ότι εύχομαι με όλη μου την ψυχή να πετύχει 1000% η παρουσίαση που ετοιμάζει η PSA, το setup να είναι εκπληκτικό, και όλοι ανεξαιρέτως να μείνουν με τα σαγόνια κατεβασμένα! :111:

Και να ξέρεις ότι εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω όπως μπορώ, για να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται η παρουσίαση. Μάλιστα μου την έχει καρφώσει, που δεν τα έχω καταφέρει 100% σε έναν τομέα της παρουσίασης που κλήθηκα να συνεισφέρω... :110:

Reaction score
8.350

Δημήτρη μου, σεβαστή η κάθε άποψη, και η δική σου και η δική μου και όλων των μελών κτλ. Αλλά όπως και να το κάνουμε, έχει σημασία ποιος λέει τι κάθε φορά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά τεχνικό θέμα (τον αναμορφικό φακό) που εμπλέκει –ή που μπορεί να εμπλέξει– όλες ανεξαιρέτως τις παραμέτρους της εικόνας.

Όταν λες λοιπόν ότι διαφωνείς με τον Τζο Κέιν πρέπει να είσαι σε θέση και να το αποδείξεις αυτό. Σε ένα υποτιθέμενο σεμινάριο εικόνας λοιπόν, και με τα πατερνάκια αναφοράς επί της οθόνης, θα πρέπει να είσαι σε θέση να του δείξεις με λογικά επιχειρήματα και επί της οθόνης ότι εσύ έχεις δίκιο και αυτός άδικο.

Επιπλέον Δημήτρη μου, στο συγκεκριμένο σεμινάριο που μίλησε ο Τζο Κέιν, πιστεύεις ότι δεν υπήρχε ούτε ένας φαν των αναμορφικών φακών στο ακροατήριο;! Ο Τζο Κέιν μιλάει πάντα με τα πατερνάκια αναφοράς στην οθόνη, δεν θα μπορούσε λες κάποιος να σηκωθεί και να του αποδείξει ότι έχει άδικο;! :118:

Εν κατακλείδι, νομίζω ότι το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Σε ένα τέτοιο καθαρά τεχνικό θέμα, θεωρώ ότι η δική μου γνώμη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, απλούστατα γιατί εμένα δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου. :116: Τον Τζο Κέιν όμως τον γνωρίζουν και οι πέτρες, οπότε η δική του άποψη ζυγίζει μεγατόνους!
Πανο μαλλον δεν εγινα αντιληπτος.Οταν λεω διαφωνω με τον Τζο Κεην δεν εννοω οτι κανει ΛΑΘΟΣ.
Σε αυτα που λεει ασφαλως δικιο εχει.Εννοω την προσωπικη μου γνωμη,την οποια δεν φιλοδοξω να επιβαλω σε κανενα,αλλα ευχαριστως να στην αναλυσω καποια στιγμη.Εχω δει αναμορφικο,τον εχω δει να κανει καλη δουλεια υπο ορισμενες συνθηκες,για μενα αυτο αρκει.Οπως λεει και ο Αντρεας,στην τελικη μετραει η αισθηση της εικονας που παιρνεις.Ξερω οτι εκει υπαρχει διασταση αποψεων.:116:

Reaction score
15.548

Ειμαστε στο σωστο θεμα Δημητριε......

Για ξεκινα και λεγε....:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.065
Re: Απάντηση: αναμορφικη εικονα , μυθοι και ασχετοσυνη

Πάντως σε αυτό το thread του avsforum, κυκλοφορούν αρκετά setup με αναμορφικό και ακόμα περισσότερα με οθόνη 2.35:1.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1061114

Δεν είδα όμως πουθενά συνδυασμό Runco με αναμορφικό.

Άντε Zizik, όταν με το καλό το στήσεις, στείλτο εκει να τους πάρεις την παρθενιά!:136::137:

Reaction score
8.350

Ειμαστε στο σωστο θεμα Δημητριε......

Για ξεκινα και λεγε....:126:
Κωστα, νομιζω οτι οποιος ειναι πιθανον να ενδιαφερεται για αναμορφικο,εχει μια πρωτης ταξης ευκαιρια να ερθει στην παρουσιαση.:126:

Reaction score
15.548

δεν μου δινεις τον φακο για καμια βδομαδα να δω τι παιζει.:118:

στις 92 ιντσες που ειμαι εχωντας καλη αποσταση οθονης φακου δεν χρειαζετε κυρτη οθονη(λογικα)
θα κλησω και του ζουμ ακομα λιγο για να μου βγαλει το πλατος το σωστο,οποτε το κερδος θα ειναι αρκετο σε αντιθεση...

ποιο φακο εχεις ρε Δημητρη..:118:

Reaction score
15.548

θα βγαλω και φωτο για να δουμε ποσο χανει και αν σε χρωματικη διαχειση...
...θα μετρησω κιολας φωτεινοτητες...
...ολα θα γινουν οπως πρεπει...:126:

παρεμε τηλ εαν ειναι διαθεσιμος..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.065
Re: Απάντηση: αναμορφικη εικονα , μυθοι και ασχετοσυνη

:111::111::111:

Reaction score
80