Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι και ο 70-300 της Ολυμπους είναι πιθανότατα σχεδίασης (ενδεχομένως και κατασκευής) Σίγμα (σχεδίαση πανομοιότυπη του APO 70-300/4-5.6 macro)
ναι, το ξέρω, όλοι έτσι λένε, πως είναι ένας σίγμας με ταμπελάκι ολύμπους. Τον 70-300 τον έχω στα χέρια μου ήδη (μη βαράς, δε τον πήρα για μένα, για τον κουμπάρο μου τον πήρα) κι είναι απίθανη ευκαιρία για τα ολίγα ευρώπουλα που ζητάει (προσωπικά τον πήρα μεταχειρισμένο από ένα καλό παλικάρι στο dpgr έναντι του αστρονομικού ποσού των 170 ευρώπουλων!)

κοιτάζω κι αυτό:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...7&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123#ht_500wt_1156

δείχνει ενδιαφέρον... χθες βέβαια η τιμή ήταν στα 20$...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.496

Πού μπερδεύτηκες πάλι.
Στο τελευταίο επεισόδιο είχες μείνει στην αντικαταστάτρια της D300s + 70-200/2.8 VR II (πακετάκι που θα παίξει στα 3.500 ίσως και πιο πάνω, δίχως καν να βάλουμε μέσα έναν στάνταρ ζουμ για γενική φωτογραφία).
Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει η (ακόμη δεν την είδαμε Γιάννη τη βαφτίσαμε) D400, ίσως είναι κατά το καλοκαίρι. Το μόνο που ξέρουμε σχεδόν για σίγουρο είναι ο αισθητήρας της, θα είναι αυτός της D7000.

Reaction score
0
Δεν ξέρω γιατί αλλά οι φώτογραφίες απο την 300s μου αρέσουν περισσότερο απο της 7000. Τ ι να πω είναι λογική εξήγηση αυτή?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782

δηλαδή ποιες φωτος είδες κι έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα?

είχαν τον ίδιο φακό? με τον ίδιο φωτισμό; με το ίδιο θέμα στην ίδια απόσταση? με την ίδια επεξεργασία στο φωτοσόπ?

και σε ποιά οθόνη τις είδες κι έβγαλες συμπέρασμα? πότε την καλιμπράρισες τελευταία φορά?

και για να σοβαρευτούμε, κοίτα δω μια καλή αγγελία:

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=43550.0;topicseen

Reaction score
0
Πρώτη φορά βλέπω να πουλάει κάποιος ένα σώμα τόσο γρήγορα καλα καλα δεν πρόλαβε να μάθει τα χούγια του. Γιατί άραγε?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Κοίτα κατά την γνώμη μου πάντα και σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να είμαι λάθος ως άσχετος αν συγκρίνω την d90 με την d7000 η δεύτερη είναι μακράν καλύτερη σε ποιότητα φωτογραφίας στην ίδια οθόνη πάντα. Τώρα αν είναι να πάω σε νίκον προτιμώ να πάρω την d3100 με έναν 300κοσαρη φακό εως ότου βγεί κατι καλό απο σώμα στην μεσαία κατηγορία τιμής να μην σκεφτώ τα 450 που έδωσα για την d3100. Απο αυτά που γράφω παραπάνω τονίζω και πάλι ότι είναι γνώμη μου και δεν γνωρίζω και πολλά στοο αντικείμενο για να μην πάρω και κανέναν στον λαιμό μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

και σε ποιά οθόνη τις είδες κι έβγαλες συμπέρασμα? πότε την καλιμπράρισες τελευταία φορά?
στην ίδια οθόνη πάντα.

:140::139::137::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

5D, 70-200 @175mm f4.5, ISO100

E5, 35-100 @100mm f4, ISO200

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.118
Kι ο Νικος ο Κουτουλας ειχε την 620 ολυ.
Αν θελει ας μας πει κατι η ας τον ρωτησουμε.
Παντως οι φωτο που ειδα στο ανωτερο σαιτ απο τον Κωστα δε με τρελλανανε κ δε δειχνουν τις δυνατοτητες της μηχανης στο επακρο οι οποιες ειναι πολυ μεγαλυτερες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782

γιάννη μου, ο μέσος χρήστης που δεν έχει τις δικές σου γνώσεις κι εμπειρία, δε θα εκμεταλλευτεί ποτέ στο έπακρο τις δυνατότητες του εξοπλισμού του!

τελικά, "φραγμός ποιότητας" είναι ο χρήστης, κι όχι ο εξοπλισμός.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.496

τελικά, "φραγμός ποιότητας" είναι ο χρήστης, κι όχι ο εξοπλισμός.
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια.
Θέλει τουλάχιστον μια άλφα προσπάθεια στην απόκτηση της κατάλληλης τεχνικής (αφήνοντας κατά μέρος τα περί θέματος, σύνθεσης, αισθητικής τα οποία μετρούν ακόμη περισσότερο!).
Εάν δεν ξέρεις πώς να κρατήσεις τον τηλεφακό, ό,τι και να πάρεις "μαλακό" θα σου φαίνεται.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.496
Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Εξαιρετικός φακός (βέβαια πανάκριβος). Δεν θα σου φτάσει για φωτογράφιση πουλιών, και όπως είδες σε λινκ που έβαλα παραπάνω, παρουσιάζει εμφανή μείωση εάν του προσθέσεις τηλεμετατροπέα 1.4x -γενικώς οι ζουμ τα πηγαίνουν χειρότερα με τους τηλεμετατροπείς σε σχέση με τους σταθερούς.
Αντιθέτως, ένας 300/4 θα σου έκανε πολύ καλύτερα ως εστιακό μήκος, και τα πηγαίνει άψογα με έναν τηλεμετατροπέα.

Τα αυτά ισχύουν και στην περίπτωση της Canon. Και εκεί ο νέος 70-200/2.8L is II είναι εξαιρετικός (και ακόμη πιο ακριβός), αλλά και εκεί για τη χρήση που θέλεις καλύτερα θα σου ταίριαζε ένας 300/4L is (εξαιρετικής απόδοσης και με σταθεροποίηση, εν αντιθέσει προς τον αντίστοιχο Νίκκορ) ή ένας 100-400Lis. Υπάρχει ένα κενό στη γκάμα της Νίκον σε καλούς αλλά σχετικώς προσιτούς τηλεφακούς και τελε-ζουμ: δηλαδή μοντέλα 70-200/4 (απλό ή με σταθεροποίηση) και 100-400 λείπουν από τη γκάμα της, όπως και ένας σταθεροποιημένος 300ρης f/4. Στη μεγάλη κατηγορία, το ατού της Νίκον είναι ιδίως στους ευρυγώνιους (βλ. 14-24/2.8, 16-35/4VR, που ακόμη η Canon δεν έχει κάτι αντίστοιχο), όχι στους τηλεφακούς. Εκεί η γκάμα της Canon είναι σαφώς ευρύτερη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782

20 most important advice's on Oly camera settings for bird photography

1) Get closer
2) Put yourself in between the sun and your subject as much as possible. If your subjects are backlit, you're going going to get the detail you want.
3)Get closer
4)As a general rule, you want to try and keep your shutter speed at least twice the focal length. So for a 300mm lens, you want at least 1/600th of a second exposure. Adjust your ISO accordingly.
5)Get closer
6)Increase your exposure compensation in the positives. With an E620, +0.7 to +1.0 is a good rule. I leave my E5 at +0.3 sometimes moving it to +0.7 & +1.0. Doing this will reduce the noise brought on by "raising the exposure" in post processing, and you will keep more detail.
7)Get closer
8)The EC14 is made for optimal performance on a lens of at least f2.8. If you use it on a lens with a slower Fstop (such as the 300 end of the 70-300), you effective aperture is F8. The AF sensors in the camera have a little bit of a hard time with anything slower than F5.6
9)Get closer
10)Get low. Getting low to the water in the shots posted, using a beanbag or sandbag on the ground will give you great stability, and a unique vantage point on the image.
11)Get closer
12)PRACTICE PRACTICE PRACTICE. Just because you have a long lens and "big" camera doesn't make you a long lens expert. The 70-300 is a little bit soft @ 300, so set it to F8 (w/o the converter), and adjust ISO as per above.
13)Get closer...
14)Practice....
15)Get closer...
16)Practice....
17)Get closer...
18)Practice....
19)Get closer...
20)Practice....

στα παραπάνω, να συμπληρώσω άλλο ένα:

Get closer...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online