Βοήθεια για πικάπ low entry

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Βοήθεια για πικάπ low entry

εγω παντως εστεισα και τα 2 πικαπ της εν λογω εταιριας, οντας παντελως ασχετος με το θεμα, σε 10 λεπτα, χωρις να κανω κατι εξεζητημενο και παιζουν απο τη πρωτη στιγμη μια χαρα. Μην τρελαινεστε, εισαγωγικα μοντελα ειναι και απευθυνονται σε αναλογο κοσμο γιαυτο κ δεν χρειαζονται ιδιαιτερο στησιμο. Το ενα απο τα δυο μαλιστα παιζει σε ξυλινο επιπλο που παταει σε ξυλινο πατωμα και εχει τα ηχεια μισο μετρο δεξια και αριστερα του. Ε λοιπον δεν εμφανιζει ακουστο προβλημα λογω αναρτησης. Το βαριδακι που τοσος λογος γινεται σαν να ναι κατι -τζιζ μακρια απο δω- που λεμε στα πιτσιρικια, ειναι απλα ενα μικρο βαρος που το τοποθετεις μια φορα στην ειδικη θεση του και τελος. Ασ' σου δειξει ενας πωλητης σοβαρου καταστηματος σε ενα καινουριο πικαπ ποσο απλο ειναι.

Παντως εγω θα σου λεγα να αποφυγεις φασον λυσεις τυπου Denon, Sherwood, sl22 κλπ.

Reaction score
0

Σας έχω κουράσει, ρε παιδιά, και πραγματικά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

Εχω καταλάβει τι μου λέτε, θα δω τι θα κάνω. Αυτή τη στιγμή είμαι στο Marantz, αλλά όπως έχετε δει αλλάζω εύκολα γνώμη.

Ασχετο: Εχω στείλει μέιλ ζητώντας πληροφορίες και ρωτώντας για διαθεσιμότητα κτλ. σε 3-4 μαγαζιά. Κανείς δεν μου απάντησε. Απορώ τι τις έχουν τις σελίδες αν δεν απαντούν σε ένα απλό μέιλ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

παρεπιπτωντος το Marantz ΤΤ ειναι το dual 415 II με αλλο λογοτυπο, το οποιο 415 εβγαινε πριν 20 χρονια.. Ουτε αναρτηση, και στις χαμηλες συχνοτητες ψιλοανυπαρκτο..

Reaction score
1.129

καλησπέρα κι από μένα.πικάπ που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με το στήσιμο τους και παίζουν και αξιοπρεπέστατα σύμφωνα με το τέστ του Σταματάκου είναι τα dual.παράλληλα τα οικονομικά μοντέλα της εταιρίας είναι μέσα στο μπάτζετ σου και στην Ακουστική κρήτης(Γλυφάδα) που τα εισάγει θα μπορέσεις να τα ακούσεις για να μη πάρεις κάτι μόνο από φωτογραφία!ότι και να επιλέξεις πάντως προσπάθησε να το δεις από κοντά και να το ακούσεις πρώτα,αυτό είναι και το πιο σημαντικό.Αυτά από μένα.

Reaction score
0

καλησπέρα κι από μένα.πικάπ που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με το στήσιμο τους και παίζουν και αξιοπρεπέστατα σύμφωνα με το τέστ του Σταματάκου είναι τα dual.παράλληλα τα οικονομικά μοντέλα της εταιρίας είναι μέσα στο μπάτζετ σου και στην Ακουστική κρήτης(Γλυφάδα) που τα εισάγει θα μπορέσεις να τα ακούσεις για να μη πάρεις κάτι μόνο από φωτογραφία!ότι και να επιλέξεις πάντως προσπάθησε να το δεις από κοντά και να το ακούσεις πρώτα,αυτό είναι και το πιο σημαντικό.Αυτά από μένα.
Ακριβώς αυτή τη στιγμή ήμουν στο σάιτ της Ακουστικής και τα κοιτούσα. Οντως, φαίνονται «plug and play» και το φτηνό της μοντέλο, το 415, είναι προσιτό στα 310 ευρώ. Να στραφώ προς τα εκεί λέτε, αξίζουν τον κόπο τα 100+ ευρώ σε σχέση με τα σέργουντ και μάραντζ;

Κι αν πάω προς τα κει, το 415 των 310 ή να σκεφτώ και τα 435 και 455; Παραπάνω δεν ανεβαίνω.

Reaction score
249

εχεις υπολογισει και το κοστος κεφαλης?

Reaction score
1.129

κατά τη γνώμη μου αξίζουν τα 100+ και με το παραπάνω.αν μπορείς να ανέβεις στο 435 η 455 ναι,γιατί όχι;έχουν ρυθμίσεις που θα σου χρησιμέψουν στο μέλλον.μίλησε καλύτερα με τον αντιπρόσωπο.είναι γνωστό οτί είναι εξυπηρετικός και θα σου λύσει τυχόν απορίες.

Reaction score
0

εχεις υπολογισει και το κοστος κεφαλης?
Οχι. Αλλά σύμφωνα με τον κατάλογο στο σάιτ βλέπω σε όλα να περιλαμβάνεται η κεφαλή.

Πχ. τα 415-435 είναι Delivered with magnetic pick-up DMS 251. Το 455 Delivered with magnetic pick-up OMB 10.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

παιδια, το 415 ΙΙ ειναι το Marantz TT-42. Γιατι να πληρωσει 100 ευρω παραπανω για το ιδιο πικαπ ο ανθρωπος.. Το 415 ειναι υποδεεστερο απο οποιοδηποτε Pro-ject και απο τα ομοσταυλα του 435, 455, δεν υπαρχει αναρτηση, ειναι ενα παναλαφρο σασι, η ρυθμιση του antisketing ειναι τραγικου επιπεδου... 435 ή 455 εστω ναι, εκει υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα ποιοτητας που αξιζουν τα παραπανω λεφτα.

Reaction score
0

παιδια, το 415 ΙΙ ειναι το Marantz TT-42. Γιατι να πληρωσει 100 ευρω παραπανω για το ιδιο πικαπ ο ανθρωπος.. Το 415 ειναι υποδεεστερο απο οποιοδηποτε Pro-ject και απο τα ομοσταυλα του 435, 455, δεν υπαρχει αναρτηση, ειναι ενα παναλαφρο σασι, η ρυθμιση του antisketing ειναι τραγικου επιπεδου... 435 ή 455 εστω ναι, εκει υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα ποιοτητας που αξιζουν τα παραπανω λεφτα.
Ειναι γνωστο οτι η Marantz δεν κατασκευαζει πικ-απ.Απλα τα κατασκευαζουν για λογαριασμο της εργοστασια οπως της DUAL και της CLEARAUDIO στη Γερμανια.

Reaction score
0

Μετά από μερικές μέρες απουσίας, επανήλθα για -ελπίζω- τον τελευταίο κύκλο ερωτήσεων (ελπίζω να με αντέξετε λίγο ακόμη).

Λοιπόν, μετά από όλες τις απαντήσεις σας κατέληξα στο Μάραντζ, στη λογική ότι συζητώντας μαζί σας συνειδητοποίησα ακόμη περισσότερο από πριν ότι θέλω ένα απλό πικάπ, που δεν θα με παιδέψει και θα παίξει στοιχειωδώς αξιοπρεπώς.

Το πρόβλημα είναι ότι σε όλα τα μαγαζιά που ρώτησα δεν υπάρχει και από την αντιπροσωπεία μιλάνε για ένα μήνα αναμονής.

Εχω αποφασίσει να περιμένω, απλά στο μεσοδιάστημα έπεσα πάνω στο DENON DP-300F Black. Που μου φαίνεται επίσης κουκλί και επίσης πολύ απλό - και από ό,τι είδα παίρνει κι άλλες κεφαλές (κάτι για το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι ισχύει για το Marantz) και έχει ρύθμιση βάρους (κάτι επίσης για το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι ισχύει για το Marantz)

Το προβληματάκι του είναι ότι έχει 100+ ευρώ παραπάνω. Αν τυχόν αυτό έρχεται νωρίτερα ή το βρω ετοιμοπαράδοτο, τι λέτε, αξίζουν τα 100 παραπάνω; Ή μιλάμε για την ίδια συν ή πλην κλάση;

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας. Πιστέψτε με, είμαι στο τέλος του δρόμου :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.712

Ψάχνω να αγοράσω ένα πικάπ, καθώς το παλιό μου (ένα απλό και φτηνό Sony) τα έπαιξε μετά από καμιά 15αριά χρόνια βαριάς χρήσης.
αν σου έφτανε η ποιότητα του παλιού σου σόνι, πάρε ένα καινούριο σόνι, και σε 15 χρόνια το ξανασυζητάμε. Πχ αυτό:

http://www.5050.gr/productdetails.aspx?product=66117f16-6c49-4b84-a5eb-c95b4a01d4df

με 157 ευρώ!

δες ότι αυτά τα πικάπ, έχουν "ενσωματωμένο phono", οπότε αν ήταν τέτοιο και το παλιό σου, θες κάτι ανάλογο, αλλιώς θα ψάχνεις για ένα μηχάνημα ακόμα, το "φόνο".

Κι αυτό, με ενσωματωμένο phono είναι:

http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121216&proionID=6957

προσωπικά, πάντα γούσταρα τα NAD, οπότε, αν θες να ανέβεις κατηγορία, δες κι αυτό:

http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=11&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

αλλά εκεί κοντά, είναι και το θόρενς, που είναι και κουκλί! Είναι και θόρενς...
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=28&prID=488

οπότε, ξανασκέψου το. Ή σόνι, ή θόρενς!

Reaction score
0

Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση.

Οχι, δεν νομίζω να μου φτάνει το sony. Δεν μπορώ να πω ότι το συμπάθησα ποτέ το παλιό μου, χώρια που το έχω πάει δεν ξέρω πόσες φορές για σέρβις. Κι είπα μια που παίρνω, να κάνω ένα έστω μικρό upgrade. Και δεν θέλω να έχει usb, δεν έχω καμία σκέψη να το χρησιμοποιήσω.

Phono έχει ο ενισχυτής μου, άρα δεν χρειάζομαι. Τυχαία το denon που στάμπαρα έχει, δεν μου είναι απαραίτητο.

Οσο για τo nad kai το θόρενς, πλιζ μη μου βάζεις κι άλλα στο μυαλό, τα έχω ήδη παίξει :) Χώρια που για μέχρι 200 ξεκίνησα και σκέφτομαι πλέον σοβαρά το 325άρι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.712

ε, τότε δε θέλει σκέψη, τι 325 τι 390, σιγά τα ωά, για 65 ευρώ θα συζητάμε τώρα? πάρε αγόρι μου το θόρενς! γίνε άντρας!

Reaction score
0

Κόλλησα με το Denon, φίλε Κώστα, δεν με ψήνει το Θόρενς.

Απλά θα ήθελα κάποιος φίλος να μου επιβεβαιώσει ότι όντως αξίζουν τα παραπάνω χρήματα. Αν είναι με τα 215 του Μάραντζ και τα 325 του Denon να παίρνω συν ή πλην ίδια ποιότητα, δεν έχει προφανώς νόημα. Αν όμως όντως υπάρχει ποιοτική διαφορά, θα την κάνω την υπέρβαση, αφού το denon μου άρεσε πολύ.

Reaction score
0

Το Denon έχω εγώ και είμαι ευχαριστημένος. Αλλά να πω την αλήθεια αν είχα ρωτήσει κι εγώ, όπως εσύ τώρα, μάλλον το thorens θα είχα πάρει.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλτατε aggelos6699, τα Marantz, Denon και το Sony ειναι συσκευες που βαζεις πανω ενα δισκο και ακουγεται, to Thorens ειναι Π-ι-κ-α-π. Γιαυτο επιμενει ο Κωστας παραπανω.:126:

PPZ

Reaction score
18

Denon και Sony εχεις βαλει σε λαθος κατηγορια.Για Marantz, ναι.Αλλα και Denon και η Sony εχουνε φτιαξει κατι πολυ καλα πικαπ.:112:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Denon και Sony εχεις βαλει σε λαθος κατηγορια.Για Marantz, ναι.Αλλα και Denon και η Sony εχουνε φτιαξει κατι πολυ καλα πικαπ.:112:
μαλλον παρεξηγηθηκα. Οταν στην τιμη που κινουνται τα Sony, Denon, Marantz, υπαρχουν μοντελα Thorens, Dual, Pro-ject, Rega, τοτε πας σε καποια απο τα τελευταια γιατι ειναι με 99% πιθανοτητα πολυ καλυτερα πικαπ. Το Nad που επισης ανεφερε ο Κωστας παραπανω, θα ηταν προτιμοτερο κατα την ταπεινη μου γνωμη απο τα 3 πρωτα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.530
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas