Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

h2o

Reaction score
0
γειά σας παιδια,τα τελευταια χρονια τραβαω ερασιτεχνικα πολλες φωτογραφιες,αλλα εχω απογοητευτει γενικα απο την ποιοτητα σε κλειστους και σκοτεινους χωρους(θορυβο σχεδον απο τα 400 iso και πανω για να μην πω πανω απο 200) αλλα και γενικα σε ποιοτητα(πολυ "μαλακες" αν μπορω να το πω σωστα),απο την λεπτομερεια που δεν εχω,και γενικα απο την φωτεινοτητα των φωτογραφιων.

παρακατω παραθετω το 90% των φωτογραφιων που τραβαω και σχεδον ολες ειναι απο αποσταση 3-6 μετρα maximum:

1)πορτραιτο ολοσωμο

2)πορτραιτο ωμους-κεφαλι

3)πορτραιτο μονο κεφαλι

4)φωτογραφιες σε ταξιδια (πχ το σωμα ολο στην μια πλευρα της φωτογραφιας και σε ολη την υπολοιπη φωτογραφια το τοπιο)

ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ
-------------
1)μου αρεσουν ΠΟΛΥ οι φωτογραφιες που ζουμαρω μακρυα και κανω πορτραιτο προσωπου ή και ωμου-κεφαλη και θαμπωνει το γυρω γυρω της φωτογραφιας

2)οταν παω ταξιδια εξωτερικο φωτογραφιες της πολης ή ..τριημερα εδω γυρω τοπια στην ..φυση

με βαση τα παραπανω θα ηθελα να μου προτεινετε καποιους φακους που θα ταιριαζαν γι αυτες τις χρησεις και για σωματα θα ηθελα ΜΟΝΟ προτασεις απο canon ή nikon.

το μπατζετ που μπορω να διαθεσω ειναι οχι πανω απο 1500 ευρω

ευχαριστω!

χρηστος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.988
Απάντηση: Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

δύσκολο το μπάτζετ που λες για ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

για δες αν μπορείς να το ανεβάσεις το μπάτζετ σου για dslr, διότι αλλιώς προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις μια κορυφαία καινούρια compact, όπως η Olympus XZ-1, που θα σε ενθουσιάσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.988

επίσης παίζουν οι εξής κόπακτ:

φούτζι FINEPIX X100 ή FinePix F550 EXR
canon S95,
Νικον Ρ7000
Κανον G12
Pana LX5,
Samsung EX1/TL500

όλες έχουν μεγαλύτερου μεγέθους αισθητήρες από τις κοινές κόμπακτ, και κάποιες πολύ φωτεινούς φακούς, ιδανικούς για δύσκολες περιπτώσεις φωτισμού αλλά και για θόλωμα του μπακγκράουντ, αλά dslr.

Προσωπικά, θα έπαιρνα την όλυ που σου είπα πριν. Όχι τίποτε άλλο, αλλά εκτός από τον πιο φωτεινό φακό, έχει και τα καλύτερα χρώματα.

Ειλικρινά νομίζω πως με 1,5 χιλιάρικο σε dslr δε μπορείς να παλέψεις την ποιότητα αυτών των κόμπακτ. Άσε το μέγεθος και την ευκολία. Άσε το οικονομικό, που είναι στο 1/3 της τιμής.

Οι dslr θέλουν πολλά λεφτά σε φακουδάκια για να έχεις κορυφαία αποτελέσματα, αλλιώς κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τζάμπα κουβαλάς μια γκουμούτσα.

Αυτά ΙΜΗΟ πάντα....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.986

Ειλικρινά νομίζω πως με 1,5 χιλιάρικο σε dslr δε μπορείς να παλέψεις την ποιότητα αυτών των κόμπακτ. Άσε το μέγεθος και την ευκολία. Άσε το οικονομικό, που είναι στο 1/3 της τιμής.
Τώρα θα αστειεύεσαι... για έναν που ξέρει, και η πιο φθηνή dslr βάζει κάτω την καλύτερη κόμπακτ (όχι μεγάλου αισθητήρα όμως μην παρεξηγούμαστε) -πλην ευκολιών, φωτεινών φακών, εστιακών μηκών κλπ εννοείται.
Μια καλή τράβελ κόμπακτ όπως Canon S90/95, Panasonic LX3/5 ακόμη και η πιο "εργοστάσιο" Canon G11/12, είναι ενδεχομένως καλύτερες προτάσεις για έναν αρχάριο αλλά μέχρι εκεί. Και για τον έμπειρο μπορεί να είναι καλύτερες λύσεις, αλλά από το θέμα όγκου-φορητότητας μόνο. Πολλοί εξάλλου έχουν και μια τέτοια δίπλα στο σοβαρό τους σύστημα

1500 είναι αρκετά χρήματα και για πιο σοβαρό συστηματάκι dslr -όχι για καλό τηλεφακό όμως, εννοείται. Χαλαρά παίρνεις μηχανή και δυο φακούς, ίσως και τρεις, πχ Pentax K-r + Tamron 17-50/2.8 + υπερευρυγώνιο + έναν γρήγορο στάνταρ όπως 35/2.4. Ή τελε-ζουμ αντί του υπερευρυγωνίου εάν κλίνουμε κατά κει.
Και σε Canon και σε Νίκον βγαίνουν αντίστοιχα συστηματάκια, και σε Όλυ εννοείται. Για Σόνυ δεν είμαι τόσο σίγουρος, κάτι θα γίνεται και εκεί όμως πιστεύω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.988

και η πιο φθηνή dslr βάζει κάτω την καλύτερη κόμπακτ (όχι μεγάλου αισθητήρα όμως μην παρεξηγούμαστε) ...
για κόμπακτ μεγάλου αισθητήρα μιλάω.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.237
Καλως μας ηρθες κατ αρχην κ ευχομαι να βοηθησουμε οσο πιο πολυ μπορουμε.

Επισης να "διαφωνησω" κι εγω με τον Κωστα, διοτι τα χρηματα ειναι αρκετα για να μπορεσει ακομα και καποιος αρχαριος να "ξεφυγει " σε ποιοτητα εικονας απο τις κομπακτ.

Βεβαια αν περιοριστουμε μονο σε Canon - Nikon υπαρχουν παλι πολλες αξιοπρεπεις λυσεις.
Οχι πως οι υπολοιπες Pentax-Sony-Olympus δεν εχουν να παρουσιασουν εξαιρετικα μοντελα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.237
Re: Απάντηση: Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

Canon 60D σωμα στο 1000 αρικο max

To ιδιο και η εξαιρετικη NIkon D7000.

Tamron 17-50 με 300-400ε , ενας εξαιρετικος φακος.
αν θες κανα 50 αρι 1.8 με επιπλεον περ 100ε

Επισης οι φακοι κατηγοριας 18-200 ας πουμε κοστιζουν απο 300 εως 700 ε περιπου, αναλογως μοντελου

Aυτο το φανταστικο πακετακι all in one για τις ταξιδιωτικες αναγκες σου
http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=4967
στα 1700 ε

Με λιγα λογια , εχουμε ξεφυγει απο τις κομπακτ κατα πολυ , νομιζω .

Εκτος κι αν θες να μην κουβαλας πολυ πολυ, και να χεις μηχανη στην τσεπουλα.

Αλλα εκει ειναι θεμα προτεραιοτητων.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.986

Εάν ο προϋπολογισμός αναφέρεται σε ένα αρχικό βασικό σύστημα το οποίο αργότερα θα επεκταθεί με επιπλέον φακούς, αυτό που προτείνει ο Γιάννης παραπάνω με βρίσκει σύμφωνο.
Δηλαδή σαν βάση, με τα 1500 ευρώ, μπορεί να αποκτηθεί ένα καλό σώμα και ένας καλός στάνταρ ζουμ, όπως ο Tamron 17-50/2.8 VC όμως, ο λιγάκι πιο ακριβός με την πολύ καλή σταθεροποίηση της Τάμρον. Με αυτά τα χρήματα και στη λογική αυτή θα έπαιρνα είτε τη Νικον D7000 + Ταμρον 17-50VC, είτε την Pentax K-5 + Tamron 17-50/2.8 (τον απλό, o VC δεν βγαίνει νομίζω για Πένταξ γιατί έχουν σταθεροποίηση του αισθητήρα). Από Γερμανία βλέπω κιτ την Κ-5 με τον επίσης καλό Πενταξ 16-45/4 στα 1400.

Εάν τώρα με τα 1500 ευρώ θέλουμε ένα λίγο-πολύ πλήρες σύστημα, με πιο απώτερες τις προοπτικές μελλοντικής συμπλήρωσής του, αλλάζει το πράγμα, πηγαίνουμε σε κάποιο από τα εισαγωγικά σώματα.
Σε Canon μπορούμε να πάρουμε την πολύ καλή 550D (680 ευρώ) + Tamron 70-300VC (400 e) + Tamron 17-50/2.8VC (440). To σετάκι συμπληρώνεται αργότερα με έναν υπερευρυγώνιο ζουμ και έναν γρήγορο σταθερό εάν θέλουμε.
Σε Πένταξ πάλι, όπως έγραψα παραπάνω, θα μπορούσαμε να χώσουμε στο σύστημα και έναν σοβαρότερο (μικρότερου εύρους όμως) τηλεφακό, δλδ για σώμα την Pentax K-r (550 e) + Tamron 17-50/2.8 (340 e) + Sigma 50-150/2.8 (630).

h2o

Reaction score
0

Εάν τώρα με τα 1500 ευρώ θέλουμε ένα λίγο-πολύ πλήρες σύστημα, με πιο απώτερες τις προοπτικές μελλοντικής συμπλήρωσής του, αλλάζει το πράγμα, πηγαίνουμε σε κάποιο από τα εισαγωγικά σώματα.
καταρχην σας ευχαριστω πολυ για τις προτασεις!
Αbessalom αυτο ψαχνω δλδ 1500 ευρω για λιγο-πολυ πληρες συστημα...
σαν ανταγωνιστη της canon 550 ποια θα ελεγες απο την nikon?και αν υπαρχει καποιος καλος "ανταγωνιστης" μηπως να κοιτουσα και προς νικον?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.988

δεν διαφωνώ με τους προλαλήσαντες Abessalom και Kotsidis John, διότι απλά δεν κατέχω το σπορ όπως το κατέχουν αυτοί, και εν ολίγοις η όποια διαφωνία μου θα ήταν ένα ακόμα παρατράγουδο της γνωστής ξανθιάς Ανίτας.

Θα ήθελα μόνο να παρουσιάσω τα παράπλευρα έξοδα μιας dslr, όταν λέει το παλικάρι πως <<οχι πανω απο 1500 ευρω>>.

(γι'αυτό και η πρώτη μου σκέψη ήταν να ανέβει το κοστολόγιο. ακόμα και 500-600 ευρώ να ανέβει, αλλάζει ριζικά το θέμα)

Δε θα παρουσιάσω παράλογες (αλλά κατ'άλλους φυσιολογικές) αγορές, όπως τρίποδα των 500 και βάλε ευρώ.

ΙΜΗΟ, τα λογικά παράπλευρα έξοδα μιας DSLR είναι τα εξής:

1. πρόσθετες μπαταρίες, ίσως και φορτιστές (αν μείνεις, τό'χασες το παιχνίδι)
2. γκριπ (δε μένεις. επίσης, αλλάζει την ισορροπία, το κράτημα των φακών, δίνει στο κάθετο κάδρο πλήκτρα κλπ)
3. φλας. κακά τα ψέμματα, το ενσωματωμένο φλας (αν υπάρχει) είναι για κλάματα, ενώ τα εξωτερικά φλας αλλάζουν εντελώς τις δυνατότητες και το τελικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε επαναφοτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστή, ας πούμε 2 τετράδες ενελούπ.
4. τρίποδας. Θες χρόνους έκθεσης για νυχτερινές? τι θες. δε χρειάζεται να το συζητάμε νομίζω. Και για να είναι της προκοπής ο τρίποδας, δεν είναι τζάμπα.
5. τσάντα μεταφοράς. Μαζεύονται ένα σωρό μπλιμπλίκια, δυστυχώς χωρίς τσάντα δε παίζει.
6. αποθηκευτικά μέσα. κάρτες CF, SD και δε ξέρω γω τι. Θες ριπές? θες γρήγορες κάρτες. τίποτα δεν είναι τζάμπα.
7. φίλτρα για τους φακούς. Ένα προστατευτικό φίλτρο δε θα βάλεις? το φακουδάκι που πήρες με τα λεφτάκια σου θες να γρατσουνιστεί? το παίζεις? ή ένα πολωτικό φίλτρο δε το θες? δηλαδή πόσο άχρηστο μπορεί να είναι? και πες πως έχεις 3-4 φακούς. Ξέρεις πόσο κοστίζουν 3-4 ζεύγη φίλτρων (ιδίως αν πάρεις καλά, την έκατσες...)
8. εξοπλισμός σπιτιού. σε ποιό μόνιτορ θα βλέπεις τις φωτός σου για να εμφανίζεις τα raw και να μη κάνεις πατάτες ολκής? (διότι πλέον, αν βγάζεις raw αρχεία, ουσιαστικά εσύ είσαι που εμφανίζεις το "ψηφιακό φιλμ" σου). αρχίσαμε... θες και καλιμπραριστή? αχ, την έκατσες. θες και software? γουέλκαμ του ριάλιτι...
9. κάτι που ξεχνάω τώρα...
10. άντε, βοηθήστε και σεις...

Όλα τα παραπάνω, με λογικές επιλογές και πολύ συγκρατημένες, μπορούν άνετα να ξεπεράσουν τα 2-3 χιλιάρικα. Αν πεις ότι ξεφεύγεις, ούτε για ένα μόνιτορ δε φτάνουν αυτά. Τι; θες 2 μόνιτορ; ε, δε πας καλά...

Που θέλω να καταλήξω: η αγορά μιας dslr δεν είναι σώμα-φακός. Αυτό είναι ψευδαίσθηση. Αντίθετα, η αγορά μιας κόμπακτ είναι εντελώς συγκεκριμένη, σταματάει σε μια μνήμη και μια μπαταρία.

Και δεν στο λέει κανείς αυτό όταν ξεκινάς με την dslr. Διότι η σύγκριση τιμών σταματάει στο ζεύγος σώματος-φακού. Τα άλλα, έρχονται στην πορεία.

Αυτά τα ολίγα από μένα.

Και κάτι άλλο: Σίγουρα οι λύσεις που πέσαν στο τραπέζι, είναι πολύ πιο αξιόλογες από οποιαδήποτε κόμπακτ, αλλά στα χέρια του γνώστη. Ο άσχετος με το σπορ, μπορεί να φτύσει αίμα. Ενώ σε μια κόμπακτ, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει ένα κουμπί και να βγει η χοντρή. Και θα βγει και μια χαρά η χοντρή...

h2o

Reaction score
0

τα ..flash,μπαταριες,μονιτορ,τριποδα,καρτες μνημης,τσαντα τα εχω υποψιν...γιαυτο και εχω πει 1500 ευρω max...

δεν ειχα τα φιλτρα,γκριπ.αυτα ποσο μπορει να στοιχησουν;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.237
Re: Απάντηση: Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

2. γκριπ (δε μένεις. επίσης, αλλάζει την ισορροπία, το κράτημα των φακών, δίνει στο κάθετο κάδρο πλήκτρα κλπ)
3. φλας. κακά τα ψέμματα, το ενσωματωμένο φλας (αν υπάρχει) είναι για κλάματα, ενώ τα εξωτερικά φλας αλλάζουν εντελώς τις δυνατότητες και το τελικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε επαναφοτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστή, ας πούμε 2 τετράδες ενελούπ.
4. τρίποδας. Θες χρόνους έκθεσης για νυχτερινές? τι θες. δε χρειάζεται να το συζητάμε νομίζω. Και για να είναι της προκοπής ο τρίποδας, δεν είναι τζάμπα.
5. τσάντα μεταφοράς. Μαζεύονται ένα σωρό μπλιμπλίκια, δυστυχώς χωρίς τσάντα δε παίζει.
6. αποθηκευτικά μέσα. κάρτες CF, SD και δε ξέρω γω τι. Θες ριπές? θες γρήγορες κάρτες. τίποτα δεν είναι τζάμπα.
7. φίλτρα για τους φακούς. Ένα προστατευτικό φίλτρο δε θα βάλεις? το φακουδάκι που πήρες με τα λεφτάκια σου θες να γρατσουνιστεί? το παίζεις? ή ένα πολωτικό φίλτρο δε το θες? δηλαδή πόσο άχρηστο μπορεί να είναι? και πες πως έχεις 3-4 φακούς. Ξέρεις πόσο κοστίζουν 3-4 ζεύγη φίλτρων (ιδίως αν πάρεις καλά, την έκατσες...)
8. εξοπλισμός σπιτιού. σε ποιό μόνιτορ θα βλέπεις τις φωτός σου για να εμφανίζεις τα raw και να μη κάνεις πατάτες ολκής? (διότι πλέον, αν βγάζεις raw αρχεία, ουσιαστικά εσύ είσαι που εμφανίζεις το "ψηφιακό φιλμ" σου). αρχίσαμε... θες και καλιμπραριστή? αχ, την έκατσες. θες και software? γουέλκαμ του ριάλιτι...
9. κάτι που ξεχνάω τώρα...
10. άντε, βοηθήστε και σεις...

Όλα τα παραπάνω, με λογικές επιλογές και πολύ συγκρατημένες, μπορούν άνετα να ξεπεράσουν τα 2-3 χιλιάρικα. Αν πεις ότι ξεφεύγεις, ούτε για ένα μόνιτορ δε φτάνουν αυτά. Τι; θες 2 μόνιτορ; ε, δε πας καλά...

Που θέλω να καταλήξω: η αγορά μιας dslr δεν είναι σώμα-φακός. Αυτό είναι ψευδαίσθηση. Αντίθετα, η αγορά μιας κόμπακτ είναι εντελώς συγκεκριμένη, σταματάει σε μια μνήμη και μια μπαταρία.

Και δεν στο λέει κανείς αυτό όταν ξεκινάς με την dslr. Διότι η σύγκριση τιμών σταματάει στο ζεύγος σώματος-φακού. Τα άλλα, έρχονται στην πορεία.
Ναι Κωστα εχεις δικιο.
Βεβαια!

Αλλα , απλα, τα ιδια ακριβως εκτος αν εξαιρεσουμε κανα φιλτρακι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια κ ισχυουν κ για τις κομπακτ.

Κι εκει μπορει να επενδυσει.
Βεβαια οχι σε τοσο μεγαλο σημειο κ βαθμο αλλα παλι αν θελει μπορει.

Απλα η DSLR σε γλυκαινει κ το κανεις, η κομπακτ οχι τοσο.
Οχι δηλαδη πως δεν μπορεις να κανεις χωρις οοοολα αυτα που αναφερεις κ αλλλλα τοσα ακομα ετσι??

Ολα στο παιχνιδι ειναι.
Αν θελεις να σκορπας, εχει απ ολα ο μπαχτσες!:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.988

τα ..flash,μπαταριες,μονιτορ,τριποδα,καρτες μνημης,τσαντα τα εχω υποψιν...γιαυτο και εχω πει 1500 ευρω max...
τότε είσαι τραγικά πιο ενημερωμένος από μένα όταν ξεκινούσα...

δεν ειχα τα φιλτρα,γκριπ.αυτα ποσο μπορει να στοιχησουν;
Τα καλά φίλτρα pro της Hoya που παίρνω για όλους μου τους φακούς, έχουν μέσο όρο κόστους 60-70 ευρώ έκαστο. Κάποια (μεγάλης διαμέτρου) το 100-στάρι τό'χουν.

το γκριπ κάθε σώματος έχει διαφορετικές τιμές. Στην όλυ βγαίνει κανα 200-άρι ή 300-άρι, αλλά έχω δει και υψηλότερες τιμές. Εκεί που συμπληρώνεται ο χαβαλές είναι οι μπαταρίες, τώρα ζητάν 78 ευρώ για μια μπαταρία για την Ε-5, ελεος... Έτσι, κάποιοι χρήστες πήραν "μαϊμού" γκριπ και μπαταρίες, και κατάφεραν μερικοί να "τηγανίσουν" το σώμα τους. Τα διαβάζεις αυτά αν ψάχνεις στα φόρουμ...

για το μόνιτορ τι ξέρεις, τι έχεις (ή τι θες να πάρεις) και τι λες να κάνεις γενικά? (το θεωρώ το σημαντικότερο τμήμα του εξοπλισμού σου)

h2o

Reaction score
0

για το μόνιτορ τι ξέρεις, τι έχεις (ή τι θες να πάρεις) και τι λες να κάνεις γενικά? (το θεωρώ το σημαντικότερο τμήμα του εξοπλισμού σου)
εχεις δικιο ειναι πολυ σημαντικο και δυστυχως εχω μια απλη lg 20 ιντσων με tft panel..θα ψαχτω για μια 24 ιντσων με S-IPS και απο οτι εχω δει καλες εχουν η dell,hp και αλλη μια που δεν θυμαμαι.
οπως βεβαια και καποια imac 24" ή 27"

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.986

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ούτε 2η μπαταρία είχα ποτέ για οποιοδήποτε μοντέλο, ούτε γκριπ. Η μόνη φορά που χρειάστηκα 2η μπαταρία, ήταν στο Όρος, όταν ξελίγωσα με μιάμιση μέρα λήψεων τη μπαταρία και το βράδυ που την έβαλα για φόρτιση δεν είχε τάση το δίκτυο της μονής (ωστόσο ....θαυματουργά το άλλο πρωί δίχως να επανέλθει το ρεύμα τη βρήκα φορτισμένη! Και μάλιστα δεν έλεγε να τελειώσει η άτιμη, 2 εβδομάδες αφού επέστρεψα έβγαζα αβέρτα φωτογραφίες)

3. φλας. κακά τα ψέμματα, το ενσωματωμένο φλας (αν υπάρχει) είναι για κλάματα, ενώ τα εξωτερικά φλας αλλάζουν εντελώς τις δυνατότητες και το τελικό αποτέλεσμα.
Πρόσθεσε επαναφοτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστή, ας πούμε 2 τετράδες ενελούπ.
χρήσιμο, όχι πάντα απαραίτητο. Το ενσωματωμένο κάνει σίγουρα μια χαρά για fill-in, το μόνο που δεν κάνει είναι για να φωτίσει εσωτερικούς χώρους (βέβαια με ένα χαρτονάκι το εκτρέπουμε κι αυτό προς την οροφή για μικρούς χώρους). Μη ξεχνάμε ότι τα σημερινά σώματα τα έχουν χαλαρά τα 1600iso και πηγαίνουν δίχως ιδιαίτερο φόβο και στα 3200 όποτε χρειάζεται

Πολύ χρήσιμο εξάρτημα, αλλά μόνο για συγκεκριμένο είδος φωτογραφιών, όχι αυτό που περιέγραψε ο φίλος. Για τοπίου απολύτως απαραίτητο, όπως και για σωστή νυχτερινή.

Σώμα και 2 φακοί δεν θέλουν και τίποτα ιδιαίτερο σε τσάντα. Πες 40 ευρώ,

2 4ρες και είναι τζετ.

Δεν έχω βάλει προστατευτικό σε κανένα φακό (υποβαθμίζουν και την ποιότητα, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες). Πολωτικό ναι, αλλά αυτά είναι γούστα.... Ούτε πάλι το απολύτως απαραίτητο. Για τοπίο (δεν το έγραψε όμως ο φίλος) πολωτικό και ενδεχομένως ND και ND grad είναι must

Υποθέτουμε πως όποιος θέλει ψηφιακή φωτογραφική έχει ήδη πισί. Να πάρει φιλμάτη, αλλιώς. Software υπάρχουν ωραιότατα freeware που εάν κάτσεις και τα μάθεις κάνουν παπάδες.

Όπως τα έβαλες Κώστα, ενάμιση χιλιάρικο είναι μόνο τα συμπαραμαρτούντα! Κόψε κάτι βρε αδερφέ, δηλαδή με την κόμπακτ που θα πάρει πού θα τις βλέπει τις φωτογραφίες, σε ίντερνετ καφέ; Η κόμπακτ δεν θέλει τρίποδο για νυχτερινή; Η κόμπακτ δεν θέλει πολωτικό; Δεν θέλει τσαντάκι εάν έχει κάποιο άλφα μέγεθος; Γιατί στην dslr βάζουμε ως απαραίτητο το εξωτερικό φλας ενώ το ενσωματωμένο ρίχνει τα αυτιά στο φλας οποιασδήποτε κόμπακτ; Δεν είναι οι κόμπακτ που έχουν διαρκώς σε χρήση τον αισθητήρα (δεν έχουν σκόπευτρο οι περισσότερες) σαφώς πιο ενεργοβόρες και δεν θέλουν 2η και 3η μπαταρία; Δεν θέλουν κάρτες μνήμης τώρα που δεν υπάρχει κόμπακτ κάτω από 10mp?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.237

δεν διαφωνώ με τους προλαλήσαντες Abessalom και Kotsidis John, διότι απλά δεν κατέχω το σπορ όπως το κατέχουν αυτοί, και εν ολίγοις η όποια διαφωνία μου θα ήταν ένα ακόμα παρατράγουδο της γνωστής ξανθιάς Ανίτας.
δεν θελω να βλεπω τετοια "χαζα".

τι θα πει δηλαδη εμεις ξερουμε πιο πολυ?
τριχες ξερουμε.:116:

ολοι στον αγωνα ειμαστε (Ξανθοπουλος mode on)

απλα θελει κ πολυ πολυ πρακτικη κ να φωτογραφιζουμε ολοι μας οσο πιο πολυ μπορουμε.

αυτη η δια βιου μαθηση ειναι νομιζω αναντικαταστατη.:112:

κι ας μη διαβαζουμε ολη μερα διδακτορικα.

Εσυ ετσι οπως πας σε λιγο δε θα σε προλαβαινουμε ενα πραμα!!!
Εχεις κανει τρομερες επενδυσεις σε μηχανηματα κ βεβαια εξαιρετικες εικονες!
keep on, respect!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.237
ααα ασχετο αλλα την Κυριακη εχουμε το Vespa Club εκδρομη στην Κοζανη και μετα Λιμνη Βελβεντου.
οποιος θελει να ερθει ειτε για εικονες ειτε για βολτα ευπροσδεκτος.
Τον Κουτουλα που ναι στα μερη του τον ενημερωσα ηδη.

Θα εχει μεγαλο νομιζω φωτογραφικο ενδιαφερον

αυτα τα ασχετα!!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.986
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπα

Εσυ ετσι οπως πας σε λιγο δε θα σε προλαβαινουμε ενα πραμα!!!
Εχεις κανει τρομερες επενδυσεις σε μηχανηματα κ βεβαια εξαιρετικες εικονες!
keep on, respect!
Αυτός; Να δω με τι θα βγάλει τη σημερινή σελήνη. Παίζει να έχει πάρει και κανένα τηλεσκόπιο :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.988

εχεις δικιο ειναι πολυ σημαντικο και δυστυχως εχω μια απλη lg 20 ιντσων με tft panel..θα ψαχτω για μια 24 ιντσων με S-IPS και απο οτι εχω δει καλες εχουν η dell,hp και αλλη μια που δεν θυμαμαι.
οπως βεβαια και καποια imac 24" ή 27"
"καλές" έχουν η Eizo, η Lacie, η Nec κλπ, αλλά οικονομικές, ναι, έχουν οι HP, οι Dell κι οι μεγάλες Mac.

Δες να μη πάρεις 16:9 οθόνη, δε θα σε βολέψει καθόλου. Βρες μια 16:10.

Η απολύτως φτηνότερη λύση μιας wide gamut οθόνης είναι η HP ZR24W στα ~450 ευρώ. Πιθανά, να σου φανεί μικρή, αλλα από χρώματα είναι μια χαρά και αποτελεί πολύ καλή αγορά, ακόμα κι αν σου μείνει ως δεύτερη αργότερα. Η επόμενη επιλογή, είναι κοντά στο χιλιάρικο, καμια NEC 26-άρα ή καμια πιτσιρίκα Eizo. Λίγο πιο πάνω η 30' HP, με χορταστικό μέγεθος αλλά και με περιορισμούς. Στα διπλάσια, φτάνεις και τις μικρότερες Lacie. Πιο πάνω έχει κορυφαίες Eizo, αλλά είναι απλησίαστες. Μεγάλη κουβέντα το μόνιτορ...

Τις φτηνές DELL που έχουν αναλογία πλευρών 16:9, ξέχνα τες, μόνο για να βλέπεις ταινίες 1080ρ βολεύουν.

Να ξέρεις πως χωρίς καλιμπραριστήρι, τζάμπα θα την πάρεις. Τζάμπα κι άδικα δηλαδή. Το καλιμπραριστήρι και το ανάλογο sotware είναι όσο απαραίτητο είναι και το μόνιτορ.

Για καλιμπραριστήρι και software θες ένα 300-άρι απολύτως μίνιμουμ. Ίσως λίγο παραπάνω να είναι το απολύτως μίνιμουμ δηλαδή.

συμπέρασμα: κανα 800-άρι για ξεκίνημα, και βλέπουμε.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.986

καταρχην σας ευχαριστω πολυ για τις προτασεις!
Αbessalom αυτο ψαχνω δλδ 1500 ευρω για λιγο-πολυ πληρες συστημα...
σαν ανταγωνιστη της canon 550 ποια θα ελεγες απο την nikon?και αν υπαρχει καποιος καλος "ανταγωνιστης" μηπως να κοιτουσα και προς νικον?
Σε Νίκον υπάρχει τη στιγμή αυτή μόνο η απολύτως εισαγωγική D3100, η καλή μεν αλλά ήδη αρκετά παλιά δε (και καταργηθείσα νομίζω) D90 και αναμένεται η αντικαταστάτρια της D5000, η D5100. Προσωπικώς δεν θα έπαιρνα την 3100, είτε θα έσφιγγα το ζωνάρι για την εξαιρετική D7000 (με περιορισμό όμως σε μόνο ένα φακό) ή θα περίμενα λιγάκι την 5100, για την οποία (πριν τον σεισμό και το τσουνάμι) οι φήμες έλεγαν πως θα ανακοινωνόταν τον Απρίλιο. Παίζει να έχει τον αισθητήρα της 7000, δεν το ξέρουμε, μπορεί τελικά να βγει με τον αισθητήρα της 3100. Και στη Νίκον τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω με την Canon. Εκεί παίζει δυνατά ως υποψήφιος all around φακός ο 16-85vr (βγαίνει 100 ευρώ φθηνότερος από τον αντίστοιχο Canon) και υπάρχει και ένας φθηνός και καλός 35/1.8 για λήψεις με λιγότερο φως.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.165
Members
38.539
Νεότερο μέλος
johngala