input stage.

Reaction score
1.772
τι να βαλω για input stage στα 2k που φτιαχνω.

να βαλω κανενα μ/τ;

η αντισταση ειναι 1.8kohm.

και η αναισθησια 5volt.

που εισαι κωσταυτια για ξεστραβωσε με, με τους μ/τ.:114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.567
Μετασχηματιστή δεν θα σου πρότεινα με τίποτα αν σε ενδιαφέρουν οι συχνότητες κάτω των 80 κύκλων.:109:

Ένα στάδιο απομόνωσης με διακριτά, μπόλικο ρεύμα, και αντίσταση εξόδου κάτω από 20 Ωμ πιστεύω θα σε καλύψει μια χαρά.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: input stage.

Μετασχηματιστή δεν θα σου πρότεινα με τίποτα αν σε ενδιαφέρουν οι συχνότητες κάτω των 80 κύκλων.:109:

Ένα στάδιο απομόνωσης με διακριτά, μπόλικο ρεύμα, και αντίσταση εξόδου κάτω από 20 Ωμ πιστεύω θα σε καλύψει μια χαρά.
με ενδιαφερουν και πολυ μαλιστα.

καμια προταση;

o costasear βεβαια ειναι πολυ ευχαριστημενος αλλα κατσε να το δει γιατι αυτο το 1.8 ειναι πολυ βαρυ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.567
Προτάσεις υπάρχουν. Ο ενισχυτής είναι DC coupling ή υπάρχει πυκνωτής στην είσοδο?
Το λέω αυτό επειδή κάποια κυκλώματα με σερβοέλεγχο, ή και άνευ, αργούν ελαφρώς να σταθεροποιήσουν τη λειτουργία τους και λόγο ανυπαρξίας πυκνωτή στην έξοδο εμφανίζουν Dc για λίγα λεπτερόλεπτα.
Δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρεται ο ενισχυτής σου με κάποια volt DC στην είσοδο.
Εκτός και αν έχεις χρονοκαθυστέρηση για το τελικό στάδιο και ενεργοποιείται αρχικά ο απομονωτής.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.567
Re: Απάντηση: Re: input stage.

...αυτο το 1.8 ειναι πολυ βαρυ.
Πολύ βαρύ δεν είναι αφού ένας καλός σύγχρονος τελεστικός, θεωρητικά, δεν έχει πρόβλημα με αντιστάσεις άνω των 600 Ωμ.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: input stage.

Πολύ βαρύ δεν είναι αφού ένας καλός σύγχρονος τελεστικός, θεωρητικά, δεν έχει πρόβλημα με αντιστάσεις άνω των 600 Ωμ.

αυτη την στιγμη εχει εναν 5532 στην εισοδο ευασιθησια 2.25volt 100ohm εισοδο και ac coupling.

εχι καποια jumper που αλλαζοντας τη θεση τους μπορεις να χρησιμοποιησεις το δικο input

με τα παραπανω χαρακτηριστικα και dc coupling πλεον.

νομιζω εκανα ενα λαθος.

η ευαισθησια δεν ειναι 5 volt αλλα το gain του υπαρχον σταδιου ειναι x5 η για τη ακριβεια χ4.5

οποτε 2.25χ4.5-10.1

ο ενισχυτης εχει χρονοκαθυστερηση 1 sec.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: input stage.

βαρυ για μ/τ εννοω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.567
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: input stage.

αυτη την στιγμη εχει εναν 5532 στην εισοδο ευασιθησια 2.25volt 100ohm εισοδο και ac coupling.

εχι καποια jumper που αλλαζοντας τη θεση τους μπορεις να χρησιμοποιησεις το δικο input

με τα παραπανω χαρακτηριστικα και dc coupling πλεον.

νομιζω εκανα ενα λαθος.

η ευαισθησια δεν ειναι 5 volt αλλα το gain του υπαρχον σταδιου ειναι x5 η για τη ακριβεια χ4.5

οποτε 2.25χ4.5-10.1

ο ενισχυτης εχει χρονοκαθυστερηση 1 sec.
Στη θέση του 5532 μπαίνει εύκολα ένας καλύτερος τελεστικός με Fet είσοδο.
Γιατί έχει διπλό τελεστικό εκεί?
Τα 100 Ωμ τα έχει σε σειρά προφανώς για να μην φορτώνει το προηγούμενο στάδιο οπότε αν έχεις (που θα έχεις) κάτι καλό εκεί τα πετάς.
Παίζεις και με τον πυκνωτή και βλέπεις πως πάει.
Πρόσεξε γιατί αν δεν κάνει αναστροφή ο τελεστικός θα έχει κέρδος 4,5 + 1 οπότε θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από τάση εισόδου.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: input stage.

Στη θέση του 5532 μπαίνει εύκολα ένας καλύτερος τελεστικός με Fet είσοδο.
Γιατί έχει διπλό τελεστικό εκεί?
Τα 100 Ωμ τα έχει σε σειρά προφανώς για να μην φορτώνει το προηγούμενο στάδιο οπότε αν έχεις (που θα έχεις) κάτι καλό εκεί τα πετάς.
Παίζεις και με τον πυκνωτή και βλέπεις πως πάει.
Πρόσεξε γιατί αν δεν κάνει αναστροφή ο τελεστικός θα έχει κέρδος 4,5 + 1 οπότε θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από τάση εισόδου.
ειναι balanced για αυτο ειναι διπλος.

εφαγα το k εχει αντισταση εισοδου 100kohm εννοουσα πριν τον τελεστικο ενω 1.8kom αν γινει bypass.

τα HG μοντελα εχουν το ιδιο κυκλωμα και στη θεση του 5532 τον lm4562 αλλα ελεγα μηπως

βρεθη κανενα διακριτο ακομα καλυτερο.

τον πυκνωτη θα τον κανω Bypass ετσι κι αλλιως αφου εχω καλυτερους στην εξοδο του dac.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.567
Υπάρχουν καλά κυκλώματα με διακριτά αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η βαβούρα και το κόστος.
Επιπλέον, επειδή έχουν αυτό το θέμα με τη άμεση σταθερότητα του κυκλώματος, θα πρέπει να φτιάξεις μια καθυστέρηση σύζευξης της εξόδου προς τον τελικό (σιγά το πράγμα θα μου πεις).

Από την άλλη αν τον οδηγήσεις απευθείας από τον μετατροπέα σου που έχει καλό κύκλωμα εξόδου, και έχεις κοντά καλώδια διασύνδεσης, γλυτώνεις το ενδιάμεσο κύκλωμα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: input stage.

Υπάρχουν καλά κυκλώματα με διακριτά αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η βαβούρα και το κόστος.
Επιπλέον, επειδή έχουν αυτό το θέμα με τη άμεση σταθερότητα του κυκλώματος, θα πρέπει να φτιάξεις μια καθυστέρηση σύζευξης της εξόδου προς τον τελικό (σιγά το πράγμα θα μου πεις).

Από την άλλη αν τον οδηγήσεις απευθείας από τον μετατροπέα σου που έχει καλό κύκλωμα εξόδου, και έχεις κοντά καλώδια διασύνδεσης, γλυτώνεις το ενδιάμεσο κύκλωμα με ότι αυτό συνεπάγεται.
αν εννοεις απευθειας απο το dac το εχω κανη.

πληρης αποτυχια παρολο που εχει αντισταση εξοδου 0.1ohm.

προφανως τα 4 volt δεν εφτασαν ουτε για χαπι.

το 1 sec καθυστερηση δεν φτανη λες;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.612
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: input stage.

τον πυκνωτη θα τον κανω Bypass ετσι κι αλλιως αφου εχω καλυτερους στην εξοδο του dac.
αυτό να μη το κάνεις. πρόσεξε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.612
Απάντηση: input stage.

θα σου έλεγα "δαγκωτά μετασχηματιστή", αλλά δε στο λέω. περιμένω να στο πει ο ΚουΦός...

Reaction score
1.772

θα σου έλεγα "δαγκωτά μετασχηματιστή", αλλά δε στο λέω. περιμένω να στο πει ο ΚουΦός...
τα δικα σου τι αντισταση εισοδου εχουν;

δεν μου βγαινουν οι υπολογισμοι.

ας πουμε οτι βαζω εναν με Λ/5 στο πρωτευων δεν θα μετασχηματιζη την αντισταση 1.8/5+360 ohm;

ασε τον κουφο συνηθως αυτος ρωταη εμενα:119:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: input stage.

Μουχαχα! Δάσκαλεεεεεεεεεεεε........... Όταν θα ψάχνεις μ/τ θα σε δώ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.612

ωραία, κι εγώ ρωτάω τον κουφό. άρα, αντί να ρωτάς εμένα, ή ρώτα κατευθείαν τον κουφό (παρέκαμψε εμένα) ή ρώτα κατευθείαν τον εαυτό σου (παρέκαμψε και τον κουφό).

χαχαχαχαχα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: input stage.

ωραία, κι εγώ ρωτάω τον κουφό. άρα, αντί να ρωτάς εμένα, ή ρώτα κατευθείαν τον κουφό (παρέκαμψε εμένα) ή ρώτα κατευθείαν τον εαυτό σου (παρέκαμψε και τον κουφό).

χαχαχαχαχα
:135:

Reaction score
1.772

χαχαχαχαχα

χαχαχαχα κορυφαιο:142:

υ.γ.στους μετασχηματιστες δεν με ρωτησε αλλα αυτος εκανε μετατροπη se σε Balanced

εδω ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.612

εδω ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα.
όχι ρε μπακ, εύκολα είναι και απλά. δύσκολα είναι τα δατ. απορώ ποιος βλαμμένος θα ασχοληθεί ποτέ με αυτά (ονόματα δε λέμε)..:138:

υ.γ.στους μετασχηματιστες δεν με ρωτησε αλλα αυτος εκανε μετατροπη se σε Balanced
άσε, ξέρω καλά τι κάνει ο ψυχασθενής, με ενημερώνει, ενδιαφέρεται το πουλάκι μου για την άμεση αναχώρηση και των τελευταίων τριχών από την κεφαλή μου και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιταχύνει την πτήση τους από το τριχωτό της κεφαλής προς το δάπεδο...:135::116::137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO